Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
creation #17467 üzenetére
Nem hiszem, hogy azzal előrébb lennék, mert akkor is túl nagy lesz egy idő után a cookie. Inkább engedek az igényeimből, és inkább ne számítson a böngésző bezárás. Mármint amíg a honlapon van, addig nem kapja meg 2x ugyanazt a kérdést, aztán ha visszalátogat, akkor meg..ez van.
SQL-be semmi szín alatt se raknám bele, mert az meg az adatbázist növelné meg brutál módon. Sőt, szerintem lehetetlen megoldani, mert akkor minden egyes kérdéshez mondjuk az adott eszköz IPcímét kéne elraknom, mert úgy működne 100%-osan.
Most az jutott eszembe, hogy ha nem kéne hosszabban megjegyezni, akkor még session se kéne. PHP-ben egy szimpla 2 dimenziós tömb, és az új kérdést meg ajaxxal bele tudom tolni.
Óóóó én állat, megvan a megoldás! Félig. Ha abból indulok ki, hogy egy ember ne lásson már 1 kérdést egyszerre, akkor...az a lényeg, hogy minden kérdést max 1x lát. Tehát tök fölöslegesen keverem meg az SQL-es lekérdezést. Ha szépen sorban lépked a kérdéseken, akkor elég azt megjegyeztetni cookie-val, hogy éppen hol tart. Ha eljut a végére, akkor:
A. várhat az újabb kérdésekre (mondjuk kiírja a honlap, hogy már az összes kérdést látta)
B. átválthat kevert üzemmódra, de abban ott a rizikó, hogy 2x kaphat 1 kérdést (mint most), de az "A" pont megléte miatt ez már nem olyan nagy bűn.Azért ha van jobb ötlet, azt szívesen várom
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest