Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mallee

    tag

    válasz DNReNTi #15427 üzenetére

    de ha ez az osztály nem a root-ban hanem egy almappában kerül meghívásra
    Hirtelen ezek a megoldások jutottak eszembe erre:
    1. Használj autoload-ot és a konfigurációs beállításokat egy osztályba tedd, pl Config_Database. Ez még mindig nem szép megoldás, de a problémát feloldja.
    2. Biztos van valamilyen inicializáló, közös része az alkalmazásodnak, ahol be tudod olvasni a konfigurációt és be tudod állítani a Database_Connection statikus mezőit. Ehhez azonban a láthatóságot át kell állítanod. Ez már egy egészen jópofa megoldás kezd lenni, viszont ebben az esetben koncepcionálisan rossz a Database_Connection osztályod.
    3. Van egy osztályod, ami a konfigurációt kezeli (beolvassa a megfelelő helyről) és tőle lekérdezi a Database_Connection osztály a megfelelő értékeket. Ez már szép megoldás is lehet, megvalósítástól függ.
    4. Van valamilyen osztályod, amely a függőségeket kezeli, pl eltárolja a Database objektum referenciáját és ahol adatbázissal akarsz foglalkozni, ott ettől az osztálytól kérdezed le a Database objektum referenciáját. Ennek egy nagy hibája, hogy eléggé központosított lesz a kód, túlzottan erős lesz a szerepe ennek az osztálynak, minden tőle fog függeni.

    Úgy gondoltam egy osztály marad a lekérdezések kezelésére, csak több metódus lesz. Lesz egy private, ami ellenőrzi a lekérdezés helyességét, a paramétereket, stb, valamint query típusonként 1-1 metódus.
    Ez elég szép megoldásnak hangzik :)

    A többit már elmondták előttem, várjuk az új verziót :))

Új hozzászólás Aktív témák