Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyR
aktív tag
valaki a #336-ra?
-
Sir81
aktív tag
5625=5605
Nem?
-
kola99
tag
válasz
Zsozsooooo #344 üzenetére
Üdv
a 46 colos méretűek paneltípusát belinkelnéd?
elég lenne a 7es , 8 as , 9 es szériát és az idei évben gyártottakat
így már könnyebb lenne választani.
köszi előre is -
Zsozsooooo
tag
Ide is beteszem ezeket az infókat ne keljen már más oldalra kajtatni.
32PFL3605H: LGPH S-IPS
32PFL5405H: LGPH S-IPS (код 278); LGD WUY SCAL32"
32PFL5625H: Sharp (код 233); D3GA63Dv1 32"
32PFL7605H/60: (код 286);
32PFL7605H: LGPH S-IPS (код 275); LGD EUH SCA Dv.1 32
32PFL8605H: LGPH S-IPS (код 275); LGD EUH SCA Dv.1 32
32PFL9705H: Sharp UV2A RGB (код 260);37PFL5405H: LGPH S-IPS (код 277);
37PFL7605H: LGPH S-IPS (код 274);40PFL5605H: Sharp UV2A RGB (код 234); D3GA43Dv1 40"
40PFL6605H: Sharp UV2A RGB (код 287);
40PFL8605H: Sharp UV2A RGB (код ?);42PFL3605H: LGPH S-IPS (код ?);
42PFL5405H: LGPH S-IPS (код 276);
42PFL7695H: LGPH S-IPS (код 272);46PFL7605H: Sharp X-GEN (код 271).
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsozsooooo #339 üzenetére
56x5-ben 8 bites Sharp ASV panel van, joval kevesebb hatso LEDdel, local dimming nelkul.
Monitorkent hasznalva 1 baja van: nagyon keves a kontraszt.
-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo #341 üzenetére
Szerintem neked bármit elvisz a géped, nem hiszem, hogy amiatt aggódni kéne. A monitoroknál igazából a nem TN paneleseknek nagyon nagy a válaszidejük és ilyen méretben ("32" vagy nagyobb) méreg drágák.
-
Zsozsooooo
tag
Igen, a kérdéseimet nem tettem bele, gondoltam az senkit nem érdekel.
De amugy erre kaptam ezt a választ:
"Szívem szerint monitort vennék, viszont ekkora méretben sajnos csak 2560 × 1600 felbontású van, amihez ugye nagyon erős hardverek kellenének amit nem szeretnék már tovább fejleszteni." -
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo #339 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad. Bár a 2560×1600 felbontás az nem tudom, mire vonatkozott, mert ezeknek az 1920x1080 a max felbontásuk. Böngészés nem érdekes, mert arra marad a régi monitor.
Általános kérdés:
Egyébként a samsungról (UE37C6000) van valami vélemény ezzel (37PFL7605 és 32PFL9705) összehasonlítva? -
Zsozsooooo
tag
Ezeket az infókat kaptam a TV-ről gondolom jól jön az infó.
Amiről szó van:
32PFL9705(Sharp ASV panelos full ledes)
32PFL8605(LG H-IPS edge ledes)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az az igazság, hogy a Sharp ASV (Advaced Super View) IPS panele bizony a TV szektorban borzasztóan jó, nagyon kiforrott technológiát használnak és nem beszélve arról, hogy 10bit színszámítású gradiensekkel, ami ebben a szegmensben ritkaság!
A napokban volt szerencsém látni a Sharp új ASV IPS paneles monitorjait, és lenyűgözött a képmegjelenítése és a színvisszaadása!
Az LG H-IPS panelese sem rossz, viszont itt Edge LED háttérvilágítást alakalmaz, ami a nevéből adódóan él, vagyis a káva körüli LED megvilágítású, ami az olcsóbb és homoganitásában bizony elmarad a Sharp "panel mögötti közvetlen (un. Back-ligth)" háttérvilágításától, ezt nem csak a Sharp, hanem egyre gyakrabban a Philips (amióta kivált az LG-ből - panelgyártás tekintetében), a Toshiba, a Hitachi és a Matsushita is használja TV készülékeiben - a Sharp saját maga gyártotta ASV IPS paneles technológiáját - amiben részesedést vállalt még a Sony is, mivel nagy fantáziát lát a jövőt illetően (2010-ben elindították a közös panel gyárukat Japánban)!Sokszor szoktam, említeni, hogy "egy monitort jobban lehet TV-ként is használni, de egy TV-t monitorként már csak kompromisszumokkal"! Itt el kell döntened, mivel FullHD alatt nagyobbak a pixel méretek, mint egy monitornál, és bizony az elektronika is sokkal korrektebb és komoyabb egy monitornál, mint egy TV-nél, hogy ezeket el tudod-e viselni, sőt a nagyobb látóteret szinte csak játékoknál lehet kihasználni (messziről), viszont gondold el pl. egy word vagy éppen exel táblázatnál (vagy netezésnél) a pixelek élsimítását vagy éppen méretezését!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igen, a 2560×1600 felbontáshoz bizony eléggé erős VGA kell, különösen, ha játékhoz is használnád!
- "... pontosan menyivel nagyobbak" - nos, pl. mig monitornál FullHD alatt 0,2505mm, addig egy TV-nél 0.3114mm vagy még nagyobb, egészen 0,356 pixel méretig!
- "Szerinted a jobb panel és a jobb felszereltség megér 55.000 ft plusz pénzt?" - ahogy elnézem az infójukat - igen, már csak azért is, mivel a szegmentált LED háttérfény ezerszer jobb és tartósabb, mint az EdgeLED, és homogénebb a háttérvilágítása is!Ezúton is köszönöm a infókat.
-
EasyR
aktív tag
esetleg nem tudja valaki, hogy mit érhet most egy kb. 8-10 hónapos 42pfl9664h? (mi a reális ár érte?)
van a közelemben egy érdeklődő, aki lehet, hogy vinné az egyik eladó tv-m (40pfl9705h vagy 46pfl8605h), csak be kéne számítanom az övét!
én ezt és ezt találtam, de elég nagy a szórás! ráadásul az övé használt....
-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo #334 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor nem valószínű, hogy ez lesz, mert annyival nem érek el vele többet valószínűleg, mint amennyivel többe kerül a másiknál. A kérdés már csak az, hogy megéri e egyáltalán ilyesmire beruházni... mert ha nagy lesz az input lag, akkor megette a fene (játszhatatlan lesz rajta minden). Ha van rá lehetőséged és Te is összekötöd pc-vel, akkor majd lefuttathatnál nekem pár tesztet...
-
Zsozsooooo
tag
Hali ! Elvileg nekem hétvégére meglesz és akkor többet tudok majd mondani róla.
"Számítógép bemenetek: max. 1920x1080, 60 Hz"
Sajna ez így van, viszont ha ez megnyugtat egyik monitor és tv sem tud többet full HDben 60Hz-nél PCre kötve. Hacsak nem veszed visszább a felbontást, mivel akkor elvileg egy sima monitor(TV) is elmegy 75Hz-n a 3D-s monitorok meg 120Hz-n Javítsatok ki ha rosszul tudom. -
Sharks
tag
Sziasztok!
Ha minden igaz, tv-vásárlás előtt állok, azonban az alapból kinézett tv helyett (samsung ue37c6000) a philips 32pfl9705-ös modelljét ajánlották nekem. A tv első sorban monitorként lesz használva pc-hez kötve és fontos lenne, hogy a game-ek is jól fussanak rajta. Mivel ennek a modellnek 1 ms a válaszideje, nagyon megtetszett, de félek, hogy a pc-hez kötve csak 60 Hz-et használ a 200-ból.
Ezt leginkább erre a jellemzők közt szereplő részre alapozom:
"Támogatott képernyőfelbontás
Számítógép bemenetek: max. 1920x1080, 60 Hz
Videobemenetek: max. 1920x1080p, 24, 25, 30, 50, 60 Hz"Jól jönne egy-két vélemény vagy esetleg tapasztalat, ha valakinek van ilyenje és használja hasonló dolgokra. Köszönöm előre is!
-
Sir81
aktív tag
Milyen pendrive-ot ismer fel az 5605?
Csak FAT32-est? -
Daffni2
addikt
válasz
Zsozsooooo #330 üzenetére
több csatlakozó, integrált wifi,több formátum támogatás,
Monitorként használva ezek a funkciók, számomra teljesen értéktelenek.
A képminősége, tökéletesen megfelelő, arra amire használom.Internet, játék, néha egy film.
Mert mozizni a plazma TV-n szoktam, az való arra. -
Zsozsooooo
tag
Még nem vettem meg, ezért is kérdezősködöm.
Amúgy egy 32" monitor körülbelül a duplája lenne szóval....
Mivel neked már van egy 32PFL5625H-d mesélhetnél rolla, menyire vagy megelégedve vele ? 1-2 tesztet csinálhatnál vele PL: PixPerAn_english-el(utánhúzás, szellemkép teszt) eizo-test (sávosodás,szövegolvashatóság)
Amúgy 280.000 lenne, nem azt mondom hogy olcsó de nem szeretnék porul járni mint volt már példa erre a SAMSUNG T260-al szóval inkább kifizetek kicsivel többet minthogy utána bukóval eladjam és ugyanennél kössek ki.
Ha összehasonlítom a többi modellel akkor ami ez mellet szólna a jobb panel, jobb elektronika, full led háttérfény, több csatlakozó, integrált wifi,több formátum támogatás,elvileg kevesebb fogyasztás.
Lényeg a lényeg nem vagyok elkötelezve ezen modell mellett viszont annyira kevés az infóm ezekről a monitorokról, hogy inkább a jobbat veszem minthogy utána szívjam a fogam hogy ezt sem tudja meg azt sem tudja stb...
-
Sir81
aktív tag
Megszületett a döntés:
Philips 32PFL 5605
XBOX 360-hoz ideális HD élmény, alacsony input lag-gal.
Filmnézéshez pedig e kettő közül kéne választanom:
Media Player Eminent EM7075-DTS
vagy
A.C.Ryan Playon HD mini
-
Daffni2
addikt
válasz
Zsozsooooo #326 üzenetére
Ámber, legyünk már észnél, egy szaros 32" LCD -ért 300 ezer forintot kiadni??
Még a gondolata is vicces.
-
Zsozsooooo
tag
PHILIPS 32PFL9705
"Valaki képben van, esetleg más gyártónak is van ilyen "
A rács alakban elhelyezett több mint 1000 LED külön-külön működve látja el a kijelző háttérvilágítását." panellal szerelt modelje ?"200 Hz-es Clear LCD*, 1 ms-os válaszidő: kivételes mozgásélesség"
Azt nem értem, ugye ha számítógépre kötöm akkor csak 60Hz-t fog tudni és akkor a válaszidő attól még megmarad az 1ms vagy menyi lesz ? -
Locutus
veterán
Egyébként Sharp vagy inkább LG panellal érdemes Philipset venni? (40/42")
-
nyunyu
félisten
-
Sir81
aktív tag
A képminőség is szebb annyival?
-
Sir81
aktív tag
A Philips 7605 megéri az árát?
Az árkülönbözet mit takar a 5605-höz képest? -
Dzsano
tag
Szvsz hosszabbítható garanciát próbált rádtukmálni.
Ugyancsak szvsz , hogy, ha 3 napon belül (azonnali csere) nem romlik el egy TV, akkor kiszolgál több évet is, hiba nélkül, osz' mindegy a garancia. Vegyél minőségibb Philips TV-t, az valószínűleg nem romlik el. (5-ös sorozattól felfelé)
-
Sir81
aktív tag
Nem érdekel a műsorújság, sem a hálózati csoda, az edge ledes samukat meg lg-ket látva majd kifolyt a szemem a mesterkélt színektől (CMS).
Csókolom nekem egy fasza HDTV kell, kristálytiszta éles képpel, természetes színekkel, és minimális input laggal, mindenféle "ködösítés" nélkül!
Az sem árt ha nem fizetem ki a gatyám a villanyszámlára...
Halo Reach, Mass Effect, Alan Wake + Blu-Ray filmek akadozásmentes "szappanoperás" lejátszása!
Tudja?
Tudja!
Fizetnék! -
Locutus
veterán
Euronicsban megtámadott ma a Philips galléros ember
Bár érdemben nem tudott hozzászólni a dolgokhoz, viszont szerinte 3 év gar van a Philips TV-kre...
Ez most akkor hogy van, mert mindenhol máshol csak 2 évet látok... -
Daffni2
addikt
Jól összefoglaltad.
Lack of CMS or a proper Greyscale control excludes accurate calibration
A szinkezelő rendszerrel van valami gondja ami miatt a szürkeárnyalatos kalibrálás nem pontos,
valami ilyesmi.
Nem érdekel, mert meg vagyok elégedve a színekkel.EPG is very mediocre
Az EPG az a műsorújság, tényleg szar kezelni, de teljesen érdektelen számomra, mert nem használom.
A DNLA hálózati összeköttetést biztosít különböző /szintén kompatibilis/ eszközökkel.
Na ez pláne nem érdekel.Személy szerint nekem sokkal inkább tetszik ennek a LED-es megoldásnak az eredménye, mint a hagyományos háttérvilágításúé.
Ez ízlés dolga van akinek meg az tetszik. -
Sir81
aktív tag
Összefoglalva:
Remélem nem írok le baromságokat, de tényleg hülye vagyok az ilyesmihez!
Nagy ívbe lexarom a távirányítót, meg a menürendszert, az off axis is elfogadható.
Mivel konzolozáshoz használnám az alacsony input lag ritkaságszámba megy, illetve a hasonló kategóriájú Samu és LG tudomásom szerint ebben nem remekel.
Az, hogy nincs net borzasztó katasztrófa...
A formátumok meg szintén nem izgatnak, főleg ha az xbox360-am ismeri őket.
Mindenképp ledes tévét szeretnék és javítson ki aki ebben szakértő, de az edge led a local dimming-al sem a legjobb (profitszezés-occsóbb előállítás-parasztvakítás), így ennél a ritkaságszámba menő full ledes készüléknél talán a képminőség (kontraszt?) is elfogadhatóbb.
Ebben a készülékben ha jól olvastam 3:2 pd van.
Ez az emberi szem számára képes megadni a sokak által utált "szappanopera effektet"?Ami nekem kínai (még):
EPG is very mediocre
Not DLNA compliant -
Daffni2
addikt
Pros
Uniform LED backlighting
Good scaling of standard definition content
Built-in speakers are quite good
Correct handling of 24p input
Excellent input lag in Game mode
Very good energy consumption
ConsPoor cadence detection
Black level could be better, resulting in loss of dynamic range
Off-axis performance is weak
Badly designed remote
Menu system is slow to respond and can be difficult to use
EPG is very mediocre
No Freeview HD tuner
No internet capability or DivX
Not DLNA compliantNamármost, dicsér mindent ami szempont lehet egy TV esetében, a negatívumok kurvára hidegen hagynak, mert teljesen értéktelen számomra.
Mivel monitorként használiom, meg pláne.
-
Sir81
aktív tag
Teszt a Philips 5605-ről.
Érdekes...http://www.avforums.com/reviews/Philips-PFL5605-40PFL5605-5605-LED-HDTV-Review.html
Szerintetek?
Várom a valós tulajok véleményét! -
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Valakinek velemenyek, tapasztalatok Philips Brilliance 190CW Lcd monitorral kapcsolatban? -
jegenye77
addikt
MM-ben akciós az 5405-ös???
Pont azt néztem ki magamnak.Keresgetek hogy hol lenne olcsóbb,de ha kamatmentes részletre van a MM-ban!
Ez tuti?
Egyébként jó készülék?Mik a tapasztalatok? -
Sir81
aktív tag
A filip 5605-nél milyen a 24p?
-
hotkar
senior tag
válasz
sztomi1981 #50 üzenetére
Szia, én is ezt nézegetem már egy hónapja. Sokat vacilláltam, mert az 5625 is versenyzett, de sikerült a különbséget kiderítenem. A képe viszont az 5625-nek nem győzött meg: szerintem a CCFL világítású 5405 jobb.
A MediaMarkt-ban most akciós: 120 eFt, és még kamatmentes hitelre is vásárolható. Most jöttem onnan. (Szeged)
Jaj, jaj! Egy ezeréves kérdésre válaszoltam...
-
EasyR
aktív tag
Mint írtam, nekem számít a fogyasztás is: majdnem 20k a villanyszámlám havonta, így megnézem, hogy mi mennyit fogyaszt....
(Sok kicsi sokra megy!)Az ambilight egy baromi jó dolog, de a nagyáruházakban a körülmények miatt nem túl hangsúlyos (nem veszik észre a vásárlók)! Sajnálom ,hogy a Philips leállt a plazmatévék gyártásával, mert egy jó 9-es plazma ambilight-tal nagyon ütős lenne!
A távirányítós megjegyzéseddel mélységes egyetértek! Az új Philips távok lehet, hogy jól néznek ki (asszonypajtimnak tetszik), de ergonómiailag egy rakás f.s mind!
Ezért is használok helyette 2009-es modellévű RC4495-ös távot!
-
Locutus
veterán
A fogyasztás csak egy dolog. Lehet hogy egy 42-es plazma 40%-kal többet fogyaszt mint egy 42-es LCD, akkor tfh 3k helyett 4k-t fizetsz egy évben az áramjára? Nehogymár ez számítson többszázezres TV vételár esetén.
Tegnap egymás mellett néztem a 42G20-at, és a 42PFL7685H-t.
42G20
+szebb színek
+jobb fekete
+sokkal jobb mozgás ábrázolás (HD focimeccs)
+közel 40k-val olcsóbb, mint a Philips!!
-viszonylag gyenge külső dizájn
-mkv-t nem viszi a média lejátszó
-többet fogyaszt42PFL7685H
+szép külső
+ambiligt (bár ez ott nem volt jól látható)
+kisebb fogyasztás..
+viszi az mkv-t
-sokkal drágább, a többletből lazán kijön egy pöpec médialejátszó winyóval is...
-közelről láthatóan szarabb a gyors mozgás rajta
-a távirányítója egy vicc...Talán ha egy árban lenne a kettő, akkor gondolkodnék még a Philipsen is. De így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest