- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
CrystalDiskMark 8.0.0 a legújabb jelenleg
-
kmatalik
csendes tag
Szia!
Én is ugyanezt gondoltam, amikor megírtam ezt a hozzászólásomat. Az Ultra Flair 64GB-os verzióját teszteltem, nagyon hasonló eredményekkel.
Szerintem a H2testw adja vissza a legjobban a mindennapi használatban elérhető teljesítményt, csak ugye sokáig tart kivárni, amíg teljesen teleírja és vissza is olvassa a max- kapacitást. A H2testw 79,5 MB/s olvasást és 21,9 MB/s írást mért, ezek szerint az Ultra Flair 128GB-os verziója sem gyorsabb.
Nekem a Windows 10 Feladatkezelőjének a grafikonja is tetszik, ott az írási sebesség hullámzását jól lehet látni. Gagyibb pendrive-ok jóval nagyobb hullámzást produkálnak, mint ez. Ahol folyamatos gyors írás kell, ott arra is kell figyelni, milyen a sebesség a hullám alján.
Amin még meglepődtem, az a teljes kapacitás volt, nekem a 64GB-os verzió csak 61 530 419 200 byte, 57,3 GiB. Látom a CrystalDiskMark mérésen, hogy a 128GB-osból is kispóroltak valamennyit, az is csak 115 GiB-es, 124 000 000 000 byte körüli, ami azért jóval kevesebb a 128 000 000 000 byte-nál. A hiány mindkét pendrive-nál több, mint 3%. Szóval nem csak a teszteredményekkel trükköznek.
Üdv,
Krisztián -
King Unique
titán
Már miért is ad fals eredményt a CDM, amikor az adatlapon is max. 150 MB/s van megadva szekvenciális olvasási sebességre, meg az alján az apró betűs résznél megemlítve hogy a gazdagéptől, vagyis a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetétől, az alkalmazott tesztprogramtól és annak beállításaitól függően lehet attól -/+ eltérés, valamint a SanDisk talán rosszul tudja mit tud a saját maga gyártotta pendrive?
Az pedig ugye nem meglepő, hogy a fájlmérettől, illetve az adott tesztprogramnál többek között a beállított tesztfájl méretétől is függhetnek az értékek, ahol a reálishoz általánosan legalább 1 GB-os, vagy nagyobb tesztfájlméretet szokás, javasolt beállítani. Ahol az ATTO esetében eleve 2 GB volt ez, míg a CDM-nél 1 GiB, majd 2. körben 4 GiB, vagyis eltérő a kettő. Illetve az ATTO esetében a max. 70 MB/s körüli olvasási sebesség sem teljesen stimmel, ha a gyártó 150 MB/s-et ad meg.
A fájlkezelős fájlmásolás meg ugye eleve kéttényezős, függ a forrás- és célmeghajtó sebességétől, fájlmérettől is stb., ahol nem meglepő ha az elején megdobja a cache, majd utána belassul, mint már említve volt.Azon meg szvsz továbbra sincs mit ragozni, hogy ez a pendrive így is, úgy is lassú írásnál, meg nagyon a gyártón sincs mit számonkérni, ha nem adnak meg konkrét írási sebességet modellenként.
Max. annyit, hogy az átlag USB 2.0 drive-ok 4 MB/s írási sebességénél akár 15x gyorsabb is lehet, vagyis akár 60 MB/s, de ezt is csak feltételes módban és konkrét értéket már nem írnak, ahogyan azt sem, hogy minden helyzetben tudna annyit.
A megoldás a lassú másolásra legközelebb olyan pendrive-ot venni, vagy akár külső SSD-t, ami jóval gyorsabb írásnál, ennyi.Illetve ahol a gyártó nem ad meg konkrét írási sebességet, az általában nem véletlen, sokszor azt jelenti, hogy nincs mivel villogni és gyatra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest