-
PROHARDVER!
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
válasz
Dluinet #77434 üzenetére
Köszi!
Már ki van építtetve a fűtési rendszer, ami egy nyitott és egy zárt rendszer hőcserélővel összekötött változatát jelenti, méghozzá gáz és vegyes tüzelésű rendszerrel. 800 eFt volt, ezért most ezen már nem változtatnék. 10-15 év múlva teljesen más lesz, akkor valszeg újra lesz gondolva.
Falun, 2. ház vagyunk. Van, hogy kutya hideg van, mínusz 20-tól is alacsonyabb... A cikk egy kissé elbagatelizálja ezt, nem olyan vicces, mikor meg akar fagyni a család, ahol kisgyerek is van. A faluban rendszeresen vannak áramkimaradások. A jelenlegi rendszer gravitációs része tudtommal áram nélkül is működik, de tény, hogy aggregátor is létezik (de mi van, ha nem vagyunk otthon).
A kiép. ktg.-ek magasak, nekünk adott volt a két kazán és a radiátorok 70%-a, ezért csak a csövezést, szelepeket terveztettük, építtettük ki újra meg pár radiátort vettünk.
A klímák zajosak, el kell vezetni a vizet belőlük, stb. engem ez nem győzött meg, ha tehetem majd 10-15 év múlva, akkor a geotermia vagy a napenergia felé fordulok majd (s talán belefér egy e-autó is). Addig marad a hagyományos fűtés. Majd én is írok ilyen hosszú cikket, hogy milyen kalssz a gázfűtés. :-D
Még egyszer köszi, de ez nem az én világom...
Viszon szerelőt még mindig nem ajánlottatok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest