Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbk
aktív tag
a porszivó csövét át kell rakni a fújó oldalra (máramelyiken rálehet) aztán beletolni a gépházba
nem kell a benzinkútra vinni meg nem kell sűritett levegő ;)))))) -
Loretto
veterán
#46?
-
Loretto
veterán
déi hid?borda között áll a por.
-
Surfym@n
senior tag
én a gépemet nagyon ritkán szoktam puccolni. viszont van egy jó trükk, egyik szervízes haver mesélte. a lényeg, hogy legyen túlnyomás a házban, (persze, fedett háznál van csak értelme
) Magyarul legalább eggyel több beszívó venti legyen a házban mint kifújó!!! nálam 3venti szívja a levegőt, kettő pedig kifújja...
a monitor egy spec. lötyivel (optyclean) pucolom, ennek az az oka, hogy az ujabb moncsikon van ugyanolyan antisztatikus réteg, mint szemüvegeken stb. a normál ablaktisztito, vagy alkoholok, ezt szépen LESZEDIK!!! a kompresszor helyett meg ERÖSEN AJÁNLOTT süritett levegőt használni, abban tényleg nincs víz.
jó pucolást.
viszont az jól jár akinek van egy 486-sa, mert ahhoz már ki lehet hivni egy szexi takaritónőt, hisz a gépbe már nem lehet kárt tenni, viszont amig a csaj pucolja a gépet, addig te pucolhatod az alvázát -
rATdrAgOn
senior tag
Elnezest kerek mindenkitol akit meg fogok most bantani...
'szal OFF
A pC szakszeru tisztitasa a kovetkezokeppen tortenik a CJ-PC szerviz belso szabalyzata alapjan:
Szakszeruen szet kell szerelni a berendezest (tehat kalapacs, csakany, veso alkalmazasa eroteljesen ajanlott).
A szennyezodott alkatreszeket benzines furdobe kell meriteni (2-3 marmonkannanyi mar eleg, lehetoleg 98-as oktanszam ajanlott).
Majd a furdot fel kell gyujtani.
Monitor feluleti szennyezodoseinek eltavolitasara pedig az ecetes feltegla a leghatekonyabb modszer.
ON
Na, mindenkinek minden jot, nyaron gyertek SzittyoraD
-
stpotty
tag
A monitort én szemüvegpuccerolóval szokom puccolni, a gépet meg minek, padlószőnyeg van a szobában, nem sokat érne, de azért évente egyszer kifújkálom.
-
Papa-Georgo
senior tag
most pucoltam ki egy notebookot...elég dzsuva volt a hűtője...
-
Yaye
őstag
A gépem belselyét nagynyomású mosóval szoktam kicsapatni, de évente egyszer a karomba veszem az egész gonfigot és beálok vele a benzinkútnál az autómosóba. De ha csak a zilikonpaztát kell leszedni azt malacpörzsölővel és drótkefével szokás. A monitorról az uj és orrlenyomatokat pedig finom smirglivel szokom lesikáni.
-
Phantom
tag
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
Hello
HW boltokban lehet kapni monitortisztító lötyit flakonban. 950Ft, és megvan vagy két deci (most nem tudom megnézni, mert bevittem a munkahelyemre), szóval elég egy ideig. -
Loretto
veterán
procihűtő bordát hogy tisztítjátok?öblités?és az északi hidat?
-
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Vigyázat! Az ablaktisztító és Szilvia (akit a férjem szeret, én meg egyszerűen imádok) kombót határozottan ellenjavalom! 2 év kemény munkájával sikerült a céges monitor (Sony) képét tökéletesen homályossá és csíkossá vazsárolni segítségével. Szerintem legjobb vmilyen alkohol és puha rongy, illetve a kifejezetten erre a célra gyártott monitortörlő kendő (szintén alkoholos).
A gépet nem szoktam takarítani, minek? Egyedül a ventilátorokat szedem szét időnként, és pucolom meg, valamint befújom WD-40-el. Nem is döglött be az Inno3D-m ventilátora mint sokaknak... -
w9033626
aktív tag
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
az utolsóval kérjük vigyázni!!!!!!
(a szarvas bőrével)
-
w9033626
aktív tag
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
képernyőtörlés: alkoholos szarvasbőrtörlő (szuper)
alkoholos valamirongy (jó)
elcsened a csajod killibilliárd forintos parfümét + zsepi (8 perc ordibálás)
ez persze csak az üvegfelültekre érvényes!! -
mormota
senior tag
a monitort leghatékonyabban ablaktizító szerekkel lehet pucolni. én spec pzst használok hozzá, mert UTÁLOM, ha ujjlenyomatos a kockám
-
WolfByte
tag
Jajam, alkohollal a legcélszerűbb kipucolni, de jobb helyeken árusítanak CD-pucováláshoz is tisztító löttyöket flakonban, az is megteszi. Az aeroszolos verzió egész hatásosan viszi le a koszt.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
én a monitoromat csak ujjlenyomatoktól(ettől a falra mászok ha valaki összetapizza a moncsim) szoktam megpucolni, nameg a portól. egyszerű pzs elég neki.
-
Warlock_42
senior tag
Minek pucolni, megy porosan isNálam olyan por szokott lenni, hogy az alaplapon nem látni az alkatrészeken a jelöléseket
Persze én házfedelet nem szoktam feltenni sose, szeretem látni mivel dolgozom + ha bele kell applikálni még HDD-t akkor jó hogy ott lógnak a kábelek. Max új alkatrész szerelésekor szoktam pucolni, nehogy ne érintkezzen.
Viszont kíváncsi lennék mit ajánlatok képernyőtörlésre, akarom mondani pucolásra. Szappanos szivaccsal + picit vizes ronggyal szoktam pucolni persze kikapcsolva és a fenekére állítva. Van valami egyéb hatékonyabb amiért nem kell ezreseket kiadni? Az ablaktisztító szereken gondolkodtam, de nem tudom szeretné-e. -
tsello
aktív tag
Én az ezüst hővezett Protegum nevezteű anyaggal takarítom, de gondolom ilyen nincs otthon nektek
Vaze:
Elöbb takarítsd ki a géept és utána menj zuhanyozni. Ennek így több a logikája-szvsz -
maniac
senior tag
Szilikonzsir-t en enyhen alkohollal nedvesitett nem porlodo ruhaval szoktam leszedni. Az alkohol (96%-os) amiatt jo mert gyorsan elparolog. Azert arra vigyazz hogy ne aztass el mindent az alkoholban. Erdemes a procit elotte kiszedni. Spire Falconrock II-t mikor tudnam megnezni? Batyaddal egyszer menjek el?
-
Mosqu!to
addikt
vagy utánakötöd egy repülőgépnek, úgy, hogy nincs rajta az oldala, akkor tuti a huzat kiviszi a port... meg mást is
mindenesetre én a gépemet ronggyal/kézzel/tüdőből származó nagy nyomású levegővel szoktam pucolni, az elérhetetlen területeket meg fülpiszkálóval. egy olyan kérdésem viszont lenne, hogy: szilikon/ezüst pasztát mivel lehet nyomtalanul eltüntetni? mert simán pzs-vel csak maszatolom. alkoholra gondoltam, csak az a proci/chipset/gpu mennyire szeresse?mert pl bordákról körömlakk lemosóval szoktam, csak az ugyebár elég erősen marja a műanyagot ami a procinak nem tenne jót
-
Vaze
őstag
hat sajna asszonykam minden nap sopor a pc szobamban es tok poros a gepem...
-
rog
addikt
ezek ilyen off-road pc-k?
már hogy ennyire bekoszolódtak.. -
Vaze
őstag
azta mindenit mennyi okos otlet.na ezentul a gepemel rohangaszok a benzinkutra
-
WolfByte
tag
Rossz módszerek:
- Slaggal nekiesel a kertben locsolni
- Áram alatt tisztítod a tápot
- Kiszippantod nagyteljesítményű porszívóval az alaplapról még a kondikat is
Jó módszerek:
- Áramtalanított házban kiveszel minden alkatrészt
- Sűrített levegővel kifújhatod a dzsuva nagy részét
- Benedvesített kendővel, puha szövettel végigtörölgeted a nem elektromos alkatrészeket, majd ugyanezt a procedúrát megismétled száraz ruhával is
(A tisztító ruha célszerűen legyen kevésbé koszos, mint a ház)
- Hozzáférhetetlen részeket, elektromos alkatrészeket puha végű ecsettel pucolhatod ki -
Matr x
aktív tag
Egyenként kivenni mindent, ventiket megolajozni, bordákat egy kicsi ecsettel leporolni, kiviszed a ház elé a gépházat és ott belefújsz egy nagyot. hadd örüljenek a kocsitulajdonosok, hogy az olajos port takaríthatják...
-
Agyzuzo
addikt
Én leveszem az oldalát, teleszívom a tüdőm és PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!
Ennyi után elkönyvelem tisztának és visszateszem a fedelet. Ezt az akciót elkövetem cirka éves frekventáltsággal, ennyi elég.
Amúgy nem a gépet, hanem a környezetét kell(ene) tisztán tartani. -
Vaze
őstag
Udv mindenkinek ismet envagyok
Na szal az lenne a kerdes hogy ki,mikor,hogyan,es mivel tisztitja gepet?
Ha esetleg nemjo helyre tettem a Topicot akor megkerem a rendezot hogy tegye mashova,koszonom szepen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ózongenerátor a háztartásban
- Gitáros topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Autós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest