- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Gyors kérdés: milyen táp, mi a pontos típusa?
Írd meg a teljes konfigot is.
Egyébként általában: a fő csatlakozód 20+4=24 tűs. Ez egyértelmű hova megy, rosszul nem tudod rádugni, mert más-más az egyes tűk alakja, ezért mutatja magát, hogyan kell.
Amire vigyázz, az az, hogy ha az alaplapra dugdosol cuccokat, akkor legyen alátámasztva, hogy nehogy elpattanjon egy egy erősebb nyomásnál. Nem kell túlreagálni ezt sem, ésszerű keretek között jó lesz.
Az alaplap alatt ne legyen áramot vezető, vagy statikusan töltődő anyag (fém, műszál) mert rövidre záhat tűket a túloldalon.
Vissza az alaplaphoz: van még legalább egy négy tűs csatlakozód, ennek az alaplap körül lesz egy négy tűs lyuka, ha minden igaz. Ezt sem tudod rossz helyre bedugni. Ezzel az alaplap kész.
Minden bizonnyal van még pata/sata tápcsatlakozód, és a videokártyának négy/hat tűs tápellátásod, ezekről majd a konfig ismeretében.
-
drahotab
tag
Na reményeim szerint mindjárt készen is vagyok!
A gépet egy nagy társasjáték papírdobozába költöztettem, mikor nem használom, felteszem a szekrény tetejére, ott biztos nem kap vizet
Mindent beszereltem. Most jönne a kábelezés része, viszont fogalmam sincs, mit hova kell dugni.
Ehhez van valami jó aktuális videó/leírás? (a tápom OEM, semmi kézikönyv nem járt hozzá, amin meglepődtem, még 3 tűs tápkábel sem... de az van itthon)
Az alaplap kézikönyvében sem találtam...Tehát abban kérnék gyors (!) segítséget, hogy mit hova dugjak?
(tápkábelek, egyéb kábelek)Addig nem tudok haladni
Köszönöm!
-
DeFranco
nagyúr
A világ végéig is elmegy ház nélkül a konfig, feltéve hogy nem könyökölsz rá, meg nem borítasz bele semmit.
A pamut lepedőt felejtsd el, nem kell, nem porosodik az annyira, a gépházban is fog porosodni annyit legalább, mint az asztalon. Ha nem többet.
Összerakás nem nagy kaland, ha jól megnézed, mit hova raksz, és nem erőlteted, nem tudod elszúrni. A kézikönyvben egyébként minden benne van.
Ha nem tudsz valamit, segítünk.
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Minden alkatrészem megvan a házat kivéve.
(még 1 hónap amíg megjön, mert hiány van)
Nem győzöm azt kivárni, ezért össze szeretném rakni a gépemet.
Mennyit bír ki egy "konfig" ház nélkül, az íróasztalomon úgy, h kb 15 centivel fölötte kifeszítek egy pamut lepedőt porfogónak?
Illetve, még soha nem szereltem össze gépet.
Ez alapján hozzáfoghatok? (meg az alaplap kézikönyve)
Nem ismerek senkit a környékemen, aki szívességből megcsinálná, fizetni meg nem tudok érte!
Köszi!
-
puhakex
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Van egy régebbi számítógépen. Pontosítva Egy Commodore 128D, de a probléma általános.
Gondolom egy jó ideje nem volt bekapcsolva és amikor most be akartam kapcsolni bejött a képernyő, tehát valószínű működött, viszont a tápegység felől jött egy hangos sercegő hang, ezért gyorsan ki is kapcsoltam.
Az az igazság, hogy egyelőre nem merem bekapcsolni nehogy rontsak a helyzeten.
Valakinek van valami tippje mit tegyek?
Lehet nem is történt semmi, csak az esetleg belsejében lévő por megégett?
Lehetséges, hogy egy kondenzátor robbant fel?
Minden segítségnek nagyon örülnék.Üdv:
puhakex -
zone
őstag
A téma a PC házilagos (otthoni) összeszerelése, ezért nem igazán ide való a kérdésed.
Egy 50 ezres kártyát rakni egy olyan proci mellé nagyon rossz ötlet volt.. Vásárlás előtt kellett volna itt a fórumon tanácsot kérned.
Új socket 775 procit már nagyon nem éri meg újonnan venni, használtan talán találsz egy olcsóbb q8300 vagy q8400-at, azzal már lenne fejlődés.
Ha engedi a keret, egy lap+cpu+memória csere lenne az igazni megoldás. 400-as tápnak elégnek kell lennie, ha nem Codegen kategória. -
DjSaffy
tag
Üdv kíáncsi lennék a véleményetekre hogy a most újított gép lehet e azért lassú mert a proci egy dual core e 2180
egyébként egy gtx 560at kéne hajtani gyanús h a proci gyengusz viszon akkor milyen kéne neki hogy teljesen kihasználja
Válaszotok előre köszönöm ha lesz
vagy a ddr2 800 mhz lassítaná? 400W os tápon megy érdemes azt lecserélni egy 450 vagy 500 asra? Ha igen miért? ennyi kérdésem lenne
Üdv Saffi! -
sulyoktom
csendes tag
Annyit még tudnál segíteni, hogy a BIOS-ban milyen új beállításokat kell eszközölnöm hogy induljon a windows?
Vagy egyáltalán mi a teendőm miután összeraktam a gépet! -
Jester01
veterán
válasz
sulyoktom #76 üzenetére
Azokat rá tudod, mivel egy IDE csatornára két eszközt lehet. Bár nem feltétlen lesz ideális.
MOD:
ja és a floppynak külön csatlakozója van, szóval azt is rá tudod dugni.Csak a cd marad ki, de gondolom a 2 optikai meghajtó nem életbevágóan fontos (egyébként pedig használhatsz usb racket/adaptert)Még MOD: megnéztem a lapot, floppy csatlakozó tényleg nincs rajta
-
sulyoktom
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy sapphire pure 785g alaplapot de a beszerelésnél elakadtam! Egy db HDD-t, egy cd, egy dvd, és egy flopy meghajtót szeretnék rákötni, de csak egy IDE connector van a lapon! Mi a megoldás a problémámra?
-
eWastePC
csendes tag
Kifejezetten kezdőknek született az alábbi írás:
Első számítógép megvásárlásaNem konkrétan az összerakásról szól viszont sokat segíthet abban hogy mire kell odafigyelni használt alkatrészek esetén.
Ez pedig segít abban hogyan tudod gyorsítani az XP rendszert ( Win7 esetében is bejön némelyik beállítás):
XP tuningItt találsz még sok hasznos írást a témában:
prog.hu hardver -
szacsee
nagyúr
Van egy félkész logout írásom ha gondoljátok személyes bejegyzésként közzé teszem.
Nagyon pre alfa, inkább csak egy elindított valami, ami még nincs befejezve.
Ha gondoljátok és kiegészítenétek szívesen fogadom a tanácsot, kiegészítendő szöveget és a segítő nevét az írás végén közölném... inkább csak egy szabad fordítású user manualként érdemes kezelni.... -
kissbalazs19
csendes tag
Helló
Olyan problémám lenne, hogy van egy alaplap msi p35 neo combo-f és hozzá egy e6550 processzor, most vettem egy 6850 processzort, de valahogy nem akar a kettő együtt működni. Működik, de nem hozza ki belőle a pluszt és úgy tűnik, hogy a régi processzorral gyorsabb volt.
Mit tegyek, hogy installáljam fel az új processzort.
Köszönöm a segítséget előre.
Üdv -
Najtkin
csendes tag
Előszőr próbáld a tápot mint önmagát elindítani (előtte húzz le mindent róla, mert ha rossz, akkor lehet hogy pukkan) > zöld+fekete kábel
Ha a táp elindul, dugd rá a lapra, majd a pw/power/pws tűket az alaplapon (két darab, + és -, de ha nincs feliratozva, akkor nézd meg az alaplap kézikönyvében) zárd rövidre egy csavarhúzóval.
Ha ezek után se megy, jöhet a fejvakarás
-
stefyY
őstag
muszáj egymás után második posztot is írnom...2x raktam össze a gépet, a második előtte házon kívül is, és nem indult...semmire nem reagál...a zöld fény megvan, áramot tehát kap...4,5 órája itt szívok, és semmit nem haladtam előre
Szánalmas vagyok.
-
stefyY
őstag
Szia, köszönöm válaszod...azóta már ez megtörtént...és a gép nem indul... :/
-
stefyY
őstag
Sziasztok, elég "kezdő" vagyok szerelés témában, van 1-2 kábel, amit fogalmam sincs, hova kell az alaplapot csatlakoztatni...ha egyáltalán oda kell. A következők vannak ráírva: VCC2, GROUND, 2-D, 2+D...és a gépnek ezek után el is kellene indulnia D: Előre is thx.
-
ZeN973
tag
Sziasztok!
ATX -es alaplapot cserélnék ki egy PC be.
Kérdésem az lenne hogy a microATX alaplap a kissebb mérete miatt bele szerelhető e a házba? -
elfelejtette
veterán
"A gond az lehet, h az Asus, és ez a lap Crossfire támogató elsősorban. "
Azért hülyeséget ne írj...
Quad-GPU SLI and Quad-GPU CrossFireX Support!
Ezt írja a gyártó...
Ja és a 7900GTX SLI fogyasztása 170W.
A Gigabyte ODIN GT 550W 4db 12V-os ágán 18A-t tud leadni, ami kicsit határeset, de elvileg bírnia kellene tuning nélkül. -
mitkov77
aktív tag
-
mitkov77
aktív tag
Szia!
Én úgy gondolom memória hiba. Csinálj egy bios resetet, mert lehet, h a késleltetés megváltozott. Vagy éppen a memória sebessége. CPU nem lehet, mert akkor fagyna, nem kékhalál. Alaplap sem, mert akkor már elfüstölt volna. Még próbálkozz egy bios frissítéssel, win xp alatt. Esetleg a táp, de annyire nem lehet nagy energia felvétel, h kaka legyen.
-
illes14
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy elég komoly asztali számítógépet, de mire a videokártyáig eljutottam volna addigra elfogyott az ár keret! De volt nekem még a régi gépemből megmaradva 2db Gigabyte GeForce 7900 GTX kártyám, amit ideglenesen beraktam a gépbe! A probléma az lenne ha a 2db-ott SLI-ben futtatom néha kifagy a gép kék halállal, de ha külön mennek akkor tökéletesen működnek, mi lehet a probléma?
Gépem:
Processzor: Intel Core i5-680 3.60GHz
Alaplap: Asus P7P55D-E Pro
Memória: Corsair 3x2GB DDR3 1600MHz
Merevlemez: Samsung 1TB+Samsung 500GB
Optikai meghajtó: Samsung SH-B123L/BSBP
Videokártya: 2db Gigabyte GeForce 7900 GTX 512MB GDDR3
Ház: Cooler Master HAF 922
Tápegység: Gigabyte ODIN GT 550W
Monitor: Samsung B2430H 24'”
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Ultimate -
Atik@
csendes tag
Sziasztok!
Gondba vagyok, hozzátok fordulok!
Én úgy érzem értek a gépekhez, összeszereltem 1 gépet valakinek.
na mármost 6 hónapig minden probléma nélkül működött azután érdekes dolgokat kezdett el csinálni. olyanokat amit a pár éves tapasztalatom alatt sohasem láttam és nem tudom a problémát még megnevezni sem, hardver adatok:
-semmi extra codegen 6205L-1 táp (tudom h gagyi de youtubra elég gondolom)
-ASUS M468T-M alaplap (minden jóval)
-750Gb Samsung HD753LJ SATA2 HDD [ezzel szerintem semmi gond nincs]
-AMD athlon 2 X2 245 gyári hűtővel
-2*1Gb Gingstone KVR1333D3N9/1g CL9 es memó (10év gari)
rövid probléma leírásin7 került rá minden tökéletesen működik. majd elkezdte a kékhalált, nem nevezett meg programot hanem mindig memória cím volt a hibája de más és más. Gondoltam 1 win7 újratelepítés megoldja, újrarakom minden tök jó és teljesen randomra megint kékhalálokat kap. gondoltam itt hardveres lesz a gond kezdjük el ellenőrizni a dolgokat, ha memória hát legyen, memtest86 2 napig semmi, majd újraindítom gépet megint meg meg áll a gép, de nem csak kékhalál hanem már olyan BIOS elötti üzenetek jelennek meg h ne nyuljak a CD-romhoz (nincs is benne olvasó!) és keresi a flash fisket. egészségedre, szólj ha találsz, nem talált
Jó memóriát odaraktam tesztelni majd pár óra után kaptam pár piros sort (van képem is róla), mondom megvan a bűnös. csakhogy a memtest86 is MEGFAGYOTT, mind1 garival elvittem a memóriát, tesztelték semmi, biost frissítettem (asusnál ez teljesen biztonságos) 2 napig non-stop ment a gép semmi probléma, mondom visszaviszem a tulajdonoshoz, 6 óra múlva hívott h be sem lehet kapcsolni, megint elmentem (már vagy 500kmt megtettem) elhozom, beviszem az alaplapot is tesztelni, természetesen minden tökéletes vele, hazahozom összerakom azóta az eddig működi win7 azt írja ki hogy hardver v szoftverváltozás miatt nem tud elindulni a win. mondom ok de 1ik sem történt, újrarakom, telepítés után 1ből ezt írja ki (amikor be kéne töltsön), másik HDD re is ezt írja ki. beadtam a processzort is tesztelni! ma mondták h azzal sem találtak semmi problémát,
memóriához még annyit h próbáltam slotot cserélni csak az 1ik et raktam be, win7 lemezt is cseréltem, x64 x86 mind ugyan az a hiba....
a felhasználást illetően meg a maximum a full hd filmek lejátszása volt a gép feladata...
valami ötlet? kééérlek -
C0d3r
addikt
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a "Milyen asztali gépet vegyek?" nevű topikot.
Olvasd el az első hozzászólást, válaszolva az ott található kérdésekre (keret, mire van szükséged, monitor felbontása stb.).
A konfigról:
1,5 TB-os Green-es merevlemez nem alkalmas rendszer alá, nagyon lassú. 2 magos Athlon-nál is izmosabbat kéne választani, az adott összegtől függően majd meglátjuk a másik topikba. GT430 inkább való videovágásra, renderelésre (CUDA által), mint játékra, erre felbontástól függően alap egy GTS450. Tápegység pedig nem a legjobb választás (kevés és rövid kábel). -
Balulord
csendes tag
Sziasztok!Egy gépet szeretnék összerakni és tudni szeretném hogy a következőkből milyen gépet kapnék
Winchester: Samsung 1500GB serial-ata 2.0 5400rpm EcoGreen(32 mb cache)
Processzor: Amd Athlon II X2 255 dobozos socket AM3
Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
Alaplap:Asus P7H55D-MPRO
Videokártya:ASUS GeForce ENGT430/DI/1GD3 1gb DDR3 PCIExpress Lp
Hangkártya:ASUS Xonar DS 7.1 PCI
Táp+hűtő:Gigabyte 420W(GE-C420A-C2)OEM
Opt. meghajtó:ASUS DRW-22B3L IDE DVD író
+ gépházA gépet főleg játékra használnám.
Milyen gépet kapnék ebből? -
Pycee
tag
Amúgy, ha esetleg valamit sikerül el....nom akkor tudtok valaki okos embert akit el lehet érni ez ügyben és pesti? Természetesen nem ingyen!
-
Pycee
tag
válasz
dízelracer #44 üzenetére
Köszi!
Már közben kivettem és nézegettem. Gondolhattam volna, hogy az!
Köszi a segítséget! -
Ha grillpartit szeretnél, akkor ne kend be...
A hővezető paszta, mint a neve is mutatja, segít elvezetni a hőt. Kiegyenlíti a processzor kupakjának és a hűtőborba talpának egyenetlenségeit. A processzorhoz adott gyári hűtők talpára már alapból felviszik a megfelelő mennyiségű pasztát, tehát nem kell semmit kenegetni. Ha mégsem lenne rajta, akkor egy nagyjából borsónyi méretűt rákensz a CPU kupakjára. Nem így.A jobb hűtő alá is kell majd pasztát tenni.
-
Pycee
tag
Helló mindenkinek!
Én most vettem cuccokat az új konfigomhoz és magam akarom összerakni. Az előző gépemet is én raktam össze, de ott volt segítség. Szerintem menni fog, de egy dologban nem vagyok biztos. A hőelvezető paszta kell a procira, vagy csak ajánlott? Később akarok venni egy jobb procihűtőt és akkor kenném be csak. Az nem gond?
-
Jester01
veterán
Beírod gugliba és válogatsz. Például [link]
Amúgy ha elővigyázatos vagy és szerelés előtt/közben földeled magad, megfelelő ruha van rajtad, nem szőnyegen szerelsz és nem simogatod az alkatrészeket akkor nem az elektrosztatikus kisülés jelenti a legnagyobb veszélyt, sokkal inkább a különböző mechanikai behatások. Pl távtartó alulról végigkarcolja a lapot, egyéb kiálló ház részekbe beleakad a lap, pontatlan illeszkedés vagy memória/processzor/kártyák erőltetett berakása miatt lap elreped. Illetve esetleges rövidzár vagy kábelek/alkatrészek helytelen polaritású csatlakoztatása (bár manapság szerencsére leginkább egyféleképpen lehet összedugni a dolgokat). Ja és persze a leggyakoribb a processzorhűtő helytelen felszerelése, ideértve a hővezető paszta rossz használatát is. Szerintem
-
-
corba
csendes tag
Igen az összeszereléshez kellene...én sem vagyok szakmabeli és gyakorlott sem, úgyhogy ezen nem akarnék elcsúszni...nem egy drága dolog, ennyit nekem megérne a biztonság...ha tudnám hol lehet kapni..
-
Zénó1000
csendes tag
Minek az a csuklópánt? Gondolom a gép összerakáskor használnád, hogy nehogy elronts valami IC-t. Nekem sem volt ilyenem amikor a gépemet összeraktam, aztán mégsem rontottam el semmit, pedig az első gépem és nem is vagyok szakmabeli.
Az alaplapos kérdésedre: én anno két éve a Gigabyte-ot választottam. A fórumokban, tesztekben olvasgatva úgy tűnt nekem, hogy ez a legközkedveltebb gyártmányok közé tartozik, pontosan az általad is írt szempontok miatt, megbízhatóság, minőség, érthetőség, háttér támogatás, stb. Nekem gond nélkül sikerült összeraknom a gépet, azóta is jól működik. A fórumokban amúgy szinte mindegyik alaplapról olvastam jót is rosszat is, pl Gigáról is olvastam rosszakat is, nekem minden esetre bevált. Egyszer volt problémám a hálozattal egy áramszünet után. Nem akarta látni az internetet, sem a helyi hálózatot (a másik gépemet
). Valami hülye üzenetet írt ki, már nem emlékszem igazán, mintha hardver problémára utalt volna, a hálózati vezérlőt vagy mit hibáztatott, miközben amúgy minden driver rendben volt, az xp eszközkezelője sem mutatott kérdőjelet. Akkor olvasgattam fórumokban és láttam, hogy más Giga tulajoknak is volt ilyesmi gondjuk, de igazából más alaplapokról is írtak ilyen problémákat. A lényeg, hogy a megoldás roppant egyszerű volt: BIOS reset, aztán kész ment újra rendesen. Azóta semmilyen probléma nem volt vele.
-
corba
csendes tag
Sziasztok, segítenétek hol tudok antisztatikus csuklópántot venni ? Interneten nézem, de csak 1-2 nagyker boltot találtam ahol ráadásul nincs is raktáron.
köszönöm -
Osibaa
senior tag
Ha csak a fizikai összeszerelésről beszélünk (pl. BIOS beállításról nem), akkor nincs különbség a gyártók között, egy procit, RAM-ot, bővítőkártyát ugyanúgy kell belerakni minden alaplapba és mindegyik leírása tartalmazza ezeket.
Ami inkább trükkös szokott lenni a kicsi és a rossz minőségű házakba való szerelés. A kicsi házaknál végig kell gondolni mit milyen sorrendben raksz be, különben nem fér be a házba, vagy utólag nem férsz hozzá egy csatlakozóhoz. A gagyi házaknál pedig az szokott gond lenni, hogy béna csatlakozókat használnak, pl. az USB csatlakozót, vagy az előlapi hang csatlakozóit (tűket) egyesével kell rádugni és ez nem mindig egyértelmű (más megnevezés szerepel a tűn és az alaplapon). Ugyanezeknél az alaplap távtartóit is nekünk kell beszerelni, ami nem vészes, de akár menetes is lehet, míg az se jó, ha túl laza. Szintén trükkös megoldás lehet a bővítőkártyák házhoz rögzítése is (van sima csavaros, kapcsos, bajonett záras és még száz féle).flash-: A videó alapján mennie kell az összeszerelésnek, csak a proci sarkán lévő háromszögre kell figyelni, ahogy a videón is kiemelik. Hűtőpaszta van az új proci hűtőkön, ha régi hűtőt szerelsz fel, akkor viszont újra kell pasztázni. Pasztát árulnak minden számtech boltban, nagyon kevés kell belőle (borsószem fele-harmada elég) és egyenletesen szét kell kenni.
-
flash-
veterán
sziasztok
i7-930 as procit szeeretnék beleszerelni asrock x58 alaplapba.
itt egy tutorial videó:
http://www.youtube.com/watch?v=wWsypz9imggez alapján ha eljárok,akkor sikerrel járok?
be kell kennem a hűtő alját valami géllel mielőtt felhelyezem a hűtőt?? -
corba
csendes tag
Sziasztok, lehet hogy a kérdés is értelmetlen, de azért hátha: tapasztalati alapon van olyan alaplap gyártó, amelyik termékei jobbak (mert egyszerűbb, átláthatóbb, "hülyebiztos", jól dokumentált, stb) otthoni összeszerelésre ?
Vagy pont fordítva: olyan gyártó aki arról híres, hogy zavaros, bonyolult, nem jól dokumentál stb.
Gigabyte, Asus, MSI jönne alapvetően szóba.
Köszönöm a válaszokat előre is. -
Hát akkor szerintem először nekifutok egy hozzá értő emberrel, és megtanít rá, de alap dolgokat tudok, például a procit a kis háromszög segítségével kell betenni(egymás felett lévő sárga háromszög), ramokat tudom h kellberakni, szinte mindent, mert utánanéztem, de azt is tudom, hogy nagyon könnyen el is lehet bukni rajt.
-
malwy
senior tag
Szervízben nem is az összerakás minősége miatt rakatják sokan össze a gépüket,hanem, ha esetleg vmi bedöglik, a kolléga egyből látja és nem mondhatja: Biztos rosszul szerelték össze és tönkretették xy alkatrészt. Ráadásul a garancia lebonyolítása is kevesebb időt vesz igénybe, hiszen helyben van az ipse.
Egyébként szedj szét egy mostani gépet, vagy sőt, szét se kell szedned. Nagyjából nézd meg a logikáját. Processzorbeszerelés, hűtőbeszerelést pedig szigorúan a leírás alapján csináld, amit adnak hozzá.
Ja és soha ne feszegess, olyan ez, mint a lego -
Helló!
Gépvásárlás előtt állok, és egy boltban, van pc összeszerelési lehetőség, és tesztelés is.
Az az igazság, hogy én inkább látni szeretném, ahogy összerakják, és így spórolnék 1800ft-ot is
A baj ott van, hogy még életemben nem nyúltam számítógép belsejéhez, és nagyon izgatja a fantáziám. Tanácsot kérnék:
Inkább vegyem meg a gép alkatrészeit, és vigyem el egy helyi boltba, ahol szépen nekem összerakják és még nézhetem is, vagy vegyem meg az alkatrészeket és egy leírás alapján rakjam össze?
Nagyon félek, hogy elrontom, és hallottam is, hogy nagyon sok hiba merülhet fel.
Szerintetek mit csináljak -
Kenvelo7
tag
Hello
Lenne egy problémám, vettem egy gépet itt ph-n átraktam egy ujj házba (előtte nem próbáltam ki egyben) És amióta átraktam minden be van kötve ahogy kell azt hiszem, és az alaplapon világít a led meg mennek a ventik iscsak sehol semi kép.A vinyója a gépnek lehet hibás de kipróbáltam egy másik vinncsivel is de azzal is ugyan ezt produkálta.Szval megy minden ventillátor speaker nem csipog de semmi kép.
A konfig.: Asus m2n sli delux
Amd X3 8450
asus eah 4650 512mb
plus vinyó meg egy dvd iró.
Légyszi segítsen valaki.
Előre is köszönöm. -
xega
csendes tag
Sziasztok Egy segítséget szeretnék kérni.
Még elég kezdő vagyok!
Vásároltam egy Asrock Alivexfire-esata2-es lapot és egy Amd Athlon x2 5600+ procit.
Most készülök összerakni de nem tudom mi lesz a vége mert az alaplap a procit csak bios frissítéssel fogadja el ezt írják a hivatalos Asrock weboldalon.
Kérdésem lenne hogyan tudom ezt a biost frissíteni ha nem fogja felismerni a procit és így nem is fog elindulni.
Szeretném ha ebben segítenétek nekem hogyan is működik ez a dolog valójában.
Köszönöm előre is mindenki válaszát. -
Gyulika
csendes tag
Helló!
Egy játék gépet szeretnék építeni, és segítséget -véleményt- kérni erre az összeállításra:alap: Gigabyte GA-MA 790x-DS4
táp: Gigabyite Superb 460w
proci: AMD Atholn 64 X2 6000+ AM2 BOX
ram: Geli Black Dragon 2048MB DD2 1066Mhz
video: Gigabyte GV-NX 96T512H 9600GT 512MB
vinyó: Samsung 500GB 7200rpm 16MB sata2
monitor: Samsung 2043nwÉrdekelne ezen ezközök kompatibilitása és teljesítménye, és érdemes-e
változtatni valamin?
köszönöm -
zsupi4
csendes tag
Hali, szeretnék segítséget kérni!
Most először fogok egyedül gépet összerakni és nem tudom, hogy normális e az, hogy a processzort a helyére szorító fedél kicsit hajlott (a hátsó rögzítő és a másik végén található fogantyú között). Az alaplap új, üzletben vásárolt (AbitI-G31, proci: Intel Celeron D-C). Már próbáltam mindenhogy, de nagyon feszül és nem tudom, h ez mennyire normális. Még elég sokat kellene feszíteni rajta h be tudjam pattintani a fogantyút. -
Nova91
tag
okes köszi. coolink 450-em van. pls add meg azt a topicot mert azért keresgéltem.
-
Nova91
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem:
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ebbe a gépbe kb.: mekkora TÁP illene:
-XFX 9600 GT Alpha Dog edition (512MB/1GB) max.: 740/2000 MHZ
-2 GB 800 mhz Geil Ultra edition RAM
-Asus M2N amd alaplap
-AMD athlon X2 6400+
-320 GB Samsung Sata2 16 MB cache
-160 GB Maxtor Sata2 8 MB cache
-Pioneer DVD író olvasó 112-D -
tesanyi
csendes tag
Nekem ez a második gépem lessz amit egyedűl próbálok összetenni. Az elsőt még a múlt évezredben csináltam és hát azóta nagyot változott a tudomány.
Mindenesetre az alaplap beszerelése elött az asztalon kiprobálnám az alapkonfigot hogy ne szivasson meg valami kontakt vagy illesztés.
Első alaplapba bele a proci rá a hűtés, utána egy db ram vga-t elsőre nem rakom bele, próbáljuk ki az integráltat, vinyó, dvd olvasó és táp.
bekapcs megnézni a psot képet pauseval ha nagyábol minden rendbe bios kapásból ram feszt feljebbvenni (ddr2=2.1v ra), beállítani az integralt vgat, kilép, kikapcs és ezután mehet bele a többi ram. Én igy képzelem. Másnak javaslat? -
Gerikkke
csendes tag
Nekem is lenne egy kérdésem...
Mi után mit illik összerakni, berakni?
-
Tyutyuka
csendes tag
Köszönön az újabb segítő írásokat, azt hiszem a türelemre szükség lesz, találtam már segítséget!
Sziasztok!
-
Tyutyuka
csendes tag
Köszönön az újabb segítő írásokat, azt hiszem a türelemre szükség lesz, találtam már segítséget!
Sziasztok!
-
Turmoil
senior tag
Nem egy teljesíthetetnel feladat. Anno én is végignéztem, amit apám kollégája összerakja nekem az első 4.77MHz-es XT-met, azóta senki nem engedtem belenyúlni a gépembe, viszont jópár darabot összeraktam magamnak és másoknak is.
(Persze mindig tudok valami hülyeséget csinálni, legutóbb egy ventilátor vágta meg a kezemet, mert a működő gépben akartam igazítani valami kábelt)
De a lényeget a többiek is leírták:
- csak nyugodtan szabad csinálni
- mindennek meg van a saját helye
- erőltetni jobbára semmit nem kell (néha nehezen mennek a kártyák a helyükre, de akkor is óvatosan)
- az alaplapot csak akkor csavarozd be elsőre, ha a procihűtőnek nincs alulra csavarozandó részeElőször bonts ki mindent, nézd meg hova kerül, rakd sorrendbe és szépen sorban minden ahelyére kerül.
Problémák lehetnek, akkor is csak nyugodtan, keress rá neten, kérdezz meg valakit, stb...Legutóbbi gépemnél SATA vinyó és SATA DVD valamit FSP PNF szivatott meg, mert csak egy SATA tápkimenete van... Régi gépből kivettem PIO 104S slot-in (!) DVD-t. beleraktam, arról ment a telepítás, aztán vettem egy táp-elosztót, ami vicces, mert nem anya, hanem apa van rajta, na azt pl. átbarkácsoltam, mert nem akartam még egyet fordulni
De ez talán ritka eset. Ezért érdemes az első egy-két alkalommal tapasztalt ember mellett csinálni, hogy ha valami gixer van, akkor ne kapj sírógörcsöt
-
Tyutyuka
csendes tag
Köszönöm mindnyájatoknak a segítséget, úgy vettem ki a hozzászólásotokból, hogy a kézikönyvek és egy gyakorlottabb személy segítségével rakjam össze a gépet. Azt hittem, hogy van egy olyan útmutató, amely egy elvi, lépésről-lépésre ad útmutatást. Egyedül nem is mertem volna hozzáfogni. Ha volna ilyen útmutató, s ha valaki ismer ilyet, kérem ebben is segítsen.
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítségeteket. -
Bárány
csendes tag
Szia.
pár tanácsom van.
1.Csak nyugodtan! (ha kapkodsz, ideges vagy, türelmetlen akkor letöröd, elhajlítod meg ilyenek.)
2.Tisztán( ne legyen zsíros semmi mert azt az érintkezők nem szeretik)
Alaplapot beszereled távtartókat használj ha kell, ezt a ház fogja megadni, aztán a procit(procival vigyázz, hogy ne erőltesd bele a foglalatba), arra a hűtőt( kettő közé paszta kell), majd a memoriákat, vga, majd a winchestert, és utána az egyébb perifériákat, ennek helyeit, majd az alaplap adja meg.Üdv
-
Pacák
senior tag
Alapszabály:
1. Ami nem akar illeszkedni, azt nem dugjuk össze, nem erőltetjük!
2. Kézikönyvet mindig elolvassuk-, ha nem is töviről hegyire - és értelmezzük a látottakat!
3. Legelőször meg kéne nézni egy működőre összerakott gépet valahol szakértőbb, tapasztaltabb emberke felügyelete mellett.
4. Pár gépet össze kell rakni felügyelet mellett - tudom szomrú, ha nem vagy vizuális típus, akkor ezt nem hagyhatod ki.
5. Lehet egyedül próbálkozni - kínai házaknál szálanként vannak az usb kanócok az előlapohoz, ezt inkább elsőre egyedül ne - én elsőre megoldottam, de előtte mindennek utánanéztem. Még hivatásos szervizes is képes fordítva bekötni.
6. Mindig lehet újat tanulni. -
moma
őstag
ha tudsz angolul, akkor az alaplaphoz adott kézikönyvben minden benne lesz!! emlékszem amikor én hülye karácsonykor akartam pc-t venni és nem volt a boltnak kapacitás az összerakásra, gond nélkül összedobtam otthon, az alapján a kis füzet alapján. szeritem egyedül a proci hűtőt kicsit strapás rárakni, a többi nem ügy.
szerk: juteszembe a legutóbbi gépemnél már volt benne egy magyar kis egyodlalas valami is az összerakásról. -
Hakudoshi
tag
(Google a spanod
)
A javaslatom egyébként annyi, hogy (amennyiben életed első olyan gépe lenne, amit te raknál össze) keríts valakit, aki már több gépet összerakott, hogy segítsen benne! A másodikat már te is össze fogod tudni rakni, akár bekötött szemmel is. Az alaplapra dugdosandó kábelekkel lehet egy kis kavarodás, de az úgyis az utolsó fázis, ráadásul a manyuál is hathatós segítséget jelent.
-peace-
-
Tyutyuka
csendes tag
Ne haragudjatok, de a következőkben kérném a segítségeteket:
pc-t szeretnék összeszerelni otthon, házilagosan. Abban kérném a segítségeteket, hogyha tudtok olyan honlapot, folyóíratot, újságot, ...adnátok meg ezeknek a címeit, helyeit. Vagy, ha van valakinek valami tanácsa, észrevétele nagy örömmel venném!
Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- További aktív témák...
- INTEL COMPUTE STICK - STCK1A32WFC
- Apple iMac 24" M1 8/256 Green!
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest