Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskekes
csendes tag
Bocs, hogy nem írtam eddig, de nem voltam gépközekben.
Szóval nincs vele konkrét tervem, csak egy egyszerű kapcsolóra gondoltam, amit aztán elég sokrétűen fel lehetne használni sztem. (pl locsoló automatizálása, termosztát korlátlan hőmérsékleti értékekkel, vagy távvezérelve....) Szóval sok mindenhez hasznos lehetne.
Ez a konnektor (vagy hasonló cuccok) pl hol kapható? Mivel lehet programozni? Tudok-e hozzá saját progikat fejleszteni? .... -
Batman2
őstag
Hi
Igen, jól értetted !
Feltételezem, hogy a szenzor kimenete digitális jelnek fogható fel, tehát határozottan 0V egyik, illetve a tápfeszültség mérhető rajta a másik esetben és nem jelenkezik valami köztes, lassan változó analóg jellegű jel. Akkor plusz áramkör beépítése is szükséges lenne !
Üdv.: -
Batman2
őstag
Hi
Bocs, egy kicsit sok dolgom van mostanában.
Az általad megadott paramétereke alapján készítettem kapcsolási rajzot, amit megpróbálok belinkelni.
Már megint ez a belinkelés. . .
No, de hátha mostmár megy !
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
Csövi
Ha egy jlet be akarsz vinni PC-be, akkor4 tisztában kell lenned a PC által elvárt jelek formáival és azzal, hogy az a jel, amit be akarsz vinni, annak mik a jellemző értékei. Illetve, ha vannak ettől eltérő, nem jellemző értékei is, azokat pedig ki kell szűrni.
Tehát érdekes a jel feszültsége. A PC 0V és max. +5V feszültségű jelet vár és legfeljebb nehány mA áramot. Tehát a jelnek ebben a tartományban kell lennie. Nyilván ez gyakran nemteljesül, ilyenkor kell alkalmazni, szintillesztő áramköröket. Mint az már kiderülhetett az előző értékekből, egyenáramot vár a gép. Ha nem egyenáramról van szó, hanem bármilyen, időnként polaritást cserélő jelről van szó, akkor egyenirányítani kell. Ha időnként magas csúcsfeszültségek, tüskeimpulzusok előfordulhatnak, akkor feszültségkorlátozót kell alkalmazni az illesztés során. Ha a jel ellentéstes fázisú (-5V és 0V közötti tartományban mozog), akkor fázisfordítást kell alkalmazni, stb..
Az, hogy mit tartalmaz az illesztő áramkör, mindíg az adott alkalmazásban beviendő jel jellemzői határozzák meg, de ha ezeket nem tudjuk pontosan, akkor legfeljebb az össze lehetőségre felkészített illesztő áramkört kell építeni.
Ha mondasz egy konkrét helyzetet, akkor segítek a konkrét megoldásában.
Üdv.: -
Batman2
őstag
Hi
Ahogy And kollegánk is írta, ez bonyolultabb dolog, én eleve a képbevitelt pl. webkamerával gondolnám, de ehez megvan a megfelelő csatlakozó (pl. USB), így ehez nem igazán kellen külön egységet építeni, az amúgyis csak sokkal bonyolultabb lenne, a programok meg tudtommal vannak is az ilyen alkalmazásokhoz.
De nem is ilyen boyolult dolgok megoldására gondoltam eredetileg.
Ha viszont olyanra is gondoltál, hogy bizonyos esetben valamilyen külső eszközt kapcsoljon a gép, akkor már szóba jöhet az a típusú vezérlés is, amiben én (valszeg) tudok segíteni.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest