- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
honda 1993 #999 üzenetére
Még jóhogy írtam, hogy virtuális gépbe telepítsd, és akkor most nem lenne vele szopás
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Elég nagy sz@rban vagyok.
Felraktam az ubuntut, és utána vagyis most akarom mellé a
Windowst telepíteni.
A boot menuben beállítom hogy arról bootoljon amin a
Windows van, de egy olyan hibaüzenetet dob ki hogy nem
található telepítő fájl a meghajtóbam (pedig rajta van)
És az a baj, hogy sehogy nem engedi megcsinálni, olyan
mintha az Ubuntu kavarna be.
Ha a Windowst telepítettem volna először akkor szerintem
nem lenne gond, de most sajnos semmi megoldást nem
találok erre. -
kraftxld
félisten
válasz
honda 1993 #997 üzenetére
Nem kell újraindítgatni ha a másik rendszert szeretnéd használni, nincs még a legkisebb esély se arra, hogy szétzúzza a másik partíciót, telepíteni is sokkal egyszerűbb, mert felrakod a vmware tools-t (vmware workstation esetén) és már kész is a driverezés.
De te tudod -
kraftxld
félisten
válasz
honda 1993 #995 üzenetére
Baromság, nyugodtan lehet partícionálni, semmi baja nem lesz.
Bár én egyben hagynám és virtuális géppé konvertálnám a linuxot -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Windows , illetve linux is van a gepemen.
A windows7 az ssd-n van, a linux pedig a hdd-n.
De jobb lenne ha a linux is inkabb az ssd-n lehetne, csak ehez ugye particionalni kellene. A kerdesem pedig az volna, hogy valoban nem nagyon ajanlott particionalni ezeket az ssd-ket, vagy nem lesz tole semmi baja ?Mert eleg sok cikket olvastam ezzel kapcsolatban, es mindenki mast mond.
Egyebkent egy 120 gb-os samsung ssd van a gepemben, tehat boven volna hely a linuxnak is.
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock Z77 Extreme4 lapom és most vettem egy új 3TB-os WD Red vinyót az adatok tárolásához.
Partícionálni szeretném a vinyót, de csak 2TB-ot tudok, az egészet nem
Biost frissítettem már a lapon.
Mit lehet még tenni, hogy a teljes 3TB-ot tudjam használni?(EaseUS Partition Master 10.1 progival próbáltam)
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Mac HFS+ file rendszerre való átköltözéskor került elém a probléma:
Windows 7 - NTFS file rendszer - látszódik minden mappa.
OSX - NTFS-ből csak a fele mappa látszódik.
Néztem OSX-en, hogy rejtettek-e, ekkor látszódott, hogy ott van minden mappa, csak kiterjesztés nélküli, 0 kb-os file-ok lettek belőlük!! :Y !!
Visszamentem Windows 7-hez, itt észrevettem, hogy az ékezetes mappák hiányoznak OSX-en.
Azokat elkezdtem átnevezni, és a következő a tapasztalat:
Van olyan mappa, pl: "KÉPEK" ... átnevezés közen az "É" után egy backspace-t nyomva "E"-re íródik át az "É"...
Volt olyan ékezetes mappa, ami látszódott OSX alatt is, de ennél ha visszatörlöm egy "É" betűt pl, akkor nem "E" marad, hanem simán törli.Ugyanez almappáknál is megvan, csak töredéke látszódik OSX alatt.
Mi lehet ez a jelenség és hogyan javíthatnám meg a kódolást? (vagy nem tudom mi a gond)
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Töröltem a gépemről az INTERL RAPID progit, mert semmi hasznát nem láttam, a köv ujrainditásnál, pedig felcserélődtek a meghajtók! Vissza tudom ezt valahogy álltani hogy az SSd legyen a 0ás?? Van ennek jelentősége!?
Lemez -
Antonio
senior tag
válasz
Saltwater #986 üzenetére
Az a baj hogy nem szúrta ki a szemem
amúgy tegnap este már particionáltam a leírt módon. a közel egy terrást vinyót csak fele fele arányban engedte azaz a C-t nem engedte ~400 Gb alá csökkenteni (pedig a OS-en kívül "csak" Kaspersky /firefox/chrome lett rárakva) na de sebaj a sikerélmény megvolt.
-
-
tsutsu01
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy vettem egy Lenovo Y510p-hez egy Super cache 2 64gb-os SSD-t a programot installáltam, a weboldalon regisztráltam, a BIOS látja, DE nem tudom particióként beolvasni.
nem értem, hogy kell lemezkezelésben (Disk management) aktív partícióra varázsolnom? Amit lát, hogy:
- Lemez 0 alaplemez 59,63 gb online Kifogástalan (OEM-partíció)Ha jobb klikkelek rá, akkor csak a súgó jelenik meg, de a lehetőség, hogy új olyan partíciót csináljak belőle, amire a windowst rá tudom telepíteni azt nem.
ehhez kérem a segítségedet.
Előre is köszönöm,
Krisz -
kraftxld
félisten
Technikailag teljesen ugyanaz, hülyeséget mondtak a kollegáid.
Van még rengeteg program amivel meg lehet csinálni, ingyenes megoldás pl az EaseUS Partition Master Free, Paragon-nak és az Acronisnak is vannak rá programjai. A lényeg, hogy SEMMIKÉPP se próbálj meg Partition Magic-et használni, nagyon csúnya dolgokat tud művelni
Természetesen érdemes előtte lementeni a fontos adatokat, mert ha közben áramszünet lesz akkor lehet lesni mint hal a szatyorban -
Antonio
senior tag
válasz
Saltwater #981 üzenetére
Köszönöm,
Te amúgy napi szinten foglalkozol ezzel a témával?
Csak mióta feltettem ezt a kérdést volt szerencsém élőben is beszélni 2 informatikussal ők meg pont az ellenkezőjét mondták, vagy legalább is azt hogy ők nem csinálnák ezt. na de nem akarok nagyon rugózni ezen vagy kétségbe vonni bárki szavát mivel nem értek hozzá.
-
Saltwater
aktív tag
Szia!
Utólag is lehet particionálni, de előbb szükséges az első partíció átméretezése (csökkentése), majd a fennmaradó helyre már lehet új partíciót létrehozni.
Erre szerintem a legjobb program az ingyenes Partition Wizard Home.
Jobb klikk az átméretezni kívánt partíción, és move/resize, és a csúszkát oda húzod amekkora partíciót szeretnél. Utána a megmaradt (partícionálatlan/unallocated) területre létrehozol új partíciót, és a végén a bal felső sarokban lévő "Apply" gombbal végrehajtod a kijelölt műveleteket.
Sok szerencsét
....szívesen -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Elöljáróban annyit hogy mezei user vagyok nem informatikus én magam még sohasem telepítettem OS stb …tehát a particionálás is jobbára csak hallomásból ismert
A kérdésem:
Win 7 prof. a merevlemez utólagos particionálása (felosztása több partícióra) technikailag ugyanazt eredményezi mintha telepítés során particionálnám?Bővebben:
Tegnap este vettem kézbe az új Dell laptopomat amin gyárilag telepített Win 7 prof van, de csak egy C: partíció (1 Terra hibrid 16 GB ssd) aminél csak jobb lenne legalább 1-2 másik partíció (C-t meghagyni OS nek). Én csak egy kaspersky-t meg Firefoxot raktam rá még este miután rájöttem hogy lehet ezt így nem akarom …Kaptam hozzá 8.1-es telepítő DVD-t de a hozzáadott kód nem működött, jelenleg várom a válaszát az eladónak.
A munkahelyi Infós kollégám elmagyarázta (nem tudom már vissza adni szó szerint
) hogy az utólagos particionálás nem ugyanaz mintha telepítéskor osztanánk meg a merevlemezt, a kívánt partíciók létrejönnek, de fizikailag az adatok még is szanaszét vannak a merevlemez és vagy valami ilyesmi
Bár én bízok benne de csak meghallgatnám a ti véleményeteket.Persze lehet élni egy C: partícióval + lehet az eladó is megoldja rövidtávon a 8.1 telepítéses problémámat, de azért jó lenne tudni.
köszönöm -
laacika
tag
Sziasztok.
Mi a leghejesebb eljárás egy wincsi cserekor?Most egy 160Gb-os Seagate IDE van a gépbe amit jövőhéten cserélek egy Wd 750Gb-ra.A mostani wincsin ketté van osztva.Ha megjön a másik akkor beletesz gépbe,(csak a Satás 750-es lesz a gépbe)formázom a teleptőlemezzel majd kettéparticionálom,ha megvan a rendszer (win8.1) akkor csatlakoztatom a régi winyót (csak a régi lesz a gépba,) Hot swap csatlakoztatom az új satásat és onnan csak átmásolom az adatokat az újra.Jól gondolom?Köszönöm.
-
Hódelfin
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WD Elements 1TB-os külső hdd-t. Azt szeretném, hogy 700MB-ot a filmeknek tennék szabaddá, a többit pedig a tv (LG42la620s) használná műsorok felvételéhez. Próbáltam partícionálni a hdd-t, másoltam rá filmeket amit meg is tudtam nézni, de ha tv műsort akarok felvenni, akkor a tv az egész hdd-t inicializálja, és törli a filmeket is. Hogyan lehet megoldani, hogy a 700MB-os partíciómat ne törölje a tv? Próbáltam a "MiniTool Partition Wizard 8.1.1" progival, de a tv-nek nem tudok külön partíciót csinálni. A tv valami "Ext3"-as fájlrendszert csinál, de pc-n nem tudom megcsinálni, mert azt nem ismeri fel a tv. A partíció type id:0xa2, de ezt is hiába állítom be, akkor sem ismeri fel.
-
válasz
ZsDaniel #971 üzenetére
Nem úgy érdemes. Hanem így:
- lehúzod a hdd-t és feldugod az ssd-t
- indítod a telepítőt
- a telepítő mindent megcsinál, nem kell particionálni, nem kell formázni előre semmit
- ha az új win már működik rendesen akkor visszadugod a hdd-t
- biosban az ssd-t átállítod a bootsorrend első helyére és használod
Ezután úgy törölgetsz a hdd-ről ahogy kedved tartja. -
ZsDaniel
csendes tag
Üdv!
Éppen SSD-re váltás előtt vagyok, de az eddigi HDD is megmarad, amin van 3 NTFS partíció (Rendszer számára fentartott, Windows (C:\) és Adatok (D:\))
Szerintetek ez így lehetséges:
1. Windows 8 telepítő indítása
2. A telepítő lemezkezelőjében formázom az SSD-t és törlöm a HDD-ről a Rendszer számára fentartott és a Windows partíciót.
3. Végigmegy a telepítés és a lemezkezelőben bővítem az adatok partíciót a partícionálatlan terültettel, az adatok megtartásával.Köszi!
-
-
ZBO
tag
válasz
King Unique #966 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
ZBO
tag
válasz
King Unique #964 üzenetére
Ok! És azt lehet, hogy a (tároló) wincsesztert 2 partícióra osztanám (100GB+ 900GB) MBR, a kis rész üresen hagynám,hogy később arra mehessen az új op rendszer GPT-re formázva. Engedi, a két különböző partícióstílust? Mert a nagyobb rész már tele lesz adattal azt nem formáznám.
-
King Unique
titán
Ha Windows lesz rajta, akkor NTFS, illetve telepítő is megformázza.
Itt alapvetően az a gond, h ha régi gépen lesz először használva, aminél sima Legacy BIOS van, akkor MBR partícióstílussal tudod/ célszerű csak használni. Az, új UEFI-s gépeknél, meg alapból GPT az alapértelmezett, ha UEFI boot be van kapcsolva. Tehát az MBR-es SSD-t úgy tudod azon használni, ha UEFI boot és egyebeket kikapcsolod (így engedi W8-at is telepíteni), v újrainicializálod GPT-re, de az letakarít róla mindent...
Amit nem próbáltam, h régi lapon GPT-s rendszermeghajtót használni, ahhoz a részéhez nem tudok hozzászólni...egyelőre, nem egyenlőre
-
ZBO
tag
Üdv!
Érdeklődöm, milyen fájlrendszerbe érdemes formázni egy új SSD-t (rendszernek) + új wincsesztert (tárolónak)?
Egyenlőre egy régi gép + W7x86-ba, később UEFI Bios-os lap + W9 op rendszer lesz. NTFS, MBR, GPT?
Úgy tudom, hogy W8-hoz már GPT-re kell formázni, igaz? -
kriszute
tag
Sziasztok az istenert nem tudok a vincsire rendszert tenni valamiert mar a második vincsire azt írja ki hogy nem tud létre hozni rendszer particiot formaztam mar másik gépbe windows al es semmi de egy másik vinyoval is ugyan ezt csinálja nem értem ezelőtt nem volt ilyen !
-
King Unique
titán
válasz
margó780803 #960 üzenetére
Ha teljesen szűz PC, laptop (rendszer nélküli) elsődleges HDD-je, akkor majd a Win7 telepítője megformázza [link], illetve abban is lehet tovább particionálni, de telepítés után is a rendszerben, ha arra van szükség.
-
margó780803
újonc
válasz
King Unique #959 üzenetére
A Samsung 1 Terra Bitos és Windows 7 lenne rá telepitve.
-
King Unique
titán
válasz
margó780803 #958 üzenetére
Azért annyi infó jó lett volna, h milyen HDD, mekkora tárhelyű (gépbe oprendszer, v vmi másod adattár, akár külső USB-s házban) ??
Windows lemezkezelőben, először jobb katt a lemez 0/1 stb. résznél és inicializálás MBR/ GPT* ( 2,2 TiB felett) ---> jobb katt a partíción Új egyszerű kötet létrehozása (gyorsformázás elég) stb.
De hisz ott a google is [link], [link] (4.-5.-6.-.7-8.-9.) -
margó780803
újonc
Kérdésem volna. Van egy vinyóm és nincs rajta semmi hogyan kell particionálni? aki tud az segitsen???
-
elektrorudi1
csendes tag
válasz
elektrorudi1 #956 üzenetére
Nos, a problémám "megoldódott", amúgy rendszergazdai aggyal:
A 64 bites Win7 letörlődött, és helyette 32 bites került fel. Így, most a programok futnak. Ez rendben. Sajnos a RAM ott csücsül benne felhasználatlanul. Kértem az embert, hogy legalább csináljon két partíciót, ha egyszer tovább akarunk lépni, legyen rá lehetőség. Ez meghaladta a képességét... :-( -
elektrorudi1
csendes tag
válasz
kraftxld #955 üzenetére
Sajnos nem megy. Magától nem indítja el a hardverkulcsot, ha pedig külön elindítom a hardverkulcsot, akkor (bár fut a win7 alatt) nem látja a másik progi, és a hiánya miatt kiakad.
Ráadásul, ugyan úgy elindul (értelem szerűen) a Virtuális Windows is, ami megint egy csomó idő, és nem is tudok kényelmesen váltogatni az 5-6 egyéb progi között, amit még párhuzamosan futtatnom kell.
Következő próbálkozás, a "két monitor egymás mellett" volt, ami nagyon tetszetős, csak nekem nem jött be, több napos "szoktatási idő" után sem. Abba is belementem volna, hogy XP legyen Win7 helyett, de állítólag az nem fut 64 biten. (nem értek hozzá)
Szóval, maradna az eredeti kérdésem.Fel lehet-e tenni két egymástól független op. rendszert?
-
kraftxld
félisten
válasz
elektrorudi1 #954 üzenetére
Miért nem használsz XP módot, úgy teljesen korrektül lehet használni a virtualizált programot.
-
elektrorudi1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy új gépem. 500Gb HDD-n Windows7 64bit telepítve. A problémám az, hogy egy hardverkulcsos programomat nem lehet telepíteni 64 bites rendszerre, csak 32 bitesre (64 bites verzióját nem adták ki, nincs). Jelenleg úgy használom, hogy feltettem egy Virtual Windows XP-t. Ezen fut, de nagyon kényelmetlen a Virtual WINdows használata, mint a Win7 alatt futó "mellék" program.
A régi gépemen, évek óta használok egy Ranish Partition Manager progit, 4 elsődleges partícióval, négy független op. rendszerrel. A kérdésem az, hogy lehetne-e ezt a HDD-t is úgy szétpartícionálni vele, hogy az egyik op. rendszer 32 bites Win7 lenne, a másik pedig 64 bites Win7? Indításkor választanám ki, hogy melyiket használom.
Előre is köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
XGalapagosiX #952 üzenetére
Én még nem használtam eme programot, de elhiszem.
Az említett műveleteket egyébként a többi - Easeus, Minitool, Aomei - is tudja, de ez a RAW helyreállítás, ha valóban működne benne, az tényleg jó volna. Mert azért dupla/ tripla oda-vissza másolgatástól jó lenne megkímélnem magam, főleg ekkora adatmennyiségnél... -
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
King Unique #945 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, de valóban: az Acronis Disk Director rendkívül jó és sokoldalú program, nálam még semmit sem rontott el, bár igaz, hogy csak partíciókat választottam szét/daraboltam, vagy egyesítettem, elsődlegesről logikaira változtattam, valamint állítottam aktívra. Rendkívül egyszerű, és konkrétan felállíthatsz egy komplex parancssort.
-
King Unique
titán
válasz
kraftxld #950 üzenetére
Értem, akkor inkább nem erőltetem, mert kicsit orosz rulettnek tűnik...
RAW-nál chkdsk lehetőség ugye nincs, illetve szem parancssorban kiadva se fut le ilyenkor, de talán nem is baj, mert hallottam bizonyos esetekben többet árt, mint használ.Azért mentésnél EaseUS-ban akad néhány fájl, amiterdeti mappában 0.00 MB-osra ír, persze RAW files mappába van egy csomó pontos név nélküli is, gondolom azok közt is lehet ezeknek a megfelelője.
Külön öröm lesz kibogarászni, melyik-melyik....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest