Új hozzászólás Aktív témák
-
tray
aktív tag
Az adapterről kiderült, hogy 52,8-as az átmérője.
Lehet, hogy megtartotta volna az 52-es szűrőket, de most már mindegy. Még írok nekik egy mailt, hátha lépnek, és a következő vásárlójuk már nem szívja végig a *.
Végigolvastam a makrós topikot, és már próbálkoztam 1-2 csellel. BEE a kommentejidből sokat tanultam, azt hiszem, köszönettel tartozom! Szóval köszi.Holnap összerakom a kartondobozos deflektort isMost még sokat tesztelek, próbálom okosan csinálni... Azért lehet, hogy lesz még 1-2 kérdésem a makrós topikban is!
-
tray
aktív tag
Köszi!
Ma megvettem az FZ8-ast, meg a makrólencséket is. A gép királyA makrója is elég jó, meglepetésemre a lencsék nélkül is tudtam már a célnak megfelelő makrókat készíteni vele, bár a világítással még gondom van. (10-15 centi méretű maketteket fényképezek vele, próbáltam asztali lámpát meg vakut -ez elég jó lett-, de holnap kiviszem napfényre is.)
Viszont a _gépkönyvből_ kiderült, hogy a makrólencsék csatlakoztatásához DMW-LA2 adapter szükséges. Na vörös volt a fejem. Az e.d.-ben vettem a gépet, ott árulják csomagban is 55 mm-es szűrőkkel, de adapter nélkül, és persze ilyen tipusú adaptert nem is lehet náluk kapni. Na most mit csináljak? A legidegesítőbb az egészben az, hogy a géphez adott napellenző adapter teljesen jó lenne a feladatra, ha kb. egy milliméterrel nagyobb lenne az átmérője!
Megoldás?
(Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést, de szerintem ez inkább géptípushoz kapcsolódó probléma, és tudtommal az FZ50-hez áll a legközelebb a gépem felépítése.)
[Szerkesztve] -
tray
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic DMC-FZ8 -ast szeretnék venni, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, és mivel nem találtam jobb topikot, itt teszem fel.
Szóval, elég sokat szándékozom makrózni, és a makrólencsékkel kapcsolatban kérnék kioktatást. Igazából semmit nem tudok a dologról. Mire jó ez egyáltalán, miben segíti a fényképezőgép optikáját? Mélységéllességet javít, a torzulást csökkenti, vagy csak simán nagyít?
Nemrég találtam ezt: Soligor CloseUp Kit 55mm (maximum 5 dioptria). Tudtok erről valami tapasztalatot mondani?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged