Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubuverke
csendes tag
-
Bubuverke
csendes tag
válasz
barnam_
üzenetére
1enlőre csak próbaképpen néztem volna meg, h mennit bír tuningban, de 266-268ig stabil
majd a 270et próbáltam 1.5V-on, és 1.525V-on, de mindig megfagyott és újraindult - viszont nem volt melegebb, mint 70C
nem lehet az, h 68Cot nem bírja??? mert mindig 68Cos volt, amikor újraindult
de még megnézem vmi jobb hűtővel is
a ram DC-ben van, és elvileg az is rontja a tuningpotenciált, nem

üdv -
Mcray
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Sziasztok! Kérdés: Hogyan lehet kicsinálni egy procit? Túlfesz vagy túl nagy hő? Úgy tudtam hogy a nagyobb fesz nagyobb hőt jelent de tegnap tyuningoltam a 3.4 es P4 D-met és 4.157 íg jutottam. Stabilan szalad max terheléssel és kb 4 fokkal hűvösebb volt a melegebb szobában mint amikor csak 1.375 V-t adtam neki. Most Gyári hűtővel+ Nagy szobai venti segítségével 66 fokos 1.425V-tal. Mennyit lehet egy ilyen prociból mág kihozni? Everest szerint ez 21% os tuning. Üdv
-
Qkackca
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Én se tartós használatra mondtam csak egy kis nyúzásra...
A ramoknál mindkettőre gondoltam, sebesség meg fesz.
Szép az 3.3V biosból
Én is most gyötörtem meg a szegény (pre)scott-imat, csak nekem már nem volt hajlandó 1.6V felett elindulni
, a ramok is mentek volna még tovább, de én csak 2.85-öt tudok max adni neki
. Nekem annyi még a bajom, h se visszaosztást, se a felosztást nem szereti lap, 1:1 be meg hasít. -
Qkackca
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
A hűtővel nincs gond az tuti. C0-s steppinget nem ismerem konkrétan, de az még egy korábbi, lehet nem bírja tovább. A ramok mennyi feszt kapnak, illetve hol a végük kb? Az agp/pci freki fix? 1.6V-on a 240-et nézted?
Én is most próbálgattam az enyémet, de nekem ha többet állítok be mint 1.6V akkor nem bootol be, viszont így meg 260 körül vége van, pedig menne tovább érzéseim szerint. -
bisza
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Üdv!
Aggregátor, nekem ugyan ez az alaplapom van, mik a tapasztalataid vele? Nekem egy P4 2,4 MHz/533 as Nortwood magos proci van benne, 1Gb rammal. Jelenleg 2,9-en megy a proci, és stabil a gép.
Viszont most készülök venni egy P4 3,4MHz/800 as procit
, szerinted azt is lehetlessz húzni? Én
használom a PAT-ot, és te?
Válaszod előre is köszönöm. -
ace_ventura
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Abit IS7 lapom van, ami a 865PE chip-készletre épült, egy 3 GHz-es Prescott és 2x512MB Kingmax HC DDR500 van benne.
220-225 -ös FSB-ig be lehet rajta kapcsolni a PAT-ot, amit úgy kell tenni, hogy a BIOS-ban beállítod az ''NB strap''-et PSB667-re. Ugyanezt a funkciót nevezik más lapok performance mode-nak, vagy performance boost-nak.
De ez ugyanúgy ment 2.8-as és 3.0-ás Northwood-dal is, nem hinném, hogy procifüggő lenne, inkább a memóriáktól függ, azok órajeleitől. -
mycso
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Biosfrissítés, ramok letesztelése...
Esetleg a procihűtő bordáját is megtapizhatnád, hogy mennyire meleg/forró/hideg...
Ha a TDU-val arra a félig megírt autós játékra gondoltál akkor semmi gond. --> nálam nem fagyott, csak mindíg újraindult úgy random 5-10-30 perc játék után /tehát ez nembizti, hogy a géped miatt van/
[Szerkesztve] -
RealJackal
csendes tag
válasz
barnam_
üzenetére
Elvileg a Prescottok jobban melegszenek mint a Nortwhoodok (ezert is talaltak ki a magasabb frekiju prociknal a TM1-2 t). Hozzateszem hogy nekem G1 es steppingju 3GHZ es procim 4.13 nal 42 fok korul volt, egy GlacialTech 2 ezer forintos sima aluminium hutovel, tehat en nem tapasztaltam ezt abszolulte. A gond az hogy steppingenkent, reviziokent valtozhat a dolog, lehet hogy az enyimben mar kijavitottak valamit, amit meg a tiedben nem. A kerdes: mennyiert akarjak neked eladni? (vegul is minden ettol fugg
) -
Prego
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Na ez jó cikk, kár, hogy még nekem is pihent aggyal kell nekiülnöm hogy megértsem

Tegnap le is teszteltem HT On és HT Off módban 3DMark 05-tel a masinámat, Az eredmények szerint:
HT bekapcsolva: 3145
HT kikapcsolva: 3130
Tehát nekem úgy tűnik hogy mégsem igaz az az állítás, miszerint kikapcsolva jobb eredményt lehet elérni.
Viszont:
Egy ősrégi VGA Driverrel mindössze 2800-2900 pontot kapartam össze, holott a játékban sokkal több FPS-t sikerült vele kipréselnem. -
RealJackal
csendes tag
válasz
barnam_
üzenetére
En is ezt neztem. G0 meg G1 steppinges van 775 os bol is, meg az en 478 asom is G1 steppinges (legalabbis a CPU-Z szerint). Szal erdekes kavar van. Mig pl Prescottbol nem talaltam H,I,J,K,L,M steppingeset rogton N0 jon (szal nem ertem ezt a ''szamozast'', lehet kozben bejottek mas modellek, es azok elvittek a betuket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, lassan majd megnézem azt is a mostani lájtos órajelemet, milyen kevés fesszel tudja, szóval antituning 

. Nekem annyi még a bajom, h se visszaosztást, se a felosztást nem szereti lap, 1:1 be meg hasít.