Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Attila2011 #175 üzenetére
Szerintem senkinek se volt kötelező regisztrálni a programba.
De erősen tanácsos, mert nagyon nem mindegy, hogy 50 vagy 75% előleget kap a kivitelező.
Ráadásul ez pénzügyileg teljesen másként működik, itt a bankok folyósítanak hitelt hozzá.
Igen, de az előleg maradékát szerintem(!) a kivitelezőnek az állam fizeti (kérdés, mikor), a bankok csak a hitel ügyintézésével, a hitelszerződés megkötésével, majd a hitelezett összeg beszedésével foglalkoznak, a kivitelezőkkel nekik semmi dolguk (ismétlem, szerintem). -
asdf_
veterán
válasz
Attila2011 #170 üzenetére
Nem kellene, hogy így legyen. 7 misiből 4-et a pályázó áll, teljesen irreális, hogy nem ő mondja meg milyen gyártótól származó kazánra vagy hőszivattyúra hajlandó ezt a pénzt elkölteni és ehelyett pályázatíró vagy generálkivitelező dönti el. Teljes nonszensz.
Persze aztán a 100%-osban is pakolták a fisifosi ablakokat, meg ócska invertereket, meg EON hozott egystringes Symo-t az anno kétstringesnek megbeszélt valami helyett, teljesen elvéve a bővítés lehetőségét attól, aki a későbbiekben rászánta volna magát (és erre alkalmas tetője van). -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #166 üzenetére
Egészen durvákat olvasni (300k + 10% sikerdíj, minimális beleszólás a projektbe, mindent ők intéznek/döntenek el).
-
LógaGéza
veterán
válasz
Attila2011 #160 üzenetére
Elvileg pár nagyobb gyártó/forgalmazó a GVH elé vitte most az ügyet (pl. Ariston).
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #155 üzenetére
Végül valami ilyesmi lett a megoldás. Azt hittem egzaktabb tudomány ez az energetikai tanúsítvány, de ahogy látom eléggé a tanúsító saját véleménye alapján születnek az eredmények.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #152 üzenetére
Nyílászárócsere, szigetelés. A fogyasztást (a ház energiaigényét) szeretném csökkenteni. Mivel nem szigetüzem, ezért napelem mellett ugyanúgy a hálózaton keresztül érkezik az áram pl. este, felhős időben vagy télen - erről szólt az egész szaldó elszámolásról szóló vita két éve).
legalább 30%-os mértékű primerenergia-fogyasztáscsökkenést szükséges elérni az Otthonfelújítási Program keretében finanszírozott energetikai korszerűsítés eredményeként. A 30% primerenergia-megtakarításba nem érthető bele a megújuló alapú
villamosenergia előállításra számított energiamegtakarítás.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #148 üzenetére
OK, én is erre jutottam. De még mindig nem világos a 8-as pont értelme. Akkor kit zár ki?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #80 üzenetére
Ezt ki tudom számolni? Ez attól függ, honnan jön az áram, amit elhasználtunk, nem? (A teljes fogyasztásunk áram, gáz nincs).
Ja megtaláltam, áram esetén 2,5-ös a szorzó. Ez alapján 330kWh/m2a.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Attila2011 #78 üzenetére
Jelenleg a valós energiafogyasztás 132kWh/m2 (az elmúlt két év fogyasztása alapján). Kíváncsi vagyok a számítások alapján mi jön ki.
-
tomi07
tag
válasz
Attila2011 #69 üzenetére
Födémen tudnék, de most 0,18-as a hőátbocsátási tényező, ezen hiába javítok már nem sokat hoz.
-
tomi07
tag
válasz
Attila2011 #66 üzenetére
Akkor ebből is kimaradok, ba...ák meg. Eddig egyből sem kaptam, minden önerőből van.
-
tomi07
tag
válasz
Attila2011 #64 üzenetére
Kivették a gázcsatlakozást a feltételekből. Nálam nincs is bekötve. A kalkulátorok alapján hőszivattyúval kevesebb mint fele energia elegendő a fűtéshez.
A szigeteléshez nem nyúlok, 15 cm grafitos lett felrakva 2 éve. Nyílászárók igaz, hogy 2 rétegűek, de a friss szinezést nem akarom el...ni.
Így mást fejleszteni értelmetlen. -
senki68
senior tag
válasz
Attila2011 #36 üzenetére
Abban teljesen biztos voltam, hogy megmagyarázod
Olyan ez mint a statisztika.
csak abban hiszek amit én hamisítottam -
senki68
senior tag
válasz
Attila2011 #28 üzenetére
Nálam hozott akkor most mi van???
Az a baj ezzel az energetikai számítással, hogy mindet néznek csak a házat nem. Íróasztal mellett döntik el a besorolást.
Anno én vártam egy hőkamerás mérést, aztán semmi.
Úgyhogy elég jól lehet matekozni a számokkal, kinek hogy kívánja az érdeke.
-
senki68
senior tag
válasz
Attila2011 #23 üzenetére
Sok év átlaga alapján mondom, tehát nem hülyeség.
A hülyeség az, hogy minden paraméter ismerete nélkül ki mered jelenteni, hogy nem hoz 30%-ot. -
MrCsiT
addikt
válasz
Attila2011 #9 üzenetére
Hogy is lesz az az 1 millió forint önrész?
Legalább, legfeljebb, minimum vagy maximum?Eddig azt olvastuk, 1M önerő kell majd, de itt lentebb ezt nem úgy érteni:
Tegnapi cikkből:
„Ha a maximális hitelösszeget és a maximális támogatási összeget nézzük, akkor a kormány összesen 6 millió forinttal járul hozzá egy család otthonának felújításához, amely korszerűsítés összegét a legfeljebb 1 millió forint összegű önerő tovább növel. A beruházási érték így a hitellel, a támogatással és az önerővel együtt 7 millió forintot tehet ki az otthonfelújítási program keretében – tette hozzá korábban Nagy Márton. "
Melyik lesz igaz?
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
Attila2011 #9 üzenetére
nem akarok csak áramos fütést. Hofitol az akácafa fejemben van.
Ha a régi kazánt letudom cserél lecserélem, de a hiteltöl is fázom. -
senki68
senior tag
válasz
Attila2011 #20 üzenetére
Ebből is látszik a számításnak és a valóságnak nem sok köze van egymáshoz.
-
senki68
senior tag
válasz
Attila2011 #14 üzenetére
Meret te csak számolsz, én meg meg is valósítottam
És még az előremenő hőfokot sem kellett csökkentenem
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Attila2011 #9 üzenetére
Szerintem a felújítás miatt nem esik ki....
Egyszerűen nem fogja tudni teljesíteni a 30%-s javulást....
mert csak a kazánt lehetne cserélni, ami önmagában nem hoz 30%-t !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tesla topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest