Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
Hello!
Érdekes dolog történt a napokban. A gépemben 2 dvd író van: 7200S, 7203S. Általában "röptébe" írom a lemezeket, ezúttal is így volt. Jött egy áramszünet (kb. 1perces) és miután újra indítottam a gépet, a 7203-as íróm nem adott több életjelet magáról. Ezúttal nem is ő írt, csak másoltam róla. Szerencsére ritkán szokott áramszünet lenni, de így is bosszantó.
Mechanikusan kellett kinyitnom a tálcát, hogy a lemezhez jussak.
Az íróra van még garancia, de sajnos firmvare-t frissítettem már rajta, és mivel most nem üzemel (a hardvervarázsló sem tud vele mit kezdeni, illetve törölni sem tudtam az eszközkezelőben. A tálcája sem nyíllik-csukódik), így nem tudom visszatenni az eredeti verziót sem.
Esetleg valaki nem járt már hasonlóképp? És netalán megoldást is tudna javasolni? -
nebulo5
senior tag
Mert? Az írás stratégia (egy programozó ismerősöm elmondása szerint) minimálisat változott a már 6-osban is meglévőhöz képest. De egyébként is az eredmény-végtermék a lényeg: média lejátszókon hibátlanul megjeleníthető-hallgatható. Ha majd BD akarok írni (most még semmi értelme) akkor váltani fogok. Addig had fejlődjönek. Nincs időm experimentálni, kínlódni, káromkodni....
(vagy csak konzervatív vagyok?...) -
nebulo5
senior tag
Nem, nem állítottam az ODD-vel kapcsolatosan semmit. Mindenesetre kellemesen meglepődtem, és ha lehet mondani: még jobban tetszik az író. (csak el ne kiabáljam: kopp.kopp...kopp..)
Én strapálom őket rendesen, ezért kb. fél évente cserélem őket. A használtakat ismerőseimnek adom, náluk még a mai napig is dolgozik pl. a 3500as NEC is.
Mivel XP-t használok, ezért a nero 6-ost használom vele, és 100 lemez közül 1-et ha rontok.
Bízom benne, hogy őszre is egy másik Nec lessz a cserealanyom. A Pioneer leszerepelt nálam. Habár egy kollégámnál derekasan teljesít a 212 modell.... -
nebulo5
senior tag
Nem tudom mi változott meg, de tök csendes lett az íróm. Amikor bootol a gép, vagy lemezt teszek bele, a korábbi hang helyett most csak az optikai fej halk ciripelése hallatszik 2-4 alkalommal. Úgy látszik bejáródott.... kb 35-40 dvd-t írtam vele eddig.
Az írással-olvasással továbbra sincs gond. -
nebulo5
senior tag
Nálam volt hasonló eset, a 7173-al! Mindent szuperül megírt, bárhol (asztali dvd játékos, másik dvd olvasó...stb...) le tudtam játszani a munkáját, de a saját művét nem tudta olvasni. Sajnos, nem találtam meg a gari papírját, és így odaadtam egy ezermester barátomnak, aki csinált belőle madáretetőt...
Azóta volt a gépembe 3 db. pio 212-es, amik sorra belepusztultak a cd írásába. Ekkor (múlt héten) vettem újra NEC 7200S-t. Jelenleg mindent ír-olvas, és piszok gyorsan lehet vele vinyóra másolni 19-21 MB/s.
A hangja bootoláskor kicsit szokatlan, de majd beletörődöm....
PS: aki már frissített ezen firmware-t, leírná a rövid mikéntjét? -
nebulo5
senior tag
Helló!
Mától újra NEC tulaj vagyok! Az elmúlt negyed évben 3 db Pio 212-es volt nálam, és nem bírták a strapát. Mivel előttük már évek óta NEC-et használtam, most visszatértem rá, és beszereztem egy 7200S írót. Remélem, a következő fél évben nem kell cserélni-gariztatni.
Első nekifutásra megvagyok vele elégedve, halkabb a Pio-tól, és gyorsabban is olvas. Ráadásul nem szuszmákol annyit a lemezfelismeréssel sem.
Szeretném megérdeklődni, hogy firmware frissítésnél kell-e tudni valami extrát róla, vagy a szokásos módja maradt (csökkentett mód ...) a frissítésnek?
Gyárilag 1.03 van rajta, ezt szeretném frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest