- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
jézusom #21119 üzenetére
Valami a konténer konfigodban lesz elírva, mivel a képen amit küldtél, ott nincsen a port, amivel a konténer kommunikál. Gondolom a logot megnézted, hogy miért restartolt folyamatosan.
TrueNas-nál is ugyan úgy figyelni kell, ha egy konténer hiba miatt újra akarod rakni az egész rendszert, az nem túl jó irány. -
Gabesz87
veterán
válasz
jézusom #20122 üzenetére
Azért van a külön HDD. SSD-re megy a rendszer (nyilván nem kell egy 1TB-os SSD erre a célra, elég egy kisebb, és akkor nem kell ez a fölösleges plusz móka). Szerintem ha újonnan telepít valaki rendszert új gépre, semmi szükség Hirens-sel szórakozni. Persze ha hazsnálni akarod az SSD fennamradó részét másra, akkor nyilván érthető.
-
Gabesz87
veterán
válasz
jézusom #20120 üzenetére
Nem feltétlen kell SSH telepíteni. GitHub-ra sem muszáj regelni, úgy is le lehet szedni a dolgokat
Új telepítéshez meg minek kéne hirensboot
Mondjuk én nem tudom mi az, sosem használtam, csak itt olvastam róla az elmúlt napok eseményei kapcsán.
Összefoglalóban szerintem elég jól le van írva a telepítés menete és az 1. lépések. A többi meg szerintem elég jól elsajátítható Techno Dad Life és DB Tech youtube videóiból.
#20119intuicio:
jól néz ki a ház, nekem is hasonló van, egy ilyen házam van. Én is Win-en nevelkedtem, nem sok közöm volt előtte soha semmi Linux dologhoz. -
válasz
jézusom #20111 üzenetére
Kezdem érteni miért jézusom a nickneved
Szerintem is elsőnek lokálisan raknék rendet, mert kicsit fordítva ülsz a lovon. Egyáltalán nem erőltetném még ezt a távoli elérést, mert láthatóan sajnos nem kerek nálad a rendszer, főleg hogy root felhasználó alatt fut nálad minden.
Miért akarsz 2 gépen is futtatni konténereket? -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
jézusom #20109 üzenetére
B.U.É.K. Mindenkinek!
jézusom ne idegesíts már, neked hány gépen futnak a docker konténereid?
Egyen, nem ?
Akkor miért nem elég a gépenkénti 1db. Tunnel?
Nézd már meg azt a videót amit stigma küldött!
A működőt hagynám a többit törölném,
és a helyedben keresnék egy olyan gombot hogy:
Add a public hostname, vagy valami hasonló!!!!
A lényeg gépenként egy Tunnel viszont több public hostname.Tisztelettel
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #20107 üzenetére
Menjünk akkor sorban:
Képeken semmi extra kirívót nem látok, így szerintem valami a konténerekkel lehet gond.
Plex: Itt ha a konténert feltetted, mappákat ugye adsz meg az egyes típusoknak (/tv vagy /movies esetleg /tvshows).
Az itt meghatározott mappákat ha szét van szedve neked kategóriákra, akkor a Plex Webes elérésében a könyvtáraknál ezeket kell keresni => tv vagy movies vagy tvshow
Itt egy telepítés és mappakonfogurálás : Link
itt ami nálad a tv vagy movies lenen a srácnál plex_contentCloudflare Tunnel: Ha már van domained becsatolva, akkor kba 11 perctől kell nézni a videot. --> Cloudflare Tunnels: Getting Started with Domains, DNS, and Tunnels
A video alatt már lehet máshol vannak a menüpontok,mivel ez több mint 1 éves video
Itt gépenként 1 db tunneled lehet, tehát ahova healty-t avgy inactive-ot írsz jó helyen jársz--> ott a 3 pötty és Configura alatt tudsz más konténert is a nevre engedni :3 pötty --> Configure --> felül az Add HostnameAmi a fontos...Soha az életben nem engednék ki olyan konténert amiket irogaszt, és nincs authentikációja/belépése : Glances vagy Heimdall.
Itt Tunnel esetlben van rá lehetőség, hogy ha nincs is authencikációja, akkor kérjen egy belépést, ezt a video is megmutatja.
Itt bármilyen ponton lévő konténert ki tudsz engedni, amit csak akarsz ezért megkeverni a mostani portokat nem kell.Viszont szerintem mielőtt bármilyen portokal/konténereket kiengednél a netre tedd rendbe a konténerjeidet szerintem , mert sokszor írod , hogy ,,fogalmad sincs de valahogy feltetted" --> A legtöbb konténered root-al fut, ami nem annyira biztató, de te tudod.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #20093 üzenetére
Hi, example-ből lehet valami régi verziót telepít, ezt a hibaüzenetet amúgy az általam másolt 2 db parancsból (stop és rm) melyiknél dobta?
Mert ha nem törlöd a konténert, akkor nem tudsz újat feltenni.
Ezzel a paranccsal listázod a konténereket: docker ps -a
Itt meg kell keresni a Portainerhez tartozó Container ID-t, majd azzal tudod biztodsan leállítani és törölni
Leállít majd töröl:
docker stop portainerContainerID
docker rm portainerContainerIDÚjat szedd az új image-t
docker pull portainer/portainer-ce:latest
Ezzel telepíted
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Itt már amit írtam https://NASIP:9443-on éred el.De ha felment a Portainer, akkor örülj, reméljük nem a BE verziót tetted fel, mert az Business Edition, hanem a CE-t, mint Community Edition.
Plex-ben még 1 dolgot javasolok, ha a mappák már mennek: Scanning vs Refreshing a Library
Ha letöltesz egy új torrentet, akkor itt ha ezt beállítod automatikusan fogja beolvasni az új tartalmat (filmet/sorozatot is)
Beállítás --> Serve --> könyvtár : Itt meg beállítahtod ha gondolod hogy milyen időközönként ellenőrizze az új tartalmat. -
stigma
addikt
válasz
jézusom #20072 üzenetére
Hi, látom már páran válaszoltak, nagyjából segítek, de ami fontos minden felhasználónak:
Google a barátod --> 1-2 kulcsszó és review vagy youtube video mindenre van pontosan.Ezzel nem fikázni akarlak, csask szorszor kérdezel olyasmit, amit már a fórumban sokszor megkéreztél vagy leírtunk, pedig csak keresni kell, vagy keresőszavakat kell keresni.
Portainer törlés: Mivel írtad az ezer éves telepítést én azt ajánlom a régit töröld:
docker stop portainer
docker rm portainerÚjat szedd le és telepítsd:
docker pull portainer/portainer-ce:latest
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Új címet nem a 9000-es poton éred el hanema 9443-on : https://NASIP:9443
Utánna egy felhasználónév + jelszó párost generált és minden rendben fog menniCloudflare:
Cloudflare egy DDNS szolgáltató, ami régebben az volt hogy ha veszel egy domain-t mindegy hogy kinti webdsite-on vagy ittohnin (nextserver/rackforest, stb), akkor fudod konfigutálni az elérést.
Régebben csak DDNS docker konténer volt , most már más a szitu a Cluoudflare Tunnel-el.CF Tunnel nem más mint a Cloudlfare olyan szogáltatása amivel az egyes eszközeidre tudsz elérést bitorsítani port alapján --> olyan mintha egy Nginx Proxy manager-t gyúrtak volna bele.
1 konténert kell feltenni, ami a CF Tunnel, ezt a Clouflare hiatalos oldara belpéve tudsz telepíteni (neten van ezer video róla).
Ezek után kb akármennyi aldomaint tudsz telepíteni.Nekem 1 domain-em van, 3 gépen fut Dockerben a CF tunnel app:
1.Gép: Saját NAS
Qbittorent.domainem.com :
dashboard.domainem.com : Synology belpésem
Nextcloud.domainem.com : Nextcloud
2.Gép: Xpenology NAS
QbittorentXXX.domainem.com : Másik gép qbittorent elérése
dashboard.domainem.com : Xpenology gép belépése3.Gép: Xpenology NAS
Survillance.domainem.com : 3. gép kamera rendszere
dashboard.domainem.com : Xpenology gép(3. ik) belépéseSzóval kb Cloudflare alá ha bármit felcsatolsz akkor korlátlan eszközről korlátlan elérést tudsz megtenni (vagyis ez nem 100%), de én eddgi Cloudflare ingyenessen vagyok eddig bajom nem volt az elmúlt években.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
jézusom #20081 üzenetére
szpeti40 vel egyetértve én minden féle képpen egy normális mappa szerkezettel kezdenék.
pl. részlet az én Jellyfin stackem volumeséből:- /nas/WD1/Media/Sorozatok:/data/tvshows
- /nas/WD1/Media/Filmek:/data/movies
- /nas/WD1/Media/Zene:/data/musics
- /nas/WD1/Media/ZeneiVideo:/data/musicvideos
- /nas/WD1/Media/Foto:/data/photos
Mint látszik van egy Media mappán azon belül almappák pl. Sorozatok, Filmek, Zene stb.
Így ha nekem mappát kell megosztanom(ha újra kellene telepítenem) elég csak a Media mappát (természetesen csak ezekhez).Tisztelettel
-
válasz
jézusom #20081 üzenetére
“Nem találtam configot hogyan lehetne a telepitésnél zene mappát létrehozni,”
A Plexnek nem feladata a média mappáidat létrehozni, az omv felületén létrehozott megosztott mappákat tudod csak neki odaadni amiből olvas. Hozz létre egy zene mappát és add oda a plex konténernek., ha még nincs ilyened.
“Gondolom be kéne húzni a zenéimet a filmek mellé...”
Ennek nem sok értelme lenne, a zene mappát hozzá kell csak adnod a zenékhez.
Beállítások -> Kezelés -> Könyvtárak -
válasz
jézusom #20080 üzenetére
Elképzelésem sincsen hogy tudod csinálni a dolgokat hogy nem mennek a dolgaid
Ezek általában 5-15 perces beállítások.
Nincsen szerver hozzáadva a fiókodhoz, írtad is hogy accountot cseréltél, de ezekszerint a szerveren ez kimaradt. Az első képet milyen linken mutatja? -
kutga
félisten
válasz
jézusom #20074 üzenetére
Igazából ha ráérzel az ízére, dockerben egy csomó mindent meg lehet csinálni. Ehhez persze kell egy megfelelően beállított alap oprendszer, ami lehet az OMV, de mivel az tulajdonképpen Debian és egy gui, kb bármilyen Linux disztróra rá lehet húzni, én most épp coreelec alól dockerezek.
Sokat kellett olvasni hozzá, de szerencsére tele van az internet hasznos leírásokkal és videókkal, aztán mindenki döntse el mi válik be otthon.
-
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #20039 üzenetére
Hi, hát bocs hogy ezt írom nálad, de egy telepítés részedről mindig extrém módon szokott menni, mert ,,valahogy" létrejön, még ha leírás is van
Portainer-t nem tudom hogy tetted fel, 1-2 parancsal én törölném, és utánna amit én írtam úgy telepítsd fel.
9000-es alap portainer port már kb 1,5 éve fixen https és 9443-as poton elérhető.Sajnos OMV-vel egynlőre végeztem, mert családapa lettem nagyon kevés szabadidővel így Synology NAS-ra váltottam, így sajnos új leírást nem fogok készíteni.
Cloudflare Tunel, amit én ahsználok távoli elérésre, így Nginx Proxy Manager nem kell, viszont az is tökéletes amúgy, csak én ,,szintet léptem"
Ilyen Cloudflare Tunnel-es leírás Youtube-on elég sokat találsz. -
BlackJack21
tag
válasz
jézusom #20056 üzenetére
A plex felrakása még nem elég, regisztrálni is kell( nem feltétlenül kell a plexPASS). Amint ez megvan, első indításkor kéri a szerver elérhetőségét, ez az NASIP:32400
Ha ezt a portot kiengeded, akkor bárhonnan a külső IP ismeretében láthatod a saját videotékádat.
Illetve alapból az általános adatok látszanak, ajánló, stb.Bal oldalon a menü végén a more/több -re kattintva jön elő az igazi csemege -
BlackJack21
tag
válasz
jézusom #20053 üzenetére
Lehet backupolni is, csak nem a megszokott módon. A működő HA-ról egy backupot a Beállítások - Rendszer - Biztonsági mentések fül alatt, majd ezt a backupot lementeni valahova. Az új helyen dockerből telepíteni egy új Ha-t. majd azt a backupból "kiszedett" fájlokkal felülírni(sima tömörített állomány). Így megmaradnak a konfig fájlok és az adatbázisok is( statistical/historical).
@ Istv@n:
Igaz nincs supervisor( ami a dockereket fogja össze), de fel lehet rakni külön is, a HACS nekem is a HA dockerben fut.
"Open a terminal
Go inside the container withdocker exec -it homeassistant bash
Run the HACS download script:wget -O - https://get.hacs.xyz | bash -
"
De az MQTT-t, azt egy Mosquitto docker gyűjti.
Amit nem tudtam még megoldani az az ADD-ON Store. Ez amúgy fontos lenne, mert nagyban könnyítené meg a user dolgát.
Összefoglalva, sokkal egyszerűbb ha nem a dockeres változatot használja az ember. -
válasz
jézusom #20051 üzenetére
Nem használok minidlna-t, de ha jól emlékszem nem lehet benne jelszó vagy bármilyen védelmet használni. Ezért ajánlott a vpn, mivel így megfelelő authentikációval eléred az otthoni eszközeidet és szolgáltatásaidat, illetéktelenektől védett módon.
A minidlna is egy komplett szoftver, ami megosztást végez
A plex arra lett kitalálva, hogy a médiafájlokat megoszd, akár az Interneten keresztül is, megfelelő védelemmel.
De Te tudod, én csak leírtam amit gondolok. -
jézusom
addikt
válasz
jézusom #20029 üzenetére
Jó rájöttem ez valami adatbázis izé jelentsen ez bármit. Viszont a mysql tettem fel mert az bent volt az examplesben, és volt másik ilyen leÍrás ehhez.
Viszont kérdésem továbbra is fenn áll. Tehát ha nincs examples, nem találok letöltő url-t, és egy ilyen hosszú kódom van csak, akkor azzal hogyan telepÍtsek egy konténert? MErt ugye feldobja a meglévő konténereket és nem tudok tovább lépni.
-
válasz
jézusom #20023 üzenetére
Én nem erőltetném a watchtower-t. Párszor már megszívtam vele, hogy frissítette és nem indult el a konténer utána rendesen, vagy valami hibára futott. Valamint még a rendszer meghajtódat is tele tudja rakni a régi docker image-ekkel és megáll minden. Azóta diun szól emailen ha valamiből frissítés van és kézzel frissítem.
-
tachikoma
aktív tag
válasz
jézusom #20023 üzenetére
beikszeltem, hogy docker-compose-t akarok felrakni, és egy idő után 500 error volt, meg "connection lost" felirat.
Sajna nem emlékszem már, hogy lett megoldva, mintha az rémlene, hogy valami újabb OMV verzió jött, amiben javítottak valamit (Szóval lehet más nem is fut bele ebbe) -
tachikoma
aktív tag
válasz
jézusom #20000 üzenetére
Szerintem tök feleslegesen szívsz portainerrel. Azelőtt én is használtam, de aztán áttértem a docker compose-ra, ahogy ajánlják. [link]
Ha sikerült működésre bírni a compose-t (nekem az volt a legmacerásabb, állandóan elszállt 500 server error-ral telepítés közben) utána már minden megy könnyen. Nagyjából minden app-nál leírják a használatot/beállításokat compose yaml fájl-al is, csak a saját volume-odat kell kinézned és beírnod (amit előzetesen meg kell csinálni a shared folders-nél). Compose-nak kell plusz egy folder a config miatt
Portainer helyett pedig tegyél fel egy watchtower-t, az frissíti a konténereket automatikusan (saját magát is)
[Watchtower]
(Ennek is ott van az alján a compose yaml) -
jézusom
addikt
válasz
jézusom #20003 üzenetére
Jó ez úgy van, hogy az OMV-n belül a logban Ír egy adminhoz tartozó jelszót. Ezt még hamar megtaláltam, de ujra is kellett indÍtgatni hogy el is fogadja.
És le is jött az első torrent
persze full legál nyugi.
Na de helyem az nincs, a 4Tb vinyóbol pedig nem is látom a tartalmat, lehet ujra húzom.
-
Gabesz87
veterán
válasz
jézusom #19975 üzenetére
Én nem vagyok nagy expert, én is sokat kérdezek, szóval az okosabbak majd adnak pontosabb valaszt. Régen én is a Portainert használtam, aztán nem is tudom milyen változás volt, akkor álltam át a beépített Compose pluginre. De úgy tudom attól lehet használni a Portainert is! Elsőre bonyolultnak tűnik a Compose, Portainer után, de amúgy tök egyszerű. Felteszed, beépül a Szolgáltatások menübe, és ott ha újat akarsz hozzáadni, a Files-nal van Auto-compose opció (lehet hogy nem ez a neve, most nem vagyok gépnél). A lényeg hogy mindent kitolt magától. Max a volumes-t kell átírni. Egész biztos van a listában qbittorrent is.
Lehet hogy nem is releváns a válaszom, mert ezekkel tisztában vagy. Csak most hogy így olvastam újra a kérdésedet, gondolkodtam, hogy talán ez egy tök irreleváns válasz. Na mindegy, bocsi akkor tekintsd targytalannak 🙂
-
batagy
őstag
válasz
jézusom #19981 üzenetére
Köszi a Hirens Boot CD-t.
Nekem ez a MiniPC van (CW-X86-P5, N100 ) , valószínűleg túlzás (túl jó/gyors) egy egyszerű torrent letöltésre és média szervernek, de belevágtam, hátha mást is rakok majd rá.
NonStardard SATA csati van benne 2 db, de hely 2.5"-es SATA diskeknek nincs benne (tényleg mini a cucc!), azt csak ki lehetne vezetni kívülre, azt nem is tudom, hogy a tápja elbírja-e a SATA-n a 2.5"-es vinyót, de ilyen csúfságot nem akarok.
Mindössze 1 db rendes M.2 NVMe csati van (2280), erre vettem az 1 db 1 TB SSD-t.
Van viszont egy M.2 E-key Wifi slotja, amiben 2230 méretű cucc megy. Én vettem Aliról ezt az M.2 A/E-keyről M-key-t csináló adaptert , amivel elvileg 2230-as M-Key SSD-t bele lehet rakni a Wifi slotba. Az adapter még nem jött meg, áll a Ghiblinél a tranzitban.
Na most ha külön diskre akarom tenni az OMV telepítést, akkor erre lehetne. Nem tudni, menni fog-e , de bízom benne.
Kicsit a fizikai hely is kockázatos, hogy a két SSD (főleg ezzel az adapterrel) fizikailag elfér-e.
Nem sok 2230-as NVME SSD-t lehet kapni és elég drágák. Amit néztem, legkisebb méretben a Toshiba KIOXIA 256GB M.2 (KBG50ZNS256G) ~15 körül. Szóval vagy ez, vagy a nagy diskre rakom a telepítést is.
igaz az M2 ssd eladó lett
vagy nem tudom veszek hozzá caset.
Alin lehet kapni M.2 case-eket. Akár 2230 vagy 2242 vagy 2280 méretben is! Keress rá.A telepítéshez egyelőre ezt a guide-ot néztem.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19748 üzenetére
Hát remélem valaki segít, de olyan fura nekem a rendszered.
SMb másolásnál smbd-t 12% az nem rossz szerintem, vagy fene tudja, de szerintem rendben van induljunk ki abból.Fura hogy 30%-os a Phyton script, aminek kb 1-2%-ot kéne enni, nem tudom mi fut ott, illetve a kworker/0-val ami elvileg gugli alapján egy Linux folyamat.
Valaki tud segíteni jézusom-nak, mert én 0,5/1 naponta 1-1 hsz-t írok, azzal előrébb nem lesz.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19736 üzenetére
Hi, már igaz írtak neked, én mostanság ,,lassabb" vagyok, de régen egy hsz-t dobtama telepítésről ha valakinek nem menne:
OpenMediaVault - PROHARDVER! Hozzászólások#19737kutga : Komplett rendszer-t monitoror, mint egy Grafana , csak jóval kisebb erőforrás az amit használ a konténer mint egy Grafana.
Szerintem ezt a kontéenrt is szpeti40 ajánlta nekem és a fórumban, azért tettem fel.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19734 üzenetére
Hi, hát az a gond, nem megbántásként mondom, de leírtam sokszor mit kell tenni és csaka felével foglalkozol sajnos.
Glancesszel nem tudok mit kezdeni.
SSH-ra lépj be,hivatalos konténer oldala: https://hub.docker.com/r/nicolargo/glancesdocker run -d --restart="always" -p 61208-61209:61208-61209 -e GLANCES_OPT="-w" -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock:ro --pid host nicolargo/glances:latest-full
Ezt SSH-n bemásolod, lefuttatod és ennyi => NASIP:61208-as portona webes felületed eléred ahol minden adat megjelenik ami kell.
Transmission-t kb kukáztam pár éve, mert csak 1 szálon töltött (Kb a TM 3.0 verziónál), nem tudom mennyire jó az új 4-es de én Qbittorrent-et használok.
Nálad aza baj több folyamatot/rendszer/hozzáférést kell helyre tenni, mert az nem jó hogy külön userenként X% a CPU-t használja, én értem hogy több programot használsz de ennek mennie kell rendesen.
Sima SMB lejátszásnak egy 60-70GB-os image esetén sem szabadna Gigabites hálózatnál gondot okozni/szakadni, ott nálad lesz a gond, hogy valami rosszul van beállítva.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19727 üzenetére
Hát ez elég érdekes, van egy gomboc felhasználód aki 40%-os smbd(gondolom ő lesz a másolás) eszik a CPU-ból az fura, meg nekem , illetve a másik 2 proginak is, hogy ennyit egyenek a CPU-ból.
Qbittorrent esetén a bittorrent topicban írják, hogy csak TCP-n tölts, titkosításos részt ki kell kapcsolni, konfighoz mérten a letöltési szálakat és egyéb beállítást konfogurálni kell.
Nálam ez a szitu, most laptopon lóg egy USb 3.0-s HDD amire a NAS-ról wifin máslok kb 50mb/seccel és ez a szitu: [kép]
Glances szedd le tedd fel, mert jobb lesz a szitu, hogy látunk mindent. SWap fájl nem telt be esetleg?
Rendszer SSD-n fut, Torrentezni HDD-re nyomod, vagy csak 1 meghajtód van?Válaszolni ma már nem valószínű hogy fogok , csak holnap.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19724 üzenetére
Hi, valami nagyon nem stimmel nálad.
A felsorolt 2 db nagycpu igényes folyamat micsoda, mert rohadtsokat fogyasztanak.
nekem qbit most pár feltöltéssel kb 2-3% fogyaszt ilde állapotban csak feltöltéskor, most nem megy semmi letöltés.qbittorrenten milyen beállitásokat változtattál feltelepítés óta?
-
stigma
addikt
válasz
jézusom #19717 üzenetére
Hi, igen Multibit már megválaszolta lehet qBittorrent szar verzióját használsz.
indita pár torrentet, ssh-n a top parancsot add ki , melyik a nagy cpu fogyasztó azt nézzük meg.
vagy tedd fel ezt a docker konténert mert ez mindent mutat.
https://hub.docker.com/r/nicolargo/glances -
Multibit
nagyúr
válasz
jézusom #19719 üzenetére
Minden esetre ha mozizok, akkor torrentet ki kell lőni.
Nem kell. Vedd vissza a szálak számát és/vagy a torrent sebességét a szükséges mértékben! Tapasztalati úton tudod meghatározni, hogy mennyire. Hidd el, nem lesznek álmatlan éjszakáid, ha nem jár csúcson a qBittorrent -
doberman
senior tag
válasz
jézusom #19687 üzenetére
nagyon sok minden okozhatja... teljesség igénye nélkül: soho switch- nagy csomagméreteknél fulladozik... hibás patch kábel- találkoztam már fordított sodrású utpvel... a sodrás méretezve van... hibás vagy "lógó" rj45... "atyaúristennek" kikiáltott hackelt router: nincs hw nat...
jó lenne átmérni a hálózatod - nyílván nem terem mindenkinél egy hálózatanalizáló JDSU, de az omv is linux, lehet rá tenni egy iperf-et (régebben tán volt is natív telepítője az omv-ben) és a router felé méregetni különböző csomag méretekkel...
továbbá kérdés az is, hogy saját router vagy szolgáltatói - illetve esetleg mindkettő? (dupla nat-olás).. egy szórakozó switch port is okozhat ilyen galibát... szóval rengeteg dolog lehetséges... (la még az mtu-król nem is szóltam..) -
-
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
jézusom #18039 üzenetére
Ebben pont ez a jó, hogy nem kötelező!!!
Mindenki döntse, hogy számára mi a prioritás.
lovi27 sokat viccelődött is vele, számomra az adat biztonság.
(még ha nincs is 100%, de törekszem rá)
Már párszor leírtam hogy "alma" ökoszisztémát használok
végberendezés szintjén, de még az ő iCloudjukat is csak
arra használom hogy bármelyik készülékről tudjak hívást fogadni indítani,
üzenetet írni. De egy bit adatot nem tárolok náluk!!! Azt megoldom "open source"
saját magam.(utólagos engedelmeddel had másoljak ki, egy részletet egy másik topikból)
"De nem is az. Elvből nem fogok infrára épÍteni okos otthont, amikor van egy gyári megoldás"Pl. nálam a "gyári megoldás" nem plussz pont! sőt.
Nálam jöjjön el "mqtt"-vel a HA ig én majd megoldom.
Mondjuk nálam a HA-ban sincs ezer+1 integráció.Másik gondolkodásbeli, hozzáállásbeli (és ez itt most nem degradáló)
különbség, hogy ott ilyenkor mindenki klímázik, én meg azon gondolkodom ,hogy a maradékot is mikor tudom leszedni, mert el szeretnék jutni egy "kvázi passzívház"
szerű állapotba (nem tanúsítvány szinten, hanem saját üzemeltetés szinten).És hogy melyik a "jobb" gondolkodás, nem tudom,
Számodra a sajátod, számomra a sajátom, míg a harmadiknak meg a sajátja...És ez így van jól mert EMBEREK vagyunk, különbözően gondolkodunk, ugyan azt a kihívást
másként oldjuk meg.Ezt te se vedd személyeskedésnek mert tényleg nem annak szántam.
Inkább egy kis "filozofikus agy menésnek".A konklúzió (ha egyáltalán van): nincs jó vagy rossz megoldás, csak olyan ami működik
és olyan ami nemTisztelettel
-
jNk
senior tag
válasz
jézusom #18037 üzenetére
Partíció szinten titkosít a LUKS, jelszó megadása nélkül nem tudod felcsatolni/mountolni sehol. Amint felcsatoltad már úgy viselkedik mint egy "normális" meghajtó, nem kéri többet a jelszót.
A (leg)nagyobb biztonság érdekében egyébként nem ajánlott az automata mount a rendszerindításkor. -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
jézusom #18033 üzenetére
Nincs ebben semmi új, csak így egyben:
BTRFS, egy file rendszer mint az .ext4 de kapából tudsz OMV alatt alapból arra is formázni.
Bcache, mint ahogy a nevéből is lehet rá következtetni egy SSD-ből csinál gyorsító tárat [link]
Luks encryption, titkosítja a lemezeket beállítható hogy rendszerindítása után automatikusan
felcsatolja a rendszer(OMV extrák része)SnapRAID, szoftveres RAID szerű történet az előnyeiről akár ebben a topikban is utánna lehet olvasni (OMV extrák része)
mergerFS, itt meg az összes lemezt egyben látod, ép ma volt róla szó (OMV extrák része)
De ezt így egyben még csak szeretném, még nincs kész. De majd jelzek ha érdekes.
Tisztelettel
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom #17947 üzenetére
Na jó, a mester tervem mégse működik.
Úgy néz ki hiába adtam egy usernek minden féle jogot, ssh-n nem tudtam pl az omv-extrast feltenni.
Viszont!
Sima useremmel(ennek adtam jogokat) konzolba:sudo bash
majd utána apasswd
paranccsal tudtam érvényes passt gyártaniigy szépen lefutott a sudo igényű extras telepÍtés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged