- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Sidaries
őstag
válasz
Hacked_3876 #7 üzenetére
Csak ugyanezeket tudnám mondani, főleg a Quake-re kihegyezve. :)
-
Hacked_3876
csendes tag
Nekem sokkal szimpatikusabb az OpenGL, néhány okból:
1. No Micro$oft és Open.
2. Rugalmas és f*sza: ha a kártyádon vmi új feature van, akkor azt berakják a fejlesztők egy GL extensionbe, amit majd a programból mint függvényt lehet hívogatni és kész. Ha persze valami gyökeresen újítás, akkor ez nem mindig működik, de az esetek többségében igen. Ellenpélda: DX-ben ugyanez úgy megy, hogy ha a MS beleimplementálja, akkor lesz benne, ellenkezőleg b*szhatod a nagyon király kártyádat a szuper feature-jével együtt, ha a DX nem ismeri azt a feature-t.
3. Elfelejtettem. (sorry:)
4. Quake-ek: mind opengl. :) Persze ez már az előzőeknek a következménye, főleg az openség (portolhatóság) miatt. -
törölt tag
Ha yol tevedek, akkor az OGL-t meg a tervezo/rajzolo progikhoz talaltak ki. Aztan jott a M$ es bevezette a D3D-t. Igyekezett beletenni mindent, amit az OGL tud es meg tobbet is. Sok teruleten sikerult jobban hasznalhatot csinalni, elsosorban a jatekokra van szerintem kihegyezve. Sajnos a kartyagyartok is lustiznak neha a driverekkel, van olyan kartya, aminek foleg a kezdetekben botranyosan rossz volt az OGL tamogatasa.
En csak azert szeretem jobban az OGL-t, mert azt munkara talaltak ki. -
Ra3
őstag
na, akkor ez mindent megmagyaráz. akár le is zárhatjuk a topicot, szójjatok BobMasternek. :D
-
Ra3
őstag
érdekelne hogy ki mit tud az OpenGL-ről, én nem sokat lövök hozzá, csak hogy kevesebb játék használja, (ha jol tudom pl SSam 1-2) ugyanakkor elég jól néz ki. szoval miért van a gammák többségében direct3d?
Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged