Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

válasz hdanesz #111289 üzenetére

Ááá hogy ott középen van egy felirat... Hát ezt ki nem szúrtam volna, köszönöm szépen! :R

• Tyrel

őstag

Kb. 2012-től gyártott Zafira Tourer-nek létezett gyárilag valamilyen prémium HiFi-je?

Ha igen, azt miről lehet felismerni (hahu-s képekről), hogy az van-e benne?

• Tyrel

őstag

Köszi ArthurShelby és ncc1701!

Igen, valóban CDTi, csak nézegettem Hyundai-okat is és úgy keveredtem össze... :U

Huh, ez az Alfa/Fiat motor eredet, meg a problémák sora nem hangzik valami bíztatóan. :(

• Tyrel

őstag

Sziasztok!

Zafira Tourer vásárlásán gondolkodom és ebben szeretnék segítséget kérni - remélem van itt olyan aki jól ismeri a típust, elég sok kérdésem lenne.

1. Jelenleg egy C4 Picasso-m van, de már megvan 8+ éve meg beletekertem 130 ezer km-t, egyszerűen meguntam. Viszont továbbra is MPV-re lenne szükségem, és a Picasso hátrahúzható napellenzőit (avagy a csillagvizsgáló módot) sem szeretném feladni, mert 194cm vagyok, ezért nagyon hátrahúzott ülésekkel szoktam vezetni, úgy meg nem látom városban a lámpákat egy átlagos autóban.
    Na így találtam meg a Zafira Tourer-t... Kellően nagy is, szerintem jól is néz ki (nekem tetszik ez az Orca-ra emlékeztető arca). Nagy örömömre ebben lemásolták ezt a csillagvizsgálós Picasso feature-t, viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy alig néhány modell van ezzel a fajta tetővel szerelve. Úgy tűnik, hogy még a legmagasabb, Cosmo felszereltségnek sem feltétlen része ez a hátrahúzhatós napellenző...

Van ennek a spéci hátrahúzhatós napellenzős tetőnek valami külön neve a Zafirákban? Hogyan kereshetnék rá?

2. Még a felszereltségeknél maradva, egyes modellek tudnak olyat hogy a hátsó (vagy középső, nem a leghátsó gyerekülésekre gondolok) üléssor középső ülését ha lehajtják, annak a hátából lehet hajtogatni egy tök jó kartámaszt, a két oldalsó ülést meg beljebb lehet húzni hogy kényelmesebb legyen.
    Na ennek mi a bánat a neve? És erre hogy tudok keresni, ez szériafelszereltsége valamelyik szintnek? Pl. Minden Cosmo tudja?...

Igazán egy korabeli katalógus valószínűleg sokat segítene rajtam... :U

3. Automata váltós verziót szeretnék... Milyen automata van ezekben? A hagyományos, hidrodinamikus, "kúszós", vagy valami egzotikusabb? És mennyire megbízható? Milyen van bennük egyáltalán? Pl. Aisin?...

4. Sokat autopályáznék is vele, ezért - ha valakinek van ilyenje - érdekelne hogy magasabb sebességnél (140-150 tempomat) mennyire zajos az utastér? Szélzaj, motorzaj, kerékzaj? Lehet benne pihentetően utazni, vagy egy óra múlva már zúgni fog a fejem is?...

5. Szintén az autopályázás miatt erős verziót szeretnék, leginkább a 165-170 lóerős 2.0 CRDi-t motorral. Elnézést a "haza beszélésért", de a HDi motor hozzászoktatott, hogy ha normálisan kezelem, tehát 10.000 km-ként olajat cseréltetek benne (szigorúan a gyárinak egyenértékűre), nem tankolok noname kutakon és a gázolajszűrő cseréken sem spórolok... továbbá nem tiprom ki a lelkét hidegen, akkor kb. a világból ki lehet vele menni, nagyon jól bírják... Na ehhez képest a CRDi-k mit tudnak, mennyire jók, mennyire megbízhatóak?
    A korabeli Opel benzinmotorokról gyakran hallom, hogy igen jó étvággyal fogyasztják az olajat, de a dízeleikről még semmit sem hallottam... Milyen?

6. Általánosan mire kell figyelnem vásárláskor? Mik lehetnek egy Zafira Tourer 2.0 CRDi hibái? Hogyan vehetem észre, ha "rossz"?

7. A szokásos olaj-szűrők-szíjak trión felül van-e valami karbantartás, amit vásárlás után megelőző jelleggel el kéne végeznem rajtuk? Típushibákra gondolok, mittomén olyasmire mint hogy a V60-as Volvók klímája menetrendszerűen besz*rik.

Köszönöm előre is, ha bárki tudna segíteni! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés