Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz
ArthurShelby #111291 üzenetére
Oh... Köszönöm!
-
Tyrel
őstag
Kb. 2012-től gyártott Zafira Tourer-nek létezett gyárilag valamilyen prémium HiFi-je?
Ha igen, azt miről lehet felismerni (hahu-s képekről), hogy az van-e benne?
-
Tyrel
őstag
Köszi ArthurShelby és ncc1701!
Igen, valóban CDTi, csak nézegettem Hyundai-okat is és úgy keveredtem össze...
Huh, ez az Alfa/Fiat motor eredet, meg a problémák sora nem hangzik valami bíztatóan.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Zafira Tourer vásárlásán gondolkodom és ebben szeretnék segítséget kérni - remélem van itt olyan aki jól ismeri a típust, elég sok kérdésem lenne.
1. Jelenleg egy C4 Picasso-m van, de már megvan 8+ éve meg beletekertem 130 ezer km-t, egyszerűen meguntam. Viszont továbbra is MPV-re lenne szükségem, és a Picasso hátrahúzható napellenzőit (avagy a csillagvizsgáló módot) sem szeretném feladni, mert 194cm vagyok, ezért nagyon hátrahúzott ülésekkel szoktam vezetni, úgy meg nem látom városban a lámpákat egy átlagos autóban.
Na így találtam meg a Zafira Tourer-t... Kellően nagy is, szerintem jól is néz ki (nekem tetszik ez az Orca-ra emlékeztető arca). Nagy örömömre ebben lemásolták ezt a csillagvizsgálós Picasso feature-t, viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy alig néhány modell van ezzel a fajta tetővel szerelve. Úgy tűnik, hogy még a legmagasabb, Cosmo felszereltségnek sem feltétlen része ez a hátrahúzhatós napellenző...Van ennek a spéci hátrahúzhatós napellenzős tetőnek valami külön neve a Zafirákban? Hogyan kereshetnék rá?
2. Még a felszereltségeknél maradva, egyes modellek tudnak olyat hogy a hátsó (vagy középső, nem a leghátsó gyerekülésekre gondolok) üléssor középső ülését ha lehajtják, annak a hátából lehet hajtogatni egy tök jó kartámaszt, a két oldalsó ülést meg beljebb lehet húzni hogy kényelmesebb legyen.
Na ennek mi a bánat a neve? És erre hogy tudok keresni, ez szériafelszereltsége valamelyik szintnek? Pl. Minden Cosmo tudja?...Igazán egy korabeli katalógus valószínűleg sokat segítene rajtam...
3. Automata váltós verziót szeretnék... Milyen automata van ezekben? A hagyományos, hidrodinamikus, "kúszós", vagy valami egzotikusabb? És mennyire megbízható? Milyen van bennük egyáltalán? Pl. Aisin?...
4. Sokat autopályáznék is vele, ezért - ha valakinek van ilyenje - érdekelne hogy magasabb sebességnél (140-150 tempomat) mennyire zajos az utastér? Szélzaj, motorzaj, kerékzaj? Lehet benne pihentetően utazni, vagy egy óra múlva már zúgni fog a fejem is?...
5. Szintén az autopályázás miatt erős verziót szeretnék, leginkább a 165-170 lóerős 2.0 CRDi-t motorral. Elnézést a "haza beszélésért", de a HDi motor hozzászoktatott, hogy ha normálisan kezelem, tehát 10.000 km-ként olajat cseréltetek benne (szigorúan a gyárinak egyenértékűre), nem tankolok noname kutakon és a gázolajszűrő cseréken sem spórolok... továbbá nem tiprom ki a lelkét hidegen, akkor kb. a világból ki lehet vele menni, nagyon jól bírják... Na ehhez képest a CRDi-k mit tudnak, mennyire jók, mennyire megbízhatóak?
A korabeli Opel benzinmotorokról gyakran hallom, hogy igen jó étvággyal fogyasztják az olajat, de a dízeleikről még semmit sem hallottam... Milyen?6. Általánosan mire kell figyelnem vásárláskor? Mik lehetnek egy Zafira Tourer 2.0 CRDi hibái? Hogyan vehetem észre, ha "rossz"?
7. A szokásos olaj-szűrők-szíjak trión felül van-e valami karbantartás, amit vásárlás után megelőző jelleggel el kéne végeznem rajtuk? Típushibákra gondolok, mittomén olyasmire mint hogy a V60-as Volvók klímája menetrendszerűen besz*rik.
Köszönöm előre is, ha bárki tudna segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest