Hirdetés
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Kipróbáltam, IR blaster kábellel továbbra is működik. Tök furi, hogy a távirányítóval eleinte jó volt, aztán abbahagyta.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Szia, pár nap után valami szétcsúszott, amikor optikai kimeneten vagyok akkor a hangerő gombokat nyomkodva a TV továbbra is kijelzi azt a fel-le nyilas hangerő állító felületet, viszont (mobiltelefon kamerával megnéztem) a távirányító nem ad ki infra jelet. Nem állítgattam semmit, csak használtam a TV-t, ki/be lett kapcsolva néhányszor. Nálad volt már ilyet? Újra lehet valahogy aktiválni anélkül, hogy újracsinálnám a teljes beállítási folyamatot?
Szerk: egyelőre újra-beállítgatás nélkül azt is meg fogom nézni hogy a TV IR blastere ad-e jelet, és ha igen, akkor odavezetem.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
A beállítás közben az Optical-t választom, ezek után nekem úgy tűnt hogy megjegyzi, és csak az optikainál alkalmazza, a többinél a megszokott módon működik.
Szerk: tehát nem külön kimenetként jön fel, hanem amikor az optikai kimenetet választod ki, akkor a távirányító infrán tudja vezérelni a hangszórókat is.
Kipróbáltam, a kimenetet a TV hangszóróra váltva a távirányító nem infrázik, és szokásos százalékos módon tudom állítani a hangerőt. Optikai kimenetre váltva a távirányító infrázik, és a szokásos százalékos UI helyett egy ilyen fel/le nyilas UI jelenik meg, mert ugye a TV nem tudja hogy a hangszóró éppen hány százalékon áll.
Hangerő fel, hangerő le, és némítás parancsok nálam működnek.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Közben megtaláltam hogy kell. Itt leírják: [link]
Leírok néhány tapasztalatot: a gyártó választó menüben tényleg rá kell keresni az "Edifier"-re, hogy megjelenjen a listában. Az ezt követő képernyőn először összezavarodtam, nem a felületen nyomtam meg a power gombot, hanem a TV távirányítóján, és akkor lekapcsolt a TV..
Miután rájöttem hogy a felületen lévő kis szürke "Power" gombot kell nyomkodni, első 6-7 alkalommal egyáltalán nem is csinált semmit, utána találta csak meg azt a bizonyos beállítást ami működik a hangszórókkal. Már kezdtem azt hinni hogy nem fog működni, aztán egyszer csak összejött! Először tévesen a bemenet váltás jelet találta meg, de ugye mivel a felület azt kéri hogy a power jelet találd meg, ezért azon én még eggyel tovább léptem, és akkor lett jó.És most tényleg tudom a hangerőt szabályozni a TV távirányítójával. Hát ez iszonyat. Jól eldugták ezt a beállítást

-
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG C3 TV és egy pár Edifier R1280DB aktív hangfal. A hangfalak támogatnak optikai (PCM), analóg és Bluetooth csatlakozást is. A TV persze analóg hangkimenetet nem tud, maradt az optikai és a BT, illetve ott van még a HDMI ARC, amit nem nagyon ismerek, és nincs hozzá eszközöm.
Nagy szívfájdalmam, a két lehetséges csatlakozási mód közül az optikai kábelen keresztül nem működik a hangerő szabályzás, csak BT-n, ez utóbbit viszont nem szeretném használni az észrevehető késleltetés miatt.
Van valamilyen workaround erre, ésszerű költségkeretek mellett? Például valamilyen DAC ami támogatja az LG Sound Sync-et, vagy esetleg HDMI ARC-ot (persze csak ha ezen keresztül van lehetőség hangerő szabályzásra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED C1 55"
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Miután rájöttem hogy a felületen lévő kis szürke "Power" gombot kell nyomkodni, első 6-7 alkalommal egyáltalán nem is csinált semmit, utána találta csak meg azt a bizonyos beállítást ami működik a hangszórókkal. Már kezdtem azt hinni hogy nem fog működni, aztán egyszer csak összejött! Először tévesen a bemenet váltás jelet találta meg, de ugye mivel a felület azt kéri hogy a power jelet találd meg, ezért azon én még eggyel tovább léptem, és akkor lett jó.
Vhiktor