Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz Major Lion #51238 üzenetére
Első körben nézd meg a plex serveren a memoria cou használatot ilyenkor, nem e transzkodol esetleg s az akasztja ki.
Ha transzkodol s az az ok, jellemzoen a feliratok okozzák- állitsd be a plex server settingsjéven, h sose égesse rá, ilyenkor ugyanugy latod csak transzkodolas nelkul
magas bitrataju 4k hdr tartalom eseten pl ha kabelesen kotod ossze az lehet a szuk keresztmetszet, csak 100as, wifin gyorsabb
hddk ritkán okoznak ilyet, hacsak nem keud tonkremenni...
ha nagyon nincs meg s itt a topikban nem erdekli a tobbieket privatban is folytathatjuk, segitek szivesen[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Major Lion #51241 üzenetére
egyébként xplay jó - ameddig nem vettem apple tvt s arra az infuse-t én is azt használtam, az sose transzkódol míg a sima plex igen, főleg feliratoknál, uh én mégiscsak erre gyanakodnék továbbra is! Felirat nélkül nézd meg úgy mit ad - persze lehet transzkódolt hangsáv,
videokodek is, amit xplay lekezel de plex app nem.
Nomeg azért biztos ami biztos a plex webes felületén a servernél álltsd be h sose égesse a feliratokat, hiába tetted meg az appban, sose tudni
illetve routerre csatolt hdd esetén azért lehet a routered fogja meg, azokban nincs valami bika proci s memória, lehet nem bírja a terhelést. Esetleg nézd meg laptopra kötve is jelen van e? Bár ha a gyári app s az xplay is viszi, akkor tuti plex felirat/kodek hiba lesz ez s transzódolás![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51241 üzenetére
a laptop a server-m, és nem dolgozik Egy MyBook Live van kábellel a routerre kötve, onnan wifi-ről olvassa a tv a tartalmat. - a routered nem biztosít akkora sávszélességet a gépnek, hogy azt időben lekezelje és továbbküldje a kliensnek. Tehát vagy azt csinálod, hogy lebutítod a minőséget vagy átgondolod az egész szerverkérdést és inkább a géphez csatlakoztatod a HDD-t ahol már eleve a szerver fut. Vagy elgondolkodsz egy Inteles NAS vásárlásán.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51252 üzenetére
A lejátszó app-ok esetében van, hogy be lehet állítani a sávszélességhez való opciót, de van ahol ez automatikus, hasonló a Netflixhez, nem a szerveren kell beállítani. Tapasztalat, tudom, hogy így van, de az LG Plex app-ja nem működik megfelelően minden TV-n ezért ha nagyaon sz@r akkor ott az Xplay, konkrétan emiatt "született". Vedd meg és azt használd vagy egyszerűen DLNA-n keresztül amit a Plex biztosít. A routerren lógó HDD és a gépen lévő szerver akkor sem a legjobb megoldás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51256 üzenetére
Az a gond az Emby-vel, hogy jobb lenne, ha…. Elcseszték, a Plex néhány hónappal ezelőtt teljesen átalakította az elérést, átírt sokmindent és sokkal jobb lett. Előző hsz-ben felvázoltam a lényegi különbséget. A helyedben inkább megvenném az Xplay-t, ha már TV-vel akarsz lejátszani, és sokkal jobb lesz minden, Embynél majd felfedezel még több hibát, a borítók megtalálása valóban néha nehézkes, több kézi segítséget követel.
-
daneel_hu
addikt
válasz Major Lion #51339 üzenetére
LG-nél SDR-ben 20-30 szerintem.
HDR: 100 -
wallace 234
őstag
30 as oled fény esetleg a korábbi oledeknél elég volt, de újabbaknál sdr be lehet több is, mivel szépen vissza vették a fényerőt! Nekem jelenleg 69 es oled fénynél jó a B9. B7 nél 30 as oled fény ki sütötte a szemem. Persze egyéni kinek mi jön be!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51344 üzenetére
SDR-re, HDR-re, Dolby Vision-re, app-okra és bemenetekre is külön beállítás érvényes, tehát automatikusan azt fogja használni amit beállítottál. Javaslom, hogy minden használt bemeneteten és minden formátum esetében hajtsd végre a beállításokat.
-
gurus
aktív tag
nekem 2018 oled van 2 éve lassan 60 sdr oled fényen használom semmi baja.nehogy20 sdr fényre állisd veszel egy jó tévét és lebutitod mert vannak akik reszgetnek itt a beégéstől és bámulják a fekete képernyőt 20 oled fényen.sose tudják meg milyen jó tévéjük van
ezek mercivel is 20 km mennének autópályán, tuti[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51436 üzenetére
Milyen AUX-on, TV-n milyen AUX van?
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51439 üzenetére
Inkább egy optikai-rca dac a jobb megoldás. A jack fejhallgatóhoz van optimalizálva.
-
Crus
őstag
válasz Major Lion #51765 üzenetére
2 napja megrendeltem, kaptam egy értesítést, hogy majd, ha ők is megkapják raktárra az amúgy "raktáron" levő terméket , akkor majd még jelentkeznek. Tehát semmiféle kiszállítás még nincs, se értesítés a futártól, se senkitől. A készülék még valahol egy nagyker raktárában lehet.
Na így kértem a rendelésem törlését. Ezt így végre kell hajtaniuk, nem?
Köszi a választ!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Major Lion #51768 üzenetére
Sajnos a legtöbb webshop ilyen (a nagyok kivételével), hogy külső raktárról dolgoznak. Egyébként közben jött a megnyugtató válasz, hogy törölték a rendelést. A Google értékelések annyira durván negatívok voltak, hogy szabályosan pánikba estem. Az ÁK-vel az a nagy gond, hogy regisztráció nélkül bárki írhat véleményt. Na most, szvsz nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy valamelyik bolt (nem pont ez) saját magát húzza fel több száznyi pozitív értékeléssel.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Major Lion #51913 üzenetére
Bármi is lesz azt biztosan meglépem, igen.
Most látom csak, hogy a Q90-en meg csak egy HDMI 2.1 port van. Futureproof mondhatom. Ez elég nagy mínusz.
-
bernina
csendes tag
válasz Major Lion #51922 üzenetére
Azért az fura, hogy az LG mundjuk "azonnal" javítja a 4K@120Hz Stutter in VRR/ G-SYNC megjelenítés hibát, míg a DV dl lejátészás támogatásának megszűnése úgy tünik nem sok embernél verte ki a biztosítékot. Lasan le is vehetné a LG a DV logót mint támogatott formátumot a reklámjaiból. Egy vicc, hogy csak a DV SL 8.1 -et játsza le, amiben lényegében nem is jön ki film.
Fenti gondolatmeneten kívül lenne egy kérdésem.
Az eARC amúgy támogatná a HD hangok továbbítását, és az LG nem támogatja, vagy nem is alkalmas rá az eARC? Ha csak az LG nem támogatja, ez a későbbi frissítésekkel változhat, vagy csak a DV SL támogatásának megszőnése várható -
chris0000
őstag
válasz Major Lion #51439 üzenetére
hi. össze lehet hozni vmilyen komolyabb fejhallgatóval ezt a jack fejhallgató kimenetet? B7-em van. van egy Logitech G933 fejesem, ami wireless 7.1, de nem sok minden jön át a jack kábelen... semmi hang... a filmek mind Dolby Audio vagy DTS..(van rajta jack bemenet is)
h lehetne megoldani, kell közé vmi gondolom? Te használod vmi jobb fejessel vagy próbáltad? thx. üdv.
ha bárkinek van megoldása, tapasztalata írjon! thx.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest