Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz Yodamest #89694 üzenetére

Nekem az a bajom, hogy amíg SDR-nél a világ tud megfelelő tartalmat gyártani, tudják használni, gyönyörű tartalmak vannak, addig az HDR-hez tisztelet a kivételnek hülye mindenki, ráadásul már nem is a filmről szól a dolog, hanem azt hiszik a villogással el lehet adni, sztori már nem is kell...

Hogy értsd én mennyire nem a nit vadászok táborába tartozom, nekem Panasonic VT50-em után VT60-am volt, ezek a plazma TV-k professional módban nagyon szép majdnem tökéletes feketét adtak (VT60 0,0033 nitet tudott!) - cserébe nem voltak túl világosak, kb 90 nit volt a csúcs fényerő - és ez tökéletesen elegendő.

A G3-at egy picivel világosabban hajtom, szerintem olyan 120 nit környékén lehet, SDR-ben, mert 35-ös OLED fényerőt használok Filmmaker módban, minden egyéb vackot kikapcsolva tartva. És tökéletes.

Na és akkor nézzük a HDR-t.

Amennyire csodálatos lehetne annyira hányok tőle.

Mert mi történik? A gyártók minden gaztettet elkövetnek ellenünk, fogyasztók ellen és igazából ez az egész vita / baráti egyeztetés ezért történik.

Ugyanis azt meg merik maguknak engedni, hogy:

1: SDR tartalmaz egy-az egyben beletesznek egy HDR konténerbe, pl Bladerunner 2049
    2: Felskálázzák az SDR-t (ez a legkárosabb genyóság) hogy villogjon, ettől persze zajos és nézhetetlen: pl Vasember 1
    3: leszoknak a derítőfény, normális bevilágítás használatáról a szettnél mert legyintenek: a HDR- majd az elviszi, ilyenkor látni 1000 niten világító ablakok előtt fekete sziluetteket.

Ja és a legviccesebb, hogy amikor ezt elutasítjuk akkor ránk sütik a "Nem tiszteled a kreátor akaratát!! Eretnek!!" - Hát bocsánat, de mit tegyek, ha a tisztelt kreátor engem átver, pl eredeti Bluray UHD HDR lemezen is max 200 nit a CLL a Bladerunner esetén!!!

Szóval ekkor nekem mit is kéne tisztelnem? A HDR és az SDR verziót a Vincent egymás mellé tette két LG CX-en és tökéletesen megegyeztek, mert megegyeznek, magyarul a vevő át van verve, mert nem HDR-t kap hiszen nincs nagy dinamika, mivel 200 nit az nem HDR (a film zöme 140 nites csúcsfényekkel megy végig).

Most néztem meg az Apple TV-n az Invázió záró részét - botrány... kb 70 nittel megy végig, nézhetetlen sötét szar. És amitől ultra módon kész vagyok, hogy a HDR arról kéne szóljon, hogy a fényesebb részekben több részletet látsz, de nem ez történik, mert a fények ki vannak égve, majd okosan az egész le van húzva a béka segge alá fényben... ezt nem lehet se tisztelni, se élvezettel nézni, se semmire sem tartani.

Új hozzászólás Aktív témák