Hirdetés
- CES 2026: csúcssebességet képviselnek az Acer új hálózati eszközei
- CES 2026: Végre tényleg lapos
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini PC
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem az a bajom, hogy amíg SDR-nél a világ tud megfelelő tartalmat gyártani, tudják használni, gyönyörű tartalmak vannak, addig az HDR-hez tisztelet a kivételnek hülye mindenki, ráadásul már nem is a filmről szól a dolog, hanem azt hiszik a villogással el lehet adni, sztori már nem is kell...
Hogy értsd én mennyire nem a nit vadászok táborába tartozom, nekem Panasonic VT50-em után VT60-am volt, ezek a plazma TV-k professional módban nagyon szép majdnem tökéletes feketét adtak (VT60 0,0033 nitet tudott!) - cserébe nem voltak túl világosak, kb 90 nit volt a csúcs fényerő - és ez tökéletesen elegendő.
A G3-at egy picivel világosabban hajtom, szerintem olyan 120 nit környékén lehet, SDR-ben, mert 35-ös OLED fényerőt használok Filmmaker módban, minden egyéb vackot kikapcsolva tartva. És tökéletes.
Na és akkor nézzük a HDR-t.
Amennyire csodálatos lehetne annyira hányok tőle.
Mert mi történik? A gyártók minden gaztettet elkövetnek ellenünk, fogyasztók ellen és igazából ez az egész vita / baráti egyeztetés ezért történik.
Ugyanis azt meg merik maguknak engedni, hogy:
1: SDR tartalmaz egy-az egyben beletesznek egy HDR konténerbe, pl Bladerunner 2049
2: Felskálázzák az SDR-t (ez a legkárosabb genyóság) hogy villogjon, ettől persze zajos és nézhetetlen: pl Vasember 1
3: leszoknak a derítőfény, normális bevilágítás használatáról a szettnél mert legyintenek: a HDR- majd az elviszi, ilyenkor látni 1000 niten világító ablakok előtt fekete sziluetteket.Ja és a legviccesebb, hogy amikor ezt elutasítjuk akkor ránk sütik a "Nem tiszteled a kreátor akaratát!! Eretnek!!" - Hát bocsánat, de mit tegyek, ha a tisztelt kreátor engem átver, pl eredeti Bluray UHD HDR lemezen is max 200 nit a CLL a Bladerunner esetén!!!
Szóval ekkor nekem mit is kéne tisztelnem? A HDR és az SDR verziót a Vincent egymás mellé tette két LG CX-en és tökéletesen megegyeztek, mert megegyeznek, magyarul a vevő át van verve, mert nem HDR-t kap hiszen nincs nagy dinamika, mivel 200 nit az nem HDR (a film zöme 140 nites csúcsfényekkel megy végig).
Most néztem meg az Apple TV-n az Invázió záró részét - botrány... kb 70 nittel megy végig, nézhetetlen sötét szar. És amitől ultra módon kész vagyok, hogy a HDR arról kéne szóljon, hogy a fényesebb részekben több részletet látsz, de nem ez történik, mert a fények ki vannak égve, majd okosan az egész le van húzva a béka segge alá fényben... ezt nem lehet se tisztelni, se élvezettel nézni, se semmire sem tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor