Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Én is HDMI és PC címke közt váltogatok.

Tudtommal csak a PC címke kapcsol PC módba, minden más marad az úgymond "nem PC" (ezt hívtam önkényesen TV) módban, de nem zongoráztam végig mindet (és nyilván évjárat/firmware-verzió függő is lehet, hogy mondjuk mikor döntenek úgy hogy a játékkonzol az PC vagy sem, illetve mi van listázva).A PC/HDR/Cinema módnak ránézésre az a baja, hogy fixen Rec709 forrás-színteret vesz alapul a gamut-mapping, így minden színt Rec709 keretbe tömörít.
A PC/HDR/Game módban pedig egyszerűen kikapcsol a színtér konvertálás, így mivel véletlen egybeesésként a natív színtér az majdnem DCI-P3, ezért néz ki jónak, ha épp P3-at kérek, de igazából Rec2020 forráshoz az sem jó (a játékok pedig szerintem Rec2020-ban tolják, nem P3-ban, de passz).
Ez akár még egy elhamarkodott, de tudatos döntés is lehet az LG-nél (pl. azt hitték PC-re jobb lesz mindig Rec709, mert nem volt még ilyen "HDR and advanced color" mód a Win10-ben, ami Rec2020-ba konvertálja a "legacy" Windows asztalt+ablakokat), vagy csak elnézték a programozók, hogy miből-mibe kéne konvertálni ilyenkor, vagy a PC módban valamiért elveszik valahol a metaadat, ami a forrás színterét jelöli.(#5650) Batyops
Nem ugyan az a PC/HDR/Game és a TV/HDR/Game sem.

Csinálni kéme majd egy táblázatot (vagy egy táblázatpárt, ha nem lehet összezsúfolni egybe), ha újra körbejártam amiket már felszúrtam a térképre (és vissza-ellenőriztem, hogy nem nincs épp beakadva semmi a képmód váltogatások közt).
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D-Link DIR-860L
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor