Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Nemir Ombe #5401 üzenetére

Igen... Mióta be van jelentve a HDMI 2.1 szabvány, azóta tudom, hogy meg kéne várni, mert végre elég alaposat léptek vele (nem csak csoszogva noszogatták picit a sávszélt, mint régen sokszor). Csak az még úgy fél év, mire kiderül, hogy a 2018-as készülékek megkapják-e egyáltalán (és hogy azon belül mely márkák mely típusai, mert lehet hogy csak a legdrágábbak kapják meg első körben), majd további közel fél év, mire elvesztik a nyitási prémiumot az árak.

Aztán ugyan ez PC VGA-kra (nem is biztos, hogy jön 2018-ban VGA kártya natív HDMI 2.1-el, mert a jelenlegi DisplayPort még kisebb sávszélt tud, és ott elsődlegesen azt szokták nézni a kijelzőmotorral, szóval talán integrált DP 1.4 -> HDMI 2.1 konverzió lesz pár custom kártyán, ami több, mint a HDMI 2.0, de kevesebb, mint a HDMI 2.1 és lehetnek kompatibilitási buktatói).

Arról meg ne is beszéljünk, hogy ma épp elég nagy falat az 2k-ban kvázi-stabil 120 fps, de főleg 4k-ban kvázi-stabil 60 fps a viszonylag modern játékok alatt (nem is kell a legújabb és legszebb, hogy ez problémát jelentsen), főleg nem abszolút-csúcs VGA-knak.
    Most egy GTX1070-em van, amit még nem is akarok cserélni (majd talán Volta vagy Vega2), nem két darab GTX1080Ti repeszt, szóval hiába is lenne HDMI 2.1, nem tudnám játék közben előállítani azt a képanyagot (az megint nem értelmes opció, hogy mindent Low-ra teszek és csak több éves játékokat játszok, mert úgy verhetem a mellem, hogy 4k-ban is 120fps :DDD).

---

Most végül is bekockáztattam (csak rendeltem, nem tudom mikor hozzák) egy ilyen MM-es C7-et, hogy legyen vele végre behatóbb tapasztalatom. Legrosszabb esetben majd megpróbálom kicsivel vételár alatt továbbpasszolni, ha nem tetszik itthon. Majd beszámolok róla, ha elkezdtünk ismerkedni.

(#5402) Ijk -> Jó kérdés. Iratkozz fel a topic-ra (youtube csatornám "sajnos" nincs, mert akkor azt mondanám lájkold azt :P) és ígérem megpróbálom majd kitrükközni a C7-ből, amit ki lehet. ;]
    Legfeljebb majd jól lefikázzuk itt együtt, ha nem úgy terpeszt, ahogy kéne.

Új hozzászólás Aktív témák