Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz envagyok #2078 üzenetére

"Múltkor teszteltem egy Nikon 1 j5 több mint 100ezres fényképezőgépet. Rosszabb képeket csinált mint a telefonom :) De marketingje az van."

Egy így önmagában biztos nem igaz. :)
    Maradjunk annyiban, hogy nem tudtál vele jobb képet csinálni. EPIC FAIL.
    Ha jól sejtem ez egy tükör nélküli, nagyjából DSLR tudású gép, cserélhető objektíves.

Egy telefonnak se a sebessége, se az autófukusza, sem az érzékelője nem vetekedhet ezzel a cuccal.
    A mélységélesség variálásáról akkor ne is beszéljünk, egy telefonnal kvázi végtelen mélységélességű képet tudsz csak csinálni, portrékiemelést csak nehezen. :)

Egy 10 éves DSLR, egy profi objektívvel agyonver bármilyen csúcskategóriás ma megjelent telefont, ha fényképezésről van szó. De ezt ki is kell tudni aknázni.

Vigyél el egy telefont egy családi összeröffenésre, ahol az izgő-mozgó gyerekeket próbáld meg akció közben fényképezni. Vért fogsz pisálni a telefonnal.
    Fényképezz le egy hintázó gyereket, úgy, hogy tűéles legyen a fotó.

Egy MILC-el vagy DSLR-el elképesztő gyorsasággal fogsz élességet találni, bárhogy alakíthatod a kompozíciót, méghozzá gyorsan, az érzékelő és így a kép minőségéről nem is beszélve.
    És minél kevesebb a fény, annál brutálisabb lesz a különbség a fényképező javára.

Ráadásul ezekre a gépekre több centis átmérőjű optikákat szoktak felcsavarni, mégis hogyan lehet partiban ezekkel egy 3 mm átmérőjű telefonos "optika"?
    Sehogy kb.
    A Canon 70-200-as üvegek frontlencséje nagyjából 7 cm átmérőjű. :) Ezzel mindent el is mondtam.

FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK.
    Egy telefonnal is lehet jó képet csinálni, egy fotós vagy jó amatőr tud is.
    Az bármivel jó képet csinál neked, egy 1 dolláros lyukkamerával is.
    Ugyanis a jó kép az nem arról szól kizárólag, hogy milyen minőségű a kamera.

ON

Új hozzászólás Aktív témák