Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
-
zuzozuzo
tag
Pontosítva nincs minden tartalomnál így, csak néhánynál. A tv beállításai között van olyan menüpont ahol ezt lehet állítani?
-
contaxg
veterán
Ilyen tv konzolt látott esetleg valaki hazai beszerzésből?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
szegto
senior tag
válasz GuruZone #68244 üzenetére
Igen olvastam, azt be is állitottam de a youtube és amazon prime még mindig ajánlja a frankót
Ha meg mindent letiltok amit irtál, pl alkalmazások képei nem töltődnek be storeban. Valószínű kitalálták az LG-nél hogy ne lehessen megszabadulni ezektől.
Mindenesetre köszi.Más: arra van mód, hogy a live playback esetén csatorna váltásnál ne felejtse el az előző felvett tartalmakat? Igy ha csatornát váltok eltűnik az előzmény, sokértelme igy nincs. Webos 3-nál megjegyezte. Vagy ez feature, nem bug?
-
mrThomi
addikt
válasz powerup2 #68242 üzenetére
De ez mi egyebkent, mitöl lehet ha nem volt ott tartalom ? Nem volt azon a reszen kb soha semmi hoszu ideig. Max a böngeszöbe az oldalsáv ahol görgeti az ember az oldalt lefele, de 4x nyitottam meg kb. Ezert csesz csak fel mert mindenre odafigyelek erre bejön egy ilyen amit kb nem is csinaltam
-
-
powerup2
addikt
válasz mrThomi #68256 üzenetére
Nem tudom mitől lehet használd ne foglalkozz vele meg futtasd le a fixel frissítőt ha két hónap alatt nem javul meg akkor panel csere.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Celtis
veterán
válasz tuta1975 #68241 üzenetére
Az egész epeömlésre gondolok.
Itt van egy objektív összehasonlítás. A végkövetkeztetés, hogy nem éri meg az A1 ha kb azonos az ár a C1-gyel, nálunk viszont 30%-kal olcsóbb. -
contaxg
veterán
válasz Celtis #68260 üzenetére
Köszi, benézek!! Tuti , hogy címkézés van mert közben azt nézem, hogy a Hama is kínál nagyon hasonlót
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
félisten
válasz fulton #68257 üzenetére
Szerintem abszolút nyugodtan. csak nézd meg pár napig a tv nézési szokásaidat és figyeld meg mennyi ideig látsz statikus tartalmat a mostani TV-nél amit használsz. A begégéshez órákig kellene ugyan ott lennie ugyan annak a feliratnak és az sem mindegy, hogy az milyen fényerejű.
igen tudnak pixelhibásak lenni, ez a világítástól független."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
NoMagix
addikt
válasz Celtis #68263 üzenetére
Pár éve vettem aldisat akkor talán 7500 forint volt, anyag van benne, jó nehéz, de én még külön készítettem hozzá erősítéseket, mert nem találtam elég merevnek amikor ráakasztottam a tévét. Kicsit előre bukott a tv nem volt 100%-ban függőleges (a felső káva és az alsó között kb 1-2 cm az eltérés) hiába rögzítettem a csavarokkal ami elsőre nem tetszett, de később derült ki, hogy nem is volt rossz mert a kanapéról nézve teljesen szemben volt velünk a tv képe.
A dupla kar nagyon feszült, kihúzás visszatolás nehézkes volt, lazítottam a csavarokon + wd40 egy kicsit jobb lett.
Nem venném meg újra.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz NoMagix #68272 üzenetére
Köszi!
Az a gondom, hogy tévé hátában van egy apró "szub" két passzív sugárzóval. Ez egy apró szoba (2,4x2,4m) és ahhoz hogy jól szóljon legalább 20 centire el kell húzni a faltól. Egyébként meglepően jó ekkora területre a hangja de a mélyek a fal közelsége miatt "felkeményednek", így most rendesen visszavágtam a 100 és 300Hz körüli tartományt, de azért jó lenne néha ha "normálisan" szólna. Nagyon extra kütyüket meg nem szeretnék bevinni ebbe a parányi helységbe. Egy mozgatható állvány ezen elvileg sokat segítene, de ha macerás mozgatni, akkor megette a fene...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fulton #68268 üzenetére
van magyar hang és / vagy szinkron rengeteg filmnél már, sőt már többnél van mint nincs.menü is magyar+Plusz HDR és Dolby Vision a magasabb előfizunál. Ajánlom próbáld ki, kevesebbet fogsz tv-t nézni garantálom
netflixnél kizárólag a menüben, ahol filmeket választasz és böngészel ott van ikon, film nézés közben nincs. Gyorsan lőttem neked két képet.EZ az az eset amit írtam, hogy balf@sznak kell lenni hogy beégjen, 12 órára mondjuk ott hagyni a netflix kezdőképernyőn a Tv-t....ezt általában egy normal tv-vel sem játssza el az ember, egy oleddel meg még úgy sem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
blakey
titán
balf@sznak kell lenni hogy beégjen, 12 órára mondjuk ott hagyni a netflix kezdőképernyőn a Tv-t - Nem tudod ott hagyni 12 órára, inaktivitás esetén 5 perc után beindul a képernyővédő, legalábbis Philipsnél így működik.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz blakey #68275 üzenetére
Igen ezért írom. Direkt ki kell kapcsolni a védelmeket és ott hagyni pár órára hátha beég..
Egy két esetben, játék közben vagy komolyabb képszerkesztési munkáknál tartom lehetségesnek ezt a begégés dolgot 2022 ben, ezeken a modelleken.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
grasmus
csendes tag
Sziasztok!
vasAroltam nem reg egy c11es oled tv-t. Jelenleg a legujabb webos fut rajta.
a kerdesem afele iranyul, hogy masnal is problemat okoz a media player hasznalata bizonyos filmeknel?
kulso hdd-rol jatszanek le filmeket, eleinte nem volt gond, de egy ido ota folyamat hibara futnak, elindul a film majd lefagy, meg se Nyitja. Film felenel megall es ujra indul stb. Torrentrol toltott filmek. 2160p, 1080p tobbnyire.
olyan is van, hogy regi avi fajlt lejatszott, most meg nem ismeri fel.
olvasgatom, hogy egy hulladek a media player. Valami alternativ megoldast tudtok javasolni?
esetleg a webos miatt baszakszik?koszi a valaszokat.
-
NoMagix
addikt
válasz contaxg #68273 üzenetére
Van egy begyakorolt mozdulatom a ki-be húzásra, az elején féltem az oled vékonysága miatt de nincs baj itt sem.
Nem a készüléket fogom meg hanem a konzolt a tv felett benyúlva (nem simán a falon van a tv hanem egy beépített szekrényben ami 90cm széles, készítettem egy konzolt a konzolnak kicsit nehéz megfogalmazni és megérteni, bocsánat) húzom kifelé, befelé pedig a konzol karokat fogom össze. -
blakey
titán
Philipsen nem tudod egyszerűen kikapcsolni, legalábbis én nem tudok róla. Maximum szervizmenüből.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsip
addikt
válasz blakey #68275 üzenetére
ácsi-ácsi! Van aki írta, h. pl.LG-nél az appoknál (pl. spotify) ha szünetelteted a lejátszást, azoknál ilyenkor nem aktiválódik az elsötétülő kép vagy fekete háttéren mutat egy analóg órát fícsör. Akkor pedig be lehet égetni a statikus képet, mert ezekben az appokban nem halványít, mintha pl. HDMI-ről jövő kép szünetelne vagy a beépített mediaplayerben.
-
-
ricsip
addikt
válasz fulton #68280 üzenetére
2020 áprilisban próbáltam ki a 30 napos trial-t. Alig találtam olyan filmet, ami érdekelt volna, és van hozzá magyar szinkron. A tv-ben futó kliens keresője 1 trágyahalom, pl. szinkronra kib@ körülményes volt rákeresni. Írd és mondd csinalni kellett egy rohadt playlist-et, amibe fel kellett kézzel venned PC-s böngészőt használva a megnézendő összes magyar szinkronos filmeket, hogy utána a TV-s kliensben már csak a mentett playlist-et kelljen megnyitni, és ott úgy már élhetőbb a navigáció. De mint írtam, ehhez előtte kézzel végig kellett az embernek szopkodnia magának ezt, nem 10 perc volt.
Amúgy tele volt netflix sajátkészítésű b**ipropagandás sorozatokkal. Filmekből amit meg szerettem volna nézni pl. Bosszúállók, az mind Marvel. Aminek meg Disney a tulajdonosa. Amihez meg Disney+ kéne mert csak ott engedélyezték a hozzáférést minden konkurrenciától visszavonták a jogokat. Vagy vmi Hbo sajátgyártású, akkor az sincs netflixen.
Alapból régi 80-as 90-es évekbeli retró filmek sincsenek. Aztán meg eleve a magyar v. más európai nem azokat a filmeket nézheti, amiket a dagadtseggű néger a hülyék országában. Az előfizetési díjat mégis elkérik tőlem is ugyanannyit. Illetve még a bitrate is butított az amerikai földrészen lakókéhoz képest. Stb stb stb stb...[ Szerkesztve ]
-
-
ricsip
addikt
válasz fulton #68284 üzenetére
ohohoho, netflixen minden feláras, köcsög kapitalizmus országából származik minden ilyen vásárlószopatás, nem tudtad?
prémiumnál se lesz minden film automatikusan 4k. Illetve az a 4k sem ugyanaz a 4k, mint amit UHD bluray lemezen kapnál. Eleve a bitrate jó ha negyede-ötöde, abba nem fér bele ugyanaz a minőség.[ Szerkesztve ]
-
-
wyll358
tag
válasz grasmus #68277 üzenetére
Leírtuk már többször. Webos az sajnos ennyit tud, egyik normális media player sem érhető el rajta (nem is értem, hogyan szerethetik egyesek, sőt khm androidot szarozzák vele szemben ). Szóval lg-n kompromisszum mentes videó lejátszáshoz külső eszköz kell, nem tudok jobbat.
-
zuzozuzo
tag
Kínálatban az utóbbi időben szerintem sokat változott a netflix. Ha filmeket nem is annyira de rengeteg tök jó sorozatot találni rajta, és mostmár elég nagy részük szinkronos is. Nemtudom a keresője hogy működött régen de mostmár ha beírod hogy magyar, akkor csak szinkronos tartalmakat mutat.
-
coolrob
aktív tag
válasz Celtis #68259 üzenetére
Ne haragudj, de abszolút nem értek egyet veled. Az Rtings nagyon jó oldal, de vegytiszta specifikációt néznek, és ezt helyén kell kezelni. Nem véletlen, hogy minden oled tv hasonlóan teljesít náluk, pedig hatalmas különbségek vannak a különböző gyártók készülékei között. Sztem LG-nél kifejezetten fontos az Alpha 9-es proci. pl a Sony-hoz képest gyenge a mozgásmegjelenítése az LG-nek ha kikapcsoljuk az erre vonatkozó opciókat. Bekapcsolva pedig nagyon kijön az előny. Személy szerint 2 éve egy 65C9-et kuldtem vissza, mert akárhogy állítottam, fél óra után már fájt a fejem a borzalmas mozgás miatt. Azóta szerencsére sokat fejlődtek, 55CX és 65C1 tulajként mondom, hogy remekül meg lehet találni az aranyközéputat, ahol judder/stutter már csak minimálisan van jelen ráadásul nem is nagyon hibázik a proci a köztes számolásnál. Erre egy A1-ben lévő hardver viszont nem képes. Személy szerint nem vennék A1-et, még ha feleannyi a kerülne, akkor sem. Akkor már inkább egy tavalyi modell vagy ilyesmi.
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz ricsip #68286 üzenetére
Spec . nálunk az egész családnak bejött a Netflix és többek között olyan filmek is fent vannak a kínálatban mint a : Keresztapa , Taxisofőr, stb. Nagyon jó sorozatokat ( a legtöbb DV minőségű)lehet találni és nézni .
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
félisten
válasz ricsip #68285 üzenetére
2020 áprilisa óta eltelt lassan 2 év... külön szupportot kapott 2020 ban a magyar netflix. Szinte az összes film, ami 2019 es vagy újabb magyarul kerül fel.A régieket is folyamatosan honosítják. A utóbbi 1 évben én nem találkoztam új filmmel amin vagy magyar felirat vagy/ és szinkron ne lenne.
fulton: sajnos nem tudok segíteni ebben,Philips 706 van nekem.
A netflixre van ingyenes 30 nap, nézz rá nyugodtan hidd el fullon van Magyarés tök jó tartalmakkal.Ki tudod élvezni a Tv-d tudását.
HD nek szinte minden HD, de 4 K nak nem az összes. Írja mindig a film címe alatt hogy Dolby Vision , HD vagy 4K .[ Szerkesztve ]
-
Zan
aktív tag
válasz farkas-j #67977 üzenetére
A baj ezekkel az, hogy 1080p-ben továbbít mindegyik maximum, szóval 40-50 gb-os 4k-s filmeket egy ilyennel nem lehet továbbítani...de ötletnek jó volt. Valakinek egygyéb ötlete nincs véletlen? Lehet, hogy hosszú távon itt a media box lesz a megoldás majd...
Minél jobb, annál jobb!
-
félisten
aktív HDMI kábel nem lenne jó neked? ez [link] például jelerősítős, 4 K HDR. Ezeket direkt nagy távolságra fejlesztik azért van bennük jelerősítő. ha rákeresel így hogy" aktív HDMI kábel" fogsz még találni párat.
Amúgy külső dedikált lejátszó , pl Apple tv 4 K vagy Nvidia shield lenne a legjobb megoldás szerintem .[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Találtam egy érdekes tesztet, igaz ez régebbi modelről készült. Beégés kockázata
AZt írja hogy ha napi pl 2 szer nézel fél órát pl CNN -t akkor az ott lévő statikus tartalom napiban egyszeri 1 órának felel meg. (ezt sem gondoltam volna hogy össze adódik)
Hülye kérdés, de gondolom a filmeknél az alul felül fekete sáv nem játszik e szempontból, mert ott inaktivok lesznek am is a pixelek. Igaz?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz BoneDragon #68299 üzenetére
Igaz, de nem 3 évre veszem a tv-t, ezért a körültekintés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest