Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS notebook topic
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hardline #3820 üzenetére
Kösz, szerintem 2db 90 fokos adapter megoldja. A kamera megfordítása nem opció sajnos, mert az optika hülye helyen van és megfordítva nem lehet miatta rögzíteni a gimbalra. Attól viszont tartok egy picit, hogy a 2 adapter miatt már jobban fog lógni az egész szerkezet, de meglátjuk.
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Nem tudom mennyire ontopik a kérdés, de hátha: mellkaspánton a gimballal az akciókamera optikája kissé jobbról filmez bringázás közben, pl. ezen a képen is látszik a lényeg:
A gimbal a mellkaspántra klasszikus gopro mountal rögzül, szal nem tudtok valami olyan gopro konzol bizb*szt, amivel oldalra lehet tolni pár centit az egész cuccot, hogy középen legyen a lencse?
-
jjeahh
nagyúr
No akkor visszatérek az eredeti kérdésekhez lecsupaszítva, mert nálam az ilyen horror árú Goprok meg 360 fokos kamerák sajnos nem játszanak:
- szerintetek egy Thieye, Firefly, Yi szintű EIS képes kivasalni annyi remegést, amennyi itt a fákon-hegyeken van? Gimbalra raknám, ami a nagyobb hupikat kiszűri, de ezt a remegést nem képes.
- a stabi nélküli yi action camera helyett milyen olcsó kamerát ajánlotok, aminek a videó minősége okés és fullhd-nál nagyobb felbontásban is tud EIS-t? (2-2,7k is elég, a lényeg, hogy fullhd-hoz képest legyen egy kis tartalék felbontás, amiből utómunka során dolgozhatok, szal nem muszáj 4k-ban tudja) -
jjeahh
nagyúr
válasz
eddie1978 #3782 üzenetére
Kösz! Ha a Stuntmannal és goproval rezgésmentes volt, akkor miért adtad el végül? Vajon a mai kínai akciókamerák, pl. Firefly 8SE stabija van olyan jó, mint a Gopro 5-nek? Elég király lenne, ha EIS-es kamerával rezgésmentes videókat kapnék. A Stuntmant drágának tartom, de van egy diy turbo chesty-m, az valóban sokat segít, mert a bólogatást megszünteti, viszont azzal is rezeg a videó.
Márton: Jó, de drága. Én a gimbalt 65$-ért vettem, a kamerát nyertem, ha veszek egy EIS-es kínai kamerát, még azzal is sokkal olcsóbban jövök ki, mint a GP7-8-al és a gimbalnak vannak előnyei számomra, pl. az, hogy tartja a horizontot akkor is, ha leszállok a bringáról, mászok stb.. Meg elvileg a Gopro stabija gyenge fényben behal, a gimbalnak meg mindegy milyenek a fényviszonyok.
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Van egy Yi Action Camera-m (ebben semmilyen sabi nincs) és vettem hozzá egy Feiyutech WG viselhető gimbalt montizni, de... ez a szett az apróbb rezgéseket nem szűri ki, csak a durvább rázkódást meg a nagyobb hupikat. A minőségtől most tekintsetek el, mert még nem tapasztaltam ki hogyan kéne kiexportálni, hogy a YT-n is jól nézzen ki, de itt van pár példa: gimballal így remeg a kép, gimbal nélkül meg ilyen az összehasonlítás kedvéért: [link] [link] . Látszik, hogy gimbal nélkül azért berázta a felvételt rendesen, gimballal oké lenne, ha az az apróbb rezgés is megszűnne, ami a horizonton meg a hegyeken látható.
Első kérdés: valakinek van tapasztalata ezzel a gimballal? Vajon van erre megoldás? Yt-n is láttam az enyémhez hasonló remegős videókat vele bőven, de olyant is, ami gopro 4-el készült és mégis szupersima, egyáltalán nem remeg. Ez ilyen, adjam el a fenébe és keressek valami komolyabbat? Sajnos nem szeretném nagy költségekbe kergetni magam, szal jobb lenne, ha ezzel lehetne valamit kezdeni.
Második kérdés ami jobban a topik témájába vág: szerintetek ezt a rezgést egy itt ajánlott Thieye vagy Firefly szoftveres stabija (EIS) el tudná tűntetni? Abban reménykedek, hogy igen és egy alap EIS + a gimbal már tökéletes eredményt adna, de sajnos ezt próba nélkül nehéz kideríteni és fölöslegesen nem szeretnék új kamerát venni, ha úgysem oldja meg a gondomat. -
jjeahh
nagyúr
válasz
t72killer #3388 üzenetére
Nekem a Yi Action Camera sem vacakol, csak hát montizáshoz nem tudom használni, mert nincs benne stabi. Most épp barkácsolok egy ilyent hozzá, aztán meglátjuk az elég-e, h a bólogatás megszűnik. Ha meg úgy sem jó, akkor sem vesztek semmit, kva szerencsém volt, mert amikor készültem egy Firefly-t venni, pont akkor nyertem ezt a kamerát a Geekmaxi-n, szal ingyért kaptam
-
jjeahh
nagyúr
Hi srácok, kellemes ünnepeket!
Nemrég kezdtem el agyalni, hogy kéne egy akciókamera montizni, erre egyik kínai webáruház pörgetős játékán nyertem egy ilyent
:
Ugyan nekem a stabi fontos lenne és ebben nincs, de ha már ingyér kaptam, kipróbálom mennyire lehet vele érvényesülni. A kérdésem: ezt vagy valami más távkioldót ami kompatibilis vele, szerintetek valahogy fel lehet applikálni a csuklómra vagy a bringa kormányára?
-
jjeahh
nagyúr
Hm, én ha odajutok, hogy vegyek egyet, lehet akkor az EIS-ről is lemondok, a haver meg majd vesz hero 5-öt vagy valami. Végülis én mivel eleve foglalkozok videóvágással, utólag tudom valamennyire korrigálni a remegést, főleg ha van extra felbontás amiből (4k). ThiEye T5e-t nem szállítanak hozzánk...
.
Az új EKEN Alfawise V50 Pro milyen lehet, használta már valaki a topikban? Hihetetlen áron megy és lekonvertálva a videóminősége sem tűnik rossznak, sőt, elvileg ez már nem kamu 4k.
-
jjeahh
nagyúr
Hm, megnéztem, szerintem ezt a haverom már vállalhatónak találná. Tudsz esetleg akkor valami olyant ajánlani, ami fullhd-ben okés, olcsó és tud tűrhető szoftveres stabit? 4k ha van nem gond, de valszeg sosem használná...
Gopro Hero 4 Session milyennek számít, rendben van? Használtan árulnak egyet a városban. Bár ahogy elnézem nincs kijelző rajta. -
jjeahh
nagyúr
Hm, ez elég gáz, gondoltam már nagyon régóta alap dolog az optikai stabi. EIS-től azért félek, mert láttam pár videót nemrég, ami b*romira hullámzik a kép miatta, a szoftveres stabi csak elcseszte az élvezhetőséget. Mindegyikben ilyen, vagy a normálisabb kamerákban vállalható?
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok!
Melyik akciókamera a legjobb vétel mostanság, ami fullhd-ban vállalható minőségű videót vesz fel és amiben van képstabilizátor (nem szoftveres!)? Előny lenne az is, ha EU raktárról rendelhető valahonnan... Montizáshoz kéne a haveromnak és ha beválik neki, esetleg én is vennék egyet majd. Ezeken kívül semmi extra igény nincs, csak ne hulljon szét 2 hét alatt.
szerk: esetleg nézzünk valami használt gopro-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- The First Berserker: Khazan
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS notebook topic
- Politika
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest