Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Becsekkolok én is a topikba. Van már pár okos eszközöm, csak még a gazdájuk nem nőtt fel a feladathoz (igyekszem tanulni, ezért is voltam eddig read only)
Van egy Govena aslo izzókészletem, amit szeretnék egy sonoff rf brigde (beszerzés alatt) segítségével kapcsoltatni domoticz vagy homeassist alól. Ezzel -gondolom én- nem is lesz probléma, de esetleg dimmelés is megoldható? Most ez úgy működik hogyha a távirányítón nyomva tartom a gombot, akkor szépen halványul-erősödik a fényforrás, amíg el nem engedem.
Köszönettel,
Joci[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Tasmotából fw upgrade-el fel lehet rakni az espeasy-t? Vagy pedig flashelni kell mindenképp ha ki szeretném próbálni? -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Segítsetek pls, próbálkozom szkripteléssel domoticzban, de nem jön össze pedig olyan egyszerűnek tűnik a dolog...
A konyhapulthoz csináltam ledszalag világítást, ami egy sonoff basic (tasmota fw-vel) relére van ráaggatva. Van egy aqara nyomógombom amivel próbaképp szeretném ki/be kapcsolgatni a világítást. Itt van egy printscreen a blocklyról, nézzetek már rá legyetek kedvesek hogy mi a hiba... -
szjoci
őstag
válasz vampire17 #6584 üzenetére
Az egy nyomógomb, a xiaomi gateway-ből importálódott ilyen formában: [link]
Most a click-hez és a double+long click-hez van beállítva a kapcsolás (működik is), de úgy szeretném ha clickre állapotváltozás legyen.Szerk.: privátban ment először, ignorált légyszi
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz vampire17 #6588 üzenetére
Megpróbáltam így, magától elkezdett villogni (kapcsolgatta ki-be a világítást).
Az a baj (most jöttem rá), hogy ez a nyomógomb a domoticzban az utolsó állapotban marad. Tehát ha volt egy Click, akkor Click lesz az állapota amíg pl meg nem nyomom hosszan. Próbálkoztam: ha 1 mp-re állítom a nyomógombnál a kikapcsolás késleltetést, valamint így rakom össze a szkriptet akkor működik, csak 1 mp-es késleltetéssel. Ha 0.1mp-et állítottam be akkor elkezdett villogni, majd megállt valamilyen állapotban. Jobb lenne ha egyből reagálna a gombnyomásra, de már ez is haladás...
Köszönöm a tippet![ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz sambenez #6599 üzenetére
Nem, nekem a kerek formájú van: Xiaomi Mijia Smart Switch
Még a Blockly-val sem boldogulok, amint látható... Majd ha belejöttem, szintet lépek
szerk.: okulásképpen be tudnád másolni ide ezt a dzVents szkriptet?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz MaCS_70 #6880 üzenetére
Okosítottam, fog is olyan jelet amit előtte nem. El is tudom csípni csak nem tudok vele mit kezdeni, mert ezt a B1 kódot kellene átalakítani B0-ra, amit még nem fogtam fel hogy mi a módja...
Ja és utána jönne az, ahol páran itt a topikban is elakadtak: ezt még össze is kellene valahogy hozni domoticz-al. De ebbe a nodered-es témába bele se kukkantok addig, amíg nem tudom a megfelelő jelet kicsiholni az rf bridge-ből.[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #6888 üzenetére
Szia!
Itt vannak, ez mind ugyanaz a gomb lenne.
(#6890) MaCS_70: Ezen leírás alapján csináltam. Tasmota flashelése után az RF chip upgrade-nél az usb-s flashelővel adtam neki tápfeszt (nem kaparásztam el a nyákon a 2db vezetősávot, csak a leírásban látható 2 pontot kötöttem össze), és a webes felületen FW upgrade-el felment a módosított RF chip fw.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz vampire17 #6923 üzenetére
Flasheltem már ezzel is, de a NodeMCU-pyflasher nekem szimpatikusabb. Ugyanoda kösd be a gnd-t és a 3,3V-ot, ahova flasheléskor kötötted, valamint azt a két pontot kell összedrótozni ami a wikiben van. Ha megvagy, dughatod be a flashert az usb portba, a webes felület FW upgrade menüjébe betallózva a módosított rf chip firmware-t pár másodperc alatt kész a művelet.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #6905 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ, próbálkozom vele.
Az honnan derül ki hogy hány bites legyen a kód és hányszor akarom hogy ismétlődjön?(#6928) vampire17: előtte felflashelted a tasmotát, valamint beállítottad a hálózatot is. Nem kell kommunikáció, mert a flashert most csak arra fogod használni, hogy ellássa tápfesszel a cuccot, szóval ugyanúgy fog működni mintha a mikrousb csatlakozóról táplálnád. A flashelést már az rf bridge ip címén elérhető menüből fogod csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #6934 üzenetére
Szia!
Nem értettem ezt a bites dolgot, de közben találtam egy leírást az átalakításról.
Ezzel és a te magyarázatoddal már menni fog szerintem még nekem is.(#6938) spider23: nekem is villog halványan, amikor jelet fog akkor erősebben. Itt írják a 2. hsz-ben hogy RF jelre villog
(#6939) UberMutant: ehh, akkor ez nem normális?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Sonoff RF fali kapcsoló bagóért ($2,2). 1-re adja csak a kedvezményt, de új rendelésnél ismét engedi használni.
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz S.Milan #7390 üzenetére
Most én is szenvedtem így eggyel... Próbáld újrahúzni az fw-t.
Feszültségingadozás vagy kimaradás volt nálunk, utána az egyik sonoff basic ugyanezt produkálta. Na meg egy tasmota firmware-es Blitzwolf SHP2 okosdugalj is "alapállapotba" került (újra be kellett állítani a típusát, utána már működött). Még szerencse hogy nem hűtő van beledugva...
Ezek a ennyire érzékenyek az ilyen dolgokra?[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz supercharley #7419 üzenetére
Nekem egy kínai csodának a képét sikerült belevarázsolni.
SV3C SV B01W a típusa. -
szjoci
őstag
Az alábbi tasmota fw-es sonoff basic (a wc elszívóventilátorát kapcsolja RF kapcsolóval) konzoljában mi lehet ez az LWT-s dolog? Egy másik ugyanilyen relé logjában nincs ilyen, pedig a beállításokban csak a domoticz IDX-e a különbség. Gondom is van vele mert akadozik a webes elérése.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #7585 üzenetére
A baj az hogy egyikkel sem lehet baj Az infóban 100% wifi jelet mutat (2m-re van tőle egy repeater, arra csatlakozik), a feszültséggel sem lehet gond, de holnap rámérek. Valami nem gömbölyű... Átállítom a logot részletes debugra, majd holnap ránézek úgyis lesz egy kis időm játszani.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz MaCS_70 #7604 üzenetére
Problemsolver a rádióra Amúgy én már csak a xiaomi-s hőmérséklet- és páratartalom szenzorok zigbee-s gateway-ének használom, amíg meg nem jön az usb-s zigbee adapterem...
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #7585 üzenetére
És valóban: nem tudom mi volt, de újraindítva a routert már nincs ilyen bejegyzés a logban, a webes felület sem akadozik... Köszi a tippet!
Más: Kijött a 6.4.0-ás Sonoff-Tasmota release.
-
szjoci
őstag
Szia!
RF tanítása úgy működik, hogy bepöttyinted a konzolba hogy
rfkey1 2
. Megnyomod, vagy nyomva tartod a kapcsolód, és jó esetben csippanás után ki is írja, hogy megtanulta a jelet. Ugyanígy mehet a 2-es gombra (rfkey2 2
) a tanítás, stb...
Mivel én is abszolút kezdő vagyok, innen és a google-ból "szívom" magamba a tudást . Nodered-be ezen topik alapján sikerült domoticz-al összehozni az RF jeleket. Ha a kép alatti kódot bemásolod, akkor csak az MQTT szerver beállításait, valamint a domoticzban a kapcsolók idx-eit kell kijavítani és már működik is.
Domoticzban csinálsz dummy on/off kapcsolót, amelynek az idx-ét beírod a Sonoff Basic domoticz beállításánál az idx1-hez, valamint az mqtt szerver adatait is be kell írni.
Kapcsolónál egyszerűen meg lehet adni a kikapcsolás késleltetését.Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz Statikus #7900 üzenetére
Vannak biometrikus azonosítású zárak is, szerintem a te igényeidet egy ilyesmi zár szolgálná ki.
-
szjoci
őstag
Szia!
Csinálj egy új dummy hardvert valamilyen névvel (pl okosdugalj). Így már ehhez hozzá tudsz adni virtuális érzékelőket, amelyek idx-eit kell beírni az okosdugalj webes felületén a domoticz konfigurálásánál.
szerk.: lassú voltam, de már nem törlöm ki
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Megjött a villamos fogyasztásmérőm, ezt a fajtát rendeltem:
Azt hiszem ojb fórumtárs írt ilyen fogymérőről, valamint hogy sonoff basic-kel számoltatja az impulzusokat. Olvasgattam a dologról, de szinte mindenhol más értékű ellenállást kötnek máshogyan. Valahol egy 10kΩ-st kötnek az S0 - ágába, valahol 300Ω-osat. Nem szabványos az S0 kimenet feszültsége, azért írnak más-más értékeket, vagy mi lehet az oka?
Sonoff basic-ből is jött most két darab, már én is az újabb típusból kaptam... Tasmota gond nélkül felment rá.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Köszönöm a segítséget
Akkor ha egy 330Ω-os ellenállást forrasztok a 3,3V és a gpio közé, és úgy kötöm be az S0-t, úgy járok elméletileg a legjobban, igaz?
Valamint mégegy kérdésem lenne, úgy látom vágod a témát (nekem is illene mert ilyesmi a szakmám, csak másfelé vitt az élet...). Picit megzavart a fogymérő adatlapján ez a "basic current=5A". Alatta már ott van hogy min 0,02A max 45A, szóval gondolom hogy 16A-es kismegszakító után nyugodt szívvel köthetem. De ez a basic current mit jelenthet akkor? -
szjoci
őstag
Próbálkoztatok már CC2531 Zigbee USB adapterrel? Ma hozta a postás, és csak most olvastam utána hogy fw-t kell cserélni hogy integrálható legyen pl domoticzba. Ahhoz viszont cc debugger vagy arduino kellene de egyik sincs... Találtam egy UART-os fw csere módot, de ez nekem magas... Pl az sincs leírva hogy hova és mit kell bekötni
[ Szerkesztve ]
-
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Ismét segítségre lenne szükségem..
Bekötöttem a fogymérőmet, az S0 kimenetét pedig egy Sonoff Basic (tasmota) GPIO14 pontjára aggattam. És itt megállt a tudomány Mit kell beállítanom hogy számolja az impulzusokat? A module parameters-ben a GPIO14 sensor menüben kipróbáltam az összes counter-t, de egyik se mozdult meg... -
szjoci
őstag
Működik az, csak én arra számítottam hogy impulzusonként (2000imp/kWh) ad jelet az S0 kimenet, holott nem: kWh-ként ad egy impulzust szerintem... Legalábbis este már megmozdult a számláló (2-ig eljutott), reggelre viszont nem volt elérhető a sonoff basic, remélem nem ment tönkre ebben a hidegben (házfalban van a villanyóraszekrény).
Szimpatikusabb lett volna a nagyobb felbontás Na mindegy, próbaképpen rendeltem csak, de lehet beruházok egy komolyabbra. Létezik olyan 3 fázisú fogymérő, amiből akár fázisonként is kiolvastatható a fogyasztás?[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz zambozoli #8850 üzenetére
Szia!
Ha van mqtt szerver és be van állítva domoticzban és az okosdugaljban, akkor látszik hogy be- vagy kikapcsolod akár manuálisan, akár távolról. Egy dummy switch kell csak, ahogy UberMutant is írta, és a bw-shp2 domoticz beállításánál idx 1-hez beírni a kapcsoló idx-ét.
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #8854 üzenetére
Végülis ha ki van húzva (megszakad a kommunikáció), az is látszik domoticzban: előbb-utóbb megjelöli
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Megjött a debugger, de a fene se gondolta hogy ennek a végét nem tudom rácsatlakoztatni a cc2531 adapterre, mivel jóval nagyobb a csatlakozója... Jól ki lett ez találva, várhatok még 1 hónapot mire megjön a downloader cable hozzá. Már megint nem olvastam utána, csak rendeltem ész nélkül
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom domoticz alatt ezzel a cc2531 zigbee dongle-vel (sikerült átflashelnem, ám nem volt egyszerű odaforrasztgatni a vezetékeket ), de valami nem jó...
Amikor feltelepítettem, akkor aznpm install
után nem írta ki hogynode-pre-gyp info ok
, hanem ilyen hibával állt le:make: Leaving directory '/opt/zigbee2mqtt/node_modules/serialport/build'
added 611 packages from 1045 contributors and audited 1606 packages in 86.971s
found 2 moderate severity vulnerabilities
run `npm audit fix` to fix them, or `npm audit` for detailsnpm start
-ra viszont elindul hiba nélkül. Domoticba beáll jtottam a zigbee2mqtt hardvert, zigbee pairing engedélyezve, valamint a a debugot verbose-ra állítottam hogy beszédesebb legyen a log. Hardver hozzáadása után ez van a logban. Aki használ ilyen cuccot, nézze már meg legyen kedves hogy ez a log "normális-e". Mivel aqara zigbees cuccaim vannak, próbálkoztam elem kivétellel, reset gomb nyomvatartásával 3 villanásig, de az istenért nem találja meg az eszközöket... Mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest