Hirdetés
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Shelly UNI +DS18B20-szal mér valaki hőfokot? Milyen részletes, pontos? Ha esetleg lenne egy képernyőfotő pár óráról, az tökéletes lenne
-
vampire17
addikt
válasz
hzsolee #59208 üzenetére
Vannak erre amugy ilyen "celhardverek" is , amik alapbol csak impulzust adnak.
Van mellejuk gyarilag 433 mhz es nyitaserzekelo, ugy statuszt is mutatnak:
https://www.aliexpress.com/item/1005003532414239.html
Van ilyen, úszó- tolókapukhoz is: https://www.aliexpress.com/item/1005005743368480.html (bar ez wifis)
-
hzsolee
őstag
válasz
Tesztelo.hu #59181 üzenetére
Nekem a motoros tolókapu úgy nyilik "Heygugli" módon, hogy mivel tuya cuccok vannak egy tuya relé van rákötve a tolókapu vezérlőre. A relé 1 mp múlva elejt mintha csak egy nyomógomb lenne. Ki/be ugyanazzal a relével megy, a kiskapu funkciót nem eröltettem. Távirányító nélkül megy, de persze a távirányító is megy ezen megoldás mellett párhuzamosan. Alexa alá szerintem ugyanígy megy... A tuya a Google Home-ban integrálva, így hanggal simán tudom nyitni csukni ha a kocsival közlekedem.
Futárnak is így szoktam kinyitni távolról ha nagy csomagot hoz, közben meg a kamera rendszeren látom is hova pakol.... nagyon menő -
vampire17
addikt
válasz
Tesztelo.hu #59200 üzenetére
Tess ilyen kell akkor (De amugy elotte linkeltem, az sem motor "mokolas" a legtobb motor vezerlon van nyomogomb bemenet, oda kell ezeket kotni):
https://www.aliexpress.com/item/1005004195812942.html
FONTOS! meg nem teszteltuk itt a forumon ezt, a kommentek kozott vannak rossz velemenyek is, szal lehet bebuksz 5600 Ft-ot
Ha viszont megy, akkor majd varunk velemenyeket
Itt a kompatibilis kod lista:
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01 #59202 üzenetére
https://www.aliexpress.com/item/1005007059504735.html
https://www.aliexpress.com/item/1005006546854325.html
https://www.aliexpress.com/item/1005005932776420.html
2 perc kereses utan
es meg folytathatnam
Nem bekepzeltseg, de ha itt irnak regi tagok valamit, sztm alapvetoen lehet hinni nekik
-
-
wik_406
tag
válasz
Tesztelo.hu #59200 üzenetére
rflink is jo lehet ha akarsz szerelgetni, vagy pl a broadlink rm4 pro?
Wik.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
vampire17 #59182 üzenetére
Köszi. Ha jól értem, ezt rá kell kötni a motorokra, és úgy vezérli. Olyan megoldás nincs, ami megtanulja a távirányítók jelét, és azt a jelet adja ki appos utasításra? (Tehát ne kelljen a motorba bekötni.)
Ilyen mint ez, de ez nem működik okosotthon rendszerekkel, csak a saját appjával. -
vampire17
addikt
Igy van. Ebbol van only pir es radar+pir verzio is, mindketto mer fenyt is es mindketto tuya.
Moes is adja
-
Yocee
aktív tag
Már írtam a radar+pir szenzorról. Zha alatt is tud fényt mérni.
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01 #59196 üzenetére
nagyon sok tudja
https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#e=illuminance,occupancy
Amit te linkeltel, arrol pont nem talalok infot, de van tobb olyan zigbee tuya ami tudja (lasd fenti link)
-
tibbike01
őstag
válasz
vampire17 #59192 üzenetére
Ez fura, mert én kb a linkelt szenzoron kívül nem találok más olyan szenzort, ami tudná a lux mérést is. Nekem ez ilyen kiváltságos funkciónak tűnik.
Ez pl tudja? -
tibbike01
őstag
Ilyen PIR + Lux szenzorral van valakinek tapasztalata? Tényleg egy személyben tudja a mozgást és a fényerőt is detektálni? Tehát simán beállítható feltételként, hogy csak sötétben érzékelje a mozgást?
-
fo_di
őstag
válasz
hzsolee #59187 üzenetére
a shelly plus addonra lehet kötni ntc termisztort, az jó lehet erre a tartományra
-
4D4M
senior tag
válasz
Petikeje #59180 üzenetére
Köszönöm. Igazán nem akarok hálátlan lenni de..
This list will no longer be updated, as it obviously isn’t in the stars for people to read at least a few lines in the first post. This topic was intended to be an overview for all working models, with a seperate topic to answer questions.
(: -
hzsolee
őstag
Üdv urak!
Shelly rendszerben van megoldás 100-180C° hőmérséklet tartomány mérésére? Amit találtam az -55/125 között használható. Nem otthon okosítás...ipari dolog.
Köszönöm előre is. -
dbius
veterán
válasz
ViZion #59179 üzenetére
pl. Kiosk mode és a leírás végén lévő input boolean helper használatával.
-
vampire17
addikt
válasz
Tesztelo.hu #59181 üzenetére
https://www.aliexpress.com/item/4000185222913.html
A keket, az a wifis.
Jo eselyel a tavirnyitod is kezeli (kezel ugrokodosat is!) En az en kapumbol (sommer) ki is szereltem a radio modult, mert ez siman kezelte a gyari 868mhz es ugrokodos sommer taviranyitot.
Tuya app megy Alexaval.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Motoros, távirányítós a kertkapu és a garázskapu. Hogyan tudom a legegyszerűbben/legolcsóbban telefonról nyitni/zárni? Olyan megoldás kellene, ami Alexával kompatibilis.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
HA-ban a top bar-ra nincs szükségem, fully kiosk vagy ilyesmi ha elrejti, akkor a szerkesztés gombot hogy érem el? Azt nem lehet vhogy a bal menüre rakni és csak szerkesztéskor legyen a top bar látható?
Nem találok ilyesmit. -
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #59175 üzenetére
Légcsatornázható beltéri egységre gondolok, nem friss levegősre.
-
Van egy Sharp GP2Y10 ponr szenzorom. Rakott már ki ilyet valaki kertbe? Ha igen, hogy?
-
4D4M
senior tag
válasz
Gabail #59167 üzenetére
Klímája válogatja
~
És vajon tud valaki erre valami táblázatot, vagy hogy mitől függ ez lényegében?
Gyakorlatilag szinte kizárólag ezért orientálódnék a midea fele (könnyű integráció), így ha bebukom, akkor szomorú leszek, bár azzal, hogy légcsatornázható beltérit akarok feltenni, jelentősen leszűkült az értelmezési tartomány.Pl a potenciális típusnál az szerepel, hogy
Opcionális WI-FI típusa WF-60A1
Lehet ebből következtetni valamire?a nyúl meg az ürege...báh...ez az ami most nagyon nem hiányzik nekem :Đ
-
Petikeje
tag
válasz
ViZion #59166 üzenetére
Szia, fóruma: https://community.home-assistant.io/t/midea-branded-ac-s-with-esphome-no-cloud/265236
@Gabail hozzászólásában van igazság: villog a státuszled. Nekem 2 van, az egyik atomstabil, a másik frissítés után furcsán viselkedik néhány funkció nem elérhető, de 1 újraindítás megoldja. Valszeg nem kap elég áramot a klimatol. Mindenesetre 1 ilyen kb 2000bol kijön -
ViZion
félisten
válasz
Gabail #59167 üzenetére
Kijelzőt én leragasztottam belül, h halványabb legyen. Mivel még garis, nem mertem egy ellenállást pluszba beforrasztani
Ki lehet kapcsolni, viszont a default on-t nagyon nem akarja elengedni, tehát bekapcsoláskor világít, ahogy beep-el is a rohadék. írtam anno Mideáéknak, h alap tulajdonság kellene legyen, h a csendes klímájuknak ki lehet kapcsolni ezt a szirénáját. Semmi válasz. Ha lejár a gari, akkor szétkapom, kitépem és eltaposm, felgyújtom a kis szarost.
-
vampire17
addikt
-
Gabail
csendes tag
válasz
ViZion #59166 üzenetére
Klímája válogatja, de nem biztos hogy mindent tud amit a gyári stick. Nálam pl. többek közt hiányzik a külső hőmérséklet, a belső páratartalom (Breezeless+). És néhány óránként újraindul. Ez éjszaka különösen remek, amikor mintegy villámlás a pillanatra felvillanó kijelző fénye :) Végülis alap vezerlésre jó, és ez tényleg LAN.
-
vampire17
addikt
Ilyennel (vagy hasonloval) nem tudna megoldani?
https://www.aliexpress.com/item/1005004722220463.html
Vagy a jo kis uj felfedezes gyartonk
https://engocontrols.com/en/produkt/efan-230w/
Minden egyebre valoban eleg a tuya.
-
Snoop-y
veterán
Valakinek van esetleg egy pelda automatizacioja vagy script terasz napernyo behuzasra szeles ido/viharjelzes esetere?
Gondolkodom egy local szelerossegmeros szenzoron is de elso lepesben ez sem lenne rossz. Jelenleg ugy van megoldva, hogy ha nem vagyunk otthon akkor behuzza a napernyot de jo volna, ha nem a forro terasz varna otthon nyaron -
Yocee
aktív tag
Valamint a hétvége újabb felfedezése, az Umbroll motoros árnyékolóban lévő SmartHome vevőt szépen tudom az öreg Broadlink RM2Pro-val vezérelni. És akkor már Alexa is megtanulta, hogy Törn On Blájnder...
-
Gabail
csendes tag
válasz
Gabail #59155 üzenetére
Bocs, közben jobban megnéztem a linkelt Midea AC lan doksit, és látom van egy "Whole Tank Heating" switch. Viszont ötletem sincs mi lehet akkor a "Variable Heating". És "Current Temperature" szenzor miért csak egy van.
Az alkatrészekre keresve pedig látom, hogy egy darab 2000W-os fűtőszál van hozzá. Tehát nem két 1000W-os van a két tartályhoz külön. Mihez van akkor a két relé?
-
Gabail
csendes tag
Nekem ne tanuljon a bojler
majd a HA megmondja neki mikor fűtsön. Midea AC lannal meg tudom neki mondani hogy csak az egyik vagy mindkét tartályt fűtse?
Egyébként a Midea AC lan nem teljesen lokális. Használom pár klímához és tudom: ha nincs Internet, az integráció nem működik.
ViZion: a wuwentao felé integrációt használom klímához, amit fent linkeltem. Ezzel most nincs probléma.
-
ViZion
félisten
Engem szívat a Midea Smart AC integráció, frissült és a klímától nincs visszajelzés, de kapcsolja. Restart is volt, régebbit nem próbáltam visszarakni.
Midea AC LAN volt, de az 2 éve nem frissül, írogatta, h cseréljem le.
Ki mit használ, másnál van-e ilyesmi bánat vele? -
Yocee
aktív tag
válasz
Gabail #59152 üzenetére
Nem tud állítható teljesítménnyel. Két relé van benne, a két fűtőszálnak gyári kiépítés esetén. elméletileg tanulnak ezek a bojlerek, és a második tartályt csak az általában szokott zuhanyzás előtt fűti fel. Igen, a kijelző panel az alaplap. a Midea AC lannal már lokális lesz a használat.
-
Gabail
csendes tag
Jól értem, a MIDEA D100-20ED6 (illetve ennek az alaplapja egy Hajdu bojlerrel) azt mondod, állítható teljesítménnyel tud fűteni? Mellesleg Netkazánnál a tápegység megvan, de alaplapot nem találok. Hacsaknem a kijelző panel egyben az "alaplap"?
A Hajdu HolaBrain app HA integrációja úgy látom esélytelen. IFTT nekem nem opció. A MIDEA is csak felhős integráció. A midea_ac_lan doksiját nézem. Nem látok itt paramétert a fűtési teljesítmény megadására. Esetleg a "Variable Heating", de ez csak egy switch, talán az egytartályos móddal lehet összefüggésben. Nincs itt valaki akinek van ilyen bojlere? Mesélhetne kicsit.
Egyáltalán hogy működik ez a kéttartályos mód? Leírásokban csak azt látom, mindkét bojler 2000W teljesítményű. Ez két 1000W-os fűtőszálat jelent? Vagy máshogy oldja meg amikor csak az egyik tartályt fűti?
-
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje olvasgatom a topicot, vissza is olvastam, más helyeken is nézegetek, de annyi lehetőség van mindenre, hogy nem könnyű az indulás. Nulláról szeretném felépíteni a rendszert, így még nincs semmi, egy két önálló eszközön kívül (kamera, robotporszívó, párásító, esetleg a konyhai eszközök, de az kevésbé érdekes).
Kábelezést nem tudok már csinálni.
Amiket szeretnék:
villany kapcsolók, konnektorok okosítása meglévő szerelvények használatával(0 bent van)
redőny vezérlés (később kerül kiépítésre)
vízérzékelő (esetleg elzáró is hozzá)
nyitásérzékelők
szeretnék egy vezérlő panelt is ami időjárás előrejelzést, naptári eseményeket mutatása (milyen tabletet érdemes?)
öntöző rendszer (később kerül kiépítésre)Ahogy olvasgattam a fentiek viszonylag egyszerűek, de tényleg elvesztem, így szertnék ajánlásokat kérni (minipc-vel kapcsolatban is, ha jól látom akkor eszközökkel mindenki zigbee fele menne). Illetve ami még érdekes lehet, hogy emeletes a ház, mesh wifi van, de a zigbee miatt kell külön hub fent is vagy ez hogy lehet működőképes?
A nehezebb része, hogy van egy Fujitsu hőszivattyúnk (waterstage) amit szintén szeretnék okosítani az alábbiak szerint:
szeretném ha állítani tudnám a beltérin a hűtés-fűtés beállítását (ez már lehet túl specifikus, de hátha van valaki aki találkozott már ilyennel)
van kettő db kapcsoló, ami a hűtés-fűtés állításához át kell állítani, feltételezésem szerint ezt egy okos relével meg lehet oldani
okos termosztátok kellenének, ami elemmel és kéteres kábellel működik, így a szobák hőmérsékletét is tudnánk szabályozni (5 db van - felületfűtéshez, padló és mennyezet).
Kezdésnek ennyi lenne. Bármi olyan olvasmány, ami jó iránymutatást ad? Előre is köszönöm a segítséget! -
Yocee
aktív tag
válasz
Gabail #59144 üzenetére
Én 3 irányba mennék e helyedben.:
1. Aquastic Flat 100 Wifi - Hajdú gyártás, valamilyen Midea elektronikával. Azért írom, hogy valamilyen, mert a Smart Home midea appal nem megy, de a saját appjába (HolaBrain) be lehet húzni a Midea klímát.
2. MIDEA D100-20ED6 - Eredeti Midea, biztos megy a saját appjával is. Alkatrész is akad hozzá úgy látom.
3. Ha nem lyukas a Hajdú bojlered, és van benne anód, meg rendes fűtőszál, tehát alapvetően karban van tartva, akkor a MIDEA D100 alapjlapját, és tápegységét lehet külön kapni, kb 20e forinttért a Netkazánnál. Azt egy kis dobozba berakva meg tudod vezérelni a fűtőszálat a gyári appal, és a Home Assistanttal is. -
llacee
őstag
Sziasztok! Medence hőmérséklet mérésére tudnátok ajánlani valami akkus eszközt?
18650-es esp-wroom-02 és 18b20 szenzorral próbálkozom, de nem stabil a mélyalvásból ébredés.
Alapvetően wifis cuccokat használok évek óta shelly vagy wemos, sonoff.Ha esetleg Zigbee, akkor nem zárkózom el tőle, de akkor kellene egy hub is, ami mondjuk jó domoticz alá és mqtt-t is támogat.
-
Gabail
csendes tag
Felkészül a Hajdú bojler, mert a Midea bojlerhez kapni külön alaplapot, így azt is beilleszthetem a HA ba.
Erről irnál bővebben? Mostanában agyalok cserélni a 40+ éves 200 literes Hajdu bojlert. Két főre elég lenne egy 100-120 literes is. Olyat keresek ami integrálható HA-ba, lehetőleg lokálisan. Ideális lenne a két tartályhoz két kisebb fűtőszál két külön fázison a napenergia helyben fogyasztás optimalizáláshoz. És álom lenne a szabályozható teljesítmény.
-
wik_406
tag
válasz
snooze #59139 üzenetére
a kulso cim, hova a duckdns nev mutat jo-e.
ping dns neved. Ekkor kiirja az ip cimet, amirol a duckdns tud.
Majd felmesz a wtfismyip.com-ra, es megnezed, hogy ugyanaz van-e ott is.
Ha nem, akkor nem frissult. Ha igen:
Lehet, hogy az internet szolgaltato attett NAT moge, vagy csak ipv6-ot kapsz, ipv4-et mar nem. Ezt a routerbe belepve meg tudod nezni. Ha 192.168.x.x, vagy 10.x.x.x, vagy 172.16.x.x->172.31.x.x kozotti cimet latsz, akkor NAT van. Ha nincs ipv4, akkor pedig csak ipv6-od van.Wik
-
snooze
veterán
sziasztok!
duckdns gondom lenne..
fut a HA-ban a duckdns,de a mobilos eléréshez beirva a megfelelö adatokat mégsem érem el..a szolgáltatótól otthoni fix ip cimem van.. köszönöm ha valaki segitene! -
szat8
tag
Nemrég olvastam, hogy a Music Assistant 2.0 már támogatja a multiroom lejátszást. Meg is örültem neki, amíg meg nem találtam ezt a posztot. Gondolom azóta nem változott ez a helyzet, tehát csak akkor van lehetőség multiroom-ra, ha egy ecosystem-en belüli eszközöknek hozok létre a MA-ben egy "Universal group"-ot.
Jelenleg a nappaliban egy JBL hangprojektor van, ezt szerettem volna összehozni más szobákban elszórt kisebb hangszórókkal (ezeket még nem szereztem be), de ezek szerint ez nem fog menni, igaz?Elvileg Airplay-t tud a JBL (és a fenti poszt szerint a Music Assistant is), azzal esetleg össze tudom hozni valahogy más eszközzel, ami szintén támogatja?
-
Zolli77
csendes tag
válasz
Pulsar #59131 üzenetére
Nem, egy ideje elerheto a homeconenct-local integracio, szuperul mukodik, en hasznalom mosgep/szaritogep/mosogatogep komboval, websocket alapu a kommunikacio, szoval instant updatelodik minden.
-
Yocee
aktív tag
Megdöglött 8 év után az Aeg mosogatógépünk. Meglepetésemre a gépek jó drágák lettek azóta. Jó lett volna, ha az új nem butább a réginél, full integrált, ajtót nyitó, 45 cm. Jó lett volna az evőeszköz tálca, és a Wifi, esetleg a Home Assistant. Mivel nem akartam 300+ e forintot rákölteni egy Boschra, sikeresen találtam a MIDEA SV4.45WI modellt. Minden kívánalmamnak megfelel, és 130e forint volt.
Szépen bemászott a hőszivattyú mellé a SmartHome appba, és a MideaAcLan haccs integrációval a Home Assistantba is.
Ja, és mosogatni is tud.
Felkészül a Hajdú bojler, mert a Midea bojlerhez kapni külön alaplapot, így azt is beilleszthetem a HA ba.
-
LouiS22
veterán
válasz
BlackJack21 #59121 üzenetére
mmwave erre szerintem overkill.
-
ViZion
félisten
válasz
BlackJack21 #59121 üzenetére
csak 2 féle radaros volt, de mindkettő kb. az udvar közepéig (túlzok, de ennyire bosszantó) triggerel... az minden bánatra kapcsol majd.
-
-
BlackJack21
tag
-
LouiS22
veterán
válasz
abrtom87 #59119 üzenetére
A szűk keresztmetszet valószínűleg épp a homekit lesz, de ne legyen igazam.
Gondolatindítónak:
a PIR szenzor lehet a legegyszerűbb triggelő, de nagyon ügyesen kell elhelyezni őket, hogy ne adjanak fals találatot. Én a lépcső alján és a tetején tennék 1-1-et, logikusan más irányból nem tudsz haladni sem fel, sem le. Mozgásra aktivál és a ledeket x másodpercenként (le tudod mérni, hogy átlagban milyen gyorsan érsz le és fel). Természetesen itt szükség van arra, hogy a ledeket egyenként tudd vezérelni.
Aztán tehetsz a lépcsőre valamilyen súlyérzékelőt, ami meg a súly alapján triggel. Ez macerásabb, barkácsolnod kell, FSR szenzor az, amire keress rá - de ismétlem, ez az irány, ami felé nem akarsz elindulni
Majd biztosan jönnek a többiek még ötletekkel. Nekem elsőre a PIR az, ami viszonylag gyorsan, olcsón és fájdalommentesen megvalósítható.
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Furcsa kerdes lehet, de van egy lepcsofordulonk a hazunkban. Szeretnek ugy vilagitast telepiteni, ahogy scifi filmekben lattam. Pl ha megyek fel a lepcson, akkor amikor elmegyek egy erzekelo mellett, akkor felkapcsol a soron kovetkezo led lampa (lepcso oldalan a falra vannak szerelve) x masodpercre, aztan a kovetkezo-kovetkezo, majd szepen lekapcsolnak sorban ha felertem. Ehhez milyen mozgas/jelenlet erzekelo kellene? A rendszerem homekit alapu.
-
Yocee
aktív tag
válasz
tibbike01 #59107 üzenetére
Igen, van, a nyomkodó:
https://a.aliexpress.com/_EuDpK0K -
emptee
csendes tag
Köszi a tippet, valamikor megnézem úgy.
> ami annyiban gyanús, hogy egyszerre történt több ugyanolyan eszköznél
Hát ez az, nem valószínű, hogy három kütyü pont egyszerre szállt el, egy negyedik meg nem.Úgy, hogy elemről üzemel mind, szóval nem is érintkeznek vezetéken semmivel.
-
tibbike01
őstag
Van arra bármi mód (HA integráción kívül) hogy a Xiaomi légtisztítót a Tuya appban használjam? Elvileg ugye csak a Xiaomi Home appal barátok.
-
dbius
veterán
válasz
emptee #59103 üzenetére
Én biztos ami biztos minden wifis okoskütyünek fix IP cím beállítását javaslom, gondolom van az eszközökön egy címkén valahol MAC cím azonosító, ami alapján beállítható lenne a fix IP cím és a router logjában kereshető is lenne, hogy mi van azokkal az eszközökkel.
Ha sehogy sem sikerül életet lehelni beléjük (resetelést követően újból beállítani fix IP címmel) akkor felvenném a kapcsolatot a forgalmazóval/gyártóval. De az is lehet, hogy ennyit bírtak és a wifi modul tönkrement (ami annyiban gyanús, hogy egyszerre történt több ugyanolyan eszköznél)
-
emptee
csendes tag
> a hálózati részt kellene ellenőrizd
Ahogy írtam, ennek rendben kell lennie, mert semmi nem változott (eszköz és konfiguráció sem), ugyanúgy megy minden eszközön a Net elérés, és a V1.0.6-os verziójú 176553-as rendben működik is, most is tudom detektálni.Az applikáció (Hama Smart Home) naprakészre frissített. A (most már nem működő) eszközök felvéve megvoltak benne, de az utóbbi időben már offline állapotúnak látszottak, és a history alatt sem mutatott hozzájuk semmi bejegyzést. Töröltem őket az app-ból, hogy megpróbáljam felvenni újra, de azóta sem sikerült.
Ami viszont működik benne (V1.0.6-os eszköz), az továbbra is látszik és elérhető, rendben kezeli.
Maguk a nem működő 176553-ak LED-je is villan érzékeléskor, de úgy tűnik, nem küldenek wifi-n jelet. Nem a lemerült elem a probléma, mert újakkal sincs másként.
> Fix IP cím van nekik kiosztva, vagy DHCP-n kapnak IP címet?
Nincs nekik fix IP, de a router elvileg mindig ugyanazt adja nekik (ahogy minden másnál is tapasztalom), ha teheti.
Viszont nem is nagyon látom, hogy mit használnak, mert csak a jelzés idejére csatlakoznak fel, alapból a router webes felülete sem mutatja őket online (csatlakoztatott) eszközként.> nincs-e IP cím ütközés
Nincs. Eleve kevés az eszköz a hálózaton, és semmi sem jelzett, hogy gond lenne. Nemhogy egyszerre hárommal...> gondolom ezek sincsenek fent folyamatosan, azaz nem aktív a netkapcsolatuk mindig, csak akkor élednek fel, amikor jelzést küldenének.
Pontosan. -
dbius
veterán
válasz
emptee #59101 üzenetére
Nekem ilyen wifis nyitásérzékelőm nincs, de én is az elemcserére gondoltam volna első körben.
Viszont ha wifis, akkor a hálózati részt kellene ellenőrizd. Az applikáció, amit eddig használtál látja az eszközöket és csak jelzést nem adnak, vagy nem is látja már őket az app?
Fix IP cím van nekik kiosztva, vagy DHCP-n kapnak IP címet? Ha DHCP, akkor ellenőrizni kellene, hogy nem osztja-e ki más eszköznek is ugyanazt a címet a router, azaz nincs-e IP cím ütközés: gondolom ezek sincsenek fent folyamatosan, azaz nem aktív a netkapcsolatuk mindig, csak akkor élednek fel, amikor jelzést küldenének.
Mindenképp fix IP cím kellene nekik.
-
emptee
csendes tag
válasz
vampire17 #59098 üzenetére
@LouiS22
@vampire17Elfelejtettem írni, de természetesen próbáltam az elemcserét (most is megnéztem újra), de sajnos nem az, teljesen új Energizer AAA-s elemekkel sem megy.
Amúgy is furcsa lett volna, hogy három különböző eszközben pont egyszerre merülnek le az elemek úgy, hogy előtte 70%-ra írta az app az állapotukat.
Más ötlet esetleg? Neten se találok hasonló említést, de jelenleg csakis arra tudok gondolni, hogy a fent említett verziókhoz kötődő jelenség lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Mozilla Firefox
- Megjelent a OnePlus 13T
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Robogó, kismotor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest