Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Jó reggelt!
Túl vagyok a reggelin, kezdődhet a nap. Csakhogy egyesek elborzadjanak, sajtkrémes rozskenyeret ettem.
Garfield szavaival élve: ha a kenyeret megkenem mogyoróvajjal, akkor nem gurul le róla a borsó
-
ngabor2
nagyúr
Ha nem küldtek ki, akkor valószínűleg sikerült. Legalábbis mikor engem fizkémből elküdtek, akkor tudtam, hogy karó. Mikor a gyakorlati tételt is kérdezték, akkor már sejtettem, hogy megvan. Harmadjára csak összejött... Hú de utáltam/utálom a fizkémet!
Pedig azzal dolgozok, csak amikor dolgozok, nincs ott semmiféle parciális derivált, meg mindenféle egyéb gonoszság.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
Szerencsétlen hangfalkábel biztos nem tudja, hogy neki nem kellene antennaként viselkedni. Csak a fizikát ismeri. Ha valóban rádióamatőr, akkor meglehetősen kellemes teljesítménnyel nyomhatja. Bár az antenna közelsége miatt is lehet, majd egy rádióamatőr megmondja, hogyan védekezz ellene. Én mint hozzánemértő fémharisnyát javasolnék a hangfalkábel köré.
-
ngabor2
nagyúr
Ismételten kipihent szépjóreggelt minden offolónak!
Úgy látom, a legaktívabbak listájára való felkerülésemnek semmi esélye, mert valakinek néha dógozni is kell
-
ngabor2
nagyúr
Úgy elszaporodtak itt a moderátorok... 40e felhasználóhoz már nem árt a létszám, úgy látszik. Szülinapomra nem akartok egy moderátori ranggal megajándékozni?

-
ngabor2
nagyúr
MárK-nak üzenném, hogy nincs MSN-em, e-mailban megkereshet... ha fontos.
-
ngabor2
nagyúr
Kék virágú kaktuszt látott már valaki? Eddig bárhol kérdeztem, mély hallgatás, setleg vállvonogatás (
) volt a válasz. De nekem kezd elegem lenni abból, hogy a kaktuszaim színválasztéka kimerül a piros különböző árnyalataiban és a fehérben. Esetleg sárga még van, de kéket sehol nem találok.
-
ngabor2
nagyúr
A lifteres topik miért lett törölve? Most hirtelen meg nem mondom, hogy ki, de komolyan foglalkozott vele (valamelyik mod, bocs, nem emlékszem a nevére...).
-
ngabor2
nagyúr
Majdnem jól mondja MarK, én említettem a Carpe Diem teaházat (Debrecen, Batthyány u. 8). A kávés tea pedig a Caffee Latte. A Pin~a colada pedig ananász, kókusz,csipke, hibiszkus és alma együttese. amúgy van egy elég élénk tea-topik is, ajánlom, ha érdekel a teázás. A címe rendkívül bonyolult: Tea
Mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban? Ma fogok menni ismét venni 1, vagy 2 csomaggal, igen erősen fogy...
Talán ezt keresed?Bővebben: link -
-
ngabor2
nagyúr
Köszi. Olvastam, de a videót nem tudom letölteni.
És mindjárt érik a ribizli:kb. 1 hete készült fotó: Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida
üzenetére
Mi a túró az az exöszájzbúk??? Miből jött ez? Már vagy 2x hallottam félfüllel, de sose tudtam meg pontosan.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Kerti rozsdafarkú. Veréb termetű madár, de a hangja a méretéhez képest nagy. Leginkább füttyög-csetteg, és ezt hajnali fél5-kor nem igazán tudom értékelni...
A fecske legalább folyamatosan csicsereg, nem csak szakaszosan.
mod:Találtam róla egy kis infót: Bővebben: link
modmod: elkéstem...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Hát szépjóreggelt kedves offolók!
Ma reggel kb. fél órával hamarabb beértem a melóhelyre, tehát ennyivel korábban fogok lépni. De jó nekem. Reggel ugyanis behozott Debrecenbe a róm. kat. tisztelendőnk.
Nagyon jó ember, csak ezért sajnálom, hogy már nem járok templomba.
Sianis: engem is 1 db fecske szokott ébreszteni közvetlen az ablak előtt. Csak mivel sokkal gyorsabb, ügyesebb, kisebb, mint én, valamint sokkal magasabbra tud repülni, ezért nem tudok ellene tenni. De még mindig nem olyan idegesítő, mint pár éve egy rozsdafarkú. Attól a falat kapartam. -
ngabor2
nagyúr
A hsz-ok sorszámát nem lehet megváltoztatni? Talán szebb lenne, lassabban telne be.
elég foghíjas lett a topik valami miatt
-
ngabor2
nagyúr
Hát akkor így járt...
Ha nem ez lett volna az aláírása, talán egy kicsivel tovább húzta volna.
De azért remélem üzenhetek neki, hogy ha hasonló kérdései vannak, akkor kultúrált formában magán-e-mailban nekem felteheti, ha tudok, és van időm, akkor válaszolok is. -
ngabor2
nagyúr
Nem, nőhet a tömege. A súly az más. Az E=mc^2-ből következik, hogy nő a tömege. Borzasztó kicsit a fénysebességgel össze nem hasonlítható sebességeknél, de kimutathatóan nő (lásd fekete lyuk, illetve fénysebesség elérésének lehetetlensége).
-
-
ngabor2
nagyúr
1 órán át senki nem írt az OT-ba... Hol vannak a suliból frissen szabadult fegyencek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
neongorack
üzenetére
Üdv!
Álljtólag te vagy az én emberem... néha átnézhetnél a robogós topikba, hátha merül fel olyan kérdés, amit meg tudsz válaszolni... Köszi. -
ngabor2
nagyúr
Nekem is lecsúszott tegnap este egy gyümölcstea és 2 gyógytea között egy ''erjesztett búzalé'', de naon finom volt... Ja az adag minden esetben fél liter volt, tehát 7 és 8 között 2l folyadékot helyeztem arcomba
Utána nem voltam szomjas.
Mod: ÜÜÜtálom az angol feliratú billentyűzetet, különösen, ha magyar kiosztással kell használni az éketezes betűk miatt. Folyton keresgélni kell az ékezeteseket

[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
A pata se fog egyik pillanatról a másikra kihalni. A mai vinyók meg messze nem tudják kihasználni a lehetséges sebességet. Tehát hacsak nem a szellőzés miatt akarsz SATA-t venni, még mindig elég jó alternatíva a PATA.
IMHO hamarabb fog tönkremenni a vinyó, mint elavuljon a csatlakozó. -
ngabor2
nagyúr
Van ilyen, kb. ugyan olyan árban, mint egy 2-portos SATA RAID kártya. Ha van szabad PCI slotod, inkább azt vedd. Ha utána el akarod adni, egyszerűbb. Ráadásul többet is tud.Például: Bővebben: link (azért ezt linkelem, mert ezt találtam legelőször. Ha fenntartásaid vannak a bolttal kapcsolatban, nézz szét máshol. Én se szívesen vásárolok náluk, bár PH!-s a boltvezető Debrecenben
) -
ngabor2
nagyúr
Aki ért a robogókhoz, legyen szíves nézzen be ide: Bővebben: link.
Külön örülnék, ha olyan is bekukkantana, aki nemrég vett újonnan, vagy használtan.
Köszi. -
ngabor2
nagyúr
Váratlan népszerűségnek örvend a teás topik, remélem most már a Kőszívű Moderátorok megkegyelmeznek neki...

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Chandler
üzenetére
Kár, hogy a teás topik záródik mindig. Bezzeg a sörös... meg asszem van boros is
Az Indexen van egy teafórum, szerintem ránduljunk oda . Vagy kockáztassunk meg egy topikot itt a fáradt gőzben? (nyitok egyet, aztán...Bővebben: link) -
ngabor2
nagyúr
Újabb téma: majd valamikor nyáron szeretnék egy robogót venni, 50cm3 alatt/körül (hogy ne kelljen hozzá ''külön'' jogsi, jó legyen a B is). Mire kell odafigyelni? Milyet érdemes/nem érdemes?
nem akarnék ennek külön topikot nyitni, ami meg már van, az nem igazán érinti ezt a témakört... -
ngabor2
nagyúr
Nálunk annakidején eltörölték az UV-csekket. Az indokot már nem tudom, de hogy az UV-ért nem kellett fizetni, arra emlékszem. Szerencsére ekkor csak 1x kellett kihasználni. Bezzeg mikor kellett, akkor jártam egy párszor

Mindig megfogadtam, hogy augusztusra nem hagyok vizsgát, hogy tudjak pihenni a nyáron. Egyszer se jött össze az 5 év alatt.
-
ngabor2
nagyúr
Vannak olyan tárgyak, ahol már annak kell örülni, ha ''görbül''.
Nekem egyszer fizkém laboron volt olyan, hogy hibátlanul megcsináltam a mérést, rendesen kiértékeltem, még az irodalmi adatnak is megfelelt mérési hibán belül, de 1 előjelet a végeredménynél (csak ott!) lehagytam. Akkora karó lett, hogy csak úgy füstölt. Pedig egy nagyon rendes tanár volt, de mondta, hogy elvi hiba... -
-
ngabor2
nagyúr
Én alapvetően reál beállítottságú vagyok. Ha unalmas egy könyv, vagy ''nem az én stílusom'', akkor nem olvasom el, ha kötelező, akkor se. A kőszívű ember fiait nem olvastam el, hallottam a tartalmát, és nem is igazán érdekelt, az ilyen ''magasztos eszméket'' tartalmazó könyvek kb. a vallástérítés kategóriájába sorolom.
De pl. a Harry Potter 4-5. kötetét 1 héten belül elolvastam. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Én a 4 év középsuliban asszem 2 kötelező olvasmányt olvastam el. Azt is azért, mert rövid volt. Nem vesztettem semmit, ahogy hallottam a tartalmukat. Nem tudom, mi a túróért adják fel szünidőre az olvasnivalót! Az az idő, mint a neve is mutatja, arra való, hogy szerencsétlen elgyötört diák valamelyest regenerálódjon.
-
ngabor2
nagyúr
Akkor csak neked, meg akit érdekel: egy gázelegy nyomása az egyes alkotó komponensek parciális nyomásának összege. Parciális nyomás az a nyomás, amit akkor mérnénk, ha az illető komponens egyedül töltené ki a rendelkezésre álló teret. Emiatt van az abszorpciós hűtőben egy olyan ''segédgáz'', ami nem oldódik az oldószerben (jelen esetben hidrogén, ami nem oldódik vízben). Így nagy össznyomás esetén is lehet kicsi az ammónia parc. nyomása, amitől a forrpont függ, tehát nagy nyomás esetén is alacsony hőmérsékleten forr.
Kb. ennyi maradt ki a zárt topikból. Ha valami még érdekel, kérdezz nyugodtan. -
ngabor2
nagyúr
Legalább nem unatkoztak a modok

Bár talán jobban szerettek volna unatkozni.
Ilyenkor kellett volna bevezetni mindenféle újonc-lassító dolgot (újonc nem nyithat topikot, max. 20-percenként szólhat hozzá azonos témához, stb...). Talán csak tüneti kezelés lett volna, de lehet, hogy segített volna. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Necrolyte
üzenetére
Csak az a baj, hogy alapvetó tárgybeli hiányosságai voltak a témát illetően. Ez még nem lett volna baj, ha nem küldte volna el arrogánsan azokat, akik segítő szándékkal erre felhívták a figyelmet. Lásd nyomás vs. parciális nyomás.
De ezt az offolást szerintem hagyjuk abba még az OFFTPOC-ban is, mert hasonló sorsra jutunk...
-
ngabor2
nagyúr
Meg lehet valahol nézni, hogy mely témákhoz szóltam hozzá utoljára? A jobboldali lista nem jó, mert nem ennél a gépnél szóltam hozzá.
-
ngabor2
nagyúr
Éljen a struccpolitika!

De a konstruktivitás is legyen benne: az utolsó csepp, több felszólítással: Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
Ha már feljött az F1, egy nagyon nem aktuális dolgot hadd kérdezzek én is. Igaz, már Palik Laci kérdezte, de választ nem kaptam rá: Hová tünd Damon Hill? Asszem 1 évig száguldozott, a ''semmiből'' jött, aztán eltűnt.
-
ngabor2
nagyúr
De jó neked... Nekem egyszerre 3 dolgot kellene csinálni. Az egyik megy is, a másikat sikerült elindítani, az ellesz magának délutánig, a harmadikhoz neki kellene kezdeni... csak hely nincs. És nekem sincs kedvem semmihez. MIKOR LESZ MÁR PÉNTEK??

Vagy mikor lesz augusztus 1, akkor megyek szakadtságra. És végre megpróbálom kialudni magam.
-
ngabor2
nagyúr
Érdekes a fórumon a hozzászólások gyakorisága. Néha percekig, vagy akár fél óráig sincs mozdulás, néha meg 2-3 perc alatt több-10 hsz születik. És pont rossz időzítéssel. Mikor ráérek, akkor pangás van. Mikor sietnék, akkor meg rámszakad a sok érdekes téma, amire nem győzök reagálni

Na jó, csak nyavajogtam. -
-
ngabor2
nagyúr
Kellemes hétfő reggelt mindenkinek!
Végre egy valódi nyári hét kezdődik. Én ennek örülök, de szerintem többen (pl. Tildy) nem. A hidegtűrőknek kitartást, a melegkedvelőknek jókedvet kívánok!

-
ngabor2
nagyúr
Tudtok ajánlani egy jó, és lehetőleg nem-túl-drága ékszerészről Debrecenben? Vagy egy kis ezüstöm, és ebből szeretnék néhány ékszert csináltatni (nyaklánc, karlánc, esetleg gyűrű), minél olcsóbban.
-
ngabor2
nagyúr
Csak hogy legyen valami tényleg off
Mai képek.
Délután elültettem a paprikát: Bővebben: link
Kedvenc növényem, amiről idén már volt néhány szüret, de még lesz is (nyammmm): Bővebben: link
És amiről hamarosan lesz szüret: Bővebben: link
Ezt pedig minden kedves női olvasónak szeretettel! Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux Mint
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Pedig azzal dolgozok, csak amikor dolgozok, nincs ott semmiféle parciális derivált, meg mindenféle egyéb gonoszság.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)