Hirdetés

Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Esmein #4989 üzenetére

    Az a baj, hogy a t. szülő azt várja el az iskolától, hogy nevelje a gyermekét, mert [ő maga nem ér rá] / [nincs hozzá kedve] / [le se sz.rja]. Ellenben a szeretett gyermeke személyiségi jogai szentek és sérthetetlenek.

    Azt nem értik meg, hogy nem azzal tesz jót a gyereknek, ha mindent megad, mindent megenged neki és kimossa a sz.rból, ha folyton belekeveredik, hanem azzal, ha tisztességesen, következetesen rávezeti arra, hogy mindenért, amit tesz, ő a felelős, és lesz szíves elvinni a balhét. Én jópárszor kaptam iskolában rossz magaviseeltért, volt olyan, hogy érzésem szerint igaztalanul, de már akkor is tisztában voltam vele, hogy ez belefér a pedagógusi hibaszázalékba.

    Aztán amikor odáig fajult a helyzet, hogy megkaptama diplomámat, úgy döntöttem, hogy a t.k.m megy el tanítani, kerestem egy jól fizető állást a verenyszférában, és hagytam a fenébe a stresszet és idegeskedést, amit a család összes tagján látok két generációra viosszamenőleg. Ja, és többet keresek, mint a lassan 30 éve pedagógusi pályán lévő anyám (még akkor is, ha nem számolom az útiköltségtérítést, kajapénzt és egyéb juttatásokat - ezzel szemben az ő oldalán csak az olya sok társadalmi vihart gerjesztő 13. havi bér van)... :(

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Aktív témák