Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szipcsi
csendes tag
Az eddig leírtakat összefoglalva vásárláskor érdemes figyelembe venni, hogy az objektív a képsarkok felé kicsit életlenebb, elmosódottabb részleteket képes visszaadni, és nagylátó tartományban bizony megjelennek a lila és zöld csíkok. Ez utóbbit egy egyszerűbb RAW konverter is könnyedén kezeli, de az előző már kompromisszumot igényel. Amennyiben a felvételekből nagy nagyításokat tervezünk, érdemesebb elgondolkodni egy másik objektív választásán, de általános méretekre nyugodt szívvel javasolhatom a Tamron közkedvelt AF 17–50 F:2,8 LD XR DiII SP objektívét.
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Nem tudom, h lett e leejtve, de sztem is "lágyak" a képek, lehetnének élesebbek is. Amúgy most vettem használtan az Eos 550 d vázat és ingyen adta hozzá a csávó ezt aza alap objektívet( kicsit akad a zoomja is, meg lehet ezért is ). A sigma 18-35 sajnos szóba sem jöhet olyan drága, de egy
Tamron AF 17-50mm f/2.8 al szted lehet portrékat is készíteni úgy, h legyen DOF? Agyalok azon h veszek ezt
Tamron AF 17-50mm f/2.8-at, meg hozzá egy 50MM EF 1.8 at ha nem elég a dof( mert ez csak 25 ezer használtan).
Tamron AF 17-50mm f/2.8 ebben is van sokféle, tudnál nekem linkelni nekem valót? Többiek is ajánlották, csak VC nélkül ami persze nem tudom h mi
-
Szipcsi
csendes tag
Nem nem, örülök h hozzászólsz mert kb 2 hete kezdtem ezt a fotós témát. De néz ezt pl http://500px.com/photo/37079488 ilyen képeket kb, itt nem látok vignettálást a sarkokban, ha erre célzol, meg egész alakos... pl ilyeneket, de jó lenne természet képeket is, de ahhoz gondolom nem jó (?! ) ez a gyújtótáv.. de egy sima EF 50mm 1.8 II meg kb 25 ezer ft, valamiért nagyon olcsónak néz ki, nem tudom h ezzel mennyire lehet éles képeket készíteni.. Amúgy éjszakai fotózás is érdekel...azt is szeretnék
Köszi amúgy 4,5 @ 32 mm
szal ügyesen eltaláltad -
Szipcsi
csendes tag
Igen jól értetted, csak egy alap Canon EF-S 18-55MM IS es obim van, de abszolút nem vagyok megelégedve vele. Viszont egy haver adott kölcsön egy EF-S 55-250 mm IS-t és vele mintha szebb képek lennének. Linkelek be párat, vélemény?
http://kepkezelo.com/images/zj4ors1ot16vvjtkzmuh.jpg 18-55mmhttp://kepkezelo.com/images/ox889vbqy091vd5eo5yy.jpg 55-250mm
http://kepkezelo.com/images/4v9ma9cagc4secs52ggk.jpg 55-250mmDe a Tamron AF 17-55 obinak a kezdő fényereje "csak" 2.8, viszont egy fix obinak akár 1.4. Szal nem tudom eldönteni így kicsit laikus fejjel.
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
Monya78
üzenetére
Köszi a választ! nekem portré, ill tájképek fotózásához kellene egy Obi, aminek persze nagy a fényereje, megfizethető áron.( 80 még belefér). Szal a 35 és a 85 között van az 50 azért gondoltam erre, de ezek szerint nem ez lenne praktikus a részemre? DOF az persze szeretném hogy legyen, meg az lenne nagyon fontos, h a képminőség nagyon szép legyen. Ez esetben melyik obik jöhetnek szóba? ( vázam Canon Eos 550 D )
-
Szipcsi
csendes tag
SZiasztok!
Egy Canon EF 50mm F1.4 USM ,ill Canon EF 50mm f/1.8 Mk II között sok különbség lehet? ( nem árban, ott nyilván van ) ez a kettő obin gondolkozom, canon eos 550d vázam van. Meg van a Canon EF 85mm F1.8 USM, ezt az előbbiekkel szemben mikor érdemes használni? valaki hozzáértőbb légyszi fejtse már ki nekem ezeket a saját szemszögéből
Szipcsi/Peti
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Képzeld el, itt van egy ilyen hobbifotós ahol lakom. Van egy Nikon gépje( nemtom milyen pontosan, ilyen 80 ezres kategória lehet használtan), és mielőtt vettem gépet elkezdtem tanulmányozni a fotózást, meg kértem kölcsön gépet. Azon kezdtem el gyakorolni a záridőt, blendenyílás, iso stb.. és így odamentem ehhez a hobbifotóshoz(megjegyezném h FB-re mennek a képek folyamatosan, meg járnak is hozzá, felkérik fotózni) Megkérdeztem h milyen záridőt használ mondjuk egy portréhoz stb, és így láttam rajta h fogalma nincs arról h mia a záridő meg hasonlók
Szal ő is szépen a kis A-módban
nem is kérdeztem többet. Ez kb olyan, mint amikor kimész horgászni egy Csatornára etetés nélkül, vagy semmi koncentrált etetés közben, hanem a vak szerencsére bízod az egészet. Szal egyetértek--> családi fotóalbum fotós 
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
A -módos az automatát jelent? Én is kezdő vagyok még, de mielőtt megvettem ezt az első gépemet, elolvastem egy könyvet pl Scott Kelby-től, meg próbáltam beleásni magam jobban. jó is h belinkelted, meglesem milyen obit hasznának ( pl Sigma 8-16 mm )-- > 200 ezer ft..

-
Szipcsi
csendes tag
köszi a válaszokat! ezt lehet akkor meg is veszem : Canon EF50 F1.8. de sok a választék fix obiban.. hol vannak ezek felsorolva?
hol tudok válogatni..
http://500px.com/photo/48342798?from=popular -> na ilyen képekhez milyen obit vegyek?
látom ittt a váz eleve egy Canon EOS 5D Mark III ami vagy 400 ezer ft... ennyit számítana? szal az én kis canon 550 d el feljetsem el az ilyen képeket? ( nemtom itt dupla exponálás lehet e. vagyis h külön az eget külön a partot?! ) -
Szipcsi
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem használtan egy Canon Eos 550 D-t alap obit adtak hozzá ( 18-55). Még kezdő vagyok, de azért kezdem beleásni magam a témába. Szal manuálban csináltam pár képet, RAW ba mentek a fehéregyensúly miatt, de azt vettem észre, h mintha kicsit zajosak lennének a képek, vagy nem olyan igazi szép élénk színek, éles képek. Pedig napnyugta előtt voltam stb stb, próbáltam " minden szabályt" betartani.. egyik haverom kölcsönadta a 55-250 mm es obiját, és sztem szebbek a képek is. Szal ez függhet az objektívemtől?( remélem nem a gép a hamasítvány vagy rossz). bocsi biztos elég "láma" kérdés. Milyen obit vegyek hozzá sztetek? Egy fixet is szertnék, de a lényeg h szép képek legyenek.. halszem kizárva pl. ezek a szempontok nagyjából..
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Battlefield 6
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest