Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Rám ijesztettetek. Hogyha a tami az ami legjobban megéri... Másodjára nem tűnik olyan vészesnek mint mondjuk elsőre.

    Gyűjtögetek infókat a tesztekből, aki próbálta cáfolja ami nem stimmel. :R

    Nikon: Élesség elmegy(130 körül nem karcol), CA elmegy, AF/MF override jó, gyűrű nem forog menet közben, van torzításkorrekció (szüksége is van rá!), becsillanásra és kontrasztvesztésre nem nagyon hajlamos ellenfénynél, ez jó. Papíron a széleken lágyul, de ez nem nagyon látszik. Bokeh normál, zoomgyűrű szépen működik, bár ez is kicsit csúszkál. Fókusz ok.
    Érdekelne viszont fordítve felrakott napellenző mellett mennyire lehet normálisan hozzáférni a zoomgyűrűhöz?
    Hmm, úgy látom a napellenzővel nem mindenesetreleszünk barátok...
    [link] A mostaniak fordítva rásimulnak az obira, a neoprén tokba meg a toploaderes táskába is beférnek, plusz a K1 háromszögtáskába se biztos hogy befér úgy hogyha fordítva rajta van, külön meg persze nincs helye :U .

    Sigma: Zoom és élesség canonosan (fordítva) működik. Nem tudom ezeket is érinti e az alulméretezett/megdöglő af moci. CA ok, torzítás tűrhető, persze a nagylátót leszámítva (meg a beltéri fókusztávokon -2es eredményét, bár tesztképen nem zavaró).
    Portré-kistele tartományban botrányos élességet produkál a szintetikus tesztekben (tesztképet még nem találtam 70-130 környékéről). Sigma vs nikon vs tamron diagrammok. Fókuszálás nem gyors, de legalább tele felén nem is tűnik túl pontosnak.

    Tamron: Portré-kistele tartomány élessége jó, meg általánosságban ok. Viszont 200 fölött exponenciálisan nő a CA. Zoomgyűrűre mindenütt panaszkodnak hogy darabosan jár (jó, a pana 14-42 után a darabos és a nem szépen jár korlátja kitolódott kicsit :D ) - viszont legalább elég könnyen kicsúszik. Jó VC (ha már hangos legalább hatékony legyen). Sajna az af nem túl acélos, és a mf használat sem a legjobb. Még ez is tűrhetően napellenző kompatibilis.
    Sok tesztkép.
    PZD:
    Fordított napellenző pipa. Háttérelmosás öhm...

    És nem vár az ember csodát torzítás téren ilyen átfogás mellett, de azért a 18mm produkcióján még átsiklok, de a 35mm kicsit erős: (Ok, a nikon se jobb kikapcsolt korrekcióval, de hát csak valami extrém gyors és hosszú sorozat kedvéért kapcsolnám csak ki az tuti. 18-105ön és az 50 1.8G-n bekapcsoltan szinte tökéletes végig, feltételezem a 18-200nál is erre lehetne számítani.)

    Röviden: Tamron/Nikon maradt a szorítóban, de csökkent a lelkesedésem az egy üveg kettő helyett témában. Mindegyik kicsúszik valamennyire és kotyog picikét. Tamron hátránya az af, ca, és hogy nincs torzítás korrekció, és hogy mechanikailag a nem finom járás a kicsúszással kombinálva... nem tűnik elsőre fincsinek, bár megszokható, ahogy a mozgó gyűrű is fókuszáláskor.
    A nikon legfőbb hátránya az a q**a napellenző(ha fent is van fordítva, nehéz zoomolni), ami egy főként túrázásra szánt obinál nem ártana ha mindig nálam lehetne. 135mm körüli teljesítményére sem lehet büszke, ill a VRI elvileg gyengébben teljesít rázkódáscsökkentésben.
    Az a baj hogy ismerkedésre kellene legalább 1-1 nap hogy szeressem vagy nem szeressem; de hát ez nem jön olyan könnyen össze :(

    Van most egy af mocis 70-300 is, de nincs már energiám tele teszteket olvasni (hja, 7 napos munkahét ez is :U ) meg 2 obit vinni... argh. Semmi sem jó :(

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák