Hirdetés
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Felvázolta a Vision 2025-ön az Intel, hogy mi várható jövőre
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert kisebb lett a 2D-3D órajelugrás. Mondom, hogy a TDR attól van, hogy az új driverek mellett az alapparaméterekkel az órajelugrást a kártya nem bírja elviselni. Ezért belefagy, ezt a TDR funkció helyreállítja. Kisebb ugrás kisebb terhelést jelenthez. Belefagyhat így is, csak nő az esélye, hogy stabilan átvészeli. Van ennek egy ideális tartománya, amiben jó. Persze úgy lenne jó, ha a gyári értékeket bírná, mert az ember fizetett érte.
-
Loha
veterán
560TI-k jelentős része gyárilag alul van feszelve, azért játékok alatt előfordulhat asztalra dobálás meg TDR, neked is játék alatt jött elő, vagy netezés közben? Mennyi a GPU alapfesze terhelve? Órajelcsökkentés helyett, megoldás lehet egy kis GPU feszemelés is.
Én az NVIDIA Inspectort szoktam javasolni, erre a célra, Crank822 te is ezzel tudod visszavenni a kártyád órajeleit. -
agressiv
addikt
Még egy 400W-os FSP-vel is megy az a kártya.... Nagyonnagy baromság az amiket a hatalmas tápokról írnak.
Loha
Összes egyébként TDR mentes gépen, a 296.10-es driver "lila halált" (csontrafagyott gép belilult képernyővel) csinált flash videók lejátszása közben, 460, 560 és 560TI-vel is, ami egyébként nem TDR, hanem vmi új fícsör, tehát SZVSZ az a driver kizárt, hogy jó legyen bármire is, de használd egészséggel!
Nálam azzal a driverrel, sőt semmilyen driverrel sincs gond, szóval valami nem stimmel.
-
Loha
veterán
Többen használnak TI-ket, sokkal kisebb ágankénti amperszámmal rendelkező táppal, pl. az én tápom 22A-t tud áganként, összesen 33A -t tud a 3 ágon 12V-on.
Szerintem itt a tápnak egy olyan tulajdonsága számít, ami kicsit nehezebben számszerűsíthető mégpedig, hogy a hirtelen "rántásokat" hogyan tűri a PCIe csatikon. Amikor 2D-ből felvált 3D-be a kártya hirtelen képes 120+ W -al vagy 10+ A-el megterheli a tápot, amit lehet sok táp, feszültségingadozás mellett tolerál csak, és lehet erre érzékeny a kártya. CTG-500 biztosan elég, még durva tuninghoz is. -
Loha
veterán
először feszültséget csökkentenek és utánna csökkentik a GPU frekvenciát, tehát egy rövid ideig alacsony feszültségen és a magas órajelen üzemeltetik a kártyát. Ez nekem hülyeségnek hangzik, szerintem csupán arról van szó, hogy a régebbi driverek, lassabban váltogatnak a power state-ek között.
-
Kaiku
senior tag
A BF3-nál vigyázni kell arra, hogy mit tesz fel az ember. Volt olyan driver csomag amiből ha feltettem a PhysX drivert is akkor lefagyott a játék, független attól, hogy pl csak a single playerben az átvezető videó ment. A poén az, hogy a BF3-elvileg nem is használja a PhysX-et. A 296.10-essel sem kerek valami mivel DX hibára szokott kilépni. Ellenben a 301.24 Beta nagyon jónak tűnik. A TDR hibára nekem a VGA-hűtő cseréje volt a megoldás, bár az első nap ezzel kezdtem volna. Illetve a gyári igencsak túlhajtott MHz némi visszavétele. Annak ellenére, hogy még így is bőven a referencia felett van az értéke. A jelenség azóta nem jelentkezett. A TDR nem driver és nem OP rendszer függő. Ez egy viszonylag hosszadalmas hibakeresés eredménye. Elég sok mindent végig próbálgattam, jó tanulság volt.
Ja és ami nagyon fontos szerintem, hogy a tápra vonatkozó ajánlást igen csak be kell tartani, sőt szerintem illik fölé lőni! 32amper 12V-on stb, stb. A Codegány és az ahhoz hasonló szemeteket pedig még kártya csere előtt selejtezni. igaz ez azokra a tápokra is amelyek a karuk miatt nem tudják a megfelelő paramétereket szolgáltatni.
-
Trevize1987
aktív tag
Sikerült megoldanom a TDR problémát.
Egy Intel i5-2500K-ba épített HD3000-es maggal,
1 hónapig Battlefield 3 hiánnyal és utána egy
AMD HD7850 kifizetésével.Atombiztos.
Na szóval nem követem tovább a TDR jelenség eseményeit,
mindenkinek tiszta szívemből kívánom, hogy sikeresen oldódjon
meg a problémája! -
agressiv
addikt
Ha a kártyára nem tudod visszaírni az eredeti BIOS-t akkor ők sem fogják tudni, hogy nem az van rajta és az életbe nem jönnek rá.
Amúgy nagyon döglöttnek kell lennie egy kártyának ahhoz, hogy ne lehessen írni a BIOS-t, nem egyszer csináltam már.
Ráadásul, ha lemented róla az eredetit és azt írod át, akkor főleg nem jönnek rá, mert minden stimmelni fog, kivéve persze a 2D órajelet, amire kb 0% esély van kideríteni egy döglött klártyánál.
-
Nauda
tag
Nekem a 295.73-al is fagy a gép. De kizárólag csak win7 alatt. A játékok közben semmi baja. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy nagyrészt melóra használom, közben meg fagy rendszeresen :@
Én belefáradtam a próbálgatásba, hogy mi javít a dolgon....amint szerzek egy kölcsön karit küldöm gariztatásra, hátha kapok egy újat. Ha meg nem cserélik és gond lesz lesz vele, akkor megválok tőle. Viszont nem tudom mit vegyek helyette. Ati-t nem igen akarok, ezek után meg fosok az nV-től
Mikor várható a 6-os GTX széria?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest