- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell asztali gépek
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsu10
aktív tag
válasz rup1u5 #15160 üzenetére
Kezdek egyre inkább kiábrándulni a játékiparból. Mondom ezt úgy, hogy ma még jön +16gb ram, hogy jobban fusson minden. Ezek a gépigények nem normálisak, és semmi nem indokolja őket. Se nem szépek, se nem jók. Konzolom is van, ott már ott tartunk, hogy sokszor 720p-ről megy a skálázás, persze az output az "4k". Pc esetében pedig itt ebben a topikban mindenki számára ismert, hogy mi a helyzet. Én szerintem nem véletlenül van ez így. Azt akarják elérni, hogy vegyük meg a 40-es kártyákat. Egy 3080 lassan 1440p kártya lesz csupán, a mi 3070 ti-nk meg 1080p. De erre is azt mondanám, hogy jó legyen, akárhogy is de megvesszük az új hardvert. Viszont ilyen játékokért? Aminek se szép grafikája, se jó története vagy harcrendszere nincs, ezért nem éri meg...
-
kecsu10
aktív tag
Dead Space Remake. 1440p magas beállítások, jól fut dlss és anélkül is. De egy idő után megtelik a 16 gb ram és a vram is, a session elején még nem használ ennyit egyikből sem. Mi okozhatja ezt, hogy egy idő után mindkettőből többet fogyaszt? 3070ti a kártya egyébként, win10 64 pro, 16 gb ram, m.2 ssd, ryzen 7 5700x proci.
-
kecsu10
aktív tag
Kicsit szöszöltem még az Undervoltolással. Találta is egy jó beállítást: -250, 975 mv mellett 1905. Majdnem annyi fps-t ad mint a stock, de jóval hűvösebb. Viszont így idle helyzetben is 40%-on pörgeti a ventilátorokat, terhelés alatt pedig 65 körül. Ez gond, sok a ventiknek? (Amúgy megnéztem, terhelés alatt a Palit kártyák mind 70-75 fok között vannak, ezek ilyenek és mindenki azt írja angol nyelvű fórumokon, hogy nem kell vele foglalkozni, mert ezek bírják a gyűrődést). Nagyon köszönök minden tanácsot!
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #14211 üzenetére
20 óra biztosan. 1440p ultra dlss Balanced mellett 50%-on használta a kártyát, igaz 60 fps-re lockolva.
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #14209 üzenetére
De azt is hozzá kell tenni, hogy a core clock beállításokat majdnem 300-al húztam lejjebb, lehet azon kéne/kellett volna csökkenteni. Mindegy, lement a stáblista a Plague Tale végén. Nálam év játéka.
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #14207 üzenetére
950-en crashelt sajnos a benchmark. Mondjuk ha lejjebb csavarom a MHz-et lehet jó lenne, de én már nem akarok vele vesződni. Be kell majd fejezni a Plague Tale-t, mert itt a nyakamon a God of war is.
-
kecsu10
aktív tag
válasz sixpak #14205 üzenetére
Ha jól emlékszem 1905 MHz 975-nél. De csináltam méréseket, és volt egy aminél jobb fps-t kaptam, de én teve nem írtam fel mire állítottam akkor. Mindegy, ez már így jó lesz. Még a Plague Tale 4k dlss ultrán is ritkán éri el a 70 fokot, szinte soha mondhatni.
[ Szerkesztve ]
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #14202 üzenetére
Azt hiszem sikerült, hűvösebb, és teljesítményben is jobb lett. Lehetne még vele finomhangolni, de még egyszer meghallom a benchmark zenét megőrülök. Jó lesz ez így most már, stabil is lett.
-
kecsu10
aktív tag
[link]
Srácok, ez alapján, amit az első profilban ajánl, megcsináltam a dolgokat, és kevésbé használja a kártyát, illetve csökkent a hőmérséklet is. Palit Rtx 3070ti. Először kilépett a játék, aztán visszaléptem, és teljesen jó. Lehet tőle baja hosszútávon a kártyának? -
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #14070 üzenetére
Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti kártya. Az előbb miután élő tudtam hozni az rtx funkciót maxra csavartam mindent a Village-ben 1080p felbontáson. Pörgött 100%-on, 70-71 fokon volt, de akkor az ezek szerint normális.
-
kecsu10
aktív tag
Tudja valaki, hogy az rtx funkció miért nem jelenik meg a Village-ben? 3070 ti legújabb driver, win 10 pro.
-
kecsu10
aktív tag
Nagyon ritkán van azon valódi 4k. A többi ilyen felskálázott valami. Nem is tudom hogy gondolják azokat ráírni a dobozra amit. Erősebb pc hardveren nem játszunk 4k-n, aztán most jön szembe a valóság, hogy a Plague Tale 30 fps. Nekem csak az exkluzív játékok miatt van. Na de nem akarok offolni az off-ban is. Jó lesz az 1440p megjelenítő.
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #13994 üzenetére
Nem már tudja a 1440p-t a konzol is, a vrr nem megy ezen a felbontáson de az nekem igazából mindegy. Amúgy 27 collon gondolom nem sok különbség van a 2k és a 4k között amúgy sem. Nézek valami jó kis 2k monitort jó lesz az bőven. Samsung g5 van valakinek? Jó lehet az is? Vagy esetleg más amit ajánlanátok? Nagyon köszönöm mindenkinek egyébként!
-
kecsu10
aktív tag
Hosszas gondolkodás után végül egy 3070ti lett a választás, Ryzen 7 5700x mellett. A kérdés már csak az, hogy 1440p vagy 4k monitor legyen mellé? (A ps5 is ezen lesz, szóval fontos lenne tudni. Illetve meggyőztek, hogy váltsam le a full hd monitort). Szerintem ez a kártya nem bírja el a 4k 60-at, jobb lenne a 1440p. Vagy a 1440p csúnyán néz ki egy 4k monitoron?
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #13951 üzenetére
Multit egyáltalán nem. Elden Ring, most a Plague Tale, Resi 8, ilyesmi. A SH2 remake amit nagyon várok. Szóval sztori játékokat játszok én, és a 60 frame bőven elég szép grafika mellett.
Ilyen felhasználásra kell a 3070ti,- vagy elég lesz a sima is? Eddig a kis laptop ryzen 7 4800h is megtette, ez a proci gondolom erősebb annál.[ Szerkesztve ]
-
kecsu10
aktív tag
válasz DravenMoral #13947 üzenetére
Nem tervezek. Viszont olyan 4-5 évre vennék most gépet full hd felbontásra. Azért is agyalok, hogy ez a kombó elég lesz e erre a célra.
-
kecsu10
aktív tag
válasz DravenMoral #13945 üzenetére
Köszönöm nektek mind! Egyébként fullhd-ban játszanék leginkább. Mennyire lesz ez a proci futureproof? 1080p-ben gondolkodom.
-
kecsu10
aktív tag
Egy gyors kérdésem lenne: az i5 12400f kihajtja rendesen a 3070/ti-t?
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #13869 üzenetére
Rendben igazad van!
-
kecsu10
aktív tag
Találtam is egy használt gépet. Komplett konfig: i9 10900k, 32 GB RAM, vízhűtés, palit 3080, több év garancia a fő alkatrészekre. Egyedül az SSD kicsi benne, de az nyilván nem tétel. 700 ezer forintot kér érte. Ez jó lehet?
Itt a leírás:
Alapalap: Asus ROG Strix Z590-E Gaming WIFI, Socket 1200, garancia: 2024.11.08.
CPU: Intel Core i9-10900K processzor 3, 7 GHz 20 MB Smart Cache garancia: 2025.09.19.
Vízhűtés: MSI MPG Coreliquid K240 garancia: 2024.08.18.
Memória: G.Skill Ripjaws V 32GB (2x16GB) 3000MHz memória
Videókártya: Palit Geforce Rtx 3080 Gaming Pro OC 10G, garancia 2024.09.14.
Tápegység: Gigabyte P1000GM (1000W, full moduláris), garanciális 2022.11.12.
SSD: HP SSD EX920 M.2 256GB
HDD: TOSHIBA 1TB HDD Internal Hard Drives Hard Drive Disk
Gépház: Cooler Master Midi - Masterbox MB520 - MCB-B520-Kgnn-RGB[ Szerkesztve ]
-
-
kecsu10
aktív tag
[link]
Amennyiben jól látom ez a fickó ezt a gépet teszteli. Nekem sokat nem mond sajnos, de hátha nektek többet.
Na meg is mondja: Greatwall 80+ a táp.[ Szerkesztve ]
-
kecsu10
aktív tag
válasz Puma K #13819 üzenetére
Igazság szerint most is laptopom van, néha jól jön, hogy tudok vele utazni. De a 1660ti ereje lassan kezd elfogyni ezek alól a játékok alól, azért váltanék lassan, bár van ps5 is. 3070 alá nem adom, szeretném ha pár évig gondtalanul vinnne mindent. Szóval a laptop se rossz opció, túl hosszú ideig egy menetben úgysem tudok játszani. Ez a mobil 3080 tud annyit mint a asztali 3070?
-
kecsu10
aktív tag
válasz Találtgyerek #13817 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Mondjuk most jutott eszembe, hogy Asus oldalán is megtalálható talán a részletes specifikáció, megpróbálom megkeresni ott.
Szerk.: [link] Ezt is néztem, ez se lehet rossz.
Megnéztem, 80+ arany 500 w táp van benne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Windows 10
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest