- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak fHD-hoz jó, és már azon sem tudod minden játékot fullra tolni, szóval nem mondanám időtállónak. A 2060 egy több mint 3 éves, középkategóriás kártya, ennek megfelelően kell kezelni. Időtállónak már nem érdemes 3060 Ti / 3070 alatti kártyát venni.
Egyébként utóbbi kettőt is csak fHD-n nevezném időtállónak egy pár évig. -
A tablet nem monitor, a rajta levő USB port nem fog képet fogadni. Így semmiképp nem fog működni.
Olyan megoldás van csak, hogy PC-re kötöd a tabletet, a PC-re és a tabletre is kell telepíteni egy appot, és az képes átvinni a képet, ill. ez elvileg wifin is működik. De kell hozzá PC és app is, mert a tablet nem tud képet fogadni az USB portján. Vagyis annyit tudsz megcsinálni, hogy PC-hez tudod a tabletet extra monitorként használni, de szerintem nagyon kényelmetlen, mert ugye kell neki valami tartó is, meg egy átlagos tablet nagyon kicsi egy átlagos monitorhoz képest.
De az is lehet, hogy az ilyen appok már nem is működnek a mostani androidokkal, mert olyan szinten nem éri meg tabletet monitornak használni (amikor 30 ezer Forint egy olcsó 24 colos monitor), hogy kb senki sem használta ezeket az appokat. -
Gondolj a jövőre is. Az i5 sokáig ki fog szolgálni, a 2060 viszont nem. Amikor a 2060 már kevés lesz fHD-hoz, elég lesz a VGA-t cserélned. Plusz az új játékok, az új generációs konzolok miatt, egyre inkább fogják igényelni a sok szálat, az i3 max 8-at tud egyszerre, az i5 meg 12-őt.
-
Így már értem, köszi srácok!
A lényeg, hogy a sima 3060 is legalább hozza a 2060S teljesítményét, és még így is talán érdemes váltani. Ezt még átgondolom.
Viszont ha 3060Ti van jó áron, akkor feltétlen érdemes (mondjuk 50k ráfizetéssel a 2060S-re).
-
Most már csak az a kérdés, hogy hol láttok ti 90-100% gyorsulást a 3060-nál a 2060S-hez képest, mert én akármilyen tesztet nézek, max 10-20%-okat látok. Persze lehet, hogy én néztem félre valamit.
Mert ha tényleg olyan nagy a különbség, akkor már veszem is a sima 3060-at, mert nem sokkal kevesebbért el tudom adni a használt 2060S-t.
-
Talán, de ha nem lesz stabil a rendszer a játékok alatt, akkor ideje lesz új PSU-t venni. Én mondjuk nem tenném olyan rendszerbe, amiben nincs legalább 550W gold táp.
A gond az, hogy a tápod még csak nem is gold, így rosszabb energiahatékonysággal dolgozik. Én a helyedben vennék egy új tápot (550-600W gold) és nem kockáztatnék, amúgy is 550W az ajánlott. -
válasz
Cuchulainn #4735 üzenetére
A Super változatok azért nem csak kicsivel gyorsabbak, gyakorlatilag 2070 szinten vannak.
-
válasz
Staradder #4687 üzenetére
A monitor csak freesynces, de kompatibilis a gsynckel is. Az nvidia driverben a gsync kapcsolót kell bekapcsolni (nincs olyan, hogy freesync).
Egyébként minden monitornál külön kell utánanézni, hogy ha csak freesynces, akkor kompatibilis-e a gsynckel is, legalábbis tudtommal nem mindegyik ilyen monitornál lehet bekapcsolni a gsyncet.
-
Ja, az a játékokban mért jelenlegi teljesítmény, a valós nem annyi. Valszeg valami CPU limit lehet a 3090-nél még 4k-ban is, mert alig mutat több teljesítményt a 3080-nál, pedig a számítási teljesítménye szó szerint a duplája a 3080-nak.
Persze igazad van, vissza kell venni pár dolgot, és valszeg meglesz a 60 fps 1440p-n.
-
válasz
Istvan2020 #4627 üzenetére
Szerintem csak a 2060 superre érdemes, ha legalább 2 évben gondolkozol.
-
Vow, a Death Stranding max grafikával röccenésmentesen fut fHD-ban.
-
A doboz biztos, hogy bontott volt. A kártyán nem látszott, hogy használt lett volna, viszont volt 2 lehúzható védőmatrica a ventilátorok középső részén, azok úgy néztek ki, mintha mondjuk hő hatására megrojtosodtak volna, de maga a kártya egyáltalán nem úgy nézett ki, mintha használt lett volna. Amúgy halk, meg jól működik, szóval nem terveztem a visszaküldést, csak valahol a tudat alatt zavar.
-
-
Milyen szívás, ha pár napot vártam volna a 2060 super megvételével, kaptam volna hozzá egy ingyen Death Strandingot, tegnap kezdett egy ilyen promócióba az Nvidia. Ugyanez igaz a Core i7 9700-re is, csak ott mást ad az Intel.
-
Na, megrendeltem egy MSI GeForce RTX 2060S 8GB Gaming-et, és hozzá egy Intel Core i7-9700-at. Szerintem jól ki fogunk jönni.
-
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
A PSU-t pár napja cseréltem 600W-re így az már nem lesz gond. Még átgondolom melyik verziót vegyem a kártyából.
-
Sziasztok!
Érdemes még 6GB-s kártyát venni ebből, vagy kell a 8GB manapság a játékokhoz? A felbontás fHD. 3-4 évben gondolkodok, tehát fontos, hogy 2 év múlva is oké legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest