- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Projektor topic
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rupert
tag
válasz
htsnorman #1024 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök (küzdöttem?) mint a kolléga.
Nekem egy Asus Strix OC van (kb 1.5 hetes).
Előtte egy GTX 970-em volt és nem volt ilyen gondom, tehát feltételezem hogy a gép többi része nem hibás.
Szintén elkövettem minden lehetséges dolgot. Nincs kiugró CPU használat, power limit, thermal throttling, stabil a GPU és CPU clock. Ami látványos, hogy frametime spike-jaim vannak a stutter-eknél. 5-6x-os frametime van a laggoknál, de az FPS-em nem esik le.
Az egyetlen dolog ami észrevehető javulást hozott az az volt, hogy kikapcsoltam az MSI afterburnert. Meg nem szűnt a jelenség, de sokkal kevesebb stutter volt. Elkezdtem fraps-el mérni a frametime-ot és még mindig vannak kiugrások, de sokkal kevesebb.Na és itt jön az érdekesség. A sok próbálkozás között volt a windows telepítés is ugye. A driver letöltésnél véletlenül (félálomban) "Product Series:"-nél "GeForce RTX 20 Series (Notebooks)"-on hagytam, ekkor 419.17 volt az aktuális legfrissebb verzió. Itt jött a csoda, megszűnt a stuttering, eltűntek a frametime spike-ok. Feltettem a nem notebook verziót és megint volt stuttering, visszatettem a notebook verziót és megint megszűnt.
Ma jött a 419.35 verzió, ez semmilyen változatában se jó. Szóval most visszaálltam a 419.17 notebook-ra.MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 2TB Kingston SKC3000, Asus ROG Strix 1000W Gold, Asus ROG Strix RTX 3080, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G703 Wireless, Lian Li Lancool 215, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, MSI G274QPF-QD 1440p 27" 170Hz, PS4 500
-
maajsz
senior tag
válasz
htsnorman #1024 üzenetére
Legalább egy Pure Rock mehetett volna a 9600K-ra a slim helyett, no de ha az előző buildnél is ez volt kb a gpu meg feltételelezem a ram maradt közös. (Egy cpu tesztet nem tudom néztél e, pl Aida + Afterburner monitor, hogy van e throttling).
A coil whine honnan jön? VGA vagy deszka (csak mert ott is tud sikítani a VRM).
Végül a RAM kit-ben van? Ez volt az előzőben is? Ha nem megy dualban véletlen okozhat erős visszaesést is, nem tudom használsz e XMP profilt, esetleh biosban alapra állítani vagy épp próbából kicsit húzni rajta.
+ táp milyen, gyengébb tápok peak teljesítménynél el tudnak fogyni, nem e amiatt esett be a cpu,gpu egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest