- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LacHUNt3r
tag
En a napokban gondolkoztam azon, mitevo legyek mivel a mostani strix 1080 ti-m elkezdte magat megadni (par hete kerdeztem is itt afelol, szerintetek mi lehet a hiba). Alapvetoen mar most jo lenne egy csere gpu mert egy sos-960-nat hasznalok jelenleg, de nem tudom, erdemes-e egy 2080 supert vennem es mondjuk fel ev mulva valtani az uj szeriara, vagy varjam meg ezt a kb egy honapot - mit gondoltok? Gondolom mindenkepp veszitenek valamennyit egy 2080 superen, mert valoszinu lejjebb kerulnek majd az araik. Egyebkent azt olvastam, a 3rd party gyartok kartyaira akar novemberig kene varni, viszont nem szivesen varnek honapokat.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
LacHUNt3r #12887 üzenetére
Udv ujra sracok!
Sikerult megfigyelnem par erdekes dolgot a furcsa jelenseget produkalo gpu-rol. Tegnap hosszu orakig csak tv volt radugva hdmi-n keresztul es elegge furcsalltam, hogy nyoma sem volt a jenelsegnek, meg jatekban is megneztem raadasul 4k-ban, es semmi. Kiprobaltam egy masik 1080p-s monitorral is hdmi-vel (a monitor amivel hasznalom 1440p-s mini display porttal), ott sem jelent meg semmi.
Visszadugtam a fo monitort displayporttal, lejatszottam 1-2 kort, alap esetben mar reg jelentkezni szokott a hiba de semmi, rebootoltam parszor, jatszottam a beallitasokkal, aztan a 4. reboot utan megjelent megint. Ekkor atdugtam hdmi-re amin csak 1080p van, majd vissza 1440p-re es megint semmi.Ti mit gondoltok a fentiek alapjan? Arra gondoltam ha vram lenne a ludas, szimplan veletlenszeru hogy mikor hasznalja epp a windows vagy barmelyik program az adott modult, es attol fugg elojon-e? Ez talan adhat magyarazatot az egesz jelensegre es hogy mi a baja. Azota egyebkent irtam az ASUS Magyarorszagnak hogy hova adhatnam be javitasra a kartyat, 2-3 napja nem valaszolnak (telefont sem veszik fel).
-
LacHUNt3r
tag
válasz
Raidon #12926 üzenetére
Koszi a tippet, igen probaltam mar DDU-val driver torlest es telepitest, ujat, nehany honaposat, sajnos nem javult. Masik kalbellel/monitorral emlekeim szerint fel eve probaltam, es ott is megjelent. Probaltam kutakodni a neten hatha masnal is elofordult mar, de meg nem talaltam ugyanilyen esetet. Eloszor artifaktra gyanakodtam, de ez sokkal kisebb foltokban es mas mintaban vagy szinben van jelen.
Olvastam olyanrol, akinek hasonlo jelenseg volt es ugy tudta orvosolni, hogy a kartya lelogo felet megtamasztotta alulrol - ennek nem tudom mennyi relevanciaja lenne, mert az enyem jo ha 1-2 milimeterben ter el a vizszinttol.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
LacHUNt3r #12887 üzenetére
Mit gondoltok, lehet tehat barmit kezdeni a kartyaval? Ugy tunik nem igazan szuletett konszenzus ezzel kapcsolatban. Baromira zavar, hogy nem tudom mihez kezdjek vele.
Esetleg van Mo.-on szerviz ahol meg tudnak nezni/javitani, vagy kulfoldre kellene kuldeni valahova?
-
LacHUNt3r
tag
válasz
laychi #12899 üzenetére
OEM kartyakent vettem szoval a doboza sajnos nincs, de gpu-z szerint igen illetve a meglevo szamlan gtx 1080ti o11g-gaming szerepel, amire az elso talalat az OC gaming.
Koszi, megneztem es habar a bios verzio nem derult ki, az viszont igen hogy OC vagy sem.
Nagyon koszi ezt a terjedelmes leirast. Igazabol a jelenlegi ertekek a custom fan curve kivetelevel teljesen alapon vannak, nehany honapja probalkoztam csak a Folding@home apropojan ugy allitgatni az ertekeket, hogy a lekevesbe melegedjen a kartya - behatobb oc ertekek eleresevel nem kiserleteztem.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
Puma K #12896 üzenetére
Koszi a linket, kozben csekkoltam es ugy tunik a kulonbozo datumokban kitett biosok verzioszama ugyanaz. Es az a szam lathato ennel a kartyanal is, igy nem teljesen ertem, gyari-e vagy sem.
Elmeleteileg Strix OC a bios szam alapjan. Power limitre nem emlekszem hogy allitottam-e mar, de azt hiszem a core clock es voltaget mar igen, amikor meg nem volt vele problema nehany honapja. A Dual biosos dolgot pedig nem nagyon ertem.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
gainwardgs #12888 üzenetére
Koszi, visszavettem a ram orajelet eloszor 50, aztan 100mhz-el is, mindkettonel ugyanugy elojott a hiba. Ezzel biztosabba valhat az, hogy a vram kezdi megadni magat?
-
LacHUNt3r
tag
Sziasztok!
Egy visszatero problemam akadt az asus strix gtx 1080 ti-s videokartyammal, ami mar decemberben megjelent par het erejeig a ket unnep kozott, majd mivel megszunt ujev tajekan, igy nem kuldtem szervizbe (foleg mert kulfoldon vasarolt az elozo tulaja altal es nekem munkaeszkoz is a gep). A problema tehat megszunt bo fel evig, most a napokban viszont ujra megjelent es szeretnem megkerdezni talalkoztatok-e mar esetleg a jelenseggel, illetve biztos-e hogy a videokartyaval van gond, nem-e esetleg driver problema, netan tapellatas, stb.
A kepi hibarol; lenyegeben mindenhol meg tud jelenni, de inkabb nagyobb terhelesnel szokott gyakrabban elojonni. Alabb nehany kep peldaul az Escape from Tarkovbol, illetve a Cod MW-bol.
itt a legdrasztikusabb a hiba, mintha kiegne tole jatekon belul a kep:
illetve megegy [kép] codbol.Ezen felul par videot is csinaltam [jatekon belul] illetve a [Superposition Benchmark] alatt is kijott, es elofordul hogy akar bongeszoben is megjelenik es a nyitott lapokkal egyutt gordul.
A configrol egy kicsit bovebben:
Cpu: i7 4790k (alapon)
Lap: Asus Z97-pro gamer
Tap: Corsair CX 500M 80+
Ram: Hyperx 4x4gb 1600Talan a tapra gyanakodnek meg, hogy esetleg az nem elegseges, de ugy hiszem akkor mast tapasztalnek, foleg hogy fel even keresztul gond nelkul terhelheto volt a gep.
Ti mire gyanakodnatok, esetleg elszallhatott valami a kartyan, vagy mas lehet a gond?
Minden valaszt koszonok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest