Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Nekem aztán teljesen mindegy ki miben hisz/mit gondol.
Van egy szabvány ami szerint gyártják a tápokat meg úgy mindent ami a gépen belül van.
Azon meg nem tudom mit kell magyarázni a továbbiakban amit a fórumtárs is tapasztalt a gyakorlatban:
"... bekötöttem 2 kábellel a 1080ti-t. És láss csodát rögtön 330wattba is belenyalt az eddigi 280-290 helyett, és még oc-zni is tudok.. "
De lehet még véletlenül sincs összefüggés abban amit tapasztalt és amit írok és internet szerte lehet olvasni...
Továbbá tőlem jártasabb rókák akik már régebben 2 kártyás rendszereket építettek és használtak majd az SLI elhalásával 1db erős VGA-ra tértek át javasolták itt a fórumon meg ismerősi körömben is... hogy ha 2 tápcsatlakozó van a VGA-n akkor 2 kábellel kösd rá a tápot. Ha 3 tápcsatlakozó van a VGA-n akkor 3 kábellel kösd rá.
Az meg megint egy másik történet hogy így a tápon belül eloszlik a terhelés és nem egy ág van terhelve és akár túlterhelve.
Persze bírja ahogy a tápok egy része is bírja ha nem a megadott watt-ot adja le terhelés közben hanem attól többet vagy akár jóval többet, de nem feltétlenül javasolt... az sem mindegy hogy milyen béllel rendelkezik az adott táp.
Lehet óvatoskodás, okoskodás vagy elmegy az úgy is, de ha meg van mindenre a bevett-javasolt út akkor minek az esetleges szopórollerezés...?
Nekem nem tart semeddig 2 kábellel etetni a kártyát. Nem zavar sem tudatban sem esztétikában.Nem mellesleg az 1080 Ti felső kategóriás kártya (volt) teljesítmény, fogyasztás és árazás terén így ezen a szinten van egy úgymond elvárható szint a tápot -meg a procit- tekintve amit minimum alá kell pakolni a kártyának hogy kifussa magát...
De Innentől kezdve elengedtem a témát
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- További aktív témák...
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Noctua 4080 Super
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest