Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
válasz
gainwardgs #11198 üzenetére
ennyit a heavenről. nehogymár egy 3ghz-en jártott c2q erősebb legyn az i5 4ghz--nél.
RMZ250:
768-as a kártya? -
RMZ250
senior tag
Régebben csináltam egy képernyő mentést Vantage után. Venti fix 100%-on(azt hittem felszáll a gép
Ez a bal oldali kép. A jobb oldalit most csináltam úgy, hogy a venti hangját alig hallani. Nem tudom mennyin megy mert a prociéról van elágaztatva egy Y segítségével. Bal kép= 81, jobb kép=66. Ez a 15 fok mínusz szerintem kúrva jó.
Beállítások: 1.1 V 900 Mhz és 2000 a mem. -
tarika
tag
szasanyi
Dark Killer Xde eltűntetek...
-
N_A_S
veterán
Heaven 1280-ba, 16x Anisoval i5-tel 4 GHz -en
Első: SOC
Második: 900/1800/4600 -
RMZ250
senior tag
Sünik
Komplett
Félve kezdtem neki a munkának de nem volt nehéz. A lamellákat milis flex koronggal vágtam
utána barátnőm motoros manikűr készletével szépen lecsiszoltamA hőcső nagyon könnyen hajlik szinte két újjal megy. Tesztelni még nem volt időm csak egy kicsit játszottam viszont gyári állapotban megfigyeltem, hogy 45-50 perc játék után a proci és a vga hőmérséklete 1-2 fok különbséggel megegyezik. Most 10-12 fokkal kevesebb a vga.
Amúgy jó messze van a laptól a hűtő és magasabb sünik is elférnének de itt szegeden csak ezek voltak. Ráadásul néhány boltban azt mondták semmi értelme nekik inkább még le is szigetelik a memókat meg a vrm-t. Véleményetek -
Joker94
aktív tag
válasz
gainwardgs #11185 üzenetére
Itt a hiba:
[link]
Elöbb 875/4500on bekockázott a kép. -
tarika
tag
válasz
gainwardgs #11183 üzenetére
-
tarika
tag
válasz
gainwardgs #11181 üzenetére
1280ba nyomjak neked hevaent ? 16x anizoval normal tesszalációval ? vga 715/3600 vagy 815/4000 vagy 850/4000 legyen ?
-
tarika
tag
válasz
gainwardgs #11178 üzenetére
húzott procival jó ? 3,5 ghz en mert nincs kedvem indig restartolni és visszatenni 3,2 ghz re...
-
tarika
tag
válasz
Dark KillerX #11152 üzenetére
Sok szerettel
Phenom power
Ha jól látom még több pontom lett minden téren alapórajelekkel mint az i5 powa
szasanyi: parancsolj ujra tesztelve
még a min fps-em is nagyobb lett. kérdés ?
gb4400 : Köszönöm szépen a megoldást
Semmi más nem történt csak megvártam, hogy elinduljon unigine fusson egy 5-10 mp-t és utána nyomtam f9 et
még a vírusírtó is ment
ennyit a tegnapi "i5jobbemerttöbbminfps"
-
N_A_S
veterán
Hamarosan megérkezik az i7-em úgyhogy gyorsan lenyomok egy Heaven -t még 4Ghz-en.
-
tarika
tag
válasz
goku_sama #11173 üzenetére
asztalon jobb klik nvidia control panel és-most pontosan nemtudom mert telóról írok- valami olyasmi,hogy színkezelés. ott ki tudod választani,hogy a tv beállításait használja vagy a vga beállításait, manuálisan tudod huzni a csúszkákat kontraszton is tudsz állítani stb. esetleg tv-n kapcsold ki a magicbright-ot
-
tarika
tag
válasz
goku_sama #11171 üzenetére
Írtad,hogy kábel probléma nem lehet,azonban mégis megkérdezném,hogy hány méteres az a kábel?
Illetve single vagy dual link a kábel? (mondjuk ez lehet elhagyható részlet mert single-nek is vinnie kell az 1080p-t) tv-menüjében próbáltad kalibrálni a színeket? vagy esetleg nv control panelben a színkezelést áttenni a vga-ra? vagy ott változtatni valamit?
-
goku_sama
tag
Sziasztok,
Lehet már volt ilyen probléma, de nem találtam, vagy külföldi fórumokon is csak magát a problémát, megoldást nem írtak sehol.
Gainward GTX 460 1024 MByte VGA-m HDMI kimenetét összekötöm a Samsung 2490 HDTV-vel (szintén HDMI). 1680*1050 felbontásig minden rendben, azonban 1920*1080-nál a színek nem stimmelnek. Nem élethűek, olyan fakó lesz az egész, a betűk túl kontrasztosak lesznek (vagy nem tudom, de azok is nagyon furák).
Tapasztalt valaki hasonló problémát?Rendszer paraméterek:
Videókártya: Gainward GTX 460 1024 MByte
Op. rendszer: Windows 7 32 bit
Driver: legújabb, nvidia honlapjáról letöltött
Kijelző: Samsung 2490 HDKábel probléma nem lehet, többel is kipróbáltam, illetve a kijelző mindkét hdmi bemenetét leteszteltem.
Előre is köszi a segítséget,
goku
-
tarika
tag
-
törölt tag
válasz
tarika #11164 üzenetére
Az Unigine Heaven tesztje valóban beakad a teszt elején. Ezt én úgy küszöböltem ki, hogy amikor elindul a program, és a háttérben már fut az animáció, még nem rögtön futtatom a tesztet, hanem hagyom, hogy egy ideig még menjen magától. Azt vettem észre, hogy amíg a textúrákat nem tölti be, addig a teszt az elején mindig megakad, akármilyen jó VGA-d van. Ezt meg kell várni. Amikor az animáció átment azon a részen, amikor a teszt meg szokott akadni, utána már nyomható a teszt. Nálam legalábbis így jobban ment, mintha rögtön az elején indítottam volna a tesztet.
-
tarika
tag
válasz
szasanyi #11163 üzenetére
Neharagudj,de rátapintottál a lényegre, lázas vagyok köhögök, halálomon vagyok és nem volt helyettesítés melóhelyen,úgyhogy most bent rohadok,nade elvileg 2fele jön váltás és hazamegyek. hátha a tesztelgetéstől jobban leszek
én meg azt nemértem,hogy az elvileg gyengébb rendszerem,hogy produkált több pontot magasabb fps-t és magasabb átlagfps-t mert ha sokszor rántana be a kari akkor elvileg az átlagnak is alacsonyabbnak kéne lennie, a sok mini fps miatt,de nem ez történt, a teszt fut rendesen minden akadás nélkül csak mikor indul a teszt akad egyet az elején és utána minden ok. ez kb egy mp. ez okozza az én min fps-emet de szerintem tolok egy lemeztöredezettséget vírusírto off és megnézzük mi lesz
Szerk.: tényleg neharagudj csak szarul indult az egész nap. esetleg ssd-d van? az még lendíthet a min fps-eken szerintem,na csak érjek haza letesztelem újra.
-
szasanyi
félisten
válasz
tarika #11162 üzenetére
Nem értem mire ez a már-már felháborodott, érzelmi töltéssel megspékelt hsz?
Rosszul aludtál vagy mi van? Relax!
Engem a különbség oka érdekelne mindössze, és a processzor okozta különbség inkább a maximális FPS esetén dominál, nem a minimumnál. De ne túráztasd magad, annyira nem fontos, hogy emiatt sz@r legyen a napod!Ja, és azt az apróságot még eszedbe juttatnám, hogy te kérted a tesztet. Én kérek elnézést!
-
tarika
tag
válasz
szasanyi #11161 üzenetére
Madj délután vagy este most dolgozni megyek ...amúgy meg nemtom mit toljátok itt a teszteket ezerrel ...engem megkértek, hogy egy ILYEN PROCIVAL mint az enyém csináljak ilyen és ilyen tesztet annak tettem eleget, nem pedig azért hogy itt bombázzanak a korájötösök és korájhetesek, hogy nekem több a min fps ...na de csinálok én is vírusírtó kikapcsolva nbem rendszerindulás után neked egy retestet majd meglátjuk
-
szasanyi
félisten
válasz
tarika #11150 üzenetére
Lefuttattam a Heavent uo. beállításokkal mint te, a minimum így is jóval több (minden gyári órajelen, nincs tuning).
Én meg azt kérem, hogy ilyen beállításokkal tolj egy S.T.A.L.K.E.R. CoP tesztet.
-
TTomax
félisten
válasz
InHell #11157 üzenetére
Azt nem is csodálom kis túlzással egy egy magos sempronnal is ennyi lett volna,jó helyen néztek cpu erőt,a heaven egy csont vga terhelő teszt..
Szerk...
A minimum fps-ek meg a vinyódnak köszönhetőek,illetve hogy mennyi memóriád van,ha legalább megvan 4-6G akkor második futtatásra már kb 2X-3X annyi...illetve ha gyors vinyód van,akkor sem esik be annyira...Söt az sem mindegy mi fut a háttérben.. (víruskergető,stb...) -
tarika
tag
válasz
Dark KillerX #11155 üzenetére
szerintem ez is egy "erős" rendszernek mondható..és nem szaggat be be a kari ...rendszerindulás után nyomtam a tesztet és indulásnál rántott be a kari utána folyamatos volt..de ha gondolod lenyomom neked ujra "meleg géppel" meg nem egy teszt győzött meg arról, hogy game alá majdnem, hogy mindegy milyen négymagos procit veszel mind1, hogy 80 vagy 100 fps ...ha meg amúgyis kicsi az fps ott elfogy a kari :szóval...szintetikus tesztekben meg egyéb dolgokban kijön az i7 előnye na de én nem tesztekkel játszom hanem játékokkal..ezt a tesztet is csak kérésre teljesítettem ha visszaolvasol láthatod
-
InHell
senior tag
válasz
Egyébként pont a heaven nem hozott szinte semmi plusz fps-t, a Q9550-hez képest. Főleg fullHD-ban.
szerk: min.fps viszont jelentősen javult, ahogy látszik is.
-
tarika
tag
válasz
Dark KillerX #11155 üzenetére
Más beállítások voltak nézd meg nekem 16x aniso volt neki 8x...
Ja igen, neharagudj
látom már a 3,3 fps az elején indulásnál berángatott de utána futott másodjára már 12volt a min fps
jolvan hát nekem jólesz ez a sz@r phenom x4 3,5ghz en 24ezerééé
-
Dark KillerX
addikt
válasz
tarika #11154 üzenetére
Minimum FPS-ben és az nem elhanyagolható,ott azért a rendszer is beletud szólni,hiába ugyanaz a vga.Szal lehet az átlag ugyanaz 1-2 FPS eltéréssel,csak még nála folyamatos a kép,az erős rendszer miatt,addig nálad be-be rángat a kari!
Mod.Az anizo nem befolyásolja ennyire a min FPS-t
főleg ennyire.
Mod2.Nekem is jó lenne az a sz*r Phenom,amúgy a Heavon csak egy bench a sok teszt közül!
-
tarika
tag
válasz
hol látszik az i5 ill i7 powa ?
mert amit InHell kollega linkelt teszt szinte ugyanazt produkálta az én phenomommal is nézd meg kb +2-3fps lett csak
és az i7 4ghz+on járt) Nyilván i5/i7 powa van..csak az éppen nem itt mutatható ki
Amit pedig : szasanyi
kollega linkelt ő teljesen más beállításokkal végezte a tesztet -
tarika
tag
válasz
szasanyi #11147 üzenetére
cpu : 3,5 gz re rakva
vga : 850/4000150pontal többet kaptam : KÉP
Meg más beállításokkal nyomtad mint én
talán ezért
Anisotropy-t tedd 16x ra és nem kell 4XAA... nem kell semennyi AA így futtasd le kiváncsi vagyok mennyiben másabb i5el a helyzettehát 16x aniso és 0XAA
-
szasanyi
félisten
válasz
tarika #11140 üzenetére
Ugyanolyan VGA, de nézd a min. és max. FPS különbséget! Érdekes...
Különben a S.T.A.L.K.E.R. CoP is hasonló, azaz mások eredményétől eltérő - min. és max. FPS - eredményt hozott nálam.
-
Vigneau
félisten
-
agemate
addikt
-
tarika
tag
válasz
agemate #11119 üzenetére
Parancsolj :Heaven
Phenom II 555 Black Edition procival X4 esített ( 955 BE) alap 3,2 GHz en
2x2 Gb DDR3 1600 Mhz Kingmax Hercules nano ram 1600ról 1333Mhz re visszavéve.
Gigabyte GTX4601GB oc gyári érték a 715/3600 Mhz ezen futott
alaplap meg egy asus M4A87TD/USB3 ha ez számít valamit
Szerk: procin kikapcsolva a c1e és a C'n'C
-
N_A_S
veterán
válasz
gainwardgs #11135 üzenetére
hajrá, vannak még tartalékaim
felmehetek prociba még 4500-re is
-
rumkola
nagyúr
Srácok!
Kinek mennyit megy a ram a kártyán? Most mondom megnézem mi a vége, 2200-on játszottam fél óra maffia2-őt és semmi gond /Zotac synergy 768MB/. A legjobb hogy 3-5fps-t nyertem vele.Szóval kinl mi a vége? Azért kérdem, mert azt hittem 2000-2100 aztán helló.
-
N_A_S
veterán
válasz
gainwardgs #11126 üzenetére
Vigneau:
Nagyon szívesen -
agemate
addikt
válasz
tarika #11116 üzenetére
Mérsz egyet ilyen beállításokkal?
-
tarika
tag
válasz
BzySid #11081 üzenetére
Egyszerű: ne nyomkodd a furmark xtreme burning tesztjét...hanem játsz amivel szeretsz! Elvégre gondolom azért vetted a karit,nem pedig azért,hogy furmarkolj és izzó szőrös fánkot nézz
egyszerűen nem értem miért kell ezeket a karikat szénné hajtani (nem azt mondom,hogy az értelmes tuningnak nincs helye, én is 850/4000-en hajtom,na de ez fölé menni meg furmarkal égetni a karit 24/7...) aztán meg jön a siránkozás,hogy megfőtt a kari meg csíkoz meg stb.komolyan az ilyen az meg is érdemli. akinek nem inge...
-
rumkola
nagyúr
válasz
Lucifer6280 #11108 üzenetére
gyanítom, hogy itt csak a gpu számít, semmi más
(a ram az tutira nem)
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Tuningra ki mit használ? Csak AfterBurner, vagy van más is? nVidia beépített csúszka? Régen CoolBits névre hallgatott, de hogy most mi lehet...
768-as Gainward-okkal mi a helyzet tuning terén? Akinek van tapasztalata, ne tartsa magában...Vigi
-
agemate
addikt
Üdv! Tesztet írok és szükségem lenne egy Heaven benchmark eredményre egy ilyen konfiggal és beállításokkal:
AMD 955BE 3.2GHz, 4GB DDR3 1333MHz, GTX460 1GB 715/3600MHz. Valaki, akinek ilyen gépe van, lemérné nekem? Magam is megtettem volna, de kifelejtettem a Heaven-t a méréskor és a kártyát már eladtam. -
N_A_S
veterán
válasz
Lucifer6280 #11108 üzenetére
3DMark-ba kijön az is
-
N_A_S
veterán
válasz
gainwardgs #11096 üzenetére
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
Dark KillerX #11098 üzenetére
Igen Aida kimutatja. hogy hány fokos a kicsike. tolj róla 1 prinscreen-t.
Alapon, és húzva is. -
Joker94
aktív tag
válasz
gainwardgs #11100 üzenetére
550-es Super Flower tápom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Bestbuy játékok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged