- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Asztrofotózás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz FollowTheORI #795 üzenetére
Én ezt akkor is túlzásnak érzem, de oké, elfogadom amit mondasz.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
WaterWawe
őstag
válasz hszilard666 #791 üzenetére
Igazán csinálhatott volna tesztet újabb, ismertebb játékokból is. Mondjuk GTA:V, Division, Siege, stb.
-
nagyúr
-
addikt
válasz FollowTheORI #790 üzenetére
Ember és igény függő, mi-mire elég.
Ha úgy lesz, ahogy mondod, nem tudom hogy örüljünk-e neki?
Gtx1080 kell 1080p-re..ehh..Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Anubris
őstag
-
hszilard666
veterán
A legkedvencebb yutbob csatárnám is megbenchmárkodta a 1080 as kártyát. Overclocked Nvidia GTX 1080 VS 980 Ti | Benchmarks & SLI - Various Games
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
nagyúr
válasz tailor74 #772 üzenetére
Már miért... szerinted a játékok igénye stagnálni fog?
Év végén fullhd-ra is kelleni fog a 1080 ne félj te ettől...Abszolút nem túlzás FullHD-ra sem... sőt.
Ti-re is azt mondták mindenre elég és lám a tavaszi játékokban már épp hogy hozza a 60+ fps-t stabilan.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
KAMELOT
titán
-
törölt tag
válasz Dexar007 #778 üzenetére
Ahhoz hogy becsapható legyen a látvánnyal az agy kell az erős, gyors hardver. Ez már majdnem jó, megfelelő kompromisszumokkal elég erős hozzá...
Az hogy az interakció is valóságos legyen, kellene min. 2x-es teljesítmény, fele ekkora reakcióidővel. Mivel tisztában vannak vele, hogy ezt senki nem fogja kifizetni (4x-es ár), elég lett csak a látványra koncentrálni, és az elérhető árú teljesítményt erre felhasználni.
Amúgy a VR miatt szükség lesz a valós idejű fizikával is foglalkozni, ami a többi usernek is kedvezhet.Én is a FHD 300fps vonalat támogatnám, mint a 4K 60hz-et, de ehhez gyengék a CPU-k/sz@rok a programok. így a nagyobb felbontás felé indult el a piac, mint kisebb ellenállás...
(#786) KAMELOT:
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Németh Péter #781 üzenetére
Nekem stratégiához elég a 35fps is, más kérdés hogy eddig a csúcskártyák sem hozták max grafikán.
Lövöldözéshez elég a 60fps, persze HC gamereknek nyilván nem.
VR-re pedig szerintem szemenként kell az UHD felbontás és 80Hz legalább. Ez ma még 1080SLI-vel sem teljesülne, de szemüveg sincs ilyen. Még kb. 6 év legalább.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Modst3R
senior tag
válasz Németh Péter #781 üzenetére
én is ink azt mondom h 1080 talán wqhd-ra lesz elég, és ha lehet érdemesebb magasabb freki felé menné gsynccel
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
őstag
válasz Dexar007 #778 üzenetére
Én több értelmét látom a WQHD 120Hz-240Hz vonalnak. Szerintem 60FPS kevés a gyors lövöldékhez, legalább kell 120Hz, különben egy csomó helyzetben alulmaradsz 1:1 esetén. Szóval én csak 120Hz körül szállnék fel a 4K vonatra. Persze nem mindenki lövöldözik a gépén, másra meg untig elég 60Hz.
-
Dexar007
veterán
Olvasgatom a teszteket,ahogy latom meglesz a 4K.Jippej.-.-
De most akkor el kell fogadnunk,hogy megint nem lesz grafikai fejlödes eveken keresztül? Mar csak arra megy ki a jatek,hogy menjen 4K-ban 60 fps-sel,kesobb 8K 60 fps lesz a cel.Az,hogy a jatek ugyanolyan ronda mint volt,az nem problema.A lenyeg a pixelszam! Ennyi erövel miert nem fut a Crysis1 512K felbontasban?! Mert en ugy akarok jatszani!
Persze valoszinuleg a VR miatt hoztak ki a kartyakat,mert ott tenyleg van ertelme,de mashol nem tudom mit szamit.Raadasul fizikaban,AI-ban,rombolhatosagban mar evek ota nincs fejlödes.Give me your cum,bull!
-
VTom
veterán
válasz Dare2Live #768 üzenetére
Az aláírásomban lévő kártya múlt hét óta
emelkedett 3 ezretNyilván, ha sok maradna a nyakukon, akkor akciózni fognak, de nem lesz boltban 150 ezerért 980Ti.
Persze a 980Ti+15%-kal sem lett igazam, úgyhogy ezt sem garantálhatom
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
Valószínű esszenciális lesz az alacsony GPU hőmérséklet->vizesblokk a jó tuninghoz, mert ahogy melegedik a gpu, úgy szippant fel egyre nagyobb áramot(hőmegfutás).
Mind órajelben, mind tdp-ben limitált lehet akár már 10C°-al melegebben!
Itt, (~54C°-on) még látszatra 120% tdp, elég kiszolgálni az órajelet, mert nem volt látványosabb órajel ingás 2,1Ghz-n, mint 1.88-on.
Egyedül a a gyakori órajel váltások miatt van egy kis szórás a rendéridőben, az egyes frame-ek között(irányításon látszik hogy bizonytalan). Ami remélhetőleg 50C°-alatt kisímul/megszűnik, mert fixálódik a legnagyobb boost lépcső, és ott is marad.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Másik topikban olvastam egy tesztet, hogy az 1080 egy tavaly megjelent játékot, a Project Cars-t maxon VR-ben csak 40-50 FPS-sel viszi. Ez komoly? Csak mert akkor ez a kártya kevés a VR-hez. Hiszen ez csak egy közönséges tavalyi játék. Mi lesz a jövőbeli, nagyobb gépigényű játékokkal? Monitoron elég lenne ennyi 40-50 FPS, de VR-ben bántaná a szemet, oda legalább 60 de inkább 90 FPS van javasolva.
-
Dare2Live
félisten
aláírásodban lévő EVGA 980TI ára péntek óta (nincs egy hét) esett 25.000Ftt. [link]
mire megjön sima 1080 ki kell importőr/nagyker/kiskereknek szórniuk, mire megjön beesik 1070 pedig nem maraddhat raktáron sehol, mert max vérpistinek tudják eladni. Minden attól függ mennyi van raktáron...
Tippre agusztus végére 980TI valósan nem fog 100-110Knál többet érni. ~2-3hó alatt esik ára ~-120Kt. Nem mellesleg nyáron jön polaris majd 1060 is ami ha szintén ilyen jól sikeredik tovább lökheti lefelé a régi kártyák árát.
btw off giga 7950 eladó
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
rocket
nagyúr
HardOCP szerint 27-en custom GTX1080 kartyak is kaphatok lesznek.
#764: Az alig tobb, mint ami kozelebe kerultek a ref hutovel nehany tesztben, irjak, hogy power limitalt a ref board ezzel a hutessel, a gyarival meg alap beallitassal homerseklet limialt.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
KAMELOT
titán
Na kérem itt már 2126Mhz megy AC 4 hűtővel. Jöhetnek a víz blokkok is.
(#763) s4hu|SyD^: Aki akarja az úgyis összespórol rá pénzt és megveszi. Mit kell itt annyit filózni miért ennyi?!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
mlinus
őstag
egy rakat 980ti becsusszant 200k alá iponon az 1080 bejelentés után. 970-ből is 100 alatt van már egy csomó. Nyilván az nvidia már nem fog árat csökkenteni, de a készletet ki kell söpörni valahogy.
-
Dyingsoul
veterán
A kollégának valószínűleg nem túl jó munkahelye van odakint, sőt. Kicsit jobb helyen egy heti béredből meg tudod venni úgy, hogy mellette még fizeted a szokásos lakást, kaját egyéb igényeket.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
VTom
veterán
Hát, ezt azé most odatette az nvidia, na.
Én nem vártam ekkora teljesítmény növekedést, de ez tényleg szép!
4K @60Hz Ultrára még nem ez lesz a kártya, de ha lesz 1080Ti akkor az majd odab*sz szerintem. Viszont ez egy elég bitang 1440p-s kártya lett.
Brafo!
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
vader108
tag
válasz Dare2Live #748 üzenetére
Korábban volt példa rá az árfolyam ingadozások miatt dollár 10 ft-al tért el az eurotól... Akkor 1dollárt=1 euro-val mérték a kereskedők. (tehát volt rá példa 2015 tavaszán)
De ha vissza is számolon könnyen kijön példaként az Iponnál 2015.04.08-án volt először Titanx 370e-ért. Akkori árfolyamon számolva dollár + áfa-val pontosan 2-3 ezer forint difivel megkapjuk azt az árat. Reálisan ha most számoljuk, mivel most a dollár alacsonyabb mint az euro, így valóban inkább 130-140 közöttre jön ki ÁFA-val.. De a Custom valószínű 140 alatt bőven nem fog kezdeni.
-
pohár
félisten
-
Dare2Live
félisten
refnek tűnik de 91-97 között több féle hütéssel is megvehető, ha ref nem tetszik.
tapasztalataim szerint új árakban nagy zuhé nem lesz amíg 1070 meg nem jelenik, max egy 10es. imoprtőr/kisker eladja amilye van annak aki csak úgy bemegy és bukni nem fog rajta, van ~3hónapja rá.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cole86
senior tag
válasz Dare2Live #750 üzenetére
Na jó.. de milyen 970es... azért még 100+ körül vannak boltban... 1070es is kijön kíváncsi leszek mennyivel fogja csökkenteni a korábbi 970/980/TI szériát az NV , aki nem a csökkentéséről volt soha híres...!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Dyingsoul #739 üzenetére
A 619 angol font az borzasztó drága. Én kint élet itt Angliában, de az valami nevetségesen magas már elnézést. FE annyit nem ér messze sem. Na majd meglátjuk a customokat. Bizony egyre biztosabb, hogy 1070 custom lesz én biztos nem adok ennyit egy kártyáért, ami 2 év után már "elavultnak" számít. Persze a 980Ti sem olcsó 400-550 font kb. változó, milyen minőség, tuning stb. De a 980Ti tuti esni fog sokat. 500-550 fontra saccolom ezt az FE, majd ha be fog állni és a customokat is kb. ennyiért. Bízom benne, vagy az 1070 is nagyon drága lesz, drágább, mint gondoltuk.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Dare2Live
félisten
válasz Ren Hoek #746 üzenetére
"Viszont a használt 970-ek árát ez így nem fogja nagyon érinteni még pár hónapig. Kevésbé hiszem, hogy 140 alá beesik mostanában."
Lehet én nézek el vmit és nem akarlak elkeseríteni, de vacsi új 970 boltból, division kuponnal 91.000Ft.
#cyberkind: uennyiért van Giga... is. Újonnan 970 91K. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #746 üzenetére
Vagy majd a Polaris dönti be, miután vagy alá megy az r390-nek árban, vagy azt nyomja tovább lefelé. Bár lehet hogy itt sokak térképén az AMD nem létezik.
Csak azért vicces lenne 75-80-ért adni gari vége felé járó 970-eket, ha mondjuk újonnan kapsz r390-et 90-ért, ami sok játéknál még valamivel erősebb is.
Persze ugyanúgy nem kell félni az elértéktelenedéstől sem, de lesznek itt régebbi darabok pár hónap múlva 60-ért is, 75-ért meg valami újabb példányt lehet elpasszolni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dare2Live
félisten
válasz vader108 #731 üzenetére
dehogyis így működik. Számolj vissza egy 980Ti/titan xet.... baromira nem az jön ki, hogy 1eur=1$+áfa+...
pl titan X kint 1000$ itthon 340.000Ft -> 340Ft.
1080 599$ (nem fe!) = 600 * 340 = 204.000Ft
1070 379$ (nem fe!) = 380 * 340 = 130.000Ft
azér a kiemelés mert már sokadszorra futunk neki. Természetesen FE + 1-2hónapban más árak lesznek mert mindenki szeretné lehúzni a bőrt a nem tudok várni még 2hónapot userekről, de ez mindig így volt.
szerk: FE a drágább. az 699$, sima 599$. Komolyan mindha nem olvasnátok el a linkelt cikkeket...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Dyingsoul #741 üzenetére
Viszont a használt 970-ek árát ez így nem fogja nagyon érinteni még pár hónapig. Kevésbé hiszem, hogy 140 alá beesik mostanában. Akkor 75-80 körül még mindig lazán ellehet adni a kártyát, ha még garis is főleg.
Én csak ezért nem rohantam aprózni. Inkább használom, max buknék rajta pár ezret... cserébe vissza is nyerem majd ha beáll az 1070 ára.
Inkább az 1060 fogja meghajtani a 970-eket használtan... Sőt a 980-at is... de az még nagyon messze van.... Abba meg gondoljunk bele, hogyha hozza a Ti-t az 1070-en, vagy verdesi, akkor nem fogják 120-ért adni az fix. Mikor 200 körül pörögnek még mindig... 379 MSRP ide-oda-
[ Szerkesztve ]
-
Hmmm1
aktív tag
válasz Dyingsoul #744 üzenetére
Láál. Hehe, hát na: d. (Pedig lehet néztem is valamelyik nap, csak elfelejtettük azóta)
Szerk.: Így nem tudunk már annyira háborogni, pedig lehet jó lenne, inkább maradjunk abba a hiszembe hogy nem lett duplája a Ti-nek vagy melyinek, pedig azt mondták, aztán jólvan : D
Egyébként jó kártya meg minden, úgyis alázós lesz, mégha 1080-t szinte tuti nem veszek. És akkor a 1070- még ettől gyengébb lesz... éééérted[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Te is és a srác is a videóban elfelejtettétek, hogy nem a 980 Ti-nek a dupláját célozták meg, hanem a 980-ét. 5. hsz óta tudjuk ezt.
De a prezentáció grafikonjáról is csak le kell olvasni:
Aszerint is csak kb a duplája, mivel a 980 valamivel 2.5 fölött van a grafikonon, az 1080 pedig 4.5 alatt picivel.
Régen voltak már ezek a prezentációk, mindenki elfelejtette mit látott.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nejad
aktív tag
nemtom mit rugóztok itt azon a 15-20k amikor így is úgy is meg fogjátok venni, mert tuti nem fogjátok kibírni amíg beáll az ára, és amikor látjátok majd a fórumban, hogy a többieknek milyen f@szán megy
-
Hmmm1
aktív tag
Egy korrekt kis videó, elég jól elmondja a lényeget szerintem, mind "csalódás" téren ami a marketingot illetihogy mégse dupla az a dupla. Tek Syndicate Teszt
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz GeneraL_XTX #740 üzenetére
Így van, én sokkal korábban teljesen máshonnan indultam neki a Custom 1070 árkalkulálásának, de ahogy egyre közelebb vagyunk az FE modellek launchához (hát még a customoké kicsit odébb van), egyre inkább beigazolódni látszik. Biztosan lesznek drágább modellek, mert ebben az árkategóriában már jócskán lehet kilengés, de én ezt az árat tartom még mindig annak az árnak amire be fog állni és nem fog moccanni hazai megjelenés után pár héttel. (még mindig customokról beszélek, nem FE-ről)
A fent linkelt trustedreview-ban egyébként 1070 árak is vannak de azt be sem merem írni ide, amúgy is unconfirmedként írták ott az 1070 árait, gondolom arányaiban számolták az 1080 FE UK confirmed árához képest. Angliából kell venni kártyát srácok.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz akoska07 #732 üzenetére
260k-ról azért beszélnek, mert az 1080 FE fog annyiba kerülni, nem a custom. Erdei88 kolléga korábban már írta, a guru3d benchmarkjaiban vannak benne az árak is, ezek mind FE-re értendőek amik 699$-al indítanak (a custom 1080 lesz 599$, lehet számolgatni). Az árakon egyébként látszik, hogy nem szimpla árfolyamváltást és áfa számítást végeztek, szerintem totál reális. Így lesz kapható itthon a custom 1080 230k körül.
Szerk: Trustedreviews szerint az UK árat megszabták az 1080 FE-re, 619 angol font, ami 248.838 Ft mai 402-es árfolyamon számolva.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Zavart érzek az erőben. De nagyon kedves vagy, hogy aggódsz az anyagi helyzetem miatt, pedig már a szüleim is leszoktak róla réges-rég. Megegyezhetünk egyébként abban, hogy ha 160-170k körül lesz a custom 1070, akkor a ref 1070 200k körül lesz és akkor már jobban megéri custom 1080-at venni. Így is fogok tenni, csak hogy ne aggódj miattam tovább: ha 160-170 körül lesz az 1070, akkor 1080 lesz a választottam. Ezzel részemről befejeztem az ártémát.
(#729) vader108: Te érted a témát. +1
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bombibmw #727 üzenetére
Oda is elég lesz a 1070 (98ti szint).
Meg kell várni a 1070 tesztet is,aztán lehet rohanni a boltba.#725 vader108 :
Már fentebb is írtuk többen is,hogy 140K körül fog indítani a 1070.A 1080-ra én 220K körül tippeltem,de itt már 260K-ról beszélgetnek.
Kolléga fentebb a Customról beszél...
Ez elkerülte a figyelmem.
Ha a FE lesz 140K,akkor a custom hűtésesek simán lesznek 160K.
980-nál ugyanez volt.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
addikt
válasz vader108 #725 üzenetére
Az a bonyolult, hogy ez nem így működik. Ki szabja meg, hogy dollár=euró árban adják itt? Senki.
Most visszakerestem a legújabban megjelent VGA-kat, az R9 390X beárazása 430 dollár volt, és az jelent meg 150k-s áron, és abban már benne volt gyártói extra, adó, kisker/nagyker ráadás, meg minden. Szóval a gyakorlat nem a te törvényeid igazolja.
Ezt szorozd meg 380/430-cal.
Az meg a másik, hogy 1-2 hónap alatt jóval lejjebb ment.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz akoska07 #717 üzenetére
1440p-t tervezek.
Aztán lehet, hogy én leszek az egyik nagypofájú, aki 1080-at szeretne, de csak 1070 lesz belőle.
Mindig is az ár/értéket néztem és abban az 1080 nem lesz túl jó, legalábbis az első pár hónapban.
Vagy 1070 és később még egy.
Na, majd meglátom.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Úha! Május végén kapható és csak FE 700 dolláral indít! Az kemény! Akkor mégiscsak megvárom a 1080Ti-t. Legyen meg az egész paletta aztán majd választok. Elsőre felesleges emgvennem a 1080-at.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vader108
tag
válasz Dyingsoul #719 üzenetére
Csak azt nem értem, ezen mi a bonyolult, hogy árakat kiszámoljuk.
Gtx 1070:
Vegyük a mai napot.
Ma egy dollár a hivatalos MNB árfolyam alapján nézve: 277,98 FT = 1 USD
Ma egy euro a Hivatalos MNB árfolyam alapján nézve: 314,81 FT = 1 EURONa már most, ha továbbra is fennáll a gyakorlat akkor 1 euro =1 dollárral számolnak a gyártók. Ebben az esetben:
(379$*314,81ft)*1,27= 119.313 Ft + ÁFA (32214 Ft) = 151.527 Ft nyitóárnak. Erre rájöhet kisker meg egyéb custom modell ár pluszba.
Ha reális dollár árfolyamon nézzük nem pedig 1 euro =1 dollárhoz viszonyítva:
(379$*277,98)*1,27= 105.354 Ft + Áfa (28.446) = 133.800 Ft nyítóár.
Tehát, 133.800 Ft áll szemben a 151.527 Ft-al. Ha az elmúlt évek gyakorlatát nézzük, ami sajnos 1 euro= 1 dollár volt, akkor sajnos 151.527 Ft alatt nem lesz kártya. Sőt Asus, Msi, Giga verni fogja a 160-at is is nyítóárnak.
-
blaca83
őstag
Én is most neveztem be egy 27"-os 144Hz-es Acer Predatorra és azt hiszem, hogy ha megjelennek a normális hűtésű verziók akkor benevezek az 1080-ra egyből!
A tesztek meggyőztek és Én kb: ezt is vártam az új szériától...
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
nagyúr
WQHD-n már most is meg van pacal nélkül.
#720 blu79 :
Nekem tetszik az új széria és a tudása.
Csak hát az árazás.
Miért mennyit adunk ki.#723 HussarF :
1080Ti-nek már valóban 4-5K felbontással kell simán mennie.
Azt rebesgetik,hogy erősebb lesz,mint a 98Ti SLI.
De ott nagyon csúnya árazások lesznek.
Én is érdekelt vagyok a 1080Ti beszerzésében.
Majd kiderül.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Dyingsoul
veterán
Szóval azt mondod, hogy a CUSTOM 1070-ek (Nem FE azaz nem referencia, azaz nem a 449$-os kártya), amiket az Nvidia 379$ áron jelentettek be már az árlistádon szerepelnek 160-170.000-ért? Egy egyszerű igen/nem-et kérek.
[ Szerkesztve ]
-
1080Ti + GSync WQHD monitor és akkor még 3-4 év múlva is élvezettel képtörés és szaggatás nélkül lehet játszani very high körül a játékokat, ez most az én elképzelésem.
-
Assdak
őstag
válasz Dyingsoul #701 üzenetére
Aha. A 15 fős nézőköröd már biztosan nagyon várja. Neked kéne felfognod végre, hogy míg te itt fantáziálgatsz, másnak árlista van a kezében, és több éves kereskedői tapasztalat a háta mögött.
A 1080 is azon az áron jött, amit megmondtam, és a 1070 is azon fog. Várhatsz te mást, de nem hogy júliusba nem veszel te annyiért kártyát amennyiért vizionálod, de még jövő év elején se.
De látom szépen magadra ismertél. -
nagyúr
válasz bombibmw #711 üzenetére
Azon is el kell gondolkodni,hogy melyikért mennyit fizetsz.
Most simán veszel 150K körül 98ti-t.
Ha megér ~+100K-t az a teljesítmény különbség akkor viszont nincs min gondolkodni.#712 modster :
#709 Dare2Live :
Nem egyszerű az élet.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz bombibmw #711 üzenetére
Abban az irányban amire te gondolsz, egy októberi dátumon és a nagy sötétségen kívül sajnos semmi nincs...
-
bombibmw
veterán
Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem faxa kis kártya lesz ez.
Én azért adtam el a 970-et még elég jó áron nemrég, hogy megvegyem majd az 1080-at és ha csak 15%-ot hoz a Ti-n, már elégedett is leszek.
Gondolkoztam rajta, hogy veszek egy Ti-t, de DX12, meg async és hasonló dolgok miatt inkább 1080 lesz és azt egy jó darabig meg is tartom majd.
A tesztek eddig meg is győztek, de lehet, hogy valamit még nem olvastam el, ami a másik irányba mozdítaná el a gondolkodásomat.
Az áraktól azért félek kicsit.(#712) modster:
Még az is lehet.Látom, tuningra szépen skálázódik a kártya.
Ezzel se lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Dyingsoul #690 üzenetére
Pont így gondolom. 1070 kiszolgál egy 2-3 évig aztán majd megint lesz talán egy olyan ugrás amiért lehet váltani. De addig ár/teljesítmény arányban bőven jó lesz Full HD, 2k játékra, Ultra/Very High-ra az 1070. Bízom benne. Többet nem érdemes áldozni szerintem.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Dare2Live
félisten
válasz akoska07 #707 üzenetére
kb ezen filozok.
g-synces monitorral 1080 meghúzva elégnek tűnik 4Khoz... Ha le is esik az FPS ~50re g-sync mellett az még bőven jó.
csakhát új g-snces monitor + 1080 az már sok pénz. De elöbb utobb ugyis kéne új 4ks monitor... mindegy van még időm gondolkodni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"Ha már 70.000 körül lesz 970es , ő pedig 270.000 + körül, nos így már talán tudod miről van szó. "
Legkésöbb Agusztus végére beáll 200-210re 1080. Természetesen akinek most mármint május vége-juniusban kell annak 270K lesz.
De nem az 1080 a 970/980 baja hanem az 1070. (+ nyáron jön polaris + nyár végén/összel 1060.)
Az van, hogy egy egy hónapja 330Kért megvett titan x, agusztusra nem 210et nem fog érni de kb 130-140et, egy 980ti 90-100at, egy 970 pedig kb max 70et. Aki nemrég vett annak ez a méreg nem a cián, aki 7950el küszködik annak viszont elég jó, agusztusig kibírom már...
-
nagyúr
válasz Vigilante #706 üzenetére
Vszinű igen.
De az még odébb van.
Egyébként a vizes 2.5K gpu-s kártyákra is ezt írták.
Ott talán már meg lesz a 4k@60FPSAzért érdeklődök ,mert sokunkat érintene egy jó minőségű 4K-s monitor,és kellene alá 1GPU.
Mert ugye az SLI nem mindenhol skálázódik rendesen.#703 mlinus :
Nem veszünk lejjebb semmit.
Húzzon bele az NV.Tényleg ideje volna már. Mindkét oldalról csak az ígérgetés megy 4K-ra.
#681 Keldor papa : +1
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz akoska07 #702 üzenetére
1080 Ti
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
nagyúr
Engem csak az érdekelne,hol van a 4K 60fps...
-
Dyingsoul
veterán
Júliusban az arcod alá fogok nevetni, amikor készítem az unboxing videót az 1070-ről. Nem két hétig tartó aranylázas árról beszélünk, felfoghatnád végre. De miért is magyarázok olyannak aki nem tud számolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- League of Legends
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Reklámblokkolók topikja
- Ukrajnai háború