Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dyingsoul

veterán

válasz -=RelakS=- #779 üzenetére

"kb $1=€1"

Ez az, hogy csak kb. Na akkor számolgassunk kicsit, bár a pontot úgy is a gyártók és a hazai forgalmazók-boltok fogják tenni a mondat végére. Én most felhozom kézzel fogható példának az Oculus Riftet:

1 USD = 278 HUF
    1 € = 315,9 HUF

A Rift árát Január végén jelentették be. 599$-ba kerül az USA-ban. EU ára (Germany, Anglia, Poland stb...) 700€. Áfával, tokkal vonóval 700 €. Hivatkozhattok arra, hogy No-ban pl 19% a VAT, Angliában 20%, Lengyelben 23%, mégis mindhárom országba ugyanannyiba kerül... de itthoni kínálatba az EU ár szerint szintén ugyanennyibe kerül(ne, ha lenne itthon, de nincs).

A Rift ára jelenlegi árfolyamon 166.522 HUF. az USA-ban. EU-ban 221.130 HUF. Az árkülönbség 32.7%.

Hozzátenném, hogy azért is lehet ekkora a különbség, mert a Rift árképzésekor az USD valami 289 HUF volt, bár ez csak valami 6000 FT különbséget jelent, ez 4%-ot tesz ki, elhanyagolhatónak mondanám, mivel az árfolyam megjelenésig még változhat és azt sem tudjuk, hogy a custom kártyák árait meghatározták-e már, tehát ezzel felesleges foglalkozni.

Ha a fenti példát veszem alapul, akkor a 379 MSRP az 1070 esetében 105.362 HUF. Legjobb tippem szerint ha ehhez hozzáadom az árának 32.7%-át, akkor 139.815 HUF-ot kapok.

Na most amit Assdak fórumtárs mondott az 170.000 HUF környéke. Ez az én 32.7%-os árnövekedésemhez képest (amiben benne van vám, áfa stb) egy impresszív 61,3%-os növelés. Tessék elgondolkodni ezen, vagy hozni más reális példát, netán bizonyítékot. Én szívesen belátom azt, hogy egy GTX 1070 170.000 lesz itthon, csak támasszátok alá, ne csak benyögjetek egy hasra ütött számot.

(#784) rocket: Persze, csak egyáltalán nem mindegy, hogy egy reális 30%+t nézünk az US-ban bejelentett árra, vagy egy hasra ütött +62%-ot. Azt megértem, hogy az első hetekben lesz pár nyerészkedő nagyker, azt is megértem ha esetleg a hatalmas kereslet miatt hiány lépne fel és ezért kerül többe. Az árán úgysem azok rugóznak akik megveszik amint van shipping a címükre, mert őket nem érdekli az ár és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az áráról gondolom azok morfondíroznak-gondolkodnak, akiknek nem mindegy, hogy 30-40.000-rel többet adnak ki ugyanazért. Egyébként akik első körben be akarják szerezni, azok úgyis a FE verziókat veszik ami más történet.

Új hozzászólás Aktív témák