-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy MSI GTX 1070 GAMING X 8GB kártyát esetleg tudom kéne róla valamit?Amire figyelni kell stb..
Üdv.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Banderos #34443 üzenetére
Akkor részletesebben:
Az EVGA ACX 3.0 szériájával volt egy kis gond az 1070 és 1080-as kártyákat érintőleg a megjelenésük után.
Mégpedig pár euró-dollár centes thermal padokat lehagytak a kártyákról az első verzióknál és így használat közben adott programokat futtatva elmelegedhetett a VRAM és a VRM rész a szóban forgó típusú és fajtájú kártyákon.
Ezt a problémát utólagosan úgy hárították el, hogy a már az emberek gépében lévő ACX 3.0-ás hűtővel ellátott példányokat itt lehetett ellenőrizni, hogy érintettek-e a problémában:
Thermal Mod Kit and BIOS Check - link
Széria szám ellenőrzés után ha kidobta hogy érintett az adott kártya a problémát illetően, akkor javasolt volt a VBIOS frissítés és a thermal padok igénylése az EVGA-tól.
Amint kiderült ez a probléma a későbbi ACX 3.0-ás hűtővel ellátott kártyák problémáját korrigálták, de attól még lehetnek a forgalomban érintett kártyák.
Viszont a frissített VBIOS-al a kártya nem fogja leállítani a ventilátorait mint azt előzőleg tette.
Ezt a melegedési hibát orvosolva később kiadták az ICX 3.0-át amit átdolgoztak az ACX 3.0-hoz képest:
A new era in gaming With Everything Detected - link
Ott már volt mindenen amin kellett, hogy legyen hőátadás és hűtés továbbá szétszórtak 9 hőszenzort is a PCB-n és a ventilátorai is leálltak ha nem volt szükség hőmérséklet szempontjából hogy forogjanak, sőt a kártyán lévő 2 ventilátor külön-külön is tudott forogni... de a részletek a linken fentebb.
Ez a fiaskó egy jó teszt volt az EVGA-nak, mert kiderült hogy hogyan kommunikálják le a napvilágra került hibát, hogyan oldják meg és mint tesznek vele a jövőben.
Szóval mindettől függetlenül az EVGA *5-öst érdemel, de esetedben gondoltam érdemes megemlíteni hogy utána tudj nézni ha az EVGA-ra esne a választásod mivel a fentiektől függetlenül mezei játék esetén nem lehet bajod.
Plusz pont még mellettük, hogy közvetlenül velük tudod intézni a garanciát ha beregisztrálod az adott kártyát számlával együtt amit veszel. Mert Németországban van az európai központjuk és oda tudod küldeni közvetlenül a hibás terméket, csak előbb a weboldalukon adott részen fel kell velük venni a kapcsolatot.
Szóval ha gondod lenne akkor futárszolgálattól és problémás termék hibájától függően akár 5 munkanapon belül le tudod bonyolítani az egészet.
A Zotac GTX 1070 és 1070 Ti AMP! Extreme egy komoly hűtéssel ellátott VGA.
Bár a korábban tárgyalt MSI Gaming vs Asus Strix esetén mutatott MSI Gaming PCB-t nem közelíti meg... sőt csak a hőátadó borda van a kártyán ami érintkezik a GPU, VRAM, VRM trióval és nincs ami merevséged adjon a kártyának a GPU-VRAM-VRM felőli részen és hűtést adjon a kártya egészén...
De attól még jó hűtéssel ellátott VGA.
Az 1070 Ti gyakorlatilag egy GTX 1080 teljesítményét tudja olcsóbban.
Viszont olyan súlya van, hogy látványosan hajlani fog, ami ellen így lehet tenni ha szükséges:
How to fix video card sag FOR FREE! - videó
A félpasszív megoldás nem feltétlenül jó hőmérséklet szempontjából...
Persze minek működjön egy olyan mozgó alkatrész amire amúgy nincs szükség adott esetben, de pont, hogy a hőmérsékletet úgy tudod megfogni és kordában tartani igazán ha már alacsonyabb hőmérsékletnél is működnek a ventilátorok és már ott bekapcsolódnak a hűtésbe a hűtőborda mellett.
Nem pedig egy már bemelegedett kártyát-bordát kell megfogni.
Ezért is írtam és írom felül az Asus Strix 1070-MSI Gaming 1080 Ti által elképzelt elég lesz majd ha forog 60°C-tól venti elképzelést.
Amúgy nem tudja a félpasszív használatot az említett Zotac 1070 Ti - 1080 Mini.
Viszont azt láttam amióta a piacon van, hogy sokan beugrottak, hogy vettek egyet mert olcsóbb mint a többi de rosszabb hőmérséklet-zaj tekintetében.
-
Sziasztok!
Lenne lehetőségem olcsón venni egy Zotac 1070Ti vagy 1080 Minit. Egyetlen bajom, hogy úgy olvastam, ezek hűtése nem félpasszív. Valaki meg tudná erősíteni az infóm? Esetleg akinek ilyen kártyája van, beszámolna a zajról? Nálam egy pici ITX házban lenne, így valszeg alul is fogom feszelni, hogy minél halkabb legyen a hűtés. Bármilyen infót köszönök! -
Banderos
tag
válasz
Puma K #34434 üzenetére
Még egy kérdés ez két kártya maradt versenyben nálam
1. EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit PCIe (08G-P4-6276-KR)
2. ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Extreme 8GB GDDR5 256bit PCIe (ZT-P10700B-10P)Most találtam egy:
ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Extreme 8GB GDDR5 256bit PCIe (ZT-P10710B-10P)
megéri a 30 ezer felárat a két másik kártyához képest köszi a segítséget -
Pro!Petya
addikt
válasz
trek81 #34439 üzenetére
Szerintem is!
Közben megcsináltam a vga default mérést is ugyanígy mint a többit.Sztem teljesen jó a Strix hűtése, még 65-66 fokon is stabilan 2010MHz -et kiprésel mindezt hangtalanul (számomra). Igaz hogy a pcb hűtését megcsinálhatták volna minőségibben de szerintem ha ez 1%-on belüli eltérés a többihez képest hömérsékletben akkor nekünk felhasználóknak tökmindegy a végeredményt tekintve mivel hozza a kötelezőt.
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz
diegho #34435 üzenetére
Azt nem tudom hogy seria hiba vagy csak egyedi eset de ha ennyire hangos volt az nem normális sztem hogy egy porszívót is eltud nyomni....
Igaz nem 1070 hanem 1080 de strix :
Teljesen alapon gyári fan profillal most futtattam ~10 percig TimeSpy stressztesztet loopba
99%-os usage mellett fixen 2000 en tartotta a boost szinte végig, a max temp 66 fok volt ahol már 47%-on pörgött 1700rpm-el de semmi hangja nem volt. (Tudom szubjektív)
A szobába 22 fok van , a gép 1 méterre tőlem fejmagasságban. Az 5 db 140-es ventim idle-ben mentek mivel cpu-temp alapján dolgoznak szval csak a vga hűtőtte magát.Sajnos a teszt elindítása és kikapcsolása után eltelt egy kis idő ami ugye farag az avg -ból.
A saját profilomnál viszont 1V lock van 2063Mhz-re és 70% -os fan usage 45-65fok közé állítva (ez ~2500rpm) !!
Ez az ahol már kihallatszik a gépből kártya de csak olyan szinten h épp hallani hogy dolgozik ,és ezt is akkor ha full csend van a szobában és nem mennek a hangszórók mint pl játék közben.
Asszony kb ~2 méterről alszik a géptől és ha szól is csak azért mert a Romer G csattogása zavarja de közben a vas izzik, szval ennyire "hangos"..Természetesen 80-85% felett már durván hangos , de elképzelni nem tudom ahhoz hány fokosra kell felmelegednie a gyári profillal....
-
Puma K
nagyúr
válasz
diegho #34435 üzenetére
Mint korábban is írtam régebben volt nálam az Asus Strix 1070. Egészen pontosan még 2017-ben fél évig használtam aztán túladtam rajta.
Mivel a korábban említett ventilátor bekapcs 46°C-nál --> 100% 86°C ventiprofilt használtam és bevált hűtés-zaj szempontjából még tuning közben is amikor néztem mi a vége a kártyának.
Ahogy nézem nagyon maximum ~1500-nál nem forogtak többet a ventilátorai:
GPU 2126 MHz / VRAM 8996 MHz / 65°C / 1516 RPM : [kép]
GPU 1987 MHz / VRAM 8996 MHz / 69°C / 1314 RPM : [kép]
Az Overwatch nagyon megdolgoztatja a kártyákat, és a legapróbb tuninggal kapcsolatos instabilitásra is érzékeny játék... Amit teljesen fekete vagy zöld színárnyalatú képpel díjaz esetleg .exe crash... A GTA V is egy VGA zabáló játék és az sem szereti az instabil tuningot.
Itt OW + GTA V-Online után 2017. június 27-én:
GPU 2050 MHz / VRAM 8000 MHz / 72°C / 1396 RPM: [kép]
-
Puma K
nagyúr
válasz
diegho #34426 üzenetére
Ezek rég nem normális értékek és lehet érvényesíteni a garanciát.
Nálam a korábban említett házban és adott mennyiségű ventilátorral az Asus Strix 1070 gyári ventiprofillal, halk működés mellett maximum 72°C volt. Az átlag meg 68°C körül mozgott.
Amint csináltam egy saját ventiprofilt aminél 46°C-nál már elkezdte forgatni a ventilátorokat, és a 100% 86°C-nál volt a kártya nem volt melegebb 65°C-nál. Az átlag pedig ettől kevesebb volt.
Mivel az EVGA és a Zotac kártyái bonthatóak, így ezt a kettőt javaslom az eddig felsoroltak közül.
Bár az EVGA-ból inkább egy ICX-es variánst néznék az ACX-es helyett, de ha nincs más opció, jó az ACX-es is.Mindez azért jó mármint a szétszedhetőség, mert ha idővel elöregszik a pasztázás amit érezni is lehet hőmérséklet szempontjából, akkor a mezei halandó is újrapasztázhatja a kártyáját garanciavesztés nélkül.
Az a i5 8600K már jobban hangzik.
-
Banderos
tag
ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Extreme 8GB GDDR5 256bit PCIe (ZT-P10700B-10P) ez nem a ti verzió
-
törölt tag
válasz
Mika1227 #34430 üzenetére
Előtte a 398.82, majd a 399.24 drivert használtam. GTX 1070 és a GTX 1070 Ti számára ezek jók voltak. 411.70 van most fent a gépen, de az újabb drivereket azért időnként megnézem ha van elég időm játszani. Némelyik akadozást okozott játékban és még filmnézés közben is, vagy a színek/fényerő/kontraszt arány eltolodott szélsőségesebb megjelenités felé. Ha a játékra vagy filmnézésre nem tökéletesen jók, akkor visszateszem a 411.70-et.
-
Banderos
tag
válasz
Puma K #34399 üzenetére
A proci is lesz majd cserélve i5 8600K-ra
kicsit nézelődtem és ez a 3 kártya valamelyike lesz a nyerő
1. EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit PCIe (08G-P4-6276-KR)
2. MSI GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 256bit PCIe (GTX 1070 GAMING X 8G)
3. ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Extreme 8GB GDDR5 256bit PCIe (ZT-P10710B-10P) -
Mika1227
őstag
Beállítottam a DSR-t de vannak olyan játékok amiknél hiába állítok magasabb felbontást nem állítják át. Mitől lehet ez?
-
törölt tag
válasz
Puma K #34421 üzenetére
MSI Gaming 1070 Ti : 279 x 140 x 42 mm / 2 slot / 1075 g / 1707 g
MSI Gaming X 1070 : 279 x 140 x 42 mm / 2 slot / 1094 g / 1687 gFelsőház: MSI Gaming X 1080 : 279 x 140 x 42 mm / 2 slot / 1100 g / 1703 g
MSI Gaming X 1080 Ti : 290 x 140 x 51 mm / 2,5 slot / 1257 g / 1986 gÉrdekes megnézni a PCB és a hűtések tömegét. Itt nekem az optimalizált GTX 1070 Ti az érdekes, mert a VRM és a PCB egész jól megépitett és mégis a Gaming X GTX 1070 megelőzte tömegben. Meglepő módon a GTX 1070 Ti a pehelysúlyos PCB ellenére a második legnehezebb versenyző. Mindegyik videókártyán legalább 1x6pin + 1x8pin tápcsatlakozás volt, és a papirforma szerint a leg-leg videókártya a GTX 1080 Ti. Viszont az alsóházban Mario Cart stilusban előzgették be egymást a videókártyák. GTX 1070 Ti hűtése akkor jobb lehet mint az átlagos Gaming X videókártyákra került megoldások. Miközben teljesitményben és megépitésben inkább egy GTX 1080 formát hoz. Szerintem érdekes volt ilyen szempontok szerint megvizsgálni az MSI videókártyákat. Akkor következzék az MSI Gaming X 2070 : 307 x 155 x 50 mm / 2.5 slot / 1485 g / 2033 g. Felsőház : MSI Gaming X 2080 TRIO : 327 x 140 x 55.6 mm / 2.5 slot / 1553 g / 2367 g.
MSI Gaming X 2080 Ti TRIO : 327 x 140 x 55.6 mm / 2.5 slot / 1582 g / 2450 g.
-
Puma K
nagyúr
válasz
diegho #34409 üzenetére
Akkor úgy tűnik az a szett annyit is ért a gyakorlatban.
Attól hogy elbaltázott a VRAM hűtése, bedögleni még nem fog a gyakorlatban.
Csak rendesen nincs hűtve minden eleme a kártyának és olyan szintű igénytelenséget engedett meg magának az Asus, amit remélem a jövőben nem folytat... Egy Strix nem a fapad kategória.
Bár az új RTX 20-as szériából még nem néztem meg mit alkottak... de továbbra is a kedvenc gyártóm marad a többivel szemben, de erre azért remélem nem kap rá...
-
Zin
őstag
Olyab beallitas nincs hogy folyamat menjenek netezes közben is a ventik?
-
nismoka
addikt
válasz
Bjørgersson #34412 üzenetére
140 milisek és 600-as fordulaton mennek általában tehát aránylag kussban vannak.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
diegho #34406 üzenetére
Ha egy cipős dobozba rakod be 0 szellőzés mellett úgy hogy a helység ahol a gép van már alapból meleg azaz ~30°C-os, akkor valóban hangos lesz. Mint minden az lenne.
Nálam egy Corsair 200R-ben volt és tuningolva is szépen tette a dolgát a hűtés, egy egyedi ventilátorprofillal. A házat meg 9db ventilátor hűtötte-szellőztette tehát volt kellő légmozgás.
-
Puma K
nagyúr
válasz
senzaj #34403 üzenetére
Ezért:
Nem egy neve nincs gagyi gyártó, nem egy fapad kategóriás verzió, és nem a legolcsóbb darab... erre az Ánusz ráhány egy ilyen VRAM hűtést...?
Ráadásul ugyan ez a vicc van az 1060 és 1080-on is, és csak a GTX 1080 Ti-re voltak képesek rárakni rendes VRAM hűtést mint aminek alapból lennie is kellett volna egy ilyen ár-teljesítmény-minőség(?) kategóriájú terméken.
Nekem is volt Asus Strix 1070-em...
Ha már ennyi pénzt kiad egy VGA-ra az ember, akkor az legyen már rendesen megcsinálva nem pedig összehányt félkész valami legyen...
Szóval ezért sokkal inkább MSI Gaming a lehetséges opciók közül:
Asus Strix 1080 Ti... így kellett volna az alsóbb kategóriában is (1060-1080)...
-
Zin
őstag
Végre megvan a kicsike: ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB Cerberus.2k19-ben remélem hű társam marad
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest