-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
Köszi skacok!
Meg lett a probléma, loser error volt. Az SFCk mellett húzódó chip sorról hozzáért a lapka a az SFCk-hez.Azóta szebben néz ki.
Ezt az utókornak: Egy újabb idióta balladája
Aki nem szereti a regényeket annak annyi, hogy a HDMI kábel halt meg és egy hűtő volt (mezei konyhai, amiben az ételt tároljuk) a gyilkos, aki egy HDMI-DisplayPort átalakítóval ölt.
A lapka ami kell bele az kb 1< db 50x50x1 mm és 1 db 50x50x1,5 mm szépen méretre vágva. Van belőle hosszabb is valami 20x120 is, az se rossz egynek. Nincs fent torrenten és sehol se láttam leírva.Na és itt a regény.
Írtam, hogy csíkozódik meg minden. Elejében csak a monitorok kapcsoltak ki ha a hűtő működésbe lépett. Azt átkötöttem másik áramkörre a hűtőt, mondván ez megoldja. Az egyik monitoron megszűnt a villódzás a másikon nem. (2 monitor, az egyik a home office laptop+monitor HDMI, a másik a magán, asztali, HDMI.)
Az első az volt, hogy a kábelt kicseréltem és teszteltem. Egyik helyen se volt villódzás, visszacseréltem, továbbra sem volt, majd kb 2 hét múlva elkezdte megint az asztali. Hát mondom mi ez, google, driver csere, VGA gari papír, 2 hónapja járt le, !%@#. Na de mi van ha a monitor haldoklik, az még csak 1 éves, vagy talán az árammal van valami gond, esetleg a hő... Miután beállítottam a fentebb látott profilt megint egy ideig béke volt, de csak nem múlt.
Na mondom egy életem egy halálom, Cyberpunk 2077+félkonfigra akartam beváltani a vesém, de akkor legyen ez, szünetmentest kinéztem 66k+tisztítási és csere kellékek a VGA-hoz, paszta és lapkák. Nekem ez egyben nem fog menni, szóval legyen 3 hónap és előbb a kellékek. Augusztus 20, 4 nap szünet majd megcsinálom, 1 nap szerelés, 3 nap game, profit. Fél milis lapkát rendeltem, persze hogy nem jó, minek szétszedni hamarabb és megnézni aztán max csak másfél hét marad ki... Na de most már tudom a méretet.
Miközben szedtem szét vettem észre, hogy gyakorlatilag a szentlélek tartotta össze a hátlapot és a közbenső merevítőt (nem tudom mi a neve...) mondom szép. Szétküzdöttem a három csatlakozót, cuppan a hűtőzsír, aztán látom, hogy a közepe már jócskán fehéres. Csak nem volt ez rossz ötlet, aztán mikor nézem a lapkákat... atya ég. Lapkák környéke megkormolva, már a leszedésnél mállott, morzsolódott, mondom ebben még max 1 év volt aztán elengedi a füstöt.
Összerakni vissza nincs értelme, ezért váltás IGP-re azt mehet a SimCity 2000. Ment is de hoppá, a főmenüben már kezdte is a villódzást. HOGY AZ A... Oké oké, akkor talán mégis csak a kábel lesz. Van egy Xbox-om is, a céges gép kábelét szoktam átrakni a ha csapatom vele, mondom most ezt. A kábel tökéletesen funkciónál, a Red Dead Redemption megy ahogy kell. Mondom ezt nem hiszem el, kábel megint megy a céges gépre és láss csodát, bizonyos szögben ott is villódzik a kép, de csak FHD képnél... Hans bring ze flemmenweffer... A másik kábellel az asztalinak semmi baja. Majd a rossz kábellel az Xbox is produkált hibát, de úgy meg kellett tekerni a kábelt, hogy csak na.
Szóval ennyi, 2-3 hónap macera, szarakodás, azt csak egy nyüves kábel... Privát üzenetben lehet cifrán, szitkozódva kimacerálni, nem kerül jelentésre senki.- - - Történet vége - - -
[ Szerkesztve ]
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz RetepNyaraB #22669 üzenetére
Saját írásaimra válaszolgatok, hogy vissza lehessen vezetni. Itt írtam le, hogy mi a jelenség. Erőteljesen a hőre gyanakotam. Szétszedtem, kitakarítottam, de nagyon nem volt mit, kicseréltem a pasztát és a hővezető lapokat. Az ilyen benchmark progikat meg nem ismerem, nem szoktam használni. Nem húzom a kártyát. Monitorozás miatt van fent. Nem tudom milyen hűfoknak kéne lennie ilyen programok alatt. Elvileg ezek extrém terhelések, ilyeneket játék alatt nem kéne produkálnia. Majd még játékkal is megnézem.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz RetepNyaraB #22667 üzenetére
Nem rég pasztáztam újra, valamint kicseréltem a hűtő lapkákat is. Nincs semmi OC, csak arra vagyok kíváncsi, hogy másnak is fel megy-e 99-ig. Alapvetően halkabban használtam, használom, csak a közelmúltbeli gondok miatt van ez.
-
wrongduke
aktív tag
válasz wrongduke #22649 üzenetére
Sziasztok!
Végre meg volt a VGA karbantartás. Véleményeznétek a FurMark adatokat, hogy ez így rendben van-e?
Utána ha valakit érdekel, elmesélem a balladámat, hogy röhögjetek rajtam, velem (meg lett a hiba)Afterburner:
99 volt a max eszerint.Jelenleg stabil 35 fokon ketyeg. Itt-ott megugrik 45-47-ig aztán hamar vissza.
Jól sikerült a beavatkozás?"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz wrongduke #22645 üzenetére
(#22646) Redneck
Nincs, minden tiszta. Figyeltem azt is, hogy valami terheli-e a gépet, de semmi. Újonnan vettem még a 17-es bányász láz előtt.(#22647) Atilla001
Gari már nincs rajta, idősebb mint 3 év, de nem sokkal...
Nekem se hangoskodott azért nem is figyeltem a hőfokot, nagy ritkán hangosodott fel, akkor egyszer-kétszer mértem, de akkor se volt veszélyes."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz wrongduke #22640 üzenetére
(#22641) laskr99
Köszönöm, a pasztát felvettem a listámra. Nekem másmilyen van, kipróbálom ezt is.Egy érdekes jelenség kezdődött amit elég nehezen derítettem ki, ha melege van, nemes egyszerűséggel kéken hangyásodik a kép majd eltűnik másodpercekre, aztán visszajön és lutri mikor történik meg újra. Van mikor egymás után 4x-10x is csinálja.
Rommá kerestem google-ön a gondot, nem driver, nem windows, nem válogatós appok és játékokkal sem, az egyetlen amit találtam, hogy szünetmentesre kell kötni, az áram ingadozást kiiktatása végett. Elsőre arra gondoltam, hogy a sok fogyasztó miatt (beton panel lakás) és a kusza kábelezés, részben igaz is, de a jelenség nem szűnt meg, csak ritkább lett, hiába lett az egyetlen fogyasztó a körön. Amióta Afterburnerrel szigorúbb ventilátor profilt állítottam, azóta viszont megszűnt teljesen. Még hátra van pár teszt de bizakodom. A kártya "normálban" 85-90 fokig ment fel max (nyáron), jelenleg 70 fokon 80%, 80 fokon 100% pörgeti ventiket, így rendesen megy. Azért nem is gyanakodtam erre, mert szépen hűtötte, ritkán volt hangja.
Előbb tisztességesen kitakarítom, majd jön a szünetmentes (talán szeptemberben...). Mindemellett coil whine-os is, de azzal már nem tudok mit csinálni...
Még keresem a megfelelő leírást hozzá milyen méret kell, de eddig csak azt találtam, hogy van benne, méretet nem.(#22643) ollie
Kompresszorral fújtam ki félévente, évente. A procihűtőmből ítélve, néha a kompresszor sem elég.(#22644) Csupingo
Sosem volt húzva, sose bányászott. Nem feltétlen akarom kicserélni a lapkákat, de ki tudja mit találok a bordák alatt, ha már szétkapom és indokolt, akkor tudjak cserélni "mindent".[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni légyszíves? Tisztítással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
VGA: MSI GTX1060 6G Gaming XSzeretném ezúttal mélyebben kitisztítani a kártyát, újra pasztázni és nem tudom, hogy mekkora hővezető lap kell bele. Pontosabban milyen vastag. Látok itt 0,5 - 1,5 mm-ig 3 félét. Ilyet még nem csináltam. Melyiket érdemes beletenni? Egyáltalán érdemes cserélni?
-
wrongduke
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #14287 üzenetére
Ahogy én követtem az árakat, a Gigabyte WF2 6G olyan 80-90 között ingázott, többnyire 85. A G1, Strix, Gaming X csoportok meg 90-110 között. Hónapokig örlődtem, belém égett.
"Szifonon" elég jól látható az árgörbén, én 4 boltot követtem napi szinten.(Nem tudom ki találta ki ezeket a hangzatos neveket a bolt nevek (szifon, vizesek, szivatagos...stb.) helyett, de Nobel-díjjat neki.)
-
wrongduke
aktív tag
válasz Redneck #14234 üzenetére
Persze, kell valami, mert amúgy sütő lesz belőle. Bár kíváncsi lennék milyen értékeim lennének ha mondjuk egy battlefield 1 vagy SW battlefront-tal játszanék. Az a baj, hogy a "csicsa-parádé" nem vonz és ilyen címeket már meg sem nézek.
Valamint esetleg a frissebb és kevesebbet fogyasztó hardverek esetében mennyire lenne járható. Aztán a végén kiderül, hogy a tápok az okai mindennek, ők fűtenek csak."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Az a baj, hogy a hozzám haszonló embereket a kinézet kilóra megvesz. Nyílván egy bizonyos ár felett nagyon nem tudsz mellé menni, de nem mindegy mit kapsz ugyan azért a pénzért.
Javítsatok ki ha tévedek, de nekem még nem ment fullon a videokártya (nyílván a CPU nem adja), de nem is nagyon ment 70 körölüre a kártya. A szobában 30 fok, odakint 39, a párkányon 67.
Sajnos a fanatizmus nem csak a márkára megy, de a fűszál mennyiségre is. Nekem a szemmel látható (vagyis nem) az volt, mikor a GTX 750Ti után láttam milyen a GTA5 az 1060-nal. Az autók szebbek lettek, meg több lett a kavics... na bumm. Egyedül az FPS-eknél (minden értelemben) vettem észre nagyobb javulást.
Ezzel arra akartam utalni, ha nem benchmark után benchmark-ot futtatsz és valamire való hűtésed van, sok gondod a hővel nem lesz.
Ugyan az mint a CPU-nál. Deepcool gammaxx 300 hűtőm van, az sem pörgött soha többel mint 50%. Természetesen játék alatt. A gyári hűtőt lehet csapágyasra hajtottam volna, de ez meg szinte passzívba elvinné. Az MSI-m 4 óra játék után gép kikapcs és a kártya fogható. Gyakorlatilag az a 30 másodperc alatt hül annyit, hogy én sütöm meg a kártyát és újra akar pasztázni. Szerintem a többi is ugyan ilyen.5 óra játékból 4 benchmark és beállítások... Aztán kapsz egy patch-et
-
wrongduke
aktív tag
válasz Euromail #14207 üzenetére
Elég rossz, hogy gyakorlatilag nem látsz be a hűtés alá kívülről. Én egy 9800-9700 GT vagy ilyesmin láttam (meg nem mondom milyen széria, hűtőcsöves, állítható ventis) ami dupla ventis volt, azon külön a RAM is hűtve volt és talán még a jó öreg 8600 GTS-en (vagy csak GT...) is volt. Pedig az csak DDR3-as volt.
Látva, hogy a DDR3 és DDR4 ramokra milyen bordákat és külön hűtést lehet venni, indokolt lenne a VRAM-ot is hűteni. Spórolás?
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Hauptmann #14186 üzenetére
Várj, várj, várj! Még tanulom, hogy kell de remélem belejövök.
Fanboy-mode: ON
Micsoda leszólod az MSI-t? Hogy mer egy Gigás ilyet mondani! [MSI-s habzószáj és sárkányos trikó](#14190) kolopele: Úgy van jól mondod!
(#14194) Hauptmann: Hogy nem minőségi?! Hidegebb mint az ex-feleségek szíve.
(#14197) REIT: Várj, akkor te most az MSI ellen vagy mellet érvelsz? Összezavarsz...
(#14199) REIT: Elárultad magad...
Remélem senki nem veszi komolyan...
Egyébként én is belefutottam ilyen tesztekbe vásárlás előtt, de nem nagyon értettem. Ezek a maxon hajtott értékek, nem?
Számomra az inno3D kártyák kicsit no-name státuszban voltak, de határozottan felkerült a térképre. Nyílván ezen kijelentésem után már csak rosszat fog készíteni.
Ahogy elnézem, mindenütt a VRAM volt a legforróbb. Én is kíváncsi lettem volna, hogy az ASUS kártyákon lehet-e a főzni.Mostmár tudom, hogy 2in1 MSI villanyrezsó és grafikus megjelenítőm van, összedobok egy lecsót míg farmolok egy kis "Wrong-Coin"-t.
-
wrongduke
aktív tag
válasz DeathAdder #13846 üzenetére
Egyébként nekem az MSI Gaming X elég zsírul világítja a szobát. Hosszabb műveletekkor lekapcsolom a monitort, ha közben besötétedik, akkor vagy vakító kék ledet követem (CM N300), ha útban van a szék, akkor a napsütést a gépházból.
Monitor előtt ülve egyáltalán nem vészes, csak meglepűdtem, mikor monitor off, villany (véletlenül) off, de még mindig látok, pedig már 23 óra elmúlt. Megnézem én is ezt a cuccot és ha van strobe üzemmód, akkor csapok egy 90's Techno party-t vele és az RGB lámpákkal.
Nincs valakinek kölcsönbe egy motoros disco gömbje?"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz DeathAdder #13827 üzenetére
Kalapács
Ne, ne tedd..."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz Redneck #13820 üzenetére
Most látom csak. Ha megnézed az első képet amit felraktam, a háttérben a háznak végig van teteje ami ereszként belóg, és annak van árnyéka is. Nos a képen csak a falfirkákig van, hol ott tisztán emlékszem, hogy annak végig van árnyéka. Ezt le kell csekkolnom. Gyanítom ha közelebb megyek kirajzolja azt is.
Ugyan ez a jelenség volt a GTA-ban is.
Egyébként Win7 pro-t használok, jelenleg a legfrissebb nvidia driver-rel.
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Dr_Senkihazi #13809 üzenetére
Nem. Ez szimplán mikor a kecót kell megvédeni (és a pénzt) 3 hullám rendőrtől. Csak épp a kártya kezeli már ha a hulla mennyiség ultrán van
(#13811) Redneck: Ok, meló után küldöm.
Nem tudom ki, hogy szokta, de én az nvidia exp-pel optimalizálom és ha kell onnan még állítgatok. Arról esetleg vélemény? Nekem egyenlőre bevált. Nagyon ritkán kell/lehet feljebb venni bármit it.
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Na volt egy kis időm gémelni. Payday 2, feltoltam mindent plafonra amit találtam. FPS-t nem mértem, röccenés csak akkor volt mikor betöltött a játék, onnantól sima. Gyönyörű!
[kép1]
[kép2]
[kép3]
A jpg miatt lehet nem lesz az igazi, de elég nagy ugrás volt."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz Redneck #13704 üzenetére
(GTA V) Miután beleraktam a kártyát, nyomtam pár benchmark-ot utána észrevettem, hogy érdekesen rajzolja az árnyékokat.
Nekem az segített, hogy a szorzókon visszább vettem eggyel és a vsync-et kikapcsoltam. Nem volt időm még rendesen beállítani (amellett, hogy "grafika-barbár" vagyok), de így 54 FPS volt a minimum és minden very high-on van, a bug pedig eltűnt. Ha gondolod bedobhatom milyen beállításaim vannak.(#13718) Sir81: such equation, very temperature, so coin, wow
(#13727) msgt.fubar: Biztos pont ott állt a kamion mellett, amelyikről "potyognak" az áruk... Csinos mennyiség.
(#13745) bobalazs: Miután leküzdöttem az irígységem, gratulálok neki. Nyílván csípi az ember szemét amikor valaki sokkal kevesebb munkával keres 5x annyit mint aki keményen dolgozik... Mindenki előtt ott a lehetőség.
Annó mikor rendszergizdáskodtam (nehéz szó) megkaptam én is, hogy 20 perc munkával megkeresem azt a pénzt, amit más egész napos munkával. Kizsákmányoló lettem. 4000 forintról van szó...(#13757) DeathAdder: Én se rég vettem kártyát, már csak napok kérdése. Velem is mindig ez történik.
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Nem tudom ezt hányan olvasták, de csak ma találkoztam vele. Bányászoknak csinálnak VGA-kat. Nem tudom menniyre fogja ez őket meghatni...
[PH Hírek]"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #13628 üzenetére
Ahogy én is megdupláztam a gépem árát azzal, hogy VGA-t cseréltem benne.
Csak a VGA kerül annyiba, mint minden más együttvéve, beleérteve a monitort is...
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Srácok ez nem semmi. Olvasom itt amiket írtatok, így már én is hálát adok az égnek, hogy csak 2 napot gondolkodtam a kárytámon.
Lassan megérné aranytartalék helyett videokártya+bitcoin tartalékot tartani az országoknak. A fizetésedet bitcoinban kapod, a gyereknek a két gombóc fagyi egy GT 730, egy teletank benya meg 1050Ti... A havi villanyszámlád meg RX470/4G... Tiszta Fallout már. Ja, és az aprót memóriában vagy SSD-ben kapod.
Még idejében álljunk bele a kockavalutába, hogy ne mi legyünk aki havi ATI 6750-ért melóznak 12 órában."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz Hauptmann #13366 üzenetére
Szerintem követik az eddigi sémát a megjelenéssel. Ha hinni lehet a Wiki-nek, akkor jövő évben fog megjelenni a 2060, talán tavasz. Idén max 2080 és 2070. A legteteje soha nem fogy el... Valamint + 1-2 hónap a custom kártyák.
(#13395) piero86: szép fogás.
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz juliensorel #13016 üzenetére
Nemsokára eljön az éves nagytakarítás ideje, próbálok majd okos lenni. Le kell úgy is bontsam alaplapig aztán kísérletezek, de nem láttam racionális lehetőséget arra, hogy a CPU tápját máshol vigyem mint keresztül mindenen, a 3 vinyó+SSD gonddal is kezdeni kéne valamit. Anyám gépében sokkal egyszerűbb volt bár az teljesen más...
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Nekem is megérkezett tegnap a kártyám.
Köszi mégegyszer mindenkinek!
Ennyit még nem szívtam beszereléssel és driver telepítéssel...Gratula televan! Nagyon jól néz ki! [Link]
Ki kéne tanulni ezt a "kábel-management" dolgot, nálam épp, hogy elfért minden, hatalmas katyvasz az egész... Ha valakinek van erre (ha létezik ilyen) oktató anyaga, dobjon már meg vele. Legalább tudni mit merre érdemes elvezetni... Valahogy az általam ennek vélt helyeken rövid lesz a kábel.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Televan74 #12783 üzenetére
Ahogy eddig nézegettem már igen csak az. Nagyon kevés helyen kapni. Az "alap" ASUS, MSI, Gigabyte...stb már szinte minden honnan eltűnt. Strix, Gaming X, G1 és társait lehet még innen-onnan beszerezni, de jóformán 100 körül vannak.
-
wrongduke
aktív tag
válasz juliensorel #12776 üzenetére
Ez után befejeztem az offolást
Én meg egyszer lespóroltam a pasztát a hűtőről... miért is kapcsolt le a gép a nyári 40 fokban... Én azt hittem megkorra király vagyok, hogy széthajtok egy (akkor még) x3-as AMD procit. A gép sem bírta a sok "BOOM HEADSHOT" kiáltást. Miután meg csináltam és a procinak semmi baja nem lett, át ment a hűtőm passzívba (megadta magát a venti) és eldurrant egy kondi a videókártyán... Táp, hűtő és videókártya csere... Ezt nevezik "amerikásan" Charile Foxtrot-nak.
Egyébként a Skyrim-es "vírus" annyira dúrva volt, hogy azóta is kapom a béta kulcsokat az Elders Scroll Online-ba ha jön valami új.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz juliensorel #12772 üzenetére
Erre tényleg esküszöm, hogy eredeti, még a dobozos Anthology teljes kiadásból regisztráltam be steam-en. Semmi turpisság még mod sem volt benne. Hogy konkrétan steam-ről szettem-e össze vagy jöhetett máshonnan azt nem tudom, de azt igen, hogy a Skyrim-mel kezdődött. Nyilván én sem vagyok teljesen ártatlan, de a Bethesda a szívem csücske
-
wrongduke
aktív tag
válasz SECTORnooB #12741 üzenetére
Ahogy láttam már megoldottad, de nekem is volt ilyen. Nekem egy intel "szoftver" kezdte el kihasználni 100%-ban a procit, mindezt miután letöltöttem a Skyrim-et Steam-ről.
Nekem az oldotta meg a gondot, hogy nemes egyszerűséggel visszakerestem honnan indul az app ami zabál és letöröltem. Se vírusirtó, se mailware elleni cucc nem találta, se ccleaner (bár ez csak próba volt...). Ha feladatkezelőből bezártam, tökéletesen ment minden, míg egy másik játékot nem indítottam. Elég trükkös dolog volt, ja és rejtett mappában volt a user-em alatt, azt hiszem a roaming alatt. Amúgy meg mindenhonnan indult, mindegy melyik mappában volt. Kicsit kísérleteztem.Windows 7 pro-t használok.
-
wrongduke
aktív tag
Köszönöm mindenkinek aki segített, megrendeltem.
MSI 1060 GAMING X 6G - 92.000 Ft szállítással együtt, hétfőn érkezik. Idéznék egy "örökzöldet" höhö, érted, zöld... Hofitól: "Hülye vagyok anyám!"
Mennyire vagyok hülye 10-es skálán ahol a 10-es a legrosszabb?
Továbbá ha már itt vagyok, hogyan működik a VGA csere szoftveresen? Még mindig letakarít-csere-telepít-újraindít megy?
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Redneck #12688 üzenetére
Igen, többek között ez volt az egyik ami megingatott. Az open-world játékok eszik a ramot, a többi annyira nem vészes, ahogy te is mondod. A CPU dologgal is tisztában vagyok, nem is célom innen magasabbra menni.
A napokban akadtam rá erre (techpowerup), eléggé fantázia beindító.
- Még ha átlag FPS-t is nézünk, és proci miatt kevesebbel is számolok a 3 gigás egész jó nekem.
- Viszont, nem mindenhol van nagy árrés 3 és 6 giga között ami miatt a 6 giga vonzóbb.
- Csak még egy csavar, az MSI GAMING X 3 Gb közel annyi mint egy Gigabyte WF2 6 Gb. Nem vagyok márka fanatikus, de kevesebb rosszat hallottam ezen fajta MSI-re mint a Gigabyte-okra. Főként ventilátor téren.
Na ezért dobott az agyam kékhalált. A racionalitás a 6 gigára mutat, a pénztárcám a 3-ra. Nyilván nem nektek kell dönteni helyettem, viszont a hozzád hasonló tapasztalatok és javaslatok sokat nyomnak a latba."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz juliensorel #12681 üzenetére
Igazad van, viszont időm nem nagyon enged többet. Pl.: Skyrim-be 6 hónap alatt tettem 116 órát... Ez a három játék + van még pár régebbi az ideiévre és a jövőévre is leköt. 3 év múlva teljes konfig csere lesz. Szóval 3 évre kell nekem kártya.
juve600: Köszi
jacint78: Köszi
Scorp2011: jogos és jól látod, de 1070-et nem biztos, hogy sikerülne és idén többet már nem tudok kifacsarni magamból. Konfigom az adatlapomon. Viszont nem akarom elkapkodni. Ezért számít minden vélemény. A google-től meg kifolyik már a szemem...Szerk.:
Max 32 centis kártya fér a házamba, CM N300[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Most komolyan elbizonytalanítottatok. 1060-as kártyát akarok venni és eddig a 6 gigásokat nézegettem (főleg a giga WF2-eseket), viszont ahogy nézem nem sokkal tud többet a 6 gigás a 3-nál (játék alatt). Az a 3-15 FPS 40-50 felett számomra elhanyagolható.
Ahogy látom GTA alatt kell a plusz Vram viszont máshoz nem. Én most a Witcher 3, Fallout 4, Doom hármasra akarok rámenni és a GTA-t kicsit hanyagolni. Ahogy néztem ezeknél nem oszt nem szoroz az a +3 giga, nyílván csak 1920x1080. Most melyiket érné meg megvenni? Max 85 van rá egyébként, csoda ha találni már 6 gigás kártyát 90 alatt. Ha 3 gigás, akkor még talán egy MSI Gaming X is belefér.Ezzel tudom beálltam a hülyeségeket kérdezők sorába...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest