- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Notebook hibák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Plazma TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz #24845312 #9930 üzenetére
"...pedig már kikapcsoltam mindent, amit lehetett."
TROLL ON
Ezek szerint mégsem.
TROLL OFFKomolyra fordítva a szót: Windows 10 esetén alapértelmezettként nagyon sok olyan háttérfolyamat, feladat, stb. fut, amely legtöbb felhasználó számára szükségtelen, feleslegesen terhelik a gépet. Nem csodálom, hogy ez egy HDD-vel futtatott rendszeren okozhat hasonló problémákat, mint, amit előzőleg leírtál. Windows 7-ben is voltak hasonló folyamatok, automatikusan ütemezett feladatok, stb., de közel sem ennyi, mint ebben az OS-ben.
Több, mint 2 éve aktív felhasználója vagyok a 10-es rendszernek, nagyon sok béta build-et használtam, kipróbáltam, de, amennyiben tiszta telepítést választok (az esetek 99,9%-ában így döntök), úgy kb. majdnem egy hét, amire készre beállítom a rendszert abba a formába, amelyben nekem megfelelő, és, akkor még nem beszéltem az általam használt programok, alkalmazások feltelepítéséről majd konfigurálásáról... Persze ez nagyon kényelmes tempó. Szép vagy nem szép, de másnak természetesen nem csinálom meg ilyen aprólékosan.Ha szeretnél megoldást keresni a problémádra, akkor első körben a Windows Feladatkezelőjében (taskschd.msc) nézz körül. Alapértelmezettként itt kb. 80 db automatizált feladat kapott helyet. Nekem ebből 9 db maradt meg úgy, hogy ennek egy része általam feltelepített, a Windows-al automatikusan induló program.
Másodsorban az általad felvázolt problémát a Superfetch is okozhatja, amelynek kikapcsolása nem feltétlenül javasolt HDD esetén, mert én azt tapasztaltam, hogy valamelyest lomhább lesz tőle a rendszer. Ez egyébként a HDD aktivítást minimálisan befolyásolja, mivel ezt leginkább az OS indulása utáni percekben kezdi el a műveleteket.Ezeken kívűl még ezernyi dolog lehet, ami kerregtetheti a HDD-det, de először érdemes ezeket végignézni.
Ha nagyon zavar a probléma, tudok segíteni, de már ez is elég nagy OFF, így, ha gondolod esetleg privátban keress meg!(#9933) Redneck: "Kerregés lelőhetetlen fantom process."
Ilyen nincs.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Ezt néztem pont valamelyik nap és le is tettem róla.. Új ASUS gép, clean install, jogtiszta Win10, 1607. Kerregés lelőhetetlen fantom process.
Az enyémen maradt a 7, kevesebb RAM-mot eszik indulás után és minden úgy van ahogy szeretem.
Lassan fél éves telepítés lesz, de 2-3 évesen is ugyanilyen frankó volt.Forza Horizon még várhat.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Imre921
tag
A felügyeleti eszközöket meg a pudvás windows defendert kikapcsoltad? Mennyi ram van a gépbe? Az ütemzett töredezettségmentesítést kilőtted? Nálam pont hogy sokkal gyorsabb mint a ..lószart, nem tudom, amikor 7em volt gyengébb gépem volt sokkal Az biztos hogy nálam villámgyors és ritkán tekeri feleslegesen a lemezeket pedig használok egy pár alkalmazást. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest