Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rasiel

senior tag

válasz #24845312 #9930 üzenetére

"...pedig már kikapcsoltam mindent, amit lehetett."
    TROLL ON
    Ezek szerint mégsem. ;] :)
    TROLL OFF

Komolyra fordítva a szót: Windows 10 esetén alapértelmezettként nagyon sok olyan háttérfolyamat, feladat, stb. fut, amely legtöbb felhasználó számára szükségtelen, feleslegesen terhelik a gépet. Nem csodálom, hogy ez egy HDD-vel futtatott rendszeren okozhat hasonló problémákat, mint, amit előzőleg leírtál. Windows 7-ben is voltak hasonló folyamatok, automatikusan ütemezett feladatok, stb., de közel sem ennyi, mint ebben az OS-ben.
    Több, mint 2 éve aktív felhasználója vagyok a 10-es rendszernek, nagyon sok béta build-et használtam, kipróbáltam, de, amennyiben tiszta telepítést választok (az esetek 99,9%-ában így döntök), úgy kb. majdnem egy hét, amire készre beállítom a rendszert abba a formába, amelyben nekem megfelelő, és, akkor még nem beszéltem az általam használt programok, alkalmazások feltelepítéséről majd konfigurálásáról... :) Persze ez nagyon kényelmes tempó. ;) Szép vagy nem szép, de másnak természetesen nem csinálom meg ilyen aprólékosan. ;] :B

Ha szeretnél megoldást keresni a problémádra, akkor első körben a Windows Feladatkezelőjében (taskschd.msc) nézz körül. Alapértelmezettként itt kb. 80 db automatizált feladat kapott helyet. Nekem ebből 9 db maradt meg úgy, hogy ennek egy része általam feltelepített, a Windows-al automatikusan induló program.
    Másodsorban az általad felvázolt problémát a Superfetch is okozhatja, amelynek kikapcsolása nem feltétlenül javasolt HDD esetén, mert én azt tapasztaltam, hogy valamelyest lomhább lesz tőle a rendszer. Ez egyébként a HDD aktivítást minimálisan befolyásolja, mivel ezt leginkább az OS indulása utáni percekben kezdi el a műveleteket.

Ezeken kívűl még ezernyi dolog lehet, ami kerregtetheti a HDD-det, de először érdemes ezeket végignézni.
    Ha nagyon zavar a probléma, tudok segíteni, de már ez is elég nagy OFF, így, ha gondolod esetleg privátban keress meg! :K

(#9933) Redneck: "Kerregés lelőhetetlen fantom process."
    Ilyen nincs. ;]

[ Szerkesztve ]

• Redneck

nagyúr

Ezt néztem pont valamelyik nap és le is tettem róla.. Új ASUS gép, clean install, jogtiszta Win10, 1607. Kerregés lelőhetetlen fantom process.
    Az enyémen maradt a 7, kevesebb RAM-mot eszik indulás után és minden úgy van ahogy szeretem.
    Lassan fél éves telepítés lesz, de 2-3 évesen is ugyanilyen frankó volt.

Forza Horizon még várhat.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

• Imre921

tag

A felügyeleti eszközöket meg a pudvás windows defendert kikapcsoltad? :F Mennyi ram van a gépbe? Az ütemzett töredezettségmentesítést kilőtted? Nálam pont hogy sokkal gyorsabb mint a ..lószart, nem tudom, amikor 7em volt gyengébb gépem volt sokkal :DDD Az biztos hogy nálam villámgyors és ritkán tekeri feleslegesen a lemezeket pedig használok egy pár alkalmazást. [link]

Új hozzászólás Aktív témák