- Léghűtés topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem a legjobb megoldás, ha előről egy 12cm-es venti fúj befelé, Ha kettő, az még jobb, és hátul szintén egy 12-es kifelé. Ha van tetőbe épített venti, az is kifelé. A hátsó nem használt slot helyeket tényleg jó ötllet lezárni, vagy egy 8cm-es ventit odaépíteni, ami kifelé fúj. A lényeg, hogy egy icipici túlnyomás legyen a házban, és előről jöjjön a hideg levegő, mert akkor esély sincsen a visszaszívott meleg levegőnek.
A levett oldallap is ront a hűtés hatásfokán, -
törölt tag
válasz
C.Brigante #21167 üzenetére
Mint a havernak. Csak ő nem eladta, hanem garizza a kártyát. 7200gs csúcskártya. Passzív hűtéssel, ami a frászt is hozta rá, mert 98 fokig melegedett Vista alatt. Aero engine rulez
venti kell, hogy hűvös legyen.
De elfut a HL1, és a CS1.6 simán.
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #21165 üzenetére
Mi lesz helyette?
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #21161 üzenetére
Milyen hűtővel?
S1: alap: idle 36 fok, load 44 fok.
S1: tuning idle 37 fok load 48 fok.Gyári hűtővel rettenet volt. Vagy idle 63 fok és csendes volt, vagy 53 fok és zaj. load alatt 85 fok fölé is mászott, ha nem piszkáltam a gyárilag beállított fordulatot.
De vezérelt ventivel elérhető idle 55 fok, load 73 fok is, ami viszonylag elfogadható tuning alatt is. Csak a hang....
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #21121 üzenetére
De milyen aljas módon.
Ír egy látszólag témába vágó dolgot, és a sz@ros kis oldalát linkeli.
-
törölt tag
válasz
J.J. András #20872 üzenetére
A Leadtek kártya ref. nyákos. A Giga nem. Tuningban nincs túl sok különbség, vmod esetén jelentős. illetve a nem ref. nyákos kártyák némelyikén nem lehet normálisan szabályozni a ventit, llletve nincs hőfokkijelzés.
A "huzalsziget" egy opció, ami nem került beépítésre. Csak találgatni tudok, valószínű videó input lehet. -
törölt tag
Elvileg igen. Mivel átlagolt értéket számít a Mark06. De ha összehasonlítod a pontokat, akkor a CPU pontszámnál jelentkeznie kell némi pontnövekedésnek. Annyira sokat nem hoz a CPU tuning a Mark06-ban, csak nagy órajel különbségnél jeletkezik számottevő pontnövekedés. Illetve 4 magos CPU-nál. Kétmagos proci esetén kb fele lesz a négymagoshoz képest minden. Az órajel emelésre is jobban reagál a progi négy mag esetén. Játékoknál persze ez alig jelentkezik, szinte semmi különbség nincsen a kettő, és a négy magos konfigoknál. alig van néhány játék ami hajlandó kettőnél több mag használatára.
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #20861 üzenetére
Vinyó nem kezd el töltögetni?
-
törölt tag
válasz
shouryuken #20422 üzenetére
Valamennyit ér. Csak nem annyit, mint a hardveres. Az 50MHz, kicsit túlzás, de 40MHz benne van.
-
törölt tag
válasz
AdamNorthWes #20333 üzenetére
Az Abit lapokban van ilyen opció, a biosból elérhertő, amelyiken microguru is van, azon win alól is lekérdezhető az állapot.
-
törölt tag
válasz
buherka #20306 üzenetére
Mistral-ban nem vásárolok.
Vannak bejáratott kedvenc boltjaim, ahol veszem a hardvereket, ritkán teszek kivételt, akkor, ha nem tudnak sehol sem felhajtani egy bizonyos cuccot. Akkor viszont el is várom, hogy originál csomagolást kapjak. Kivétel persze, ha használt cuccról van szó. Használtat pedig nem nagyon szoktam venni. Olcsó kiegészítőket pedig tökmindegy, hogy hol veszek. (ventik stb stb...)
Ahol pedig bontják a proci dobozt, az valóban úgy végződik, hogy konfigba építik, és komplett gépként adják el. De ez normális, ha a bolt állít össze kompletten. Csak volt eset, hogy vett valaki új cuccnak árult alaplapot, és fura módon béta bios volt rajta. majd mikor a diagnosztikát nézték, volt a lapban vagy 400 óra üzemidő. (Abit alaplap, azoknál az üzemidőt semmivel sem lehet nullázni a biosból). Ezért is vagyok alapesetben kicsit bizalmatlan a bontott cuccokkal. -
törölt tag
válasz
buherka #20292 üzenetére
Ha egy bontott dobozos procit nyomnának a kezembe, akkor én azzal a mozdulattal vissza is nyomnám az eladónak. A dobozos CPU lényege, hogy teljesen érintetlen, és bevizsgált, tesztelt holmi. A tálcásról ez nem mondható el. Mármint, hogy érintetlen.
Ahol szoktam vásárolni, ott nem bontják ki a procit.
Azt tartom fair dolognak, ha elöttem bontják ki a cuccot, és helyezik el a bolt azonosítóját. Legyen ez bármilyen hardver. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #20290 üzenetére
Az Inno nem nevezhető szar kártyának, csak az olcsóbb szegmensnek vannak kompromisszumai. A referencia nyák-ra épülő Inno az átlagnál jobb lett. A Manli pedig egy eléggé nagy gyártó, az más téma, hogy nálunk kevésbé ismert.
A Gainward kártyát egy nagyon komoly kártyának tartja a tuner társadalom, pedig a Gainward gyakorlatilag Palit. A Gainward a Palit egyik leányvállalata. A Manli is hasonló.
Az új 8800GT kártyák eléggé kettősre sikerültek, mert kijön a kevesebb rétegből épített nyákok problémája ezek szerint. A gyári tízréteges cuccok jobbak, mint a hatrétegű módosított nyákok. Bár az igaz, hogy a referencia nyák, az GTS nyák is egyben, csak simán lehagyták a GT-ről a plusz tápkört.
Drága kártya is okozott már komoly csalódást. -
törölt tag
válasz
Sárpac #20201 üzenetére
Gyanítom. Mármint a VGA tápellátás. Ja, ha nem dugjuk rá a kieg. tápcsatlakozót, akkor sípol ugye a kártya, de élből indul a gép.
A konfig tápja tökéletes, de biztonság kedvéért kipróbáltuk más táppal is, azzal is csinálja. Sőt, először CPU-ra gyanakodtunk, mivel az én procimmal simán indul. viszont a többi kétmagos cuccok nem tudták elindítani, illetve bizonytalanul, más alaplap esetén is csinálta, ha E6xxx volt benne. 4xxx-el nem próbáltuk, de nincs is értelme, mert ez így nem százas cucc, ki tudja, hogy később mi jöhet ki még rajta. Alaplap is tökéletes, az is tesztelve. a ramok is. -
törölt tag
válasz
Tuco Ramirez #20184 üzenetére
Ezt szokta eljátszani a M...ral. Ez nem onnan van. De, ha azon múlik simán tudunk vinni több gépet is, amiben egyből előjön a tünet, a bennük lévő 8800GT-k/GTS-ek pedig hiba nélkül üzemelnek. Volt már más garos gond, alaplappal, azt cserélték. Élből, kérdés nélkül. És nem akarunk más cuccot, úgyhogy, ha nem akarják, a dolgot, akkor fogyasztóvédelem. Ha nagyon muszáj, tudunk szerezni független szervíz által kiállított szakvéleményt is. Remélem ilyen dolgokra nem kerül sor, bízom a boltban, és a szervizükben.
-
törölt tag
válasz
Sárpac #20187 üzenetére
Albatron.
Gyári órajeles, és nem a gyári hűtésel volt használva, hanem egy S1-el. A kezdetek kezdetén már S1 volt rajta, és szépen dolgozott is a kártya, mostanáig. Tuning nem volt, mivel egy extra halk gép építés volt a cél. Nem is melegedett egyáltalán, a biztonság kedvéért az összes FET is hűtött. Visszaraktuk most a gyári porszívót, a jelenség maradt, illetve a hőfok lett több, ami normális. Úgyhogy tuti, hogy nem túlmelegedés okozta a gondot. És az a szép, hogy nem minden konfigban csinálja. Viszont könnyen reprodukálható egy adott összeállítással, azokkal, amit korábban is írtam. Én bízom, hogy menni fog garanciában, nem is kell más, ugyanez a márka is jöhet, nem volt vele baj, két hónapig. Egyedi hiba lehet.
Sajna kb. két hét a garanciális ügyintézés, addig vesz a srác egy kőkemény low end cuccot, ami netre, és dolgozni jó. Amúgy 3 év gar. van a kártyán.
Fizikai sérülén nincs, átvisgáltuk nagyon alaposan, a GPU-t különösen. -
törölt tag
válasz
yakuza.tora #20162 üzenetére
Persze.
IP35Pro+E6600, IP35Pro+E6300 IP35+E6750, Asus P5B Deluxe+E6300 Ezekben simán produkálja a hibát.De IP35Pro+Q6600, ott nem. -
törölt tag
Hali.
Adott egy érdekes szituáció. Adva van egy 8800GT, ami úgy tűnik hibás. Viszont nem minden konfigurációban jön elő a hiba. Pl. egy E6300, E6600, E6750, CPU-k társaságában, különböző alaplapok esetén nem hajlandó működni, illetve minden harmadik-negyedik próbálkozásra indul, és így is instabil a VGA. Viszont Q6600 társaságában nem jön elő ez a gond. És van, hogy néha simán indul a felsorolt CPU-k esetén is.
A kártya hibás, az tuti, de erre lehet-e garanciát érvényesíteni, ez a nagy kérdés. Szerintem lehet. Igaz?Jó lenne, ha válaszolnátok, mert holnap vinném gariztatni a cuccot.
-
törölt tag
válasz
danilla #20023 üzenetére
Próbáld kicserélni a bios-t a kártyán, pl. egy BFG bios-ra. De elötte az eredeti mentése feltétlenül kell. Egy PCI-os kártyát is készíts be, ha valami folytán nem menne a BFG biossal. Menni fog.
Bios csere leírás a logout blogomban az nvflash cikknél, illetve MrSnake logout írásában található. -
törölt tag
A GPU hőfokot csak maga a VGA bios figyeli, és kapcsolja le kritikus értéknél. Ez általában 100fok, de bios szerkesztéssel lejjebb is hozható. Nagyon jó progi erre, a Nibitor3.7, és az NVFlash 5.57. kombó. Használatukról a Logoutos blogomban, ill. MrSnake blogjában olvashatsz bővebben.
Ha van a tápon 6 tűs csatlakozó, akkor azt dugd bge a VGA-ba, ha nincs, akkor a kártya mellé csomagolt molex/VGA táp átalakítót kell használni, ennél mindkét csatlakozóba kell dugni energiát. -
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #19859 üzenetére
Az amcsi pite csomagolásán is ez van, hogy a töltelék forró. Csak figyelmeztetni akarják az USA-ban élő default usereket, hogy ne piszkálják a cuccot.
-
törölt tag
válasz
Overlocker #19755 üzenetére
Darabokban is eladod?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szab.tam #19390 üzenetére
SLI tuning esetén csak bios szinten tudsz emelni. CF alatt detto.
A CPU valóban kevés a két kártya alá. Egy alá pont elég.
Ati drivernél nem volt mindig öröm a havi betevő driver, lásd, a mostani driverek piros árnyék bug mizériát.Az Asrock lappal nekem csak egy bajom van. Igaz ez nem sok. A tápcsatlakozó nagyon rossz helyre került.A gépembe szerelve be sem tudnám dugni, mert nem férne oda a kábelköteg a CPU hűtőtől.
Szintén apróság, de jobb lenne, ha elforgatták vona a sata csatlakozókat, ne adj isten a lappal párhuzamos csatlik lennének. A harmadik, de ez viszont az összes SLI/CF lapra igaz, hogy mi a bánatnak rakják a PCIe kieg. tápcsatlit a PCIe csatoló mellé? Valami rettenet roszz helyen van. Az össz. alaplapoknál ez van. Engem spec. nem érint, de egy SLI konfignál szép kis kábeldzsungek tud kialakulni.Nekem ilyen apróbb dolgok is szoktak dönteni, ha választani lehet a lapok vásárlásakor. Bár Asrock=Asus ebből leszűrhető a lényeg... kinek mi
-
törölt tag
válasz
AdamNorthWes #19369 üzenetére
Érdekes. De szerintem a legjobb, és legbiztosabb, ha magába a bios-ba van beleírva a módosított hőfok. Ezzek kikerülhető a Riva marhaságai. is.
-
törölt tag
válasz
AdamNorthWes #19367 üzenetére
Melyik vezérlést használod hozzá?
-
törölt tag
válasz
szab.tam #19357 üzenetére
Driver uninstall+teljes törlés driver cleanerrel. majd reinstall 169.21 driver. SLI bridge leellenőriz, hogy rendesen rajt van-e. bios leellenőriz, hogy minden ok... Nagyon úgy tűnik, hogy nem indítja a második VGA-t a holmi, úgy kezeli a lap, mintha két különálló VGA lenne és nem SLI. Ez laphiba is lehet.
Ne csak Mark06-al tesztelj, hanem pl. Crysis-el. Az is full SLI támogatott, annál kell, hogy jelentkezzen gyorsulás. Ha nem, beállítási gond van. -
törölt tag
válasz
fernandez93 #19328 üzenetére
Az olcsóbbikat.
-
törölt tag
Valószínű, hogy nincs az S1 megfelelően felszerelve a kártyádra. Idle kb 34-36 foknak kellene lennie, egy kb. 22 fokos szobában. a 74 fok is sok load alatt, nekem sosem ment 62 fok fölé.
Noctua 12-es 800RPM-es ventivel.Arra figyelj hogy a távtartó műanyagok képesek elemelni a GPU-tól kissé a bordát ha feszülnek. Illetve előfordult már, hogy a csavarok nem voltak teljesen jók, és a gyári hűtő rugós csavarjának felhasználásával rengeteget javult a hatékonyság.
-
törölt tag
válasz
tzolee21 #19087 üzenetére
Kell tápcsatlakozó. még PCIe 2.0 lap esetén is. A DS3 PCIe 1.1
A csatlakozót nem lehet eltéveszteni, hat tűs csatlakozó. ilyen nincs más cucchoz, csak VGA-hoz. Ha nincs a tápon hat tűs csatli, akkor a kártyához csomagolt molex átalakítót kell használni. Az is eléggé egyértelmű, hogy rakjad össze. -
törölt tag
válasz
yakuza.tora #18933 üzenetére
Szerintem igen, 355MHz FSB kell hozzá. A legtöbb Q6600 alapfeszen viszi. (G0)
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #18904 üzenetére
Nem elég magas.
minimum 3.2GHZ-re tuningold, akkor elég jó kihasználtságot tudsz elérni. már ahol a négy mag is támogatott alkalmazás. -
törölt tag
válasz
danilla #18920 üzenetére
Ezt nem mondtad, hogy 64 bites Vista van. Ott nem megy egyik sem...Esetleg megpróbálhatod a CPUID Hardver monitor progit, az talán fut 64-es Vistán is.
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #18917 üzenetére
Molexet elosztod kétfelé, az egyik ág az első kártya, a másik ág a második kártyára fusson.
Ezt ismétled a mások molexel is.
Így kb. egyenlő terhelést kap a két ág. -
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #18915 üzenetére
Molex-ből elméletben 4, gyakorlatban elég kettő is, ipszilon kábellel való trükközéssel
-
törölt tag
válasz
BemAnyó #18891 üzenetére
Stabilabb, mivel háromfázisú tápellátása van, mint a GTS-nek, az általad írt kártyákon csak kétfázisos táp van. Halk, és nagyon hatékony hűtéssel látták el a cuccot, így nem kell hűtést cserélni a kártyán, Az EVGA, és BFG cucc rettenet hűtéssel van szerelve. Ja és jobb áron van.
-
törölt tag
válasz
copperhead #18684 üzenetére
Csak ezt az Ati X2-re szánták.
Ez sajna tény. Milyen szép volt régen, egy 4X4cm-es kis borda a TNT2-n. És szintén egy apró hűtő a PII-n. Vagy a Slot1 PIII-on. -
törölt tag
válasz
tibi.szabo #18674 üzenetére
Próbáltad?
-
törölt tag
válasz
copperhead #18673 üzenetére
Nem tudok sajna, mivel nem BP-i vagyok
De elméletileg nem járhat garanciavesztéssel egy hűtőcsere. Ha szépen le van véve az eredeti hűtő, és megőrizve, akkor nem származhat baj belőle. De a legtöbb bolt kell, hogy vállalja a hűtőcserét.
-
törölt tag
Elméletileg bármelyik nem referencia hűtős GT hangtalan 2D-ben. A ref. sajna vagy halk, és a rántottát is megsütheted rajta, vagy hangos.
Nagyon jó megoldás, és viszonylag olcsó, ha egy referencia kártyára veszel egy Accelero S1 vagy VF-900-as hűtőt. Az S1 jobban megéri, egy 5 voltra leszabályzott 12cm-es ventivel tuningolva 3D alatt is teljesen hangtalan.
Gyakorlatilag bármelyik olyan hűtő jó a 8800GT-re, ami felmegy a 7900GT-re is. De minimum VF-900 szintű hűtés kell. -
törölt tag
válasz
mfranky #18633 üzenetére
Pedig ez a helyzet. Az, hogy egyes nyákok más színüek, az annyit (is) jelenthet, hogy máshol készült. Semmiféle eltérés nincs (jelenleg),a referencia GTS-től, úgyhogy tökmindegy, hogy melyik gyártó termékét veszed meg. Sőt, a GPU egy gyárból jön ki. Ha jól tudom a TSMC gyártja a GPU-t. Voltam oly szerencsés helyzetben, hogy több referencia kiépítésű GT-t tesztelhettem, és érdekes módon a legolcsóbb volt a legjobban tuningolható, és legkevésbé melegedő. Gainward, Inno és Albatron kártyák voltak. Az Albatron vitt mindent, szorosan a nyomában a Gainward, végül az Inno.
10 garanciával nem megyek semmire. 10 év múlva lehet, hogy kvantumszámítógép lesz az asztalomon, nem egy nyomorult GTS.legfeljebb három év, és muszáj cserélni a hardvert, ha játszani akar a felhasználó az új játékokkal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged