- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Feree13 most vett egy gigabyte passzív 9600GT-t. Játék közben 100 fokot is eléri a GPU hőmérséklet, és ez hatással van az egész rendszer hőmérsékletére. Egy 80-120mm-es alacsony ford.számú (600-800RPM) venti felapplikálása tökéletes megoldás, hangja konvergál a 0-hoz. Pl. egy AC 12025L venti kb. 1000Ft és nagyon jó minőségű!
-
fanti
addikt
Igen, a két szálas vezetékelésnél nem szabályozható a fordulatszám. De szerintem vannak olyan kareszok is ahol zalman hűtés van és ott nem is igen kell a szabályzás.
Bár ha barkácsoló kedvű vagy, nyugodtan rágumizhatsz egy halk 8 centis ventit a passzív bordára, és alaplaptól függően (ha a lapra kötöd a ventit) még a fordulatszámát is szabályozhatod.
De a crysis-t ne hagyd ki! Én sem a harcok miatt nyomom, hanem azért mert miután letakarítottam a terepet, szépen elbóklászgatok a tengerparton vagy a dzsungelben.
Amolyan "kirándulgatok a természetben" fílingje van számomra ;-)Jó vásárlást kívánok!
-
fanti
addikt
Nézd, mindenkinek a titkos álma egy hangtalan és gyors számítógép.
De sajnos a mai erősebb hardverelemek igénylik az izmosabb hűtési megoldásokat. Pláne most, hogy nyakunkon a nyár.
Én jónak tartom a passzívan hűtött VGA vezérlőket, de számolnod kell azzal, hogy extrém GPU hőmérsékleteket fogsz mérni (akár 90-100 fokot is) pl. 1 óra crysis után.
Feltehetőleg a gigabyte is azért ad 3 év garanciát az ilyen passzív megoldású eszközeire, mert annyit ki fog bírni, de azért jó ha betartod a következőket:
-jól szellőző ház, olyan ahol ténylegesen nem benta házikóban kering a forró levegő, hanem valamilyen formában kijuttatod onnan.
-ilyen kártyát még csak próbaképpen se tuningolj!Ja, és tudod, egy jól szellőző ház nem biztos hogy kevesebb zajt kelt, mint egy szabályozható ventillátoros hűtésű VGA!
Tehát érdemes jól átgondolni a dolgot!
-
fanti
addikt
Azért jobb a 9600GT mert több rajta a memcsi, és újabb technológia. Én inkább azt vennék. Manapság már néha kevés lehet a 320MB egy VGA-n!
Még ha 640megásat vennél GTS-böl, akkor is azt mondanám, hogy 9600GT, mert sebességben kb. egyformák, de a 9600 kevesebbet zabál és kevesebbet is fűt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest