Hirdetés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz Thom! #108 üzenetére

Éppen most vitatkozunk róla az albiben.
    Szerintem: ha NV továbbra is tartja ami eddig volt és lesz egy Fixed-function rész és egy shaderes (shader akárhány). Ha igaz a mostani verzió akkor lehet 8 FF futószalag és 8 pixel shader, amihez csatlakozik valahány VS és ezek tudnak emulálni további 8 futószalagoz ha éppen nem kell a shaderes kraft.

Ez a módszer nagyon jó lehet a követkző 1-2 évben mert Tim Sweeny a beyond3d interjúban [L]http://www.beyond3d.com/interviews/sweeney04/index.php?p=4[/L]

''The first DX9 games will mostly use it to add some visual improvements on top of a rendering pipeline designed over a multi-year development cycle and targetted primarily at DirectX7 hardware. That approach doesn't give you anywhere near the full benefit of DirectX9, but it's the commercially reasonable way to go if you're shipping a product in 2004, because there are at least 10X more DirectX7 class cards in gamers' hands than DirectX9 cards.

The really interesting things in shader land will start to happen in the late 2005 to early 2006 timeframe. That's when there will be a good business case for shipping DirectX9-focused games.''

Valamikor 2005 végére tippeli a fullosan shaderes játékokat, addig marad a mai helyzet, vagyis alapjában FF (DX7) és ez kiegészítve DX9-es (vagyis éppen aktuális shaderes verzió) effektekkel.

Engem most már nem is nagyon érdekel az új csúcsvasak felépítése (csak mint technikai érdekesség). Amire kíváncsi vagyok az a közepes megoldások. Vajon kapnak-e 4-nél több futószalagot a csúcskártyák 16-12-8 szalagja mellett?! Ha nem kapnak, akkor veszek egy használt 9800 vagy 9700at és örülök neki hogy van egy FULL DX9-es FULL shaderes kártyám :)

Aktív témák