- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh00st
aktív tag
válasz
Gh00st #12433 üzenetére
Még egy gondolat, hátha jó a logikám.
Kipróbálom általatok javasolt procit, de szerintem megvilágosodtam...
Mint fentebb látható a cpuz képen, 800Mhz az FSB és DDR3 a ram.
Ha GL40 lenne, még ha azt is írja ki, akkor 667/ddr2 lennének az értekek hiszen ezt tudja a GL40.
Na már most mivel nekem 800/ddr3, így valószínűleg GM45, hisz az tudja a 667/800/1066/ddr3-at.Mára ennyi, nem zaklatlak tovább titeket.
-
válasz
Gh00st #12433 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de mi lenne, ha belepróbálnál egy P8600-ost mondjuk?
Ha már több ilyen gépet is beszerzel, gondolom nem oszt, nem szoroz egy 2-3 ezres processzor.Ha meg Pesten laksz, elmész egy eladóhoz, belepróbáljátok, ha megy, örülsz, ha nem, akkor legalább már tudni fogod.
A szakszerviz meg hozzátehette volna, h nem a GL40-es chipset viszi a P9ezres-stb. processzorokat, hanem valószínűleg ez is egy olyan gép, mint sok más ilyen, amiben GL40 van írva, de valójában a chipset család teljes értékű PM45 (vagy GM45) -ös chipkészlete van benne - mint már említettem ezt.
Ha a P7ezresek mennek benne, akkor a többi 1066-os is.Elfelejtettem írni az előző hsz-omban, h ha a topicban párszáz hsz-t visszaolvasol, vagy akár évekre visszamenően, rendszeresen előfordulnak olyan gépek, amikre a CPU-Z GL40-et ír, de PM/GM45 van benne, és viszik a komplett Socket P-s processzorcsaládot (kivéve a 4 magos processzorokat).
A CPU-World Socket P-s listája nem teljes, azt ne vedd figyelembe, nem jól választottad ki a listázást, a Wikipediás felsorolást viszont én csináltam, ha jól emlékszek, mikor utoljára átnéztem, benne van az összes.
(Ne téveszd össze a Socket M-el, az más.) -
válasz
Gh00st #12421 üzenetére
Hát ha GL40 a chipset, akkor hivatalosan csak 667MHz-es FSB-t visz, de mivel szerelték 800-as, ill. 1066-os processzorokkal is, ezért vagy az van, h kétféle chipsettel készült (egy a kisebb, egy pedig a nagyobb processzorkhoz), vagy pedig nem GL40 van benne, hanem a chipset család teljes értékű GM/PM45-ös tagja.
Ez utóbbi esetében a socket P-s processzorokat vinni fogja:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP8400-P8600, P7erzesek.
Ilyet keress bele, ezeket 2-3ezerért (postával együtt) a Hardveraprón rendszeresen hirdetnek.
Ezeknek a hőtermelése alacsonyabb, mint a T7ezres, T8ezres, T9ezres processzorokénak, viszont teljesítményben nem maradnak el tőlük, és árban is kevesebbe kerülnek, mint a T9erzes, csábítóan magas órajelű processzorok.A memória DDR3-as, de ha nagyobbat is raksz bele, 1066-on fogja hajtani.
Vagy lehet el se indul 1600-as, esetleg 1333-as ramokkal. (Bele kell próbálni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Suzuki topik
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Temu
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Napelem
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest