Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Raspberry Pi
- Fujifilm X
- Micro Four Thirds
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
addikt
SPDIF - analóg konverterről még nem hallottam. Szerintem azért használatos ilyesmire az USB, mert az az átalakítónak tápfeszültséget is biztosít, így nem kell bele elem vagy nem kell hozzá külső tápegység. Ez az SPDIF-en nem lenne megoldható.
Egyébként itt nézz körül, biztos találsz (lényeg, hogy tudja az 5.1-et): [link] -
mucesz
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
Trust márkárol van tud valaki valamit? gagyi cuccokat gyárt? van netán véletlen valakinek pont egy usbs trust hangkártyája?

[Szerkesztve] -
mucesz
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
nekem van egy 24ezer ftos genius ht 5.1 es hangfalam. szoval nem akarok uj hangfalszettet venni mert ez nagyon jol szol. ezzel az spdif kimenettel nemtudok valamit kezdeni, valami ami átalakitja nekem 5.1vagy 2.0 analogga? nincs ehhez ilyen 1-2 ezer forintos kütyü?
-
wassermann
addikt
Az alaplapi hangkártyák nem igazán a minőségükről híresek.
Két dolgot tehetsz:
1. az SPDIF kimenethez vehetsz digitális bemenettel rendelkező aktív hangfalat. Ez a drágább megoldás de van mindenféle (2.1 - 5.1)
2. külső USB-s vagy PCMCIA-s hangkártyát veszel (de vigyázz, mert sajnos ezek között is lehetnek ám olcsó vackok!)
[Szerkesztve] -
mucesz
csendes tag
problémám a következö. egy hete vettem egy chiligreen notebookot, 1.6ghz, widescreen, fullos. csak egy bajom van vele: nagyon gagyin szol a hangkártyája (egyszerüen nem ad mélyet). equalizerrel is szorakoztam eleget de nemlett sokkal jobb. drivert is cseréltem, de u.a. . ennyire xar lenne az integrált realtek ac97e?
viszont van rajta spdif kimenet, ilyet jackdugo szerü. ezzel nemlehet valamit kezdeni? ezt a jelet áttudom alakiteni 2.0 vagy esetleg 5.1 analogra. hol lehet ilyen kütyüt venni mert árlistákon nagyon nemláttam. esetleg külsö usb-s hangkártya? hangkártyát láttam ilyen trustot 5.1et 8000ért? mit csinaljak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- Intel Core i7-7700 3.6GHz Processzor
- Kingston FURY Beast DDR4 RAM 16 GB (KF432C16BB1/16)
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

viszont van rajta spdif kimenet, ilyet jackdugo szerü. ezzel nemlehet valamit kezdeni? ezt a jelet áttudom alakiteni 2.0 vagy esetleg 5.1 analogra. hol lehet ilyen kütyüt venni mert árlistákon nagyon nemláttam. esetleg külsö usb-s hangkártya? hangkártyát láttam ilyen trustot 5.1et 8000ért? mit csinaljak?