- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
geza844
aktív tag
válasz
z0d1@Ku$ #16275 üzenetére
Na, fejlemény. A felső memória foglalatba csak én tettem bele rosszúl a modult. Kicsit másképp kell mint az alsóba. Mindegy, mindkét foglalat jó, és mindkét memória jó. Tettem bele másik 2 memóriát is (kiszedtem egy másik ugyanilyen laptopból), azokkal is ugyanezt a hibát produkálja, tehát:
A laptop csak akkor indul el, ha előtte kiszedtem belőle az összes memóriát, megpróbáltam bekapcsolni úgy, memória nélkül, majd visszatettem a memóriákat. Csak ekkor kapcsol be. Máskülönben nem.
-
geza844
aktív tag
válasz
z0d1@Ku$ #16273 üzenetére
2 memória modul volt a gépbe. Bármelyiket teszem a felső foglalatba, nem indul. Tehát a felső memória foglalat úgy tűnik hibás. Bármelyiket teszem az alsó foglalatba elindul (ha a korábbi indítási kísérletben kivettem mindkét memóriát). De mondjuk ki tudom próbálni más memória modullal, azt még lehet megéri. Dehát ha egy másik modullal megy a gép, akkor nagyon érdekesen romlott el mindkék modul és az egyik foglalat egy időben...
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Vagy egy Dell Latitude E5440 laptopom. Egyszercsak nem akart elindulni. Jó sokáig csesztettem mire elindult, és még jó sokáig tartott rájönni, hogy milyen körülmények között indul el.
Arra jutottam, hogy csak akkor indul el, ha
- csak az alsó memóriafoglalatba teszek memóriát (mert amúgy 2x4GB volt benne)
- az előző indításkor egyáltalán nem volt benne memória, egyik foglalatban seTehát ha kiveszem mindkét memóriát, elindítom a gépet, nem csinál semmit se, sötét marad a képernyő, és úgy 5-10 másodperccel a bekapcsolás után magától ki is kapcsol. Nem csipog, semmi. Ezután ha beteszek 1 db memóriát az alsó foglalatba, és elindítom, akkor bekapcsol a monitor, bejön a DELL logó, majd kiírja, hogy az előző indításkor nem érzékelt memóriát, és felajánl valami opciókat, hogy F1-el folytatom, meg még pár másikat. F1-re így elindul a gép, rendesen működik, de újraindítani nem tudom.
Ahhoz, hogy megint elindítsam, megint ki kell vennem a bent lévő 1 db memóriát, elindítanom, majd miután így magától leállt, visszateni (csak az alsóba, a felső foglalatba szintén nem jó), és akkor ismét hibaüzenettel (hogy az előző indításkor nem volt bent memória) elindul. Sehogy máshogy nem indul el. Vagyis én másra nem jöttem rá.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Viccrovat
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest