Aktív témák

• hezso

aktív tag

válasz salazol #3 üzenetére

Nem tudom mér, de sejtettem...
    Az a helyzet, hogy ehez a notihoz is lehetett anno venni ilyen ''portbővítőt'', de ehez sajna nincs, és mivel régi szegényke már, franc tudja honnan lehetne már szerezni. Ezt onnan tudom, hogy a noti régi tulaját kérdeztem, és ő mondta, hogy anno volt is hozzá, csak hát...

Azért köszönöm a segítséget, akkor a következő lépés, hogy lehet menni portbővítőt hajtani.

• salazol

őstag

válasz hezso #1 üzenetére

Rossz hírem van, az ''ipari'' programok csak az igazi ''hardveres'' soros porttal működnek együtt, az USB-RS232 meg hasonló átalakítókkal nem.
    Ezért nem fogom soha eladni a mostani öreg notim, ha veszek újat, akkor is meg kell tartsam erre a célra.
    Nekem lakásriasztókat, tűzjelző rendszereket, telefonközpontokat kell néha buherálnom.
    Az újabb berendezésekhez már akad olyanszoftver, amelyiknek jó a virtuális soros port is, de a jó öreg dosos szoftok még jelentős számban vannak az ilyen berendezésekhez.
    Vannak egyébként olyan notik is, amelyekben ott vana hardveres soros port, csak helyhiány miatt a DSUB9 nem fért el rajtuk. Ilyenkor vagy kis átalakítót adnak, vagy dokkoló egységen lehet hozzáférni a soros porthoz.
    Pl. az ASUS 2000-es sorozatban igazi soros port van, csak a csati különleges (pici és gyenge), és adnak hozzá egy néhány centis kábelt, aminek a másik végén már DSUB9 van.

• X-COM

nagyúr

de van cardbusos/pcmcia-a adapter, ezekkel a konverterekkel nem nagyon működnek az ilyen ipari programok

• hezso

aktív tag

Kérdezte már itt valaki hogy mit lehet tenni, ha csak 1serial portja van a notebookon és tobb kell, de igazi válasz nem szuletett, szóval ezért póbálkozom újra.

A gond az, hogy egy ismerősom, aki autószerelő, notebookot szeretne használni az autótesztelő programjához(VAG diagnose), de az interface kábel serial portos.
    Kapott is egy régi, használt notebookot(valami siemens talán), de serial port nincs rajta. A helyzetet még bonyolítja, hogy a program csak dos alatt műkodik.

A notebookon van ps2 es dugó, egy com2ps2 átalakítóval próbáltuk, de semmilyen comon nem találta a kapcsolatot.

A kérdés milyen megoldás van dos alatt? Nem lehet valamilyen módon mégis a ps2es portot comnak beállítani? Esetleg létezik olyan PCMCIAs kártya amin serial port van, és dos alól is megy?

Aktív témák

Hirdetés