- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi2121
tag
Sziasztok, Hátha még valaki erre téved!
Acer F15 noti.
Normál használatban hosszabítóba helyezve a töltő megfelelő vége. 1 év használat után elkezdett olyan hibát produkálni, hogy nem töltött. Áthelyezve egy dugaljal arrébb ismét tölt. Majd egy kis idő elteltével ismét nem töltött, áthelyezve újra tölt.
Ezt most már a 2. hosszabítóval csinálja. Le ellenőrizve a korábban használt hosszabítókat, más eszközökkel működik.
Esetleg valami vélemény, tapasztalat?
-
gigollo
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy laptopom akkuról nem tud bekapcsolni, csak ha bevan dugva a töltő. Amint kihuzom a töltőt a gép leáll.
Aida 9% ra írja a wear levelt. Tönkre mehetett az akksi vagy valami más baja lehet?
Köszi a válaszokat.
-
BiTTurbo
csendes tag
Üdv.
Van egy toshiba c55 laptopom minden jól működik,csak az a akksi kikapcsolt állapotban lemerül.
Ha kiveszem visszarakom az akksit akkor a merülés megáll.
minden op.rendszerrel próbáltam.
naponta 5-6% merül biost is állítgattam de nem javult semmire.
valami tipp mi lehet a gondja? -
motown5l
senior tag
Sziasztok.Vasaroltam egy uj 7200 as akkumlatort a lenovo Z580 ba.elotte egy 4400 as volt.Olyan problemam lenne,hogy olyan 25-30% nal lekapcsol magatol a laptop.A gyari 4400 al 10% nal jelezte hogy nem sok van mar hatra.Az szepen le ment 0% ra.esetleg valaki talalkozott mar ilyen problemaval?vagy valami otlet?
-
feco7939
csendes tag
válasz
NorbertoEco #13 üzenetére
Szia!
Köszi az ötletet, de ezen már túl vagyok, de lehet megpróbálom még valami kontakt spray-vel is átkenni a csatlakozókat. -
NorbertoEco
tag
Hello!
Hasonló szituációm nekem is volt egy Lenovo típusú laptoppal és nekem úgy javult meg, hogy kivettem az aksiját a laposnak és megtörölgettem a "csatlakozóit" majd visszatettem a helyére. Láss csodát ismét rendesen érzékelte és újra feltöltötte 100%-ra. Egy próbát szerintem megér. -
feco7939
csendes tag
Sziasztok!
4 éves Toshiba Satellite L300-2CE notebookom van, új korától nálam van, 99%-ban 220-ról üzemelt, de 1-2 havonta mindíg lemerítettem az aksit 10-20%-ig. Legutóbb még 1,5-2 órát írt ki a lemerítésnél, most viszont a lemerítésnél 25%-os állapotnál elment minden. Mikor rádugtam a töltőt, akkor azt mutatta az akkura, hogy 25% áll rendelkezésre (csatlakoztatva nem töltődik), és nem világít az aksit jelző kis zöld visszajelző. Azóta naponta 1%-al lejjebb megy a töltöttség jelzés, most azt mutatja, hogy 21% áll rendelkezésre (csatlakoztatva nem töltődik)
Behalt az aksi így egyik pillanatról a másikra, vagy valami más probléma lehet???Ha behalt az aksi akkor tud valaki ajánlani olcsó megoldást? Akár felújítást akár utángyártottat. Az aksit csak arra használnám, hogy áramszünetkor ne kapcsoljon ki és ne legyen adatvesztésem a gépen.
Aksi típusa: PA3534U-1BRS, DC10,8V, 44Wh, 6 cellElőre is köszi a válaszokat!
-
Lolek
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
karib
addikt
Igen, a felújítás egy alternatíva. Bár az sem kimondottan olcsó, és a kimenetele is rizikós (ha mondjuk nem is totál lutri). Van, hogy jól sikerül, és évekig elmegy, akár jobban, mint az eredeti, és van, hogy ugyanolyan körültekintéssel megcsinálják, csak problémásabb típus, és pár hónap alatt lehal, akkor meg drága játék volt. Szóval csak körültekintéssel, célszerűen felújításra is vállaljanak garanciát. Nem annyiból áll a dolog, hogy bepakoljuk az új cellákat, oszt csók - annál jóval bonyolultabbak (és néha alattomosabbak) a notebook akkuk.
Ez nem ijeszegetés, de én faggattam notebook szervizes ismerőst akkufelújításról - ő mondta, hogy tud több lehetőséget is mondani, de ő egyiket sem ajánlja, mert bizonytalan a kimenetele. Szóval csak ésszel -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Van 1 Portocom laptopom és a következő a problémám:
Ha kihúzom a 220-ból felugrik a a tálcára 1 kis ikon ami jelzi az töltöttséget ez 100% 1.5 órát ír, de kb 3 percen belül kikapcsol, nem is mutatja, hogy merül az aksi vagy ilyesmi...
Lehet, hogy valami softveres gond van??
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest